Tsjechisch product om trots op te zijn: Pro-Ject platenspelers

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Weinig mensen weten het, maar in het Tsjechische Litovel staat een fabriek waar (onder andere) nog altijd volop platenspelers worden geproduceerd voor de echte vinyl-liefhebbers (en dat zijn er nog steeds heel veel). Deze apparatuur heeft een zeer goede reputatie en dient men vooral niet te verwarren met al die dubieuze plastic platenspelers die je tegenwoordig bij bijvoorbeeld de Media Markt kan kopen om op de USB-poort van je PC aan te sluiten. Nee, Pro-Ject maakt nog echte, degelijk HiFi-apparatuur.

Dit is de website van de Tsjechische fabrikant: www.sev-litovel.cz
Ze werken samen met het Oostenrijkse bedrijf Pro-Ject (en dat is ook gelijk de merknaam) die de wereldwijde distributie verzorgt.

De modellen variëren van saai tot heel apart en de prijzen lopen van een paar honderd tot duizenden euro's, kortom: voor elke smaak en portemonnee wat. Een paar voorbeelden:

project1.JPG project2.JPG project3.JPG project4.JPG
 
Phono.cz is een winkel die ik erg goed ken. Ze zijn gespecialiseerd in Soul en Funk (precies wat ik leuk vind.) maar hebben verder een gewoon aanbod van tweedehands en nieuwe LPs.

De website heeft zo ongeveer een jaar op zijn gat gelegen dus dank je Kuurgast, dat je me er op weer op wijst.

Het mooiste van de winkel vind ik het aanbod van vintage audio apparatuur. Ze hebben echt goede spullen. Voor zover ik begrepen heb uit de korte gesprekjes met de eigenaar, knappen ze alle apparatuur zelf op. Er zijn gewoon geen B-artikelen te vinden, alles het beste van het beste. De prijs is er dan ook naar, dus helaas ben ik nog niet in staat geweest er echt iets te kopen, naast LPs dan.
 
Bovenaan