Tweede korte vakantie 2018 (in Sedlec Prcice)

Topic in 'Hoe was jouw vakantie in Tsjechië?' gestart door Franky, 05-08-2018.

 1. Ja leuk he, ik wist natuurlijk waar wij heen gingen. In de kerk kreeg Jelle ook al meteen een opmerking van de medewerker die voor hem die lift haalde
   
  bruinh, A.Smit, kuurgast en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 2. Vrijdag 10 augustus 2018

  Het is vandaag alweer de laatste volledige dag in Tsjechië en het plan was deze dag waardig af te sluiten met een bezoek aan 1 van de andere grote steden van Tsjechië, namelijk Ceske Budojovice. Maar bij het opstaan voelt Tamar zich helemaal niet lekker, misselijk en zo. Ik besluit het nog even aan te kijken, wetende hoe dat soms gaat bij Tamar. Maar in de loop van de ochtend verdwijnt de misselijkheid niet. “Change of plans”, dus en Jelle en ik gaan naar de Tesco en Lidl bij Tabor voor wat laatste boodschapjes, wat sowieso had gemoeten. Nu CB niet doorgaat eten wij ’s avonds gewoon thuis, wat mij gelijk de gelegenheid geeft vast op mijn gemak te gaan pakken. Want morgenochtend om 10.00 u is alweer de terugtocht. Wel een beetje jammer voor Jelle, die had graag nog een keer Pfeffer Steak gegeten, maar wie weet komt dat morgen ;)

  Tsjonge wat is de tijd hier weer voorbijgevlogen, maar wat hebben wij het hier goed gehad. Ik alleen met de kids, wie had dat ooit kunnen bedenken.
   
  Pelhřimov, bruinh, Josje2 en 3 anderen vinden dit leuk/interessant.
 3. Zaterdag 11 augustus 2018

  De wekker is gezet om 7.00 u, want vandaag is immers de dag van vertrek. Ik douche op mijn gemak en haal pas hierna de kinderen uit bed. Na enige gevoelens van stress ben ik toch op tijd klaar als de auto van onze huisbazin arriveert. Het is hierna uitwisseling van de borg en de sleutels onder een hartelijk afscheid. Zo anders als 2 maanden terug. Ja we hebben oprecht geboft met dit huis. Zo je al een minpunt zou moeten verzinnen was dat het wespennest, maar heel erg veel last hebben wij nu ook weer niet gehad van die beestjes. Het was meer opletten geblazen.

  Doorgaans halen wij na vertrek ons ontbijt bij de Lidl maar dit jaar heb ik besloten gewoon vroeg te ontbijten. Hierdoor kunnen wij rond middaguur uitgebreid dineren. En zo gezegd zo gedaan. Na het afscheid rijden wij langs een LPG pomp en hierna in 1 keer door naar Melnik. Om te dineren bij Pizzeria Tex Mek.

  Pizzeria Tex Mex.jpg

  Nog zo'n gelegenheid die gewoon goed is gebleven. Wij begroeten de jonge kelnerin in het Tsjechisch en krijgen dan ook de Tsjechische kaart. Het is even puzzelen, maar dankzij Jelle zijn wij er al snel uit. Tamar, die nog steeds niet helemaal lekker is, bestelt de Pizza Margarita

  Eten Tamar.jpg
  en Jelle en ik..... Juist dat en de foto's spreken boekdelen;)

  Eten Jelle.jpg

  Mijn eten.jpg
  Rond 13.45 u vertrekken wij uit Melnik en rijden nog een klein uur in Tsjechië en hierna is de koek echt op. Bij vertrek uit Melnik bedroeg de rit nog 9 uur en zouden wij rond 23.30 (rekening houden met pauzes) thuis moeten kunnen zijn. Maar helaas, dit jaar is het wel heel bont met wegwerkzaamheden in Duitsland en arriveren wij rond 00.25 in Anna Paulowna. En daarmee komt nu echt een einde aan een heel bijzondere, speciale en uiterst gezellige reclame met de kids. En nu op naar de vakantie met het gezin naar Denemarken, maar dat is niet voor dit forum. Ahoj en tot volgend jaar mei (met broertje?) of wellicht als gezin ook juli/augustus. We gaan het zien:denk:
   
  Leo, Pelhřimov, bruinh en 8 anderen vinden dit leuk/interessant.
 4. Bedankt Franky, het was weer leuk om te lezen. Fijn dat jullie er van genoten hebben!
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Ik heb genoten van je belevenissen en gun jullie van harte de gezamenlijke vakanties als gezin. Bedankt !!!!
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 6. Weer leuk geschreven Franky, fijn dat het zo goed gegaan is.
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 7. Je hebt een zeer vermakelijk verslag geschreven:top:.
  Ik kijk al uit naar volgend jaar.

  Groet Luigi.
   
  Pelhřimov, bruinh en Franky vinden dit leuk/interessant.
 8. Jullie allen bedankt voor de leuke en warme reacties. Tja, Tsjechië inspireert toch wel telkens tot het maken van verhalen. Het blijft wonderlijk, hoe een land zo dichtbij, je het gevoel kan geven in een heel andere wereld terecht te komen. Natuurlijk niet in het laatst door die mooie, voor ons zo moeilijke taal
   
  bruinh, Pelhřimov, Ad Verschoor en 2 anderen vinden dit leuk/interessant.
 9. Een beetje laat maar ook van deze kant bedankt dat we mee mochten genieten en hopelijk volgend jaar misschien weer 2 x, gr, Hans en Nelly.
   
  Franky en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 10. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Franky, wat fijn dat jullie weer een hele leuke vakantie gehad hebben.
  Ik heb met veel plezier jullie verslagen gelezen.
   
  Franky en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 11. Weer even de jaarlijkse update. Er staan weer 2 weken Tsjechië gepland. Eén met broertje begin juni in de regio waar ik met de kids ook al was geweest vorig jaar. Dat wordt dus weer sowieso Praag en de rest ga ik de komende tijd uitdokteren.

  En vervolgens ook nog een weekje heerlijk met ons 4 in augustus. En dat is een huis vlak onder Praag. Zoals gezegd is het maar een week en dat vanwege de mantelzorg van mijn vrouw. Vorig jaar gingen wij vanwege de afstand met ons vieren naar het dichterbij gelegen Denemarken. Nou, ik kan jullie zeggen dat NOOIT meer. Ten eerste was de reistijd naar ons huis in Denemarken zo mogelijk nog langer dan naar Tsjechië. Duitsland en met name in het noorden is werkelijk 1 "Baustelle" :kwaad: hebben wij ervaren. En dan wat te denken van de prijzen in Denemarken. Uit eten gaan in Denemarken is verre van grappig. Nog nooit zo vaak zelf gekookt op vakantie:lache:. Enige leuke was de goedkope drank in Duitsland. We zaten namelijk vlak over de grens
   
  dennuzzz, sador, A.Smit en 6 anderen vinden dit leuk/interessant.
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Mooi, dat je plannen weer richting dit prachtige land gaan. Ik kijk nu al uit naar je verslagen.:yess:
   
  Franky en A.Smit vinden dit leuk/interessant.
 13. En daar sluit ik mij bij aan!
   
  Franky vindt dit leuk/interessant.
 14. Altijd leuk om de mooie vakantie verhalen over Tsjechie te lezen.

  Ook al gaan wij tegenwoordig naar de saksische schweiz.
   
  Franky vindt dit leuk/interessant.
 15. Inmiddels is april bijna voorbij en is e.e.a. de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. En dan doel ik met name op de gezondheid van mijn schoonvader. Zo heeft hij afgelopen januari nog redelijk fit zijn 93e verjaardag kunnen vieren maar is zijn gezondheid begin maart rap achteruit gehold. Met uiteindelijk zijn overlijden eind maart 2019 tot gevolg. Uiteraard een trieste gebeurtenis, zeker voor mijn vrouw, maar aan de andere kant een zegen voor de man zelf. En dat besef maakt het voor mijn vrouw nu nog heel draaglijk. De klap komt misschien nog.

  Maar ja, nu de moraal van het verhaal: wij hebben dus nog een week kunnen bijboeken in het huis dan wij op het oog hadden. En dan verzand ik bijna in Cruyfiaanse bewoordingen :denk:Maar eerst de vakantie met mijn broertje over een kleine 6 weken inmiddels. Uit de vandaag ontvangen reisbescheiden begrijp ik dat het huis zich in een bosrijke omgeving bevindt in de omgeving van Cisovice. Kannie wachten:wow:
   
  bruinh vindt dit leuk/interessant.
 16. Gecondoleerd met je schoonvader Franky, ik hoop dat 2 weken vakantie je vrouw goed zal doen!
   
  Franky en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Franky en familie gecondoleerd met het verlies van vader en opa.
  Ik zie de eerste pizzeria alweer voorbij komen. ;)
   
  dennuzzz, Franky en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 18. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Franky en familie gecondoleerd met jullie verlies.
   
  Franky en bruinh vinden dit leuk/interessant.
 19. Gecondoleerd Franky, hoop dat de vakanties bijdragen aan het verwerken.
   
  Franky vindt dit leuk/interessant.
 20. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Franky en familie gecondoleerd. Verdrietig is het, maar Wel fijn dat jullie nu weer gezamenlijk mogen gaan genieten van de vakanties.
   
  Franky, sador en bruinh vinden dit leuk/interessant.

Deel deze pagina