Uitgebreide Tsjechische flora catalogus nu online in CZ + EN.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Masaryk University heeft de grootste online database in CZ + EN van Tsjechische flora en vegetatie.

De lancering van een uitgebreide database van de verspreiding van verschillende plantensoorten in het hele land, "hun eigenschappen, ecologische vereisten en integratie in plantengemeenschappen", werd aangekondigd op de website van Masaryk University op 30 maart.

De nieuwe database is gratis beschikbaar in de Tsjechische en Engelse taal. Zoekresultaten tonen gegevens in de vorm van gedetailleerde informatie over soorten, hun locatie op een interactieve kaart van Tsjechië, links naar wetenschappelijke literatuur en foto's. Zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd door Tsjechische of Latijnse namen van de soort.

Op de website kunnen zowel wetenschappers als het grote publiek gratis datasets vinden en downloaden (bijvoorbeeld een soortenlijst van de Tsjechische flora of de Rode Lijst van kritisch bedreigde planten).

De letters in de naam van de nieuwe database staan voor Plant Diversity Analysis en Synthesis Center.

De nieuwe online database "bevat kritisch herziene gegevens over de Tsjechische flora en vegetatie, voorbereid door Masaryk University, het Instituut voor de Plantkunde van de Tsjechische Academie van Wetenschappen, en de Universiteit van Zuid-Bohemen," aldus de officiële beschrijving op pladias.cz.
 
Bovenaan