Tsjechische politie bouwt in beslag genomen Ferrari om tot politieauto

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

De Tsjechische politie heeft een in beslag genomen Ferrari omgebouwd tot een politievoertuig. Totaal prijskaartje voor de Tsjechische belastingbetaler? Amper 12.000 euro. "Zowat de prijs van een kleine Skoda", meldt de Tsjechische politie in een persbericht. Opmerkelijk is het zeker, maar het is verre van de eerste sportwagen in het wagenpark van een politiedienst.

De Ferrari 458 Italia werd in beslag genomen bij een gerechtelijk onderzoek. Elk jaar nemen de ordediensten in Tsjechië zowat 900 auto's in beslag. De meeste worden verkocht en dat brengt aardig wat op. Op jaarbasis is dat gemiddeld goed voor 7 miljard Tsjechische kroon, of bijna 300 miljoen euro.
Maar met de Ferrari in kwestie had de politie dus andere plannen. "De auto zal worden ingezet om de meest agressieve bestuurders uit het verkeer te pikken", klinkt het onder meer. "De Ferrari zal ook gebruikt worden bij achtervolgingen en in de strijd tegen illegale straatraces."

De dure sportwagen was door de inbeslagname goedkoop bij de politie terechtgekomen. De politie moest wel nog wat aanpassingen laten uitvoeren: denk aan zwaailichten, nieuwe kleuren en fluorescerende lijnen. Totale kostprijs: 12.000 euro. "Zowat de prijs van een kleine Skoda."
Niet elke Tsjechische agent zal zomaar achter het stuur van de sportwagen kunnen kruipen. De auto zal alleen door de landelijke politie worden ingezet en agenten zullen er speciaal voor opgeleid moeten worden.

1658781088529.png

bron: vrt.be
 
Bovenaan