Tsjechiëgangers

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hoi, toen mijn echtgenoot in 1996 een congres had in Praag tijdens onze naar Frankrijk geplande vakantie, en we dus maar naar dat voormalig oostblokland gingen, hadden we nooit kunnen vermoeden er daarna drie keer per jaar naar op vakantie te gaan.
Er is in die jaren veel veranderd, vele steden, kastelen, parken en musea zijn flink opgeknapt en door het hele land is fietsen op een mountainbike zo populair geworden dat het hele land overal goed aangegeven fietsroutes heeft. Gelukkig is de touristika mapa met mooie wandelroutes in elke streek nog steeds in iedere boekhandel ter plaatse te koop. We genieten elke keer weer van de mooie natuur, de hartelijke mensen, prachtige honderden kastelen en burchten, waarvan we er door de jaren heen al veel gezien hebben, de mooie (openlucht)musea, de feestelijkheden rond de Tsjechische feestdagen en het volksdansen in klederdracht.
Hier zijn de mensen nog trots op hun cultuur en folklore, dat bewijzen de prachtig opgeknapte dorps- en stadspleinen.

Kortom, een land om van te genieten, maar nooit op een camping in Nederlands eigendom, verzwolgen tussen de Hollanders, maar op typische Tsjechische campings tussen de Tsjechen zelf in. Samen een pivo drinken of een Fernet of zelena en met koppijn daarna wakker worden...
Heerlijk genieten van het ijs wat overal te koop is of genieten van een cava op een terrasje na gewinkeld te hebben in de overal leuke winkels.
Zwemmen in een van de vele zwembaden of liggend aan een van de vele meren en lekker niks doen.

Als we dan weer thuiskomen voel je direct het verschil... hoe gejaagd wij leven zonder enig respect voor ons cultureel erfgoed... trots op ons land zijn, lijken we al jaren vergeten.

Geniet van Tsjechie en houd het van de Tsjechen en niet van buitenlandse investeerders, zoals langs het Lypnomeer.

Groet en veel vakantieplezier of je nu in een huisje, hotel of camping zit,
Martin & Richard
 
Bovenaan