Tsjechië stuurt team met reddingshonden naar Libanon

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 05-08-2020.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië stuurt team met reddingshonden naar Libanon

  Na de explosies in Beiroet stuurt ook Tsjechië een hulpteam om de plaatselijke autoriteiten te ondersteunen. Het gaat om een speciale eenheid van de brandweer die later op de dag vertrekt, meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek.

  De hulpverleners zijn gespecialiseerd in het redden van slachtoffers die onder het puin liggen. Het team bestaat onder meer uit een aantal reddingshonden en hun begeleiders.

  De ramp in Beiroet heeft het leven gekost aan zeker honderd personen. Ook raakten duizenden mensen gewond. Veel landen hebben hulp aangeboden.

  Bron: lc.nl
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  [​IMG]

  Afbeelding twitter.com/MartinKavka.

  Tsjechisch reddingsteam gedwongen het werk in Beiroet te onderbreken vanwege bezorgdheid over de veiligheid.

  Tsjechische reddingswerkers usar.cz in Beiroet hervatten zondag hun operaties op de plaats van de verwoestende explosie van dinsdag en begonnen te onderzoeken in hoeverre de huizen van de lokale bevolking beschadigd waren, maar na een paar uur moesten ze het werk onderbreken vanwege de verslechterde beveiliging, tweeten de brandweerlieden.

  Op zaterdag onderbraken de Tsjechen hun reddingsoperatie nadat het Libanese leger alle tussenkomende teams had gevraagd terug te keren naar hun bases vanwege een verslechterde veiligheidssituatie. Later op zaterdag vond er in Beiroet een grote demonstratie plaats, waarbij de demonstranten de zetels van ministeries aanvielen.

  Het Tsjechisch reddingsteam van ongeveer 40 mensen, waaronder brandweerlieden, hondengeleiders, een bouwingenieur en een arts, die gespecialiseerd is in het opsporen en redden van mensen uit ruïnes, arriveerde woensdagavond op de plaats van de tragedie.

  Zondag gingen vijf leden van het team, waaronder de bouwingenieur, op pad om de technische staat van de huizen in het getroffen gebied te controleren met als doel de lokale bevolking te helpen veilig naar hun huizen terug te keren, aldus de woordvoerder van Praagse brandweerlieden Martin Kavka.
  Reddingswerkzaamheden gingen ook door rond de silo, waar een Russisch, een Frans en een Turks team actief zijn, zei hij.
  De explosie sloopte ook de betonnen graansilo die het Tsjechoslowaakse bedrijf Prumstav 50 jaar geleden in de haven van Beiroet bouwde.

  In de loop van zondag kregen de Tsjechen echter opnieuw te horen dat ze zich om veiligheidsredenen terug moesten trekken naar hun basis. Er zullen nog meer massademonstraties plaatsvinden in de stad.

  De Tsjechische brandweerlieden zeiden maandag dat het reddingsteam op dinsdag 11 augustus zal terugkeren uit Beiroet. Bij terugkeer zullen de leden in quarantaine gaan en worden getest op COVID-19. Ze zijn gepland om rond 14.00 uur CEST aan boord van een legervliegtuig aan te komen. Hun uitrusting zal de volgende uren door een Tsjechisch militair CASA-vliegtuig naar huis worden gebracht.

  Woensdag vlogen de reddingswerkers met het vliegtuig van de privé-luchtvaartmaatschappij Smartwings naar Beiroet, dat op kritiek stuitte.
  Bron news.expats.cz.

  Ook het Nederlandse USAR-team is weer thuis.
   
 3. Bij andere rampen waren er soms berichten dat er wonderbare reddingen waren. Mensen dagen later onder het puin te voorschijn gehaald. Nu nog niets gehoord over Libanon. Begrijpelijk bij bovenstaande berichten.
   

Deel deze pagina