Vakantie Tsjechie 2014

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Zo we zijn weer thuis van een fantastische vakantie in Tsjechië.

Dag 1:
Op 24 juni zijn we vertrokken van Zuid-Limburg naar Dresden waar we 1 overnachting het Hilton hebben gehad waar van uit we Dresden goed hebben kunnen bezichtigen. Helaas maar 1 nachtje waardoor we Dresden niet helemaal hebben kunnen zien, maar wel de Altstad.

Dag 2:
Vandaag de VW fabriek en het stadion van Dynamo Dresden bezocht. Vanuit Dresden via Polen aan gekomen in Harrachov waar we het langs zijn gebleven.Vanuit Dresden meteen slecht weer en dat hebben we gehad tot aan onze eindbestemming Harrachov. Wel een mooie rit om te rijden. Hotel Parkhotel is een basic hotel, maar zeker goed te doen.

Dag 3:
Weer heel wat beter en de Mumlava watervallen bezocht. Eerst lopen vanuit het hotel geprobeerd; dit was verkeerd uitgelegd, uiteindelijk auto geparkeerd op parkeerplaats en daarna nogmaals lopend via de route gewandeld. Prachtige natuur en mooie watervallen. Topdag.

Dag 4:
Deel 1 van de Kastelentocht (hadden er 11 op de lijst, deze lang niet allemaal kunnen zien).

Begonnen bij:
Mnichovo Hradiste: Hier alleen wat foto's van het kasteel en omgeving gemaakt.
Humprecht Castle: Wederom alleen foto's gemaakt.
Kost Castle: Wederom foto's van het kasteel, niet naar binnen geweest.
Hrad Trosky: Eerst heerlijk geluncht vlakbij de parkeerplaats, daarna de Ruines van Trosky bezocht. Erg leuk en indrukwekkend.
Rotstejn: Zeer de moeite waard.
Doorgereden naar Frydstejn, maar alleen foto gemaakt van afstand.

Dag 5:
Adrspach: Helaas veel werkzaamheden onderweg. Toch een mooie rit met de auto en een geweldige dag gehad bij de rotsen van Adrspach. Gehele route gelopen. Was af en toe zeker heftig, maar zeker de moeite waard.

Dag 6:
Weer was niet al te goed.
Zoo Liberec : Voor volwassenen tegenvallend, maar voor kinder(en) wel leuk.
Tevens even het centrum van Liberec bezocht met een heerlijke lunch bij Antalya Kebab house. Was op een zondag, dus het stadion en fanshop gesloten van Slovan Liberec.
Op de terugweg nog wel een paar leuke foto's kunnen maken van het stadion van Jablonec.

Dag 7:
Opnieuw slecht weer voorspeld, dus maar weer naar Liberec.
Ditmaal naar het Dinopark. Zeker de moeite waard voor kinderen.
Gelukkig was het stadion en fanshop nu wel open, zodat er een shirtje en mooie foto's gemaakt kon worden.

Dag 8:
Deel 2 van de kastelentocht. Nog niet alles kunnen zien, maar ja, het zij zo.

Hrad Valdstejn: Behoorlijke wandeling vanaf de parkeerplaats, maar zeker de moeite waard.
Sychrov Castle: Alleen foto's van de buitenkant; door de lange wandeling van Valdstejn te weinig tijd om deze goed te bezoeken.
Hrad Frydstejn: Op de maquette's van de 11 kastelen die we wouden bezoeken (te zien in de biljartkamer van Valdstejn) zag deze er wel erg mooi uit. In de praktijk viel het tegen zeker, het is nog altijd erg mooi, maar niet zo imposant als het ooit was.

Niet gezien Rohozec, Hruba Skala, Mala Skala.

Parkhotel Harrachov kunnen we zeker aanbevelen Het is een basic hotel maar eten is zeker prima in orde personeel is behulpzaam en vriendelijk . Zeker voor de prijs krijg je waar voor je geld. Geen luxe maar gewoon een goed basic hotel Wel harde matrassen en zachte kussens

Dag 9:
Vanuit Parkhotel Harrachov koersgezet naar zusterhotel Louis Leger in Praag (2 )
Parkeren kan alleen met niet al te grote auto's ( onze focus kon net door de opening van de straat naar de parkeerplaats 14 euro) Wel een goed net hotel met goede matrassen maar nog steeds zachte kussens.
Meteen een OV ticket voor 72 uur gehaald en via de Karluv most een stuk door het centrum gewandeld.
Heerlijk gegeten bij Everyday op de legerova ( dichtbij het hotel ).

Dag 10:
Verplaatst naar hotel Vitkov ( Praag 3 ) Auto geparkeerd in de garage ( wederom 14 euro per nacht) Daarna boottochtje gedaan en via de Joodse wijk naar het centrum . Op terugweg stadion van Victoria Zivkov bezocht Terug na het hotel en heerlijk gegeten bij U Kozla ( 5 min lopen vanaf het hotel , niet toeristisch maar erg lekker en niet duur )

Dag 11:
TV toren bezocht , Petrin tower bezocht van daaruit naar het kasteel van Praag. Via metro en tram naar de stadions van Bohemians ( fanshop dicht ) en Slavia ( stadion dicht wel shirtje kunnen kopen in fanshop ) Te laat om nog naar het stadion van Sparta te gaan. Wederom heerlijk gegeten vlakbij het hotel bij Reda.

Dag 12 (laatste dag):
Met de auto naar het stadion van Sparta. Helaas grote bouwput, waardoor weinig gezien kon worden.
Doorgereden naar Karlstejn, maar het Hrad niet kunnen zien. Was nog een wandeling van een uur en wouden op tijd terug zijn aangezien onze kleine man maandag nog een week naar school moest. Rond half 8 in de avond weer terug in Nederland.

Hebben een hele fijne vakantie gehad en zeer genoten. Al met al 2,5 dag slecht weer gehad. Voor de rest graad of 20 met af en toe bewolking. In Praag was het heerlijk weer met op dag 11 zelfs 30 graden.
 

Ad Verschoor

Donateur
Waarschijnlijk wordt alleen in Praag (event. andere grote steden) geld gevraagd voor parkeren bij hotels. Ik heb op mijn rondreizen in veel hotels gelogeerd, maar nog nooit betaald voor parkeren.
 
Hotels die wij hebben gezien / benaderd allemaal betaald parkeren, is nog altijd goedkoper dan garage in het centrum. En zeker goedkoper dan een dag in NL. Nee, Nickl Karlstejn niet bezocht, geen tijd meer er voor helaas.
 
Bovenaan