Tsjechische vrouw van berg gered in Ischgl (Tirol)

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Vrouw van berg gered na illegale bergwandeling

Niet alleen in Nederland hebben mensen moeite met het naleven van de nieuwe regels die zijn opgelegd door de overheid. Ondanks de avondklok én quarantaine, besloot een Tsjechische vrouw toch een wandeling te gaan maken in Ischgl. Zonder succes. De vrouw kwam vast te zitten op de berg en sloeg alarm. Een helikopter van de politie heeft haar uiteindelijk gered.

Illegale bergwandeling
Ischgl is sinds 13 maart in quarantaine. In heel Tirol geldt bovendien dat je enkel nog naar je werk mag of boodschappen mag doen. Wandelen, fietsen, hardlopen en alle andere vormen van beweging buiten de deur zijn verboden op het moment. Ondanks alle beperkingen, besloot een 22-jarig kamermeisje maandag toch een bergwandeling te maken. Ze liep eerst omhoog over een bospad bij de Lattenkopf, dat richting 2300 meter hoogte voert. Vervolgens begon ze aan de afdaling via een ander pad.

Politiehelikopter
De afdaling werd steeds steiler en ook begon het harder te sneeuwen. Tegen het vallen van de avond kon de vrouw niet meer verder en moest ze alarm slaan. Een politiehelikopter met touw heeft haar uiteindelijk gered. De vrouw raakte bij het voorval niet gewond, maar de politie heeft haar wel “het negeren van verkeersbeperkingen op grond van de epidemiewet” ten laste gelegd.

Meer overtredingen
Overigens is de Tsjechische vrouw niet de enige die zich niet aan de regels heeft gehouden. In Tirol zijn inmiddels al meer dan 500 meldingen gedaan.

Bron: skiinformatie.nl
 
Dat is echt niets voor Tsjechen. Dat zijn echt halve Duitsers als het gaat om plichtsbesef en het opvolgen van de autoriteiten (kritiekloos). Het plichtsbesef en de Tsjechische saamhorigheid vind ik wel erg goede eigenschappen. Ook de gemeenschapszin.
Een overblijfsel van de communistische tijden?

Deze vrouw lijkt me dan toch een uitzondering op de doorgaans zo brave Tsjechen.
 
Bovenaan