Veerboot van Horní Planá naar Blíž Lhota naar Lipno

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tot nu toe vaart alleen de veerboot van Horní Planá naar Blíž Lhota naar Lipno


Het ferryseizoen in Lipno begint dit jaar iets later. Van alle drie veerboten over het Lipnomeer vaart momenteel slechts één veerboot, die op de route Horní Planá - Blíž Lhota. Andere veerboten zouden begin mei 2021 beschikbaar moeten zijn.

veerboot Lipno


In de regel was het vanaf april mogelijk om met veerboten door het Lipno-stuwmeer te varen . Dit jaar is alles een beetje anders, veerboten zullen pas begin mei aan hun routes beginnen. Momenteel vaart de drukste en beroemdste Lipno-veerboot van Horní Planá naar Blíž Lhota.

Van Horní Planá naar Blíž Lhota vaart de veerboot elk half uur , precies halverwege, van 6.30 tot 17.30 uur (in de vorm van overheidsmaatregelen, anders tot 20.30 uur). U kunt een kaartje voor de boot kopen bij een automaat aan de wal, u kunt hier ook betalen met een creditcard. Vanaf de veerboot kunt u bijvoorbeeld doorgaan naar Přední en Zadní Zvonková, Svatý Tomáš, naar Vítkův Hrádek of Frýdava. De wandelaar betaalt CZK 15 voor het vervoer, de fietser CZK 30 (persoon en fiets samen). De auto kost 50 CZK en de motorfiets 40 CZK.

zuur transport


De veerboot van Frymburk naar Frýdava is momenteel in wederopbouw, reparaties duren tot eind april. De eerste passagiers worden vanaf 1 mei 2021 met de veerboot opgehaald . Vanuit Frýdava is het bijvoorbeeld mogelijk om uitstapjes te maken naar het dorp Svatý Tomáš en naar de uitkijktoren Vítkuv hrádek , naar Nová Pec of zelfs naar Oostenrijk. De veerboot vaart elk uur, overal. Hij vervoert mensen, fietsers, motoren en auto's tot 20 ton.

De veerboot van Dolní Vltavice tot Kyselov zal niet worden in werking gesteld tot mei . Het schip vaart altijd van 09.00 uur tot minimaal 17.00 uur (in juli en augustus tot 20.00 uur). Aan de kant van Kyselov kun je dan verder naar Oostenrijk naar het lokale deel van het Schwarzenbergkanaal of naar de kant naar Blíž Lhota of Frýdava .

bron: www.kudyznudy.cz
 
Bovenaan