Tsjechië en Polen willen samen Winterspelen 2030 organiseren

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië en Polen willen samen Winterspelen 2030 organiseren

Tsjechië en Polen mikken op een gezamenlijke kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2030. Er zouden zes sites in Tsjechië komen, vier in Polen.


“Het is tijd dat we luidop over onze plannen communiceren. Binnen dertien jaar willen wij de grootste atleten op aarde hier ontvangen”, zegt de Poolse sportofficial Tomasz Stanek in het dagblad Przeglad Sportowy. Het Poolse Wroclaw zou in de plannen de openingsceremonie krijgen, het Tsjechische Praag de sluiting.

Zowel voor Polen als Tsjechië zou het een primeur zijn mocht het olympische circus in het land neerstrijken.

Het Poolse Krakau overwoog eerder een kandidatuur voor 2022, maar een volksraadpleging hield het project toen tegen. Die Winterspelen werden uiteindelijk aan Peking toegewezen. In 2018 is het Zuid-Koreaanse Pyeongchang aan de beurt.

Bron: hbvl.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië en Polen mikken op een gezamenlijke kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2030.
Dit zal geweldig veel positiefs opleveren voor de sport in Tsjechië. Zo zal het schaatsen er wel bij varen en krijgen Sablikova en Erbanova de uitkomsten die ze verdienen als wereldkampioenen. Wie weet, worden er in de komende jaren prachtige schaatstempels gebouwd. Het is ze van harte gegund.
 
Bovenaan