Tsjechische film "Good Catch" wint Filmapaloozaa

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
fd67c81d-5b8a-41cc-9414-b1a69e97728f_thumb840.jpg

De eerste in Nederland georganiseerde editie van Filmapalooza is zaterdagavond gewonnen door de Tsjechische film Good Catch.

Tsjechen winnen hoofdprijs bij Filmapalooza op ss Rotterdam

Rotterdam – De eerste in Nederland georganiseerde editie van Filmapalooza is zaterdagavond gewonnen door de Tsjechische film Good Catch. Tijdens de jaarlijkse wereldfinale van het 48 Hour Film Project werd de Nederlandse inzending Joy van regisseur Steve Oen derde. Ook vielen de acteurs Rienus Krul, Zouhair Mtazi en Dennis Coenen als beste acteerensemble in de prijzen met hun film Lekkage.

Meer dan 350 internationale filmmakers verzamelden zich deze week in Rotterdam voor het jaarlijkse slotstuk van het 48 Hour Film Project. Zij werden vermaakt met screenings, workshops en diverse filmevenementen. Het historische stoomschip ss Rotterdam vormde gisteravond het decor voor de gala-prijsuitreiking van Filmapalooza, The Dutch Edition.

De film Good Catch vertelt het verhaal van een zakkenroller en een agent, die op slag verliefd raken. Niets is in deze film echter wat het lijkt. Het verrassende script gaf voor de vakjury de doorslag om deze productie van een Tsjechisch regie-trio tot de winnaar uit te roepen. Good Catch kroont zich daarmee tot eerste Tsjechische winnaar ooit van het 48 Hour Film Project. De film versloeg dit jaar wereldwijd meer dan 4500 inzendingen.

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd, waarbij teams binnen 48 uur een korte film schrijven, filmen en monteren. De jaarlijkse wereldfinale werd drie keer gewonnen door een Nederlandse film, voor het laatst in 2016. De volgende editie van FIlmapalooza vindt hoogstwaarschijnlijk plaats in Washington.

Bron: dehavenloods.nl
 
Bovenaan