Vanuit Praag richting Podebrady / Hradec Kralove

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo

Over een maand gaan we weer naar Tsjechië .We gaan dit keer richting Podebrady. Nu is mijn vraag : Als je van de snelweg D8 richting de D11 gaat welke weg is dan het handigste om niet in het centrum van Praag terecht te komen?
 
Hoi Catootje,

Het beste kun je op de D8 zorgen dat je de afslag naar winkelcentrum Letnany pakken (dit is de E55) Hierna volg je in het begin Cerny Most en daarna Hradec Kralove en dan kom je vanzelf goed.

Mapy.cz

Gr Maikel
 
Vlak voor Praag E55 aanhouden, afslag Letnany, bij stoplichten rechtdoor en heuvel afrijden naar volgende stoplichten. Daar linksaf richting Cerny Most. Na het busstation zijn er 2 afslagen. Eerste voor winkelcentrum en MC Donalds. Neem die niet. De 2e, gelijk daarachter is richting HRADEC KRALOVE. Neem die en blijf dan rechts aanhouden en je komt gelijk op de D11 uit richting Podebrady.
Niets door het centrum heen, maar op de verkeerde tijd kan de weg waar je heuvel afrijd druk zijn. Deze link geeft de route aan.
Succes.
 
Er is geen afslagnummer voor zover ik weet. Op het bord staat de volgende plaatsnamen/locaties:

Brno/Hloubetin/Hradec Kralove/Letiste/Letnany/Nakupni Zona/Ostatni Tranzit

Aan je linkerhand zie je al een groot winkelcentrum opdoemen. Dan de exit nemen en onder de D8 door naar de stoplichten. Hradec Kralove volgen en dan kom je op de D11 uit.
 
De route van Google Maps is niet te nemen om de weg Vysocanska radiala nog in is aanbouw en zal op zijn vroegst in November 2011 zijn. Dus je kunt je beste over de aangeven route. De naam van de afslag is Letnany 601 E55. Dit is de Průmyslový polookruh.
Als je hier op zit neem ga je na links de Kolbenova op.

Succes

Maikel
 
Bedank voor jullie reacties.Met deze informatie zal het met een beetje geluk wel lukken de verkeerschaos van Praag te vermijden en met een goed vakantiegevoel het laatste stukje te rijden.
 
Met de "verkeerschaos" in Praag valt het erg mee hoor! Zeker nu het zuidelijk gedeeltje van de rondweg klaar is (tussen Pilsen en Brno snelweg) staan er bijna geen files meer op de rondweg van Praag. Zelfs in de spits rijd het redelijk goed door. Je ziet eigelijk alleen nog files als er een baan wordt afgesloten bij wegwerkzaamheden of ongelukken.

De verkeersituatie in en rond Praag is veel beter dan de file situatie in de Randstad. Enfin, vanuit Dresden gewoon "Hradec Kralove" volgen dan kom je op de D11 richting Podebrady. Veel plezier.
 
Bovenaan