Twee weken Katerina, vlakbij Soos

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Eindelijk was het zover, 10 juli een dag eerder, zijn we op weg gegaan naar Tsjechie, na anderhalf uur oponthoud in Duitsland vanwege een lek ventiel, kostte ons een nieuwe band, kwamen we om kwart voor vijf aan in de Bauernhof, en gelukkig hadden ze nog een kamer voor ons.
De Bauernhof is een pension in Nový Drahov, ontzettend leuk pension, kijk zelf maar even, www.bauernhof.cz

De volgende dag na een heerlijk ontbijt, hebben we de fietsen bij het pension achtergelaten en zijn we naar Cheb gereden. Cheb is een mooie stad, we hebben daar even lekker rondgelopen en een heerlijk kopje koffie gedronken. We hebben wat boodschappen gedaan en toen weer terug om de fietsen te pakken om even de buurt te verkennen op de fiets.

Wij hadden een huis gehuurd in Katerina en zijn daar even gaan kijken of we er al in konden, Lenka de huisbewaarster was nog aan het schoonmaken, toen wij er aan kwamen, ze stond met haar mond open heel verbaasd te kijken naar ons, wat bleek, Lenka dacht dat we op de fiets waren gekomen vanuit Nederland.

Het huis was erg mooi, lag goed en vrij rustig.
Na een heerlijke rustige avond, met muziek er was geen televisie, geen internet en, dat vonden wij wel een beetje lastig, erg slecht bereik met de mobiel, hebben we de volgende dag weer de fietsen gepakt.
We zijn eerst naar Skalna gefietst door een stukje bos, bijna onbegaanbaar door de modder, maar goed, en dat op onze stadsfietsjes. In Skalna staat kasteel Vildstein, er is een restaurant in gevestigd en ze hebben er ook wel opnlucht spelen, niet toen wij er waren, en een klein dieren parkje, met dieren die om een of ander reden niet meer in het wild kunnen leven, of gewoon niet goed behandeld zijn, en daar nog even een lekker leventje hebben.

Na Skalna zijn we naar Frantiskovy Lázné gefietst, dat was voor ons toch wel een aardige klim. maar we hebben het gered. Een prachtig kuuroord, keurig netjes. mooie parkjes, gewoon erg prettig om daar even rond te lopen. Frantiskovy Lázné heeft prachtige huizen en een Tsjechisch orthodoxe kerk, heel mooi van binnen, het bezoeken waard.

Met een omweg via Treben kwamen we weer bij huis Katerina, en we hadden het wel gehad die dag, fietsen doen we graag maar dit is toch wat moeilijker fietsen voor ons, 's avonds heerlijk gegeten in Steinhof, een restaurantje ook in Nový Drahov.

De volgende dag naar As, een plaatsje met een uitkijktoren. We hebben heerlijk gewandeld, bij de informatie een rondwandeling gehaald, door het bos maar op een gegeven moment moesten we nog 7 kilometer langs de weg terug naar As, vonden we niet zo leuk dus de bus kwam eraan en de bus gepakt, vind mijn man altijd leuk, hij is namelijk buschauffeur in Amsterdam.

We hebben 's avonds weer bij steinhof gegeten en de eigenaar kwam er even gezellig bijzitten om een praatje te maken. Hij heeft ons nog wat tips gegeven om te bekijken, maar we moesten er wel foto's van maken zodat hij die weer kon zien, oké goed, we hebben ook nog even geproost met hem, een vriend van hem stookte zelf drank en je kreeg altijd een glaasje als je de rek. vroeg, voor de spijsvertering vertelde hij, mijn man vond het erg lekker voor mij hoeft dat niet, erg sterk.

We hebben zo ontzettend veel gezien deze vakantie. We zijn ook nog in Nova Rolé geweest, maar jammer genoeg was het dicht. Ik heb nog gevraagd aan iemand of ze wisten of hij nog open ging, maar niemand wist het daar. Erg jammer, dat was namelijk ook een reden voor ons om naar deze omgeving te komen, voor het porselein.

We hebben gelukkig wel porselein gezien in Ostroh, daar staat in een gerestaureerd kasteel (door vrijwilligers, erg mooi) porselein, je kunt daar heel rustig wandelen en alles goed bekijken, er is geen rondleiding, heel mooi om te zien.
We hebben natuurlijk ook een gedeelte van de porseleinen route gereden, maar dat is hoofdzakelijk in Duitsland.

Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad, ook nog in Pilsen geweest, ZO MOOI, eigenlijk kun je er nog uren over vertellen, er is zoveel te zien, een reden om toch weer terug te gaan naar deze omgeving. hoewel wij deze omgeving heel anders vinden dan het Reuzengebergte, waar we al een paar jaar komen.
Ja. Wij gaan zeker weer terug naar Tsjechie, en we hopen eigenlijk dit najaar , wie weet!:)
 
Hoi Saar,

Het is toevallig maar volgens mij hebben wij over 3 weken het huis gehuurd als waar jij hier over schrijft, Lenka de huisbewaarster zal ook ons onvangen. Klopt het dat jullie gehuurd hebben van Trudy en het huis DUM HOUBA heet.
Als dat zo is kan jij ons vast wel wat handige tips geven,:bloos2: waar is de goede bakker, slager, waar kun je lekker eten e.d.
we hopen iets van je te horen.

Groet,
Henk en Anja
 
Bovenaan