Tsjechische snowboarders vallen 200 meter

Topic in 'Wintersport' gestart door Ad Verschoor, 08-02-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Snowboarders vallen 200 meter naar beneden langs rotswand

  In skigebied Krippenstein in Obertraun zijn gistermiddag drie Tsjechische snowboarders langs een rotswand 200 meter naar beneden gevallen. Eén van hen raakte zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis in Schladming gebracht.

  Off-piste op de Angeralm
  Een groep van zeven Tsjechische wintersporters met een leeftijd tussen de 22 een 30 jaar besloot gistermiddag om van de ‘Angeralm’ in skigebied Krippenstein in Obertraun af te dalen. Vijf snowboarders en twee skiërs verlieten bij lawineniveau 2 en zonder de belangrijke lawine 3-eenheid de piste. Al na een paar meter in het open terrein kwamen de mannen in problemen. De condities op de ‘Mistplatz’ (1950 meter) waren op dat moment lastig. Door een harde wind en temperaturen onder nul was de bovenlaag van de sneeuw zeer hard.

  Val van 200 meter
  Drie snowboarders van de groep verloren het juiste spoor en kwamen te dicht bij de rotswand en een extreem steile helling uit. De overige wintersporters probeerden hun vrienden er nog attent op te maken dat ze voor de verkeerde route kozen. Te laat. Een 24-jarige jongen maakte zijn binding los om te voet de gevaarlijke plek te verlaten. Door de ijzige ondergrond gleed hij uit en viel hij langs de rotswand meer dan 200 meter naar beneden. De twee achtergebleven Tsjechen besloten verder te boarden om hun vriend te hulp te schieten. Ook zij kwamen ten val op de steile, rotsachtige bergflank.

  Zwaargewond
  Het overige deel van de groep koos voor de juiste route en schoot de gevallen snowboarders onderaan de rotswand te hulp. Twee buitenstaanders zagen alles gebeuren en raadpleegden direct de reddingsdienst van Obertraun. De 24-jarige Tsjech raakte zwaargewond en is direct naar het ziekenhuis van Schladming gevlogen. Zijn twee kompanen waren er minder slecht aan toe en lieten zich in het dal behandelen aan hun schaafwonden en kneuzingen.

  Bron: skiinformatie.nl
   

Deel deze pagina