Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Bio-pleister uit placenta voor chronische wonden

Chronische wonden kunnen veel pijn veroorzaken. Tsjechische wetenschappers hebben daarom speciale organische pleisters ontwikkeld die helpen bij genezing. Het gaat vooral om patiënten bij wie de wonden slecht genezen door diabetes of een slechte bloedsomloop, of die decubitus hebben.

Het product heet AMNIODERM® en de methode is gepatenteerd. Ze halen de binnenste vruchtschil, d.w.z. de amnion, uit de placenta. Dit is een semi-transparante huid die ze behouden. Van het eindproduct worden biologische pleisters gemaakt, die maximaal vijf jaar bij kamertemperatuur kunnen worden bewaard. De ontwikkelde methode behoudt de weefselstructuur die een "natuurlijke steiger" creëert voor de eigen cellen van patiënten. Dit principe werd al eerder getest door oogartsen.

De pleister is erg dun en wordt droog bewaard. Hij wordt bevochtigd wanneer hij op de wond wordt aangebracht. Alle actieve ingrediënten in de biologische pleister blijven behouden. Door de bevochtiging worden ze geactiveerd en beginnen te werken. Al in de eerste uren na het aanbrengen van de pleister blijkt dat het in de wond begint te werken. Geleidelijk lost deze organische pleister op en begint de wond te genezen.

Alleen artsen mogen een amnionmembraan aanbrengen. Het Tsjechische farmaceutische bedrijf Zentiva heeft het recht om de biopleister te verkopen en is er trots op dat AMNIODERM® de patiënten kan helpen die lijden aan de nauwelijks genezende wonden.

Bronnen deutsch.radio.cz + primecell.eu
 
Bovenaan