Vechtsport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Nederlands boksteam wint de interland tegen Tsjechië

Genoten van een heerlijke boksavond op de 25ste Bep van Klaveren-Memorial in een sfeervolle Maassilo. De avond begon met een spannende superzwaargewicht partij om het Nederlands kampioenschap tussen Kilat Bilal Hallie en Stanley Koemans, die de laatste nipt wist te winnen.Daarna volgde de interland tussen een aan elkaar gewaagd Nederlands en Tsjechisch team, met de volgende uitslagen:
  • Cas van Peer won met overtuigend en technisch goed verzorgd boksen van Petr Novak.
  • De 14-jarige Josefien Betist kwam na de junior Bep wederom in de ring en won weer. Een mooie generale voor de WK binnenkort.
  • Max van der Pas en Bea Dudekova wonnen hun partijen duidelijk.
  • Rick de Nooijer en Sammy Wagensveld gingen knokkend ten onder tegen sterke Tsjechische tegenstanders, van wie de opponent van Sammy, de ervaren Tsjech Zdenek Chladek, nog op de olympische spelen van Londen heeft gebokst.
  • Boegbeeld bij de herenselectie, Peter Mullenberg won tot slot zijn partij tegen de viervoudig Tsjechisch kampioen Jiri Havel.
Bron: boksen.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechisch olympisch judokampioen Krpalek velt Grol

BAKOE (ANP) - Henk Grol heeft zijn voortvarende start op het WK judo in Bakoe (Azerbeidzjan) niet kunnen doorzetten in de tweede ronde. De zwaargewicht (klasse boven 100 kilogram) verloor een enerverend gevecht van de Tsjech Lukas Krpalek en is uitgeschakeld.

Krpalek was niet de eerste de beste tegenstander. Hij is de regerend olympisch kampioen in de klasse tot 100 kilogram, de categorie waarin Grol ook jarenlang uitkwam. De Groninger trok zich weinig aan van de status van de Tsjech en kwam op voorsprong in de partij. Maar met nog minder dan dertig seconden op de klok ging het toch mis; Krpalek bracht Grol via een handige beweging aan het wankelen en kreeg de Nederlander op zijn rug (ippon).

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Jiri Prochazka tekent contract bij de UFC

Een van de meest begeerde en getalenteerde Light-Heavyweight vechters heeft een contract bij de UFC getekend. De Tsjech Jiri Prochazka heeft zijn handtekening gezet onder een “Multi-fight” deal en zal op korte termijn zijn debuut gaan maken. De Tsjech komt over van de Japanse RIZIN FF organisatie waar hij een van de grote sterren was en de huidige Light-Heavyweight kampioen.

5669329_sport-mma-rizin-jiri-denisa-prochazka-v0-650x250.jpg

UFC

Jiri Prochazka (MMA 26-3-1) begon zijn MMA carrière in 2012. Prochazka vocht in het regionale Tsjechische MMA circuit en maakte hier en daar uitstapjes naar Rusland.
Prochazka wist in zijn eerste drie jaar als professional een record bij elkaar te vechten van 14-2-1. Dit leverde hem een contract op bij de RIZIN FF organisatie. Prochazka was een van de deelnemers aan de Heavyweight Grand Prix. De Tsjech versloeg Vadim Nemkov en Satoshi Ishii onderweg naar de finale, maar kwam te kort tegen “King Mo” Lawal.
Prochazka wist zich vervolgens meer dan goed te herpakken en won zeven gevechten op rij waarvan zes in de eerste ronde. Hierdoor mocht hij voor de vacante titel vechten tegen King Mo Lawal in een rematch. Ditmaal won Prochazka in de derde ronde via KO en pakte de titel.
Prochazka zou vervolgens Fabio Maldonado verslaan in een “non-titlefight” en hierna met succes zijn titel verdedigen tegen CB Dollaway. Prochazka neemt zijn winstreak van tien gevechten mee de Octagon in.

Bron: mmadna.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
GOED NIEUWS: Wereldkampioen boksen hersteld van coronavirus

Te midden van de coronavirus pandemie waar al een groot aantal dodelijke slachtoffers zijn gevallen, is er ook goed nieuws. De Tsjechische bokser Fabiana Bytyqi, 24, atoomgewichtkampioen van de World Boxing Council, kreeg eerder de diagnose Covid-19 coronavirus.

Fabiana-Bytyqi.jpg


Bytyqi schreef geschiedenis door de eerste vrouwelijke bokser uit Tsjechië te worden die een wereldtitel won dankzij haar overwinning in september 2018 op Denise Castle en heeft een record van 15-0-1 en 5 knock-outs.

Het management van de bokskampioen en de WBC meldt dat Bytyqi inmiddels aan het herstellen is. Waar de bokser het coronavirus heeft opgelopen is niet bekend.

Bron: vechtsportinfo.nl
 
Bovenaan