Veenendaal - Olomouc

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Wie loopt de halve marathon in partnerstad Olomouc?

Op 21 juni 2014 wordt er in de gemeente Olomouc, partnerstad van Veenendaal ,een internationale halve marathon gelopen. De gemeente Olomouc nodigt marathonlopers van haar partnersteden uit om deze halve marathon te komen lopen. Ook vanuit Veenendaal kunnen 2 lopers meedoen.
Vorig jaar liepen er 3500 lopers mee uit 30 landen waaronder lopers uit Kenia, Ethiopië en Marokko.
De deelnemers komen aan op vrijdag 20 juni, de halve marathon is op zaterdag 21 juni, op zondag 22 juni wordt er een trip in de omgeving gemaakt en op 23 juni vertrekken de deelnemers weer uit Olomouc.
Het verblijf wordt verzorgd door de gemeente Olomouc.
Het platform stedenband Veenendaal- Olomouc nodigt 2 Veenendalers uit om mee te doen aan de halve marathon in onze prachtige partnerstad.
Opgeven vóór 15 december 2013.
Bron:veenendaalsekrant.nl.
Meer info over de 1/2 marathon van Olomouc op runczech.com/en/events.
 
Ik dacht al, dit verhaaltje heb ik eerder gelezen. In diezelfde krant stond die dag ook een foto van mijn dochter, ze had voor 50 euro aan lege flessen ingezameld voor de Filipijnen en is dat vorige week maandag wezen brengen bij Beeld en Geluid in Hilversum. Inmiddels is ze op tv geweest, op de foto met Josje van K3, op de radio, in de Veenendaalse krant dus en is haar naam overal op internet terug te vinden, mijn kleine wereldverbeteraar:top:

O, en die marathon: ik wil best naar Olomouc, maar die marathon laat ik maar even aan mijn neus voorbij gaan, dat gaat hem niet worden;)
 

kuurgast

Donateur
Studenten uit Olomouc lopen in Veenendaal stage.

VEENENDAAL - Twee studenten uit het Tsjechische Olomouc lopen momenteel stage in Veenendaal. Eén van hen werkt bij Patrimonium, de ander bij de bibliotheek.

Olomouc is partnerstad van Veenendaal. Weliswaar wilde de gemeenteraad er, op voorstel van het college, enkele jaren geleden vanwege bezuinigingsoverwegingen een punt achter zetten. Op de begroting is 19.000 euro gereserveerd voor activiteiten over en weer. Uiteindelijk besloot de raad tot uitstel van het besluit, vastgelegd in de programmabegroting 2012-2015.

De Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc laat weten dat er nog steeds met regelmaat allerlei contacten en activiteiten zijn. Zo lopen tot medio september twee studenten uit Olomouc stage in Veenendaal, de een bij Patrimonium woonstichting en de ander bij de bibliotheek. Zij verblijven drie maanden in Veenendaal.

In het voorbije halfjaar trad onder meer een jazztrio uit Olomouc op in theater De Lampegiet, gingen roverscouts van Scoutinggroep De Zwervers naar Olomouc, liepen drie Veenendaalse politici daar een halve marathon en gaf Willem Lenderink, één van de bestuursleden van de stichting, voor het derde jaar gastlessen aan de faculteit Nederlands van de Palacky Universiteit. Ook kwamen ambtenaren zorg uit Olomouc naar Veenendaal om te horen hoe het ouderenbeleid in de aanloop naar de Participatiewet vorm wordt gegeven. Zij brachten bezoeken aan woon-zorgcentra zoals onder meer De Meent, Over het Spoor en De Engelenburgh.
Bron:veenendaalsekrant.nl.
 

Ad Verschoor

Donateur
Oproep deelname halve marathon 2015 in partnerstad Olomouc

Opnieuw deelname mogelijk halve marathon in Olomouc

In het afgelopen jaar hebben 3 Veenendalers meegedaan aan de halve marathon in onze partnerstad Olomouc. Dit jaar is er opnieuw de mogelijkheid voor twee sportieve Veenendalers om mee te doen.

In de halve marathon van 2014 hebben 5000 mensen meegedaan uit o.a. Kenia, Ethiopië en Marokko, maar ook lopers uit vijf partnersteden van Olomouc, waaronder Veenendaal, hebben meegedaan.
Naast het lopen van de halve marathon wordt de deelnemers een programma aangeboden, waarbij kennis gemaakt wordt met onze prachtige historische partnerstad Olomouc in Tsjechië.

Het programma is als volgt:
De aankomst in Olomouc is op vrijdag 19 juni.
De halve marathon wordt op 20 juni gelopen.
Op 21 juni wordt een excursie aangeboden.
Vertrek naar huis is op maandag 22 juni. Kan natuurlijk ook op zondag.

Er kunnen twee Veenendalers meedoen, de eerste twee aanmeldingen zullen worden ingeschreven. U kunt dit doen bij: aligroebe@hetnet.nl tot uiterlijk 30 januari.
De stichting Veenendaal- Olomouc regelt de inschrijving en zorgt ervoor dat de deelnemers de benodigde informatie ontvangen.

Bron: veenendaalsekrant.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Stageplaatsen gevraagd voor Nederlands sprekende studenten uit partnerstad Olomouc

De ruim 20 jaar geleden gesloten vriendschapsband met de gemeente Olomouc is nog altijd van kracht en in dat kader vinden er regelmatig uitwisselingen en werkbezoeken over en weer plaats.

Veenendaalse verenigingen en instellingen die een uitwisseling met een soortgelijke instelling in Olomouc tot stand willen brengen, kunnen zich melden. De stichting heeft een bijdrageregeling om deze uitwisseling ook financieel te ondersteunen.

De stichting zoekt bedrijven die gedurende de zomerperiode Tsjechische studenten die in Olomouc Nederlands studeren, een stageplek willen bieden om het Nederlands te praktiseren.

Inwoners van Veenendaal die geïnteresseerd zijn in de activiteiten die tussen de beide gemeenten plaatsvinden of nieuws over de zusterstad Olomouc willen hebben, kunnen zich gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief via info@veenendaal-olomouc.eu of de site van de stichting bezoeken: www.veenendaal-olomouc.eu.

Bron: veenendaalsekrant.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Veenendaalse politici lopen Tjechische halve marathon
image-5040661.jpg

Politici Coby van den Heuvel en Coen Dijkers leverden een sportieve prestatie

De Veenendaalse politici Coby van den Heuvel ( D66) en Coen Dijkers ( voormalig bestuurslid GroenLInks) leverden een sportieve prestatie in Tsjechië. Zij liepen zaterdag 20 juni de halve marathon in Olomouc. De stedenband tussen Veenendaal en het Tjechische Olomouc bestaat inmiddels 22 jaar. In augustus komen een aantal triatleten uit Olomouc meedoen aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal.

Bron:gelderlander.nl
 

kuurgast

Donateur
Studentes uit Olomouc volgen stage in Veenendaal.

“Studenten uit partnerstad Olomouc zoeken stageplaats in Veenendaal”

Met deze zin heeft de stedenband zich in de laatste jaren herhaaldelijk tot bedrijven en instellingen in Veenendaal gericht. Ook in de kranten hebben wij meermaals een oproep gedaan. Het gaat om studenten die Nederlands studeren aan de universiteit van Olomouc. En dit jaar is dat voor de tweede maal gelukt. Vorig jaar waren er twee stageplaatsen bij Patrimonium Woonstichting en bij de bibliotheek. Dit jaar zijn er zelfs 4 stageplekken beschikbaar.
.......
Naast Veenendaal heeft de Palacky Universiteit ook stages gevonden in Ter Aar, Oosterbeek en Diest(België). De stages vinden allemaal plaats van 15 juni t/m 13 september 2015 en worden mogelijk gemaakt middels een subsidie van het Erasmus fonds.
....
Na een aantal sollicitatiegesprekken gevoerd via Skype met de diverse kandidaten werden Olga Vašková, Jana Pajerská, Kristina Pajerová en Adriana Bernátová geselecteerd voor de functies.
d5ebe4784b.JPEG

Van 22 juni 2015 tot begin september 2015 volgt dit viertal hun stage in Veenendaal.
Lees meer op veenendaal-olomouc.eu/actueel + facebook.com/stedenbandveenendaalolomouc.
 

kuurgast

Donateur
Triatleten uit Olomouc namen deel aan Triathlon Veenendaal.

3462074_.jpg

Van links naar rechts Robert Kaderka, David Vronka, Rob Barel en Michal Mogrovics.

Afgelopen zaterdag 22 augustus namen uit Olomouc drie triatleten deel aan de 33e Triathlon Veenendaal. Twee deelnemers kozen voor de Olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) en één deelnemer voor de korte (1/8) afstand (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). Aan de vooravond van de wedstrijd vond een Meet & Greet met Rob Barel plaats, meervoudig Europees kampioen triatlon. Zondag was er nog een gezamenlijke kanotocht van Rhenen naar Veenendaal met een viertal stagiaires uit Olomouc die op dit moment stage lopen bij instellingen in Veenendaal. De triatleten waren erg positief over de professionele organisatie en het mooie parcours van de Van Dijk Triathlon Veenendaal.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 22 jaar. Ali Groebe van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc: "Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. We zijn blij dat dit jaar voor de eerste keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelnamen aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. Hopelijk wordt ook deze deelname een jaarlijks fenomeen. Als er belangstelling is voor uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, dan horen we dit graag.....Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!"
Bron Veenendaalse Krant.
 

kuurgast

Donateur
Afgelopen dagen bracht Wouter Kolff, de burgemeester van Veenendaal, samen met wethouder Beckerman en Jos Schilte, voorzitter van de Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc een bezoek aan Olomouc.
Zie zijn verslag op facebook en de website van Olomouc.
In september hebben enkele brandweerlieden een bezoek gebracht aan hun collega's in Olomouc, zie veenendaalsekrant.nl.
 

Ad Verschoor

Donateur
Olomouc op de vakantiebeurs in Utrecht

Olomouc is dit jaar weer aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht in een stand tezamen met het Regio Olomouc. De beurs wordt gehouden vanaf 13 tot 17 januari 2016. Mevrouw Miloslava Sinclova van de Afdeling voor Toerisme van de Gemeente Olomouc zal daar de Veenendaalse partnerstad representeren. Zij spreekt Duits en Engels en kan dan ook in die talen belangstellenden te woord staan.


Nieuw is dat Olomouc nu ook een camping ter beschikking heeft. Vooral voor de kampeerliefhebbers dus een aanrader om deze streek ook eens te bezoeken.

Olomouc is een prachtige stad in het oosten van Tsjechië en heeft heel veel te bieden op het terrein van cultuur. De binnenstad bezit honderden monumenten en is een bezoek meer dan waard. Vanwege al deze monumenten heeft Olomouc een vermelding gekregen in de Lonely Planet gids als een van de tien mooiste verborgen schatten van Europa en als de mooiste stad van Tsjechië. Een bezoek dus meer dan waard en zeker een reden om de stand van de stad te bezoeken tijdens de vakantiebeurs.

Bron: veenendaalsekrant.nl
 

kuurgast

Donateur
Kom net een ander bericht tegen en weet niet of ze al genoeg reacties hebben gekregen:

Tekort aan stagebedrijven voor studenten Nederlands uit Olomouc

10 september 2015

De ruim 20 jaar geleden gesloten vriendschapsband met de gemeente Olomouc is nog altijd van kracht, en in dat kader vinden er regelmatig uitwisselingen en werkbezoeken over en weer plaats.

Veenendaalse verenigingen en instellingen die een uitwisseling met een soortgelijke instelling in Olomouc tot stand willen brengen kunnen zich melden. De stichting heeft een bijdrageregeling om deze uitwisseling ook financieel te ondersteunen.

De stichting zoekt bedrijven die gedurende de zomerperiode Tsjechische studenten die in Olomouc Nederlands studeren een stageplek willen bieden om het Nederlands te praktiseren.
Zie voor contactinformatie de website veenendaal-olomouc.eu.

Bron: veenendaalsekrant.nl.
 

Ad Verschoor

Donateur
Gastcolleges in Olomouc door Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc

Willem Lenderink van de Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc zal in de eerste week van april 2016 aan de Faculteit Nederlands van de Palacky Universiteit in Olomouc gastcolleges geven aan studenten. Hij zal de colleges - over de onderwerpen Verzuiling/Ontzuiling, Tussen Markt en Staat, Culturele Ontwikkelingen in Nederland en Immigratie/Diversiteit in Nederland - dan ook in de Nederlandse taal geven.


"Door middel van deze colleges zijn de studenten beter op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland en zijn ze beter voorbereid op een mogelijke stage in Nederland." aldus Willem Lenderink. Deze zomer zullen vier studenten naar Veenendaal komen om stage te gaan lopen bij Veenendaalse instellingen.

Het is inmiddels het vierde jaar dat Willem Lenderink deze colleges geeft. Hij is van origine socioloog en was daarna gedurende meer dan 35 jaar werkzaam in de sectoren onderwijs en welzijn/zorg. Vanuit een sociaal wetenschappelijke achtergrond geeft hij deze colleges over actuele ontwikkelingen in Nederland

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 23 jaar. Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere bij het Amateurkunstfestival en Kunstroute in Veenendaal, een aantal studenten uit Olomouc loopt in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om enkele inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. Afgelopen jaar heeft voor de eerste keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelgenomen aan de triathlon in Veenendaal. Als er belangstelling is voor uitwisseling, kan contact worden opgenomen via info@veenendaal-olomouc.eu of telefonisch met Jos Schilte (06 - 22992717).

Bron: veenendaalsekrant.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Sponsorloop in Olomouc voor Inloophuis kanker Veenendaal

Initiatiefnemers Theo Septer (40) en Dirck Vroonland (67) ontmoeten Felice Arends in huiselijke sfeer. Theo en Dirck doen mee aan de halve marathon van Olomouc, op uitnodiging van de gemeente Olomouc, met wie de gemeente Veenendaal sinds 1993 een stedenband heeft. Felice Arends is lid van het initiatiefteam van de in 2014 opgerichte Stichting Inloophuis Veenendaal, voor mensen met kanker en hun naasten.

Theo vertelt: "in mijn persoonlijke kring heb ik te maken gehad met kanker en ik vind het mooi om voor Inloophuis te mogen hardlopen in Olomouc."

Dirck Vroonland, o.a. bestuurslid van de Stichting stedenband Veenendaal-Olomouc: "Het is een trend aan het worden dat sporters geld inzamelen voor organisaties die het probleem kanker proberen op te lossen, zoals KWF, Roparun en Kika, maar omdat wij in Olomouc, Tsjechië, gaan lopen zochten we een goed doel in Veenendaal. Felice: "Inloophuis Veenendaal voorziet in een toenemende behoefte van mensen met kanker en hun naasten om elkaar te ontmoeten, en voor hulp bij het omgaan met de gevolgen van kanker en het weer op de rails krijgen van hun leven. Iedereen die te maken heeft met kanker is welkom: patiënt, partner, familie, gezin, vrienden en collega's. We ontvangen geen subsidie en moeten het hebben van spontane giften en donaties. waardoor we ons nog geen eigen locatie kunnen veroorloven, maar gebruikmaken van verschillende tijdelijke locaties in Veenendaal. Zo is er iedere dinsdagochtend Creatief atelier. Hier kun je je creativiteit aanspreken om gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen, in verschillende materialen en technieken. Plezier, ontspanning en ervaren staan centraal. Ervaring of speciale talenten zijn niet nodig, je wordt naar behoefte begeleid. Om de week op donderdagochtend komt het koor 'Zingen voor je leven' bij elkaar. Om mee te zingen is 'een mooie zangstem' of zangervaring niet nodig, plezier staat voorop. Daarnaast zijn er activiteiten in voorbereiding voor kinderen en jongeren. Zie voor meer informatie de website van het Inloophuis www.inloophuisveenendaal.nl.

Uw bijdrage van € 5 of meer kunt u storten op de bankrekening van Stichting Inloophuis Veenendaal: NL66 SNSB 0902481150, onder vermelding van 'sponsorloop Olomouc'. U kunt op bovengenoemde website ook online doneren. Giften zijn fiscaal aftrekbaar, omdat de stichting de ANBI-status heeft. De bijdragen zullen besteed worden aan het verbeteren en uitbreiden van de activiteiten.

Bron:veenendaalsekrant.nl
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische middag in de Veenendaalse bieb op zaterdag 27 augustus.

In het kader van de stedenband tussen Veenendaal en Olomouc lopen 3 studentes van de Palacky Universiteit stage bij organisaties in Veenendaal. Zij studeren Nederlands in Olomouc en zijn hier 3 maanden in het kader van die studie. Monica Dolanska is actief in de Bibliotheek Veenendaal en haar aanwezigheid daar is aanleiding voor een Tsjechische culturele middag op zaterdag 27 augustus.

cq5dam.web.200.320.jpeg


In een afwisselend programma van drie uur komen diverse culturele activiteiten voorbij:
• Monika houdt een presentatie over Tsjechië, Olomouc en culturele wetenswaardigheden van het land. Tijd: 14.00-14.30 uur, Zaal I.
• Na de lezing is Monika op de begane grond aanwezig bij een kleine expositie over Tsjechië om vragen te beantwoorden van geïnteresseerd publiek. Tijd: 14.30-16.30 uur.
• Ondrej Grosaft speelt Tsjechische liedjes van Jaromír Nohavica en Voskovec en Werich op de accordeon en de vleugel, (13.30-14.00 en 15.00-15.30 uur).
• De Veenendaalse werelddansvereniging Nirkoda danst een Tsjechische dans. Tijd: 15.30-15.45 uur.
• Voor de kinderen draait de film: Buurman & Buurman, al 40 jaar beste vrienden. Tijd: 15.00-16.00 uur. Zaal I, eerste verdieping, gratis entree.
• Horecagelegenheid Met Stip verkoopt deze middag speciale Tsjechische koek: Koláče.
Zie bibliotheekveenendaal.nl.
 

kuurgast

Donateur
Burgemeester Olomouc naar Veenendaal.

Burgemeester Stanek en loco-burgemeester Urbasch van het Tsjechische Olomouc brengen van 3 tot en met 6 oktober een bezoek aan Veenendaal. Zij doen dit op uitnodiging van burgemeester Wouter Kolff. Het is een tegenbezoek na het bezoek eerder van twee collegeleden aan Olomouc. Veenendaal heeft al ruim twintig jaar een stedenband met Olomouc, een uit de zevende eeuw daterende stad met 100.000 inwoners. Bij een bezuinigingsgolf sneuvelde de subsidie voor de relatie weliswaar, maar een stichting heeft gezorgd dat de stedenband bleef voortbestaan.

Olomouc heeft overigens acht partnersteden, onder wie Veenendaal. Drie studenten Nederlands van de in de Tsjechische stad gevestigde Palacky Universiteit lopen deze zomer stage in Veenendaal, bij de bibliotheek, IW4 en Promotie Veenendaal.
Bron veenendaalsekrant.nl.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Tsjechische middag in de Veenendaalse bieb op zaterdag 27 augustus.

In het kader van de stedenband tussen Veenendaal en Olomouc lopen 3 studentes van de Palacky Universiteit stage bij organisaties in Veenendaal. Zij studeren Nederlands in Olomouc en zijn hier 3 maanden in het kader van die studie. Monica Dolanska is actief in de Bibliotheek Veenendaal en haar aanwezigheid daar is aanleiding voor een Tsjechische culturele middag op zaterdag 27 augustus.

cq5dam.web.200.320.jpeg


In een afwisselend programma van drie uur komen diverse culturele activiteiten voorbij:
• Monika houdt een presentatie over Tsjechië, Olomouc en culturele wetenswaardigheden van het land. Tijd: 14.00-14.30 uur, Zaal I.
• Na de lezing is Monika op de begane grond aanwezig bij een kleine expositie over Tsjechië om vragen te beantwoorden van geïnteresseerd publiek. Tijd: 14.30-16.30 uur.
• Ondrej Grosaft speelt Tsjechische liedjes van Jaromír Nohavica en Voskovec en Werich op de accordeon en de vleugel, (13.30-14.00 en 15.00-15.30 uur).
• De Veenendaalse werelddansvereniging Nirkoda danst een Tsjechische dans. Tijd: 15.30-15.45 uur.
• Voor de kinderen draait de film: Buurman & Buurman, al 40 jaar beste vrienden. Tijd: 15.00-16.00 uur. Zaal I, eerste verdieping, gratis entree.
• Horecagelegenheid Met Stip verkoopt deze middag speciale Tsjechische koek: Koláče.
Zie bibliotheekveenendaal.nl.

Ik ben even geweest met de kinderen, er was 1 kraampje van de stedenband waar iemand alleen maar hard van weg holde, geen contact mee te maken. De Koláče waren erg duur en dochter vond ze er niet lekker uit zien, dus die hebben we laten staan. Ze hebben wel even een kwartiertje naar buurman en buurman zitten kijken boven in de bieb. O ja, en ik heb de jongste een boekje van Molletje voorgelezen...
 

kuurgast

Donateur
Triatleten uit Olomouc namen deel aan Triathlon Veenendaal.
Afgelopen zaterdag 22 augustus namen uit Olomouc drie triatleten deel aan de 33e Triathlon Veenendaal.
Jaar later....

Triatleten uit Olomouc nemen deel aan Triathlon Veenendaal.

29-08-2016. Afgelopen zaterdag 27 augustus namen uit Olomouc drie triatleten deel aan de 34e Triathlon Veenendaal. Ze kozen voor deelname aan de Olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Aan de vooravond van de wedstrijd vond een Meet & Greet met Rob Barel plaats, meervoudig Europees kampioen triatlon. Zondag was er nog een gezamenlijke kanotocht van Rhenen naar Veenendaal met drie stagiaires uit Olomouc die op dit moment stage lopen bij instellingen in Veenendaal. De triatleten waren erg positief over de professionele organisatie en het mooie parcours van de Van Dijk Triathlon Veenendaal.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 23 jaar. Ali Groebe van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc: "Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. We zijn blij dat dit jaar voor de tweede keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelnamen aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. Als er belangstelling is voor uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, dan horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!"
Bron veenendaalsekrant.nl.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@ Rianne misschien wilde de vrouw van het kraampje ook meedoen met de triathlon. :fluit:
 
Bovenaan