Muziek Tsjechische muziek om aan de taal te wennen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ik heb even een vraagje. Ik ben bezig met tsjechische les, maar hoor verder geen Tsechisch om me heen. Ja, alleen mijn mp 3 speler heeft zinnetjes. Maar het lijkt me lekker om naar een zanger of zangeres te luisteren om wat meer gewoon te worden met de taal. Dus ik ben op zoek naar rustige muziek, zodat ik wat meer aan de taal kan wennen.

Heeft iemand een tip? Alvast bedankt.
 
Ik heb zitten denken, maar dacht eerst dat ik alleen Tsjechische klassiek had. Maar heb toch nog wat:
- The Plastic People of the Universe: crossover tussen The Velvet Underground en Frank Zappa, historisch een belangrijke band, leidde tot de oprichting van Charta.
- Traditionele volksmuziek uit het Adelaarsgebergte.
- Kerstliederen (is het iets laat voor) ook uit het Adelaarsgebergte.
- En een cd met de beste strijdliederen van het socialisme (in Nederland steevast communisme genoemd, alhoewel die Tsjechoslowaakse heerschappen des prolitariaats ooit verkondigden het stadium van het communisme bereikt te hebben...).

Ik weet niet of er iets van je keuze tussen zit - verwacht van niet -, maar laat maar horen.
 
Dieter, waarom ga je er nu meteen van uit dat er niets voor mij bijzit? Ik heb de afgelopen week heel wat, voor mij, nieuwe muziek op mijn mp3 gezet en ik was blij verrast. Ben voor alles in.
 
Tuurlijk mag je meegenieten, het waren o.a. site's van Tsjechische radio programma's en Tsjechische zangers. Het zijn er nogal veel, maar als je echt benieuwd ben dan geef ik ze aan je door.
 
Ik ben aan het knippen en plakken geweest en hoop dat je er iets aan hebt. Dit zijn allemaal tips van andere forumleden, waar ik wel wat mee kan. Succes p.m. is onderweg.
 

Pelhřimov

Donateur
Het lukt me maar niet om via de voorpagina naar radio Apollo te luisteren. Moet ik nog iets installeren? Kan iemand mij helpen?

Mayca, ga naar www.radioapollo.cz en klik aan de linkerkant op de jukebox - kies Valassko 64 kb. Er opent zich dan een nieuw scherm van AB radio. Kies daar stredni kvalita en als het goed is lukt het je dan wel.

Ze zijn onlangs overgegaan op een nieuw systeem en voor een andere kwaliteit moet je betalen. Ik geloof zo'n 3 euro per maand.

(iedere eerste maandag van de maand draaien ze alleen maar Tsjechisch talige muziek)
 
Bovenaan