Tsjechische curlers verliezen van Denen; niet naar de Olympische Spelen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Leeuwarden (Nederland) - Tsjechische curlingspelers hebben de Olympische Spelen van Peking niet gehaald. In de kwalificatie in Leeuwarden slaagde de ploeg van skip Lukáš Klíma er in de tweede wedstrijd niet in om promotie te maken en het hopelijk gespeelde duel met Denemarken verloor met 5:8.


Vrouwen die de hoop verloren na het basisdeel kwamen niet door van de kwalificatie in Leeuwarden. Toch zal Tsjechië voor het eerst vertegenwoordigd zijn in curling. Het koppel Tomáš en Zuzana Paul kwalificeerde zich in mei voor Peking in het gemengd dubbelspel.

Dankzij de derde plaats in de kwalificatie na het basisdeel kregen de mannen twee kansen om een start veilig te stellen in het toernooi van vijf ronden. In de eerste op vrijdag verloren ze een punt van Italië (5:6).

De Denen versloegen op het einde het basisgedeelte en Klíma ging optimistisch de wedstrijd voor Peking in. "We spelen goed, ik denk dat we een beter team zijn. Ik geloof dat we het gaan redden", zei hij op de federale website. Het eerste deel van de wedstrijd gaf hem gelijk. De Tsjechen leidden met 4:1 na vijf shots en 5:3 na de zevende.

In de achtste, maar na de fouten van Marek Černovský en Klíma, draaide de tegenstander de stand met drie punten om en in de negende voegde hij er nog twee toe. Het laatste tiende end bleef onvoltooid, want de Tsjechen hadden nog maar twee stenen over in het slot en hadden geen kans op een ommekeer. Ze verloren de wedstrijd 5: 8.

De mannen speelden ook voor de Olympische start met de Denen in 2017. De ploeg van skip Jiří Snítil verloor toen met 2:4 in de kwalificatie in Pilsen en stootte niet door naar Pyongyang.

bron: ceskenoviny.cz
 
Bovenaan