Tsjechoslowaakse wolfhond

Topic in 'Flora & Fauna' gestart door Macek, 17-09-2006.

 1. cor

  cor

  echt dat is een fantastische hond!!!!!!
   
 2. Hele mooi honden zijn dit.
   
 3. Hond.

  Hierbij sluit ik bij Gorrit aan :yess:
   
 4. mooie hond ,
  zijn ze net zo gevoelig voor Hd als de herder ?
   
 5. Nee, gelukkig niet,
  alle ouderdieren worden getest op HD !
   
 6. En hoe is het in vergelijking met de saarloos met de ogen?
   
 7. Bij veel Saarlozen komt PRA voor. :(
  Bij Tsjechen is hier (gelukkig) mij nog geen geval van bekend !:toppie:
   
 8. Gelukkig maar, je zou maar met zo'n groot probleem zitten als bij de saarloos, dan ben je echt niet blij.
   
 9. Het is eindelijk zover gekomen. Sinds kort hebben wij een TSW.
  Hij is nu een jaar oud en een echte doerak.:lache:
  Het virus is zelfs zo erg toegeslagen dat we in juli er nog een pup bij krijgen. Deze kan vervolgens vlak erna een bezoek aan het land van zijn voorouders brengen.

  Groetjes en misschien tot ziens, :zwaai:

  Gerard en Monique
   
 10. Hoi Gerard en Monique
  Heb jullie pas al gezien met Lupo, maar hierbij nogmaals gefeliciteerd met jullie pup.

  Hieronder een stukje info over de Tsjechoslowaakse Wolfhond (en geen wolfShond, zoals de meeste schrijven :( )

  Af en toe fok ik een nestje.
  Ik fok alleen voor m'n hobby, heb dus niet constant of regelmatig pups, alleen net als het zo uitkomt. De pups groeien hier in huis en tuin op. Leren allerlei geluiden zoals, stofzuiger, vaatwasser, t.v enz.
  Ook komen er veel vriendjes van onze kinderen over de vloer, en maken ze kennis met onze andere dieren zoals papagaaien, parkieten en kippen.
  Als de pups 8 weken zijn, mogen ze naar hun nieuwe baas, ze zijn dan ingeent, ontwormd,
  gechipt en in het bezit van een stamboom.
  De ouderdieren zijn geröntgend op HD. Omdat het nog een jong, sterk ras is, komen andere erfelijke afwijkingen bijna niet voor bij de Tsjech.
   
 11. de Tsjech

  Ik heb sommige opmerkingen gelezen en zag ook een opmerking over het karakter. Ik noem mijn dieren altijd wolfjes, omdat mijn mening als fokker is, dat het "wolf"natuur er sterk inzit. Deze dieren zijn NIET voor iedereen en vragen veel aandacht en willen een roedelgedrag in huis. Ik las ook, dat ze een "baas"hebben. FOUT ! De "baas" zien ze als alfa en niet als baas, want ze hebben namelijk geen baas. Op een cursus zal de Tsjech 1 a 2 keer misschien gaan zitten, maar is er heel snel flauw van. Het karakter is voor alles in huis perfect en ze kunnen overweg met kinderen, katten en noem maar op...mits ze zijn opgegroeid met alles. Ik zie op de tentoonstellingen MEER "normale" huishonden die van zich afbijten, dan een Tsjech dit doen. Het fabeltje dat ze schuw zijn..wijs ik van de hand. De Tsjech is een dapper dier en niet te vergelijken met een Saarloos. Deze dieren zijn doorgaans schuwer. Een bepaalde aanpak is zeer zeker nodig, maar dat heb je ook met een rotweiler of herder en noem maar op.
  Onze dieren slapen op de slaapkamer en waarom ? Omdat ze graag bij de Alfa in huis willen zijn. Ik heb 30 jaar ervaring met herders, rotweilers en bouviers, maar zou eerder mij Tsjechen bij een baby laten, dan de "normale' honden.

  Ik vind het zo jammer, dat over de Tsjechen een oordeel wordt gegeven van horen en zeggen. Als je niet bij de juiste fokker bent geweest en het ras door en door kent..gooi geen onzin in de wereld. Dit geeft een verkeerd beeld naar een ras toe. Incidenten heb je altijd en in 99 % is de eigenaar de schuld en niet de hond. Verkeerde opvoeding en omgaan met honden is vaak de oorzaak van bijt incidenten. Ook een poedel kan bijten. Ik kan mij in ieder geval geen trouwer maatje dan een Tsjech voorstellen.

  Ik hoop in een beknopte versie toch een klein voorbeeld te hebben gegeven over de Tsjech.....

  En het zijn wolfhonden...geen wolfShonden

  mvg
  Andreas
   
 12. Het zijn prachtige honden, maar het wolfachtige uiterlijk kan ze lelijk opbreken. Vrienden van ons in Italië kregen veel negatieve reacties op hun Tsjechische wolfhond, en toen hij één keertje losliep werd hij meteen doodgeschoten...
   
 13. Onbegrijpelijk ... aangezien er redelijk aantal "fokkers" zijn in Italië.
  Maar goed... dit soort debielen heb je overal die graag dieren doodschieten. Daar hoef je niet persé een Tsjech voor te hebben.

  mvg
   
 14. Het zijn vooral jagers die bang zijn dat zo'n "wolf" gaat stropen. Ik vind die wolfhonden fantastisch, maar ik zou me er hier in de Ardennen ook niet populair mee maken.
   
 15. Hoi Borat, ik ben het met je "artikel" de Tsjech helemaal eens. Ik heb als puber een TW gekregen van mijn vriendje, omdat ik hem oh zo mooi vond. Wat een foute boel. De TW's hebben inderdaad de juiste baas nodig. Door gebrek aan ervaring en conscequentie heb ik mijn hond hopeloos verpest. Pas nadat hij m'n broertje, moeder en mezelf heeft aangevallen (wat ik totaal als m'n eigen fout beschouw!!!!!! voor de zeurpieten...), heb ik actie ondernomen. Ik heb de hond weggegeven aan een ervaren baas. Mijn hart brak, maar het was het beste wat ik voor het beest (en mijn familie) heb kunnen doen.
  DUS, er bestaan er geen slechte dieren, alleen slechte bazen!!!

  Overigens heb ik nu een hele lieve Duitser (oke, ik geef het toe, het is een verwend kreng), maar ben nog steeds gek op TW's.
   
 16. We zijn een halve jaar verder en ik kon mijn gekte niet weerstaan. Heb een TSW pup in Tsjechië gehaald. Wat een schatje. Het is een mooie sterke teef van prachtige ouders, dus ik denk dat het een prachthond wordt.
  Over twee weken beginnen we met een puppycursus; deze keer zal ik het goed doen. Met de oude herder van ons kunnen ze goed overweg. Ik heb hem overigens zelf een pup laten kiezen.
  Het is nu wel heel druk in huis, heerlijk!
   
 17. Hallo Hudinek :zwaai:

  Gefeliciteerd met je Tsjechen-pup !!
  ja, eenmaal besmete met het tsjechen-virusen
  en je komt er nooit meer vanaf. :party!:
  Afgelopen februari heb ik weer een nestje gefokt,
  alle pups hebben een goede baas gekregen.
  Van dat nest heb ik er geen gehouden.
  Volgende week ga ik ons nieuwe pupje halen,
  dan hebben wij een reu en drie teven.:sttop:

  Veel succes met de opvoeding van je puppy !!!
   
 18. Hoi Wolfdog,
  heel erg bedankt. Eigenlijk had ik na mijn eerste bijdrage tot deze topic verwacht, dat er een storm van boze reacties over me heen komt (dat ik zo onervaren als ik ben toch weer een pup neem), maar dat valt dus reuze mee. Op sommige momenten (half twee 's nachts bvb) denk ik zelf: meid, waar ben je mee bezig. Maar dat zal ook overgaan en we hebben zoveel plezier van de kleine. Ze is nou tien weken; de basiscommando's heeft ze al onder de knie.

  Jij ook veel succes met de pup. Een reu en drie teven, wow. Zijn er geen problemen met dekken? Ik heb namelijk gehoord, dat ze heel monogaam zijn. Dat een teef die met een reu samen leeft zich niet meer laat dekken door een andere reu.

  Trouwens, het zijn hele mooie pups geweest, jullie februari nest. ;)
   
 19. Kun je eens een foto van je pup op de fotogalerij zetten?

  Bedankt!
   
 20. Uh, geen idee hoe dat moet. Ik heb in de bijlage een foto van de twee beestjes gedaan, toen de kleine net acht weken was. Nu staan haar oren al en is ze helemaal grijs geworden.
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel deze pagina