Vechtsport

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 18-09-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nederlands boksteam wint de interland tegen Tsjechiƫ

  Genoten van een heerlijke boksavond op de 25ste Bep van Klaveren-Memorial in een sfeervolle Maassilo. De avond begon met een spannende superzwaargewicht partij om het Nederlands kampioenschap tussen Kilat Bilal Hallie en Stanley Koemans, die de laatste nipt wist te winnen.

  [​IMG]

  Daarna volgde de interland tussen een aan elkaar gewaagd Nederlands en Tsjechisch team, met de volgende uitslagen:
  • Cas van Peer won met overtuigend en technisch goed verzorgd boksen van Petr Novak.
  • De 14-jarige Josefien Betist kwam na de junior Bep wederom in de ring en won weer. Een mooie generale voor de WK binnenkort.
  • Max van der Pas en Bea Dudekova wonnen hun partijen duidelijk.
  • Rick de Nooijer en Sammy Wagensveld gingen knokkend ten onder tegen sterke Tsjechische tegenstanders, van wie de opponent van Sammy, de ervaren Tsjech Zdenek Chladek, nog op de olympische spelen van Londen heeft gebokst.
  • Boegbeeld bij de herenselectie, Peter Mullenberg won tot slot zijn partij tegen de viervoudig Tsjechisch kampioen Jiri Havel.
  Bron: boksen.nl
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechisch olympisch judokampioen Krpalek velt Grol

  BAKOE (ANP) - Henk Grol heeft zijn voortvarende start op het WK judo in Bakoe (Azerbeidzjan) niet kunnen doorzetten in de tweede ronde. De zwaargewicht (klasse boven 100 kilogram) verloor een enerverend gevecht van de Tsjech Lukas Krpalek en is uitgeschakeld.

  Krpalek was niet de eerste de beste tegenstander. Hij is de regerend olympisch kampioen in de klasse tot 100 kilogram, de categorie waarin Grol ook jarenlang uitkwam. De Groninger trok zich weinig aan van de status van de Tsjech en kwam op voorsprong in de partij. Maar met nog minder dan dertig seconden op de klok ging het toch mis; Krpalek bracht Grol via een handige beweging aan het wankelen en kreeg de Nederlander op zijn rug (ippon).

  Bron: msn.com
   

Deel deze pagina