Vakantie Zuid-Bohemen augustus 2012

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Zaterdag 18 augustus

Net als vorig jaar besluiten wij in de vroege ochtend te gaan reizen. Dit was ons vorig jaar erg goed bevallen, jammer dat toen alleen de files in Duitsland roet in het eten gooiden.
Maar goed, nieuw jaar nieuwe kansen. En zo pakte het ook uit. Tot bij Amsterdam als enige op de weg, reed het goed door en eerlijk gezegd was de latere drukte op de weg een welkome afleiding als je een beetje duf bent.
Eenmaal in Duitsland was het eigenlijk continu planken, nauwelijks oponthoud. De stopjes die wij maakten, waren kort en voornamelijk voor het tanken en de plas.

Wat is het trouwens heerlijk om in Duitsland te rijden. De linkerbaan is gereserveerd voor de snelheidsduivels en iedereen (op een enkele toerist na) weet dat je daar niet hoort te rijden als je het rustig aan wil doen.
Inmiddels blaast de airco op volle toeren in de auto, het belooft een warme dag te worden. En zo komen wij dan ook met tropische temperaturen Tsjechië binnen. Meteen een ticket kunnen kopen en het verorberen van de Magnums lijkt wel een race tegen de klok, zo warm is het.

20120818_130052.jpg

Het eerste stuk door Tsjechië doet even het ergste vermoeden. Na de geweldige snelwegen van Duitsland rijden wij over betonplaten, maar gelukkig is dit van korte duur. Overigens passeren wij enkel vrachtverkeer. Sowieso zijn wij de enige niet-Tsjechen en dat geldt eigenlijk ook voor de streek waar wij verblijven. Ik kom hier later nog wel op terug.
Intussen rijdt het lekker door op de Tsjechische autobahn. Alleen het laatste stuk, toch nog zo’n 45 minuten, gaat het “weg van de snelweg” en eigenlijk is dit een welkome afleiding na het gejakker. Hierdoor genieten wij allebei weer door de hernieuwde kennismaking met het mooie Tsjechië. Een heel andere kant van Tsjechië overigens dan het Reuzengebergte. Wij zien minder vervallen huizen en de wegen zijn naar Tsjechische maatstaven perfect.

Dankzij de ingebrachte coördinaten op de Tomtom arriveren wij vlak voor de deur van ons vakantiehuisje. Nou ja, huisje, mag het ook een paleisje zijn!

20120825_105931.jpg

Tsjonge, wat een weelde treffen wij aan. De eerste begroeting is via een Tsjechische jongedame die, hoe kan het ook anders, enkel gebrekkig Engels spreekt. Maar dat hindert niet, daarom gaan wij ook toch hierheen. Net als vorig jaar hebben wij iets voor de eigenaar meegenomen en net als vorig jaar krijgen wij al vrij snel een kadootje terug. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar ja, ’s lands wijs ’s lands eer. Diezelfde avond nog brengt Lucie, die overigens niet de eigenaar maar de beheerder/sleutelbewaarder blijkt te zijn, een soort van mixed soesjes langs, erg lekker.
 
Zondag 19 augustus

’s Ochtends hoeven wij niet lang na te denken waar wij zijn. Na de eerste nacht voelt het huis al weer meteen als thuis. Wat is het toch weer heerlijk om in Tsjechië te zijn, wat een rust ook. Wij hebben besloten het vandaag rustig aan te doen na het gereis en gejakker van gisteren. De kinderen zijn sowieso niet uit het zwembad te slaan, heerlijk. Je moet wel even door want het water is ijs- en ijskoud. In de middag gaan wij ons oriënteren waar boodschappen gedaan kunnen worden. Het is dan wel zondag, maar van de vorige vakantie weten wij nog dat de Penny Market sowieso op zondag open is. Volgens de Tom zijn er meerdere in de buurt, maar wij gaan naar die in Milevsko.

De hernieuwde kennismaking geldt net zo voor de Penny Market. Je kunt van heel veel dingen blij worden, in mijn geval was het vandaag deze winkel. Ook dit voelt weer als thuis. Dat wij ons net aan kunnen redden met een paar woordjes Tsjechisch doet hier niets aan af. Dat is juist de charme. Willen wij geen moeite doen ons verstaanbaar te kunnen maken waren wij wel naar omgeving Lipnomeer gegaan. Het klopt dan ook wat Frans Stoks in zijn boek over Tsjechië schrijft over het noorden van Zuid Bohemen. Enkel Tsjechen bezoeken deze streek en wij zijn dan de spreekwoordelijke uitzondering op de regel.

Maar goed, wij slaan voor de eerste dagen proviand in alsook voor de eerste keer BBQ dezelfde avond en dat smaakt uiteraard weer goed. Na het kijken van een filmpje met de kids, gaan wij de tweede nacht in.

Maandag 20 augustus

De brandende zon maakt ons ’s morgens wakker. Het belooft een warme dag te worden, 35 graden en zelfs meer is de voorspelling. Noodgedwongen blijven wij ook vandaag “rundum Hause” en verkiezen wij het zwembad boven de warmte buiten. Op een bezoekje aan de plaatselijke Lidl in Pisek na dan. Maar dat doen wij met ons tweetjes en op de heen en terugweg kijken wij waar wij ’s avonds kunnen eten. Uiteindelijk pakken wij ’s avonds weer de Tom en kiezen (vanwege de hitte) het dichtstbijzijnde restaurant. Het blijkt een restaurant bij een hotel/bierbrouwerij (Pivovarsky) te zijn en opnieuw zijn wij de enige niet-Tsjechen. Herstel, ik zie bij vertrek ook 1 Slowaaks kenteken.

20120820_184212.jpg

Onwennig proberen wij een gerecht uit dat een beetje lijkt op dat van Pension Golf. Uiteraard lukt dit niet, maar de smaak is er niet minder om. En wederom moeten wij het hebben van de paar woordjes Tsjechisch die wij beheersen alsook de paar woordjes Duits die de bediening spreekt. En dan is er altijd nog wel een hulpvaardige bezoeker die ons helpt

Terug bij onze villa duiken wij nog even het zwembad in, want het is nog steeds erg warm. Hierna gaan de kinderen rozig naar bed en hebben wij de avond voor ons alleen. Diezelfde nacht onweert het enorm, maar gelukkig niet pal boven ons huis. Sowieso blijken de kinderen hier niets van te hebben gemerkt, zij slapen namelijk beneden.
 
Dinsdag 21 augustus

Na de onstuimige nacht worden wij ’s morgens geconfronteerd met de schade. Onbekend met het onweer hier zijn wij bijvoorbeeld vergeten de parasol in te klappen en ook de elektrische BBQ stond nog (van het stroom af) buiten. Gelukkig valt alles enorm mee, maar wel een goede les voor de komende dagen. Moeder natuur schijnt namelijk nog wel e.e.a. voor ons in petto te hebben de komende dagen.

Minder extreem dan gisteren is het ook vandaag nog behoorlijk warm (28-30 graden). Wij besluiten zoveel mogelijk van het mooie weer te genieten = thuis blijven en lekker zwemmen. Met name ook omdat dit zwembad zich daar zo mooi voor leent. Vorig jaar in het Reuzengebergte was dat wel anders. Toegegeven, die pool was minstens 2 keer zo groot als deze, maar wat een gedoe voor Jelle om daar te komen. Op een vervelend afstapje na is het zwembad van dit huis nu meteen vanuit de keuken bereikbaar.

20120825_105753.jpg

Lekker luierend brengen wij zo de dag door. Aan het einde van de middag gaan wij ons weer buigen over het eten. Waar zullen wij dit keer heen gaan. Ik heb iets gelezen van Ad Verschoor over een geweldig restaurant, maar dat is best wel een eind rijden vanaf hier. Wellicht leuk om dat een keer te combineren als wij daar in de buurt zijn.

We besluiten dit keer richting Tabor te gaan en dan zien we wel waar wij neerstrijken. Zo gezegd zo gedaan stoppen wij bij een rustig uitziend, tja, hoe zullen wij dit etablissement noemen? Gezellig is het niet en het ademt onmiskenbaar de sfeer van de voormalige Sovjet overheersing.

20120821_181126.jpg

Wij besluiten op het terras met uitzicht op de weg plaats te nemen. De vorige gasten vertrekken net en hierdoor zijn wij helemaal alleen op het terras.

20120821_181207.jpg

Onze kelner is een jonge Tsjechische die werkelijk helemaal geen woord over de grens spreekt. Heerlijk! Maar gewapend met ons boekje van de Action komen wij best een eind. Tja en het eten zelf? Aangezien de kaart ons weinig tot niets zegt, besluiten wij eensgezind een pizza te bestellen en die zijn best goed te eten. Het ziet er allemaal wel rijkelijk vet uit en met ketchup is men hier ook niet kinderachtig zuinig. Al met al een leuke ervaring, met name de ambiance van de locatie, maar niet voor herhaling vatbaar. Eenmaal thuis is het na een korte plons in het zwembad weer bedtijd voor de kids en hebben wij de rest van de avond voor onszelf.

Woensdag 22 augustus

Afgelopen nacht geen onweer zoals voorspeld, wel zwoel. Anders dan in Nederland was er ’s morgens korte tijd onweer en flinke regen. Heerlijk voor de afkoeling, maar al gauw breekt de zon weer door en is het weer warm. Tijd voor een duik in het zwembad dus en nog en nog een. Tegen een uur of 2 konden wij toch de moed vatten onze villa te verlaten.

Na enig voorbereiden zouden wij vandaag richting Hubloka nad Vltavou gaan voor bezichtiging van het geweldige kasteel in Tudorstijl en evt. hierna het wildpark. Sinds onze aankomst afgelopen zaterdag wordt dit de eerste rit van betekenis. Het gaat via kronkelweggetjes langs idyllische dorpjes en uiteindelijk komen wij via een nieuw stuk autoweg in Hubloka nad Vltavou aan. Een steile weg leidt ons naar het geweldige kasteel.

20120822_154242.jpg

Enigszins sceptisch of wij aan de rondleiding kunnen meedoen, staan wij een beetje te treuzelen en missen hierdoor de rondleiding in het Engels. Maar niet getreurd, wij krijgen (tegen forse korting) Engelse teksten mee alsook een persoonlijke piccolo voor Jelle. Een rolstoel (niet die van hem, die past niet) wordt namelijk in een soort traploper geklemd (maar dan elektrisch) en zo gaat het trap op en trap af in het kasteel.

20120822_164530.jpg

Maar wat een geweldig kasteel is het. En wat een weelde tref je er aan. Dan heb je inderdaad het gevoel dat er zoiets als de gewone mens bestaat versus de groten der aarde.

20120822_170607.jpg

Eenmaal buiten schijnt het zonnetje weer volop en beginnen wij aan de terugweg. Met een schuin oog kijken wij ook naar een plekje om neer te kunnen strijken voor een hapje eten. Maar dit wil vandaag niet erg lukken. Zelfs de hospoda in ons dorpje Jickovice bleek alleen maar een drinkgelag. Dus maar weer een stukje terug richting Zvikov. Eerst was het idee om weer bij die bierbrouwerij annex hotel te gaan eten, maar iets nieuws lijkt ons ook wel leuk. Zodoende wordt het het nabijgelegen Hotel Zvikov. Dit blijkt een beetje een teleurstelling. Eerst wordt onze zoon Jelle vergeten (maar snel maakt men het goed, dat moet gezegd), maar voor het overige is het eten niet echt bijzonder, zeker voor een hotel niet. Wat dat aangaat krijgen wij wel een beetje heimwee naar onze restaurantjes van vorig jaar zoals Pension Golf en Chapeau Bas. Wie weet ontdekken wij ze (mede met hulp van het forum) nog, dus laten wij vooral niet zeuren. Iedere dag is het weer genieten in dit mooie Tsjechië!
 
Donderdag 23 augustus

’s Morgens vroeg word ik wakker doordat de zon in mijn ogen prikt. Het belooft weer een warme dag, net als afgelopen maandag, te worden. Wij besluiten er een rustig dagje van te maken. Na wat boodschapjes bij de Lidl in Pisek gaan wij er dan ook niet meer uit. De middag brengen wij met zijn allen in het zwembad door.

20120825_105814.jpg

Na een tijdje ga ik er uit om niet nog erger te verbranden en dan slaat het noodlot toe. Nou ja, een klein noodlot dan. Alsof de duvel ermee speelt, begint deze vakantie het rechterpootje van mijn Silhouette bril stuk te gaan. Tijdens onze vakantie in het Reuzengebergte ben ik toen nog stad en land afgegaan in Tsjechië (Praag en Hradec Kralove) zonder te slagen. Eenmaal thuis in Nederland is toen een nieuw pootje besteld en wat bleek? Dit moest uit Oostenrijk vandaan komen. Wat gaan wij dus 1 van deze dagen doen? Juist, een ritje over de grens maken. Misschien dat het nog scheelt ook, wij benne Nederlanders, niet waar! In de loop van de dag denk ik er nog eens over na en kom tot de conclusie dat ik wel gek lijk. We zijn toch op vakantie of wat? Het rustige dagje zetten wij vervolgens voort en gaan lekker thuis eten met de boodschapjes van de Lidl. Morgen weer een dag.

Vrijdag 24 augustus

Het brilverhaal is nog niet helemaal afgelopen, jagerig als ik ben. Ik besluit nog 1 laatste poging te doen en wij combineren de gang naar een aantal opticiens met een bezoek aan Tabor. Vlak voor wij weggaan blijkt iemand (?) onze grijze bak aan de weg gezet te hebben. Kennelijk is het vrijdag huisvuildag en op weg naar Tabor zien wij er meer aan de kant van de weg staan. De rit naar Tabor is inmiddels aardig vertrouwd aan het raken en vlak voor Tabor passeren wij het “Sovjet” restaurant van afgelopen dinsdag. Ook nu is het terras leeg. Maar eerlijk gezegd is dit ook de laatste eetgelegenheid voor Tabor. Eenmaal in Tabor leidt onze Tom ons tot de voordeur van 1 van de opticiens. Wij gaan naar de 1e van de 2 gevonden winkels toe. Behalve dat de aardige dame ietwat Engels spreekt, kan ze weinig voor ons doen en hetzelfde geldt eigenlijk voor de andere winkel. Reparatie van de bril heb ik al opgegeven en ik heb inmiddels mijn zinnen gezet op een nieuwe bril. Aangezien ik er 1 met varifocus nodig heb, is deze in het gunstigste geval met 10 dagen klaar. Dan zijn wij inmiddels thuis meld ik de aardige dame van de tweede winkel die enkel Tsjechisch spreekt. Ze gaat toch nog wat proberen en slaagt erin de bril provisorisch te maken. Ze wil hiervoor niets hebben. Uitvoerig bedanken wij haar en hiermee is het hoofdstuk bril afgesloten.

We lopen nog even de winkelstraat af naar beneden en gaan vervolgens via de andere kant terug. Het is inmiddels tijd voor de lunch en wij besluiten die te nuttigen met pannekoekjes met ijs.

20120824_125824.jpg

Erg smakelijk en na een prettige zit op het terras gaat het weer richting huisje en voor de kids het zwembad. Het is overigens vandaag voor het eerst in het water aangenamer dan buiten. Sowieso wordt het weer vandaag gekenmerkt door uitersten.
Wij werden vanochtend wakker met op het terras 17 graden, liepen daarna rond in een bijna tropisch Tabor en nu waait er een aangename bries via het terras naar binnen. De kinderen zitten inmiddels uit te hijgen en kijken een filmpje. Doemt zich nu weer de vraag op wat en waar wij gaan eten vanavond? Om het niet al te ingewikkeld te maken keren wij terug naar ons eerste adresje en dat is Pivovarsky. Dit keer leent het weer zich niet om buiten te eten, maar dat hindert niet. Ook binnen smaakt het eten ons goed en doet het zowaar de herinnering aan pension Golf even vergeten. Onze oog blijkt helaas groter dan onze maag en als dikke padden keren wij voldaan huiswaarts.
 
Zaterdag 25 augustus

De tijd in Jickovice is omgevlogen. Wij zijn hier al weer een week! Het voelt heel anders en ook de dagen dat het kwik hier boven de 30 graden kwam lijken heel ver weg. Toch was dat pas maandag, maar bij het opstaan voelt het ijskoud aan. Wellicht dat ook de niet afhoudende regen hiervoor zorgt. Het wasgoed dat vannacht buiten hing, gaat nog maar weer een keer de centrifuge in en daarnaar volgt poging 2 aan de waslijn. Maar dan blijkt maar weer hoe veranderlijk het weer hier kan zijn, want tegen de middag wordt het alweer warm.
Wij besluiten maar eens een kijkje te gaan nemen in Pisek. Per slot van rekening is het hier niet ver vandaan en volgens Frans Stoks moet het een mooi plaatsje zijn. Bij aankomst vallen wij met onze neus in de boter. Er blijkt namelijk een festival aan de gang te zijn.

20120825_142351.jpg

Wat het precies is, wordt ons niet duidelijk en daarvoor blijven wij er ook te kort staan. We gaan verder en maken een korte maar heftige wandeling door het pittoreske plaatsje.

20120825_143729.jpg 20120825_144221.jpg 20120825_145415.jpg

Zelfs hier is het buffelen met een rolstoel en eigenlijk zijn wij er hierna wel over uit dat wij niet naar Cesky Krumlov moeten gaan. Na een kort moment de indruk te hebben te zijn verdwaald, gaan wij op het geluid af en staan wij weer in het park waar het festival wordt gehouden. Wij verlaten Pisek en gaan weer richting de Lidl voor de weekendboodschappen.
Thuis wacht het zwembad weer op ons en na een korte plons, het is dit keer echt fris, nuttigen wij weer een broodje op het terras. Na het overdadige eten van gisteravond besluiten wij het namelijk vanavond iets rustiger aan te doen. Misschien niet zo’n fris praatje, maar sinds dat wij in Tsjechië zijn gaan wij allemaal af als een banaan. Zou het iets in het eten zijn hier?
 
..... vlak voor Tabor passeren wij het “Sovjet” restaurant van afgelopen dinsdag. Ook nu is het terras leeg. Maar eerlijk gezegd is dit ook de laatste eetgelegenheid voor Tabor.
Tussen deze restaurace en Tabor is aan de (vanuit Tabor gezien) rechterkant van de weg nog een restaurant!
Welliswaar tamelijk klein maar altijd druk.
Het eten is er goed en goedkoop!
 
Zondag 26 augustus

De kogel is door de kerk, hoe kan het ook anders op zondag. Wij besluiten vandaag (en dus ook dit jaar) weer niet naar Western Park Boskovice te gaan. Vorig jaar in Chotevice viel mijn oog al op deze attractie, maar het was toen de afstand die ons weerhield erheen te gaan. En nu is dat eigenlijk nog net zo. In eerste instantie leek het nog te doen, maar dankzij Punkenstein heb ik de site kunnen bekijken. Zoals wel vaker staan op de site de lengte- en breedtegraad vermeld en aldus is de afstand meer dan 3 uur reizen, heen en weer dus 6 uur. Dat vinden wij te gek. Wellicht iets voor een volgende keer, want het ziet er wel heel leuk uit, weet ik dankzij Kuurtje. Wij gaan nu richting Oostenrijkse grens, het gebied onder Trebon, de zgn. Novohradske Hory. Volgens Stoks moet daar een hele mooie barokkerk staan, gebouwd t.g.v. een Maria verschijning. Het staat in het gehucht Dobra Voda, wat zoveel betekent als "goed water".
Sowieso valt het ons op dat deze regio enorm veel katholieke elementen bevat. Langs de weg staan regelmatig kapelletjes en ook huizen hebben Mariabeelden in hun gevel. Wel apart, aangezien volgens Stoks Tsjechië net zo ontkerkelijkt is als Nederland.

De rit richting Dobra Voda is lang, maar wel heel mooi. We gaan door menig klein dorpje. Op een gegeven moment stoppen wij bij een Tesco voor wat kleine boodschapjes en tegelijkertijd om de Tomtom te finetunen en komen er achter dat er wel 15 Dobra Voda’s bestaan.

20120826_131319.jpg

Nadere informatie welke DV het moet zijn geeft de Tom ons niet en wij besluiten ons plan bij te stellen. Wij gaan naar Ceske Budejovice, wat nog een klein half uur rijden is. Via kinderhoofdjes gaat het naar het centrum en dankzij onze Invaliden Parkeerkaart hebben wij toch nog een plekje. Maar wat een mooi centrum heeft CB! En ook hier weer zo’n mooi plein.

20120826_154133.jpg

Ondanks het toeristische karakter van CB zijn toch alle winkels gesloten, maar uiteraard geldt dit niet voor de restaurantjes. Dus wij gaan tot groot plezier van de kinderen eindelijk pasta eten! En dat doe je uiteraard bij de Italiaan. Het etablissement luistert naar de vriendelijke naam Vendetta, maar voor het eten maakt dit niet uit. Enorm lekker gegeten daar (eigenlijk voor het eerst deze vakantie) en wij besluiten hier vast nog eens heen te gaan.

20120826_161212.jpg 20120826_151427.jpg 20120826_152041.jpg
 
Waar jullie zijn geweest?
Nee, dat lokt me absoluut niet!
Als we in die buurt een hapje eten is het in dat andere restaurant, hier is het altijd zeer druk dus dat zegt wel wat over het eten!

http://www.restaurace.danielbohemia.cz/foto/img-3026-jpg/
Goh, dat is wel jammer dat wij die gemist hebben. Gelukkig heeft de ontdekking van Vendetta veel goed gemaakt. Die 75 km rijden hadden wij er graag voor over.

Wij hebben in een restaurace gegeten dat mij een beetje deed denken aan die hokken van destijds, hieronder nog even wat foto's

20120821_181111.jpg 20120821_181126.jpg
 
Maandag 27 augustus

Hoewel nog lang geen vrijdag, komt toch het einde van onze vakantie in zicht. Maar wij hebben nog een aantal dingetjes op onze verlanglijst staan. Zo willen wij toch nog een keer naar Cesky Krumlov en uiteraard willen wij die nieuwe attractie bij Lipno zien. Moet heel mooi zijn, althans als ik de foto’s op FB mag geloven is het een juweeltje.
Wij besluiten vandaag dus naar Stezka korunami stromû Lipno te gaan. De coördinaten staan al een tijdje in de Tom. Opnieuw voert de reis langs mooie dorpjes en vooral het begin voelt als heel vertrouwd. Als wij na ruim anderhalf uur bijna bij de bestemming zijn, althans volgens de Tom, begin ik nattigheid te voelen. En inderdaad, ergens is iets niet goed gegaan. Leve mobiel internet en wij rijden na een klein half uur alsnog het terrein op. Wat ik niet wist is dat de tocht eerst nog per kabelbaan gaat. Een aardige mevrouw geeft ons de tip dat Jelle met een bus naar boven kan. Zodoende kan ook de rolstoel mee. Maar dit blijkt niet te kloppen volgens de jongen achter het loket. Rolstoel kan gewoon mee in de kabelbaan en gaat dan ook in het bakje voor ons mee. Op onderstaande foto zie je, als je goed kijkt, Jelle's rolstoel.

20120827_152338.jpg

Geweldig! Wat een inventiviteit van die Tsjechen. Kom daar in “Nederland regelland” maar eens mee aan. Terwijl wij met de kabelbaan omhoog gaan, mountainbiken durfals onder ons de helling af. Menig obstakel is afgeplakt met een matras of ander soort bescherming. Ik had hier graag een foto van gemaakt, maar ik was als de dood dat ik mijn toestel zou laten vallen.
Boven begint de tocht naar het topje van de toren. Wat een geweldige attractie is dit.

20120827_143115.jpg

Enorm doordacht, dat kun je merken. Het eerste stuk is licht glooiend en geen enkele moeite met een rolstoel. Menig stadje in Tsjechië is steiler!

20120827_145356.jpg 20120827_145351.jpg 20120827_144255.jpg

Daarna gaat het verder in de toren zelf en ook dit gaat zonder enige moeite.
Hoewel ik er boven foto’s van heb gemaakt geven die de schoonheid maar pover weer. Dit moet je zelf gezien hebben.

20120827_145502.jpg 20120827_145420.jpg

Helaas hebben wij wat tijd verspild en blijven we niet al te lang. Bovendien krijgen wij allemaal trek. Niet vreemd, want het loopt al tegen 16.00 u en een lunch hebben wij vandaag niet gehad. Dus veel eerder dan gisteren gedacht, strijken wij vandaag opnieuw neer bij Vendetta in Ceske Budejovice. Maar niet nadat Jolanda een Pandora bedel heeft gescored en Jelle een ketting. Het is weliswaar iets drukker op het terras dan gisteren, maar niettemin weer lekker gegeten. Moe en voldaan gaan wij weer huiswaarts. Op de weg terug passeren wij overigens Cesky Krumlov en wij zijn het er over eens dat dit mooie stadje zeker nog op een bezoekje van ons kan rekenen. Hoever wij zullen komen met de rolstoel zien wij dan wel weer.
 

Bijlagen

  • 20120827_145346.jpg
    20120827_145346.jpg
    100,5 KB · Bekeken: 2
  • 20120827_145346.jpg
    20120827_145346.jpg
    100,5 KB · Bekeken: 1
Bovenaan