Veenendaal - Olomouc

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
9b32ab6c-02ac-4721-bd76-7ffea48a1131.jpg

De deelnemers aan de halve marathon, links Remy Ravenhorst, burgemeester Zbanek en Evert Dirksen (rechts), tijdens de ontmoeting met de burgemeester. (Foto: Stedenband)

Veenendalers lopen Halve Marathon in Olomouc

Op 15 juni vond de jaarlijkse Mattoni Halve Marathon plaats in Olomouc. Vanuit Veenendaal name Evert Dirksen en Remy Ravenhorst hieraan deel.

Veenendaal - Via een vlucht vanaf Düsseldorf naar Praag en te auto naar Olomouc kwamen de atleten in de middag aan in Olomouc. Al direct na aankomst in Olomouc werden de loopschoenen aangetrokken voor een rondje, vooral om te wennen aan de hoge temperatuur. Hierna was het tijd om de andere atleten van de stedenbanden van Olomouc te ontmoeten, gevolgd door een welkom van burgemeester Zbanek en een pizzamaaltijd. Het weekend stond verder in het teken van hartelijke ontmoetingen en rondleidingen door de oude binnenstad met prachtige gebouwen. Zaterdagavond om 19.00 uur stond de Mattoni Halve Marathon op het programma: maar liefst 30 tot 35 graden en benauwd, dus zware loopomstandigheden. Er werd zelfs een 'High Risk' signaal afgegeven, en kwam er 30 minuten bij de tijd op om te finishen en werd iedereen gewaarschuwd veel water te drinken. De halve marathon werd uitgelopen, maar niet in de gewenste tijden (Evert 1.24 en Remy 1.38).

Zondag was de laatste dag met de groep. In een restaurant op een heuvel net buiten de stad gebracht werd heerlijk gegeten en een afscheidsdrankje genuttigd.

Evert Dirksen: “ Het was een mooi weekend in Olomouc, met een perfect georganiseerde marathon. Ook heel leuk om zoveel lopers uit andere landen te ontmoeten en leren kennen. Verder is Olomouc een prachtige stad met veel mooie, historische gebouwen, een bezoek waard!”

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 26 jaar. In april 2018 werd het 25-jarig jubileum feestelijk gevierd in Veenendaal. Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er nemen jaarlijks 2 inwoners deel aan de halve marathon. Ook bezoekt sinds diverse jaren een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u contact op via info@veenendaal-olomouc.eu.

Bron: rijnpost.nl
 
Bovenaan