Tsjechische kerstversieringen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tsjechische glazen kerstversieringen hebben het buitenland veroverd. Waar kun je ze zien?

De voorbereidingen voor de kerstvakantie en het einde van het jaar omvatten verschillende activiteiten. De denkbeeldige kers op de taart is de selectie van geschikte decoraties om ons appartement of huis te versieren, zodat we ons er echt gezellig in voelen. Tsjechische glazen kerstversieringen hebben de gunst van velen van ons gewonnen met hun uiterlijk en hoogwaardige afwerking met een lange traditie. Inmiddels presenteren ze hun prestige op tentoonstellingen in Parijs en Nederland.


De tentoonstelling getiteld Contemporary Czech Glass Christmas Ornament, samengesteld door de conservatoren van het Museum voor Glas en Juwelen in Jablonec nad Nisou, is te zien in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en in het Czech Centre in Parijs. De kunst van Tsjechische glasmakers wordt vertegenwoordigd door Glassor Decorations, Irisa, Ornex, Ozdoba, Rautis, DUV Christmas Ornaments en Silesian Creation. Deze ornamenten zijn een wereldberoemd concept geworden, vooral vanwege hun ambachtelijke kwaliteit, fantasierijke inrichting en uniciteit van vakmanschap.
Naamloos-1.jpg
Kerstornament gemaakt van Rautis kralen. Foto: Tsjechische centra

Het meest uniek zijn de kralenversieringen uit het Krkonoše-gebergte - hun specifieke productietechnologie wordt alleen in Tsjechië toegepast. Ze staan terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

ilustracni-foto-zdroj-pixabay-730x485.jpg

Bron: Designmag.cz
 
"We stellen het zeer op prijs dat we een reizende overzichtstentoonstelling van glazen Tsjechische kerstversieringen voor de Tsjechische centra hebben kunnen voorbereiden. Ze wordt voornamelijk samengesteld door haar collega Dagmar Havlíčková, de ziel van het hele project. We volgen het thema kerstversiering al heel lang, we beheren hun grootste openbare collectie ter wereld en volgend jaar openen we een nieuwe permanente tentoonstelling genaamd WOW - World of Wonders ", voegt curator Petr Nový toe, die de tentoonstelling voorbereidde. samen met Dagmar Havlíčková. Tentoonstellingen zijn op beide plaatsen geopend tot half januari 2022.

Dus met een beetje geluk nog een week geopend, als Nederland de noodmaatregelen niet verlengd?...
 
Bovenaan