Tsjechisch Chinees

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tsjechisch Chinees

500 gram varkensvlees
1 Chinese kool
1 bakje champignons (250 gram)
1 flinke rode paprika
3 eieren (dooiers)
2 eetlepels kerrie
2 eetlepels ketjap (of maggi)
1 theelepel peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
2-3 eetlepels olie

Tefal braadpan van ongeveer 26 cm met deksel

Voorbereiden:
- snijd het varkensvlees in kleine blokjes
- kool schoonmaken en in reepjes snijden
- champignons afborstellen (niet wassen) en in plakjes snijden
- paprika schoonmaken en in reepjes snijden

Leg eerst het vlees in de pan, daarop de kool, champignons en de paprika. Drukt het een beetje aan. Splits de eieren en doe de eidooiers, alle kruiden, suiker en olie ook in de pan. Deksel erop en voor 1 dag ik koelkast zetten.

Bereiden:
Zet de pan (met deksel) op een laag vuur en laat het vlees gaar worden. Af en toe roeren. Het gerecht is klaar in 30-45 minuten, afhankelijk van de vleessoort.

Smaakt het beste met Houskové knedlíky. Geen Knedlíky in huis? Dan met macaroni, het smaakt uitstekend. En niet te vergeten: bier.
 
Bovenaan