Tsjechische fotografie bij Unseen in Amsterdam

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Platform voor moderne fotografie Unseen

100X100__unseen-amsterdam.png


Het platform voor moderne fotografie Unseen presenteert van 21 t/m 23 september de meest grensverleggende en innovatieve opkomende kunstenaars van over de hele wereld in de Westergasfabriek in Amsterdam. De Tsjechische fotografie wordt dit jaar vertegenwoordigd door de Praagse Drdová Gallery, die het werk van de fotografen Hynek Alt en Václav Kopecký op Unseen presenteert.

Drdová Gallery is een toonaangevende galerie voor hedendaagse kunst die een groep Tsjechische, Slowaakse en Sloveense kunstenaars woonachtig in Tsjechië vertegenwoordigt. Met een geheel eigen aanpak promoot Drdová Gallery het werk van haar kunstenaars wereldwijd.

Václav Kopecký (1983) benadert fotografie voortdurend niet alleen als een instrument van reflectie van de werkelijkheid, maar ook als een fysiek object dat de ruimte vult en ons perspectief verandert. In zijn exposities zinspeelt Kopecký naar een gesloten wereld die zijn eigen regels volgt. Hij verwerkt zijn foto's op traditionele wijze, alsof hij probeert het beste te halen uit de nostalgie rond analoge fotografie. Hij beschouwt het fotografische medium als een manier om de wereld waar te nemen. Kopecký benadert de installatie van de tentoonstelling op een vergelijkbare manier, bijvoorbeeld door een lichtgevoelige emulsie te gebruiken om de installatie een eigen afdruk op de galerijwanden te laten maken.

Hynek Alt (1976) richt zich zowel op het thema van het fotografische medium als op de persona van de fotograaf. Hij demonstreert de kwetsbaarheid en de listigheid van perceptie van een fotografisch beeld. Zijn onderzoek naar de relatie met het medium fotografie is meerledig; hij gebruikt optische illusies om het fotografische beeld te manipuleren.

Meer informatie vindt u hier.

Plaats: Westergasfabriek Amsterdam
Datum: 21 t/m 23 september 2018
 
Bovenaan