Tsjechisch ziekenhuis aangevallen door Russische ransomeware

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 15-01-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Benešov ziekenhuis werd aangevallen door de Russische ransomware-virus Ryuk.

  Het ziekenhuis in Benešov werd in december vorig jaar aangevallen door de Russische ransomeware Ryuk. Dit werd dinsdag aangekondigd door een woordvoerster van de politie. Politieonderzoeken naar ongeautoriseerde toegang tot de computer en gegevensdrager zijn aan de gang. Het bureau wacht op informatie van het Tsjechische Cyber and Information Security Office (NÚKIB).

  Het virus verlamde ziekenhuisoperaties op 11 december en niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist. De Tsjechische radio informeerde eerder over het virus. Het ziekenhuis was pas op 30 december weer normaal. De vertegenwoordigers van het ziekenhuis schatten het bedrijfsverlies voor december op 38 miljoen kronen (1,5 miljoen euro).

  Volgens de commissaris heeft het ziekenhuis niets betaald aan de aanvallers. "Ik heb geen informatie over iemand die om losgeld zou vragen, dus we gaan niet eens om met het losgeld,"
  zei Jaroslava Pokorná Jermanová tegen Radiožurnál.

  Woordvoerder van de politie van de Moravisch-Silezische regio Pavla Jiroušková vertelde Radiožurnál dat dezelfde categorie van virussen ook werd geïdentificeerd in het geval van een cyberaanval op OKD-mijnen. Er wordt echter nog steeds onderzocht of het dezelfde virusversie en dezelfde georganiseerde groep was als in het geval van het Benešov-ziekenhuis.
  Bronnen irozhlas.cz, radio.cz/de + radio.cz/en.
   
 2. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Dit is spelen met mensenlevens....
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ja dat is zeker zo.
  Er was nog een hackers aanval op het mijnbouwbedrijf OKD in december. Bron idnes.cz.
  Heb het bewust onder de aandacht gebracht omdat ook in Nederland afgelopen maand hackers hebben toegeslagen.
   
  dennuzzz vindt dit leuk.

Deel deze pagina