Tsjechische kerstversiering voor de echte adventssfeer in Nederland

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjechische kerstversiering voor de echte adventssfeer in Nederland

Evenals vorig jaar kom je ook dit jaar in aanloop naar kerst weer op verschillende plekken Tsjechische kerstbomen tegen.

De vaardige handen van Tsjechische glasblazers proberen ook de laatste donkere en koude weken van het jaar mooier te maken. Daarom zullen tijdens advent dit jaar enkele Nederlandse steden worden opgefleurd door de prachtige, handgemaakte versiering van een aantal glasblazerijen.

Maar waar loop je deze Tsjechische kerstbomen tegen het lijf? Tot 12 januari in Den Haag, Leerdam en Rotterdam.

De grootste kans maak je dit jaar in Den Haag, waar ze straks op maar liefst drie plekken staan te schitteren. Je vindt ze in het legendarische hotel Des Indes aan het Lange Voorhout, vlakbij het Bankje van Václav Havel. Niet ver hier vandaan wordt er tijdens het Tsjechische kerstconcert in de Kloosterkerk voor één avond een boom ontstoken. En bij een bezoek aan het Europol gebouw kom je tot maar liefst 12 januari in kerstsferen!

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam is natuurlijk een ideale omgeving, waar in december dan ook een boom met glasparels van Rautis - van de UNESCO Werelderfgoedlijst - te bewonderen zal zijn. Ook vind je dit jaar een Tsjechische kerstboom in de hal van het Goethe-Institut in Rotterdam.

Bron rotterdam.czechcentres.cz en hun Nieuwsbrief december 2023.
 
Bovenaan