Tsjechische spoorwegen

Topic in 'Vervoer' gestart door Freddy2005, 07-01-2006.

 1. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  78-jarige sterft bij ongeval met Pendolino sneltrein.

  Bij een ongeval met de Tsjechische hogesnelheidstrein Pendolino is zaterdagmorgen, in Tynec nad Labem bij Kolin, een 78-jarige man om het leven gekomen. De man is waarschijnlijk bij een poging om de sporen over te steken door de trein gegrepen.

  pendolino_cd_01_gr.jpg

  Het ongeluk werd pas 29 km verder bij de volgende halte in het station van Pardubice vastgesteld. De trein werd er gestopt om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken.
  De pendolino is met zijn 160 km/uur, de snelste trein van de Tsjechische republiek. De nieuwe treinstellen rijden sedert november tussen Praag, Olomouc en Ostrava en tussen Praag en Brno.

  bron radio.cz
   
 2. Dit zijn best comfortabele treinen overigens. Wij hebben vorige week een treinreis van Olomouc naar Praag gemaakt. Duurde 2 1/2 uur met slechts een tussenstop.
  OVerigens is deze trein nu overdeel van Sky Team. Het is mogelijk een vliegticket te kopen inclusief een ritje met de trein en vervoer van het vliegveld naar het treinstation (mocht dit uitkomen voor je vervolgreis in Tsjechie).
  Overigens wordt nu nog wel gewerkt aan een voor deze trein aangepast spoor. De trein kan in de toekomst dan nog sneller tussen de verschillende steden pendelen. Een goede uitbreiding van de vervoersvoorziening in Tsjechie lijkt mij!:)
   
 3. Maar dat je er bijna 30 km over moet doen om te kijken wat er eigenlijk aan de hand is, is toch wel een beetje :hmm:
   
 4. Vandaag weer problemen met Pendolino. Door software fout heeft de trein van Praag naar Ostrava 1 uur stilgestaan. Alles viel uit, inclusief de verwarming. De reizigers moesten overstappen in IC Košičan en kwamen uiteindelijk met 2 uur vertraging toch nog in Ostrava aan.

  Bron: iDNES
   
 5. Als er in het Nederlandse materiaal (trein en/of spoor) software-fouten optreden komt er meteen helemaal niemand meer op z'n bestemming.:D
  Dus zo slecht doen ze het in CZ nog niet:)
   
 6. Vandaag weer 2 treinen stilgevallen. Alweer software fout.

  iDNES

  De leverancier is het Franse Alstom.

  České dráhy hebben naar aanleiding van steeds terugkerende problemen de tarieven Praha - Ostrava met 20 procent verlaagd. Tot wanneer de korting geldt, is niet bekend. Alstom is verzocht om de problemen met de hoogste prioriteit aan te pakken.
   
 7. Ferme taal van de Tsjechische Minister van Verkeer. Milan Šimonovský zei vandaag dat als Alstom niet snel iets doet aan de mankementen van Pendolino dat het hele zootje terug moet.

  Alstom krijgt 2 weken de tijd. Pendolino treinen hebben 4,4 miljard kroon gekost. Op dit moment is nog maar 1 treinstel in bedrijf.
   
 8. Die ene rijdt nog, da's mooi:toppie:.
  Maar als alles terug moet: Duwen??:deuk:
  De Fransozen komen het heus niet halen
   
 9. Macek

  Macek Geroyeerd Lid

  In de dorpen en in de provincie rijdt de "motorrak" je weet wel die dieseltjes, nooit problemen. Dat bedoel ik nou met "vooruitgang" maar niet heus!!!!! Na zdravi!!
   
  sjepka vindt dit leuk/interessant.
 10. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  hier in nederland duurt het ook al jaren eer alle onbewaakte overwegen bewaakte zijn geworden.
  elke overheid doet er wel aan doen : eerst de prestige projecten (over budget + met of zonder smeergelden/omkoperijen ??) en ermee pronken en daarna de rest van de infrastructuur aanpassen. bah !! :nee:
   
 11. Gezien de overschrijdingen van budget én tijd gaat dat laatste nog wel ff duren:?:
   
 12. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Volgens Alstom vice-president, Terence Watson, zullen alle zes Pendolino treinen begin februari terug rijden. De Italiaanse fabriek van Alstom zegt de bewuste oorzaak van de optredende storingen gevonden te hebben. De vijf hierdoor betroffen treinen die buiten gebruik gesteld zijn zouden dus tegen eind deze maand terug in orde gebracht worden. Dit is vandaag op een persconferentie in Praag door Terence Watson gezegd.
   
 13. Tsjechische Spoorwegen eisen 17,2 miljoen kronen schadevergoeding van de Alstom. Alstom heeft nog 10 dagen de tijd om de mankementen te verhelpen. Eind 2005 is ook al claim ingediend van 100 miljoen kronen wegens late levering.
  Voor de 7 Pendolino’s is al 70% betaald van de totale aankoopwaarde van 4,3 miljard kronen.
   
 14. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Vandaag is ook de vijfde Pendolino hogesnelheidstrein wegens software problemen uitgevallen. Nabij Krasikov bij Olomouc moesten de reizigers in een andere trein overstappen. Voorlopig rijden er dus geen Pendolino's meer, de laatste twee van dit type zijn nog in een testfase en werden dusdanig nog niet ingezet in het regulaire reizigersvervoer. Wordt vervolgd.........
   
 15. Laatst las ik ergens een mop, de vraag was: Waarom rijd die Pendolino nooit?
  Het antwoord was: Omdat Pendolino niet door mensen bestuurd wordt.

  Daar zit wat in vind ik.

  Vanaf volgende week gaan ze weer rijden, de Pendolino's. Alstom begint dan met de testritten, zonder passagiers. Vice-president van Alstom heeft verklaard dat voor 1 februari alles weer normaal rijdt.

  Bij de Praagse bookmakers Fortuna kun je gaan gokken op hoeveel Pendolinos op 1 februari weer uitvallen. Tot nu toe zetten meeste mensen in op 1 Pendolino.

  Alsthom heeft beloofd dat 31 januari alle Pendolinos in bedrijf zullen zijn.
   
 16. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Er zou beter gegokt worden op "Hoeveel zullen er rijden op 1 februari ?"
   
 17. Alstom zegt de fout gevonden te hebben. Treinen gaan in de loop van deze week weer rijden.
  Eerste vertrekt morgen 1 februari om 5.56 uit Praag. Donderdag komen er twee Pendolinos bij en vrijdag zijn alle vijf Pendolinos in bedrijf. Aldus de directie.
   
 18. Pendolino heeft Ostrava gehaald. :) En op tijd ook nog. :D

  20% korting blijft geldig tot einde februari.
   
 19. Sinds gisteren rijden weer alle 5 Pendolinos. Drie op het traject Praag – Ostrava en twee op het traject Praag – Brno – Breclav.
   
 20. een wiskundige puzzel

  Heb net een wiskundige puzzel gehoord:

  -----------------------------------------------
  Om 8 uur gaat er een pendolino trein uit Brno, richting Praag. Een uur later vertrekt een ander uit Praag naar Brno.

  Vraag: Waar ontmoeten ze elkaar ?
  -----------------------------------------------

  Antwoord: op de reparatiewerkplaats :deuk:
   
  sjepka vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina