Tsjechië en het Coronavirus

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 02-02-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Negen Tsjechen in het buitenland besmet, beperkingen voor zes staten vervallen

  Afgelopen weekend meldde de Tsjechische minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch dat enkele van de eerste nieuwe gevallen van COVID-19 bevestigd werden door terugkerende toeristen na de heropening van de meeste Europese grenzen in de afgelopen maand. Van 1 tot en met 11 juli zijn negen van dergelijke gevallen geregistreerd in de centrale database met infectieziekten, waarvan drie in Slowakije, twee in Zweden en één in Kroatië, Groot-Brittannië, Hongarije en Servië.

  Er zijn zes niet-Europese landen, die Tsjechië begin juli als veilig heeft aangemerkt. De burgers van Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Japan, Zuid-Korea en Thailand mogen zonder beperkingen naar Tsjechië.

  Bronnen irozhlas.cz + news.expats.cz.
  Lijst met nieuwe veilige landen op mzv.cz.

  Ik zag vorige week een toename van corona gevallen in regio Liberec, dit blijken Oekraïners te zijn die daar werken in de fabrieken.
  @rich? Thailand staat op de groene lijst. Je mag zonder test etc terugkeren naar Tsjechië.
   
 2. https://news.expats.cz/weekly-czech...ational-couples-to-reunite-in-czech-republic/

  Beëdigde verklaring genoeg voor ongehuwde internationale paren om zich onder nieuw voorstel in Tsjechië te herenigen.

  De nieuwe maatregel zou echtparen helpen die elkaar al maanden niet meer konden zien vanwege de pandemie van het coronavirus en de sluitingen van de grenzen.

  Buitenlandse paren die door de coronaviruscrisis van elkaar gescheiden waren, zouden zich binnenkort in Tsjechië kunnen herenigen onder een nieuw voorstel.

  Minister van Buitenlandse Zaken Tomas Petricek (Sociaal-Democraten, CSSD) maakte donderdag bekend dat buitenlandse partners van Tsjechische burgers het land kunnen binnenkomen met een beëdigde verklaring.

  De nieuwe maatregel zou paren helpen die elkaar al maanden niet meer konden zien vanwege de pandemie van het coronavirus en de sluitingen van de grenzen, zei Petricek. In de afgelopen maanden is het aantal coronavirusinfecties afgenomen en blijven infecties in een beperkt aantal regio's geïsoleerd.

  Zijn voorstel zou alleen vereisen dat het paar een beëdigde verklaring zou indienen, ondertekend door de Tsjechische burger in het paar, die de verantwoordelijkheid voor de partner in het land op zich zou nemen.

  De minister van Buitenlandse Zaken zegt dat hij honderden paren kent die worstelen in een situatie waarin ze hun geliefden niet kunnen zien, vooral wanneer een van de paren de burger is van een land buiten de Europese Unie. Hij voegde eraan toe dat de inspiratie voor de maatregel uit Oostenrijk en Denemarken kwam.

  Zoals het er nu uitziet, mogen alleen mensen uit een selecte lijst van landen buiten de EU zonder problemen Tsjechië binnenkomen: Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Zwitserland, het Vaticaan en Groot-Brittannië. Inwoners van de EU mogen Tsjechië zonder problemen binnenkomen, behalve uit landen met een rode zone zoals Zweden.

  Vanaf maandag bevat die lijst ook Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Japan, Zuid-Korea en Thailand.

  Mensen uit andere landen met een hoog risico, zoals de VS, kunnen alleen naar Tsjechië komen op basis van uitzonderingen die zijn vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid. Het is niet mogelijk om aan te komen voor toerisme.

  (Google translate)
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 3. Nederland krijgt per 27 juli dezelfde regeling.
  https://www.nu.nl/coronavirus/60648...e-eu-mag-per-27-juli-weer-naar-nederland.html

  De versoepelde regeling is gebaseerd op de Deense werkwijze. In het Scandinavische land moeten koppels aan kunnen tonen dat zij al minimaal drie maanden een liefdesrelatie hebben. Ook moeten zij een contract ondertekenen waarin zij aangeven een koppel te zijn.

  In Nederland is er vanaf 27 juli ook sprake van een dergelijke verklaring. Het koppel moet tevens een verblijfslocatie doorgeven én de geliefde van buiten de EU moet in het bezit zijn van een retourticket. Er kan een verzoek worden ingediend om het verblijf van drie maanden te verlengen.
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  corona 19 juli.PNG
  Afbeelding onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.


  Het Coronavirus in Tsjechië groeit weer, het aantal geïnfecteerden nadert het maximum van april.


  Het aantal nieuwe infecties met het coronavirus in Tsjechië op vrijdag was hetzelfde als de dagen ervoor. Meer specifiek zijn er vrijdag 130 gevallen toegevoegd, donderdag waren er 137 volgens de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. Het weekend is lager omdat dan minder getset wordt.

  De grootste corona-hotspot in Tsjechië is nog steeds de Moravisch-Silezische regio. Om deze reden hebben het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Volksgezondheid op vrijdag bepaalde maatregelen ter bestrijding van het virus opnieuw ingevoerd, zoals een uitgebreidere maskervereiste.
  Ondertussen is de maximale capaciteit van openbare evenementen beperkt tot 100 personen en bars, restaurants moeten gesloten zijn tussen 23.00 uur en 08.00 uur. Grensoverschrijdende werknemers moeten elke twee weken een negatieve COVID-19-test afleggen.
  De regio keerde aldus gedeeltelijk terug naar de omstandigheden die in het hele land golden voordat de maatregelen in mei werden versoepeld.

  De belangrijkste uitbraak van het coronavirus in het land is al enkele weken aan de gang in het noordoostelijke district Karviná in de regio, waar deze maatregelen al eerder in werking waren getreden. De directeur van het regionale epidemiologische bureau, Irena Martinková, zei dat de uitbreiding van deze maatregelen in de hele regio het gevolg was van de verspreiding van het virus van Karviná naar andere delen. De situatie in Karviná zelf is gestabiliseerd, zei ze.
  Hygiënisten willen de strengere maatregelen binnen 14 dagen evalueren en indien nodig verlichten.

  Het besluit werd zwaar bekritiseerd door de regionale gouverneur Ivo Vondrák, die de uitdrukking "over ons zonder ons" gebruikte, die vaak wordt gebruikt in verband met de Overeenkomst van München van 1938, toen de grootmachten van Europa ermee instemden het Sudetenland aan Duitsland af te staan zonder Tsjechoslowakije te raadplegen. Hij vertelde nieuwssite DenikN dat hij de beslissing alleen per post had vernomen en sommige maatregelen niet begreep. Ondertussen vergeleek de directeur van NEfestival, dat het jaarlijkse grootschalige Colors of Ostrava-festival zou vervangen, de beslissing met de staat van beleg en zei dat het Nefestival moet worden geannuleerd.

  Het district Mělník in Midden-Bohemen is ook toegevoegd als nieuwe corona-haard. Hier zijn arbeiders in een bedrijf besmet en een hostel voor arbeiders.
  Een ziekenhuis in Uherské Hradiště sloot woensdag zijn intensive care-afdeling nadat tien personeelsleden en twee patiënten de diagnose COVID-19 hadden gekregen.
  Hygiënisten hebben deze week ook een infectie in kinderkampen geregistreerd, zoals Štramberk in de regio Novojíčín.
  In Větrný Jeníkov in de regio Vysočina is het aantal geïnfecteerden gestopt.
  De situatie is verbeterd in de regio Kutná Hora, waar het niet langer nodig is om maskers binnenshuis te dragen.

  In totaal is het nieuwe virus ontdekt bij 13.795 mensen in Duitsland. 8732 van hen zijn nu hersteld, 358 mensen stierven in verband met de ziekte van Covid 19. De meeste mensen stierven met covid-19 in Praag en de minste in de regio Zlín.
  Bij de meeste geïnfecteerde patiënten is de ziekte echter mild. 135 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen met coronavirus, 21 van hen hebben een ernstig beloop.
  Tot op heden hebben laboratoria bijna 618.000 tests uitgevoerd.
  ---------------------------------------------------------
  Verplichting om een masker te dragen in Vlčnov in Zuid-Moravië.

  In de Zuid-Moravische gemeente Vlčnov is sinds zaterdagmiddag een masker verplicht in het openbaar vervoer en in gebouwen. Het districtskantoor heeft deze maatregel opgelegd nadat de tests voor het nieuwe coronavirus bij acht bewoners positief waren.

  De volgorde in de gemeenschap van 3000 inwoners is van toepassing tot terugroeping, zei het. De burgemeester van Vlčnov had de bewoners al opgeroepen om op vrijdag een mondneusmasker te dragen.

  Bronnen oa deutsch.radio.cz + echo24.cz.
   
  Laatst bewerkt: 19-07-2020
 5. Ik vrees dat Tsjechië voor een tweede golf staat. In Oekraïne woedt het virus nu volop. Ook in Roemenië. Er zijn veel arbeidsmigranten uit deze landen. (160000 Oekraïners) En er is nog steeds veel verkeer tussen Tsjechië en deze landen. Wat wel opvalt is dat in de meeste ex-oostblok staten het virus veel minder dodelijk is. Zo is het virus in de voormalige DDR ongeveer 3 maal minder dodelijk dan in voormalig West-Duitsland. Mogelijk heeft het tuberculose vaccin dat in deze landen werd toegediend en in Tsjechië nog steeds hier mee te maken. Ik ben benieuwd wanneer Tsjechië met maatregelen komt om besmettingen vanuit oa Oekraïne tegen te gaan.

  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-science-idUSKBN24B2RM
   
  Laatst bewerkt: 19-07-2020
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het is nog geen 2de golf, dan zou de dagelijkse toename 300 tot 400 moeten zijn.
  Dit is voornamelijk gevolg van buitenlandse werknemers in industriële gebied nabij Poolse/Slowaakse grens.
   
 7. Ook in andere plaatsen infectie uitbraken bij bedrijven waar veel arbeidsmigranten werken (oa Liberec). Mondkapjes worden vrijwel nergens meer gedragen. Afstand wordt ook niet gehouden. Overal werken arbeidsmigranten en die wonen met meer mensen in een kamer. Ik zie ze ook wel in veel kroegen. Nadat Tsjechië eerst bijna paranoia reageerde, zijn ze nu vrij onverschillig. Maar we zullen het zien. Ik ben er nog niet zo gerust op.
   
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  corona 22 juli.PNG
  Afbeelding onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.

  Voor het eerst heeft Tsjechië meer dan 5.000 patiënten met covid-19.

  In Tsjechië zijn dinsdag 212 nieuwe gevallen bevestigd. Dit is het hoogste aantal sinds eind juni. Volgens het ministerie van Volksgezondheid waren er voor het eerst sinds het begin van de pandemie in Tsjechië voor het eerst meer dan 5.000 zieken.
  Sinds begin maart, toen het nieuwe coronavirus voor het eerst werd ontdekt in Tsjechië, zijn 14.324 mensen ziek geworden. Meer dan 8.900 van hen zijn al hersteld van de ziekte en 360 patiënten met coronavirus zijn overleden.

  Het Prague Hygiene Station informeerde over 59 mensen die ziek werden met covid-19 tijdens een feest in een nachtclub in Praag 2. Meer dan 120 mensen zitten in quarantaine. Voetballers van de Bohemians, Sparta en Dukla reserveteams behoren ook tot de geïnfecteerden.
  Bron seznamzpravy.cz.
  ---------------------------------------------------------------------------
  In de regio Liberec worden gezichtsmaskermaatregelen opnieuw ingevoerd als gevolg van sprong in coronavirusgevallen.

  Het district Liberec rapporteerde de afgelopen week meer dan 24 patiënten per 100.000 inwoners, volgens de gegevens die het ministerie van Volksgezondheid heeft vrijgegeven.
  Alleen in Karvina en Frydek-Mistek, twee districten in de regio Moravië-Silezië, met 62 en 38 patiënten per 100.000 inwoners is de situatie ernstiger.

  Het verplichte dragen van gezichtsmaskers in gezondheids- en sociale zorginstellingen, apotheken en andere geselecteerde lokalen is opnieuw geïntroduceerd in de Liberec-regio vanwege het toenemende aantal nieuwe COVID-19-gevallen vanaf vrijdag, kondigde de regionale volksgezondheidsautoriteit (KHS) aan.
  “We hebben besloten de gezichtsmaskerplicht opnieuw in te voeren in gezondheids- en sociale zorginstellingen, omdat dit de plaatsen zijn met zowel kwetsbare groepen mensen als het risico op infectie van het personeel. Andere maatregelen, zoals de maskers die in het openbaar vervoer en overal binnenshuis worden gedragen, zouden in overweging worden genomen als de situatie verder zou escaleren," zei Valenta.
  Hij zei dat er voorlopig geen beperking van massa-evenementen wordt gepland.

  In de tweede helft van juni zag de regio Liberec het aantal COVID-19-patiënten vooral toenemen in de industriële fabrieken in de regionale hoofdstad Liberec en in verband met buitenlandse arbeidskrachten.
  Momenteel kalmeert de situatie in Liberec, een stad met ongeveer 100.000 inwoners, maar in de districten Ceska Lipa en Jablonec nad Nisou zijn nieuwe corona-haarden ontstaan.

  De nieuwe gevallen zijn niet alleen in verband gebracht met buitenlandse werknemers, maar omvatten ook Tsjechen die uit Frankrijk zijn teruggekeerd of de infectie hebben opgelopen door zakelijke contacten in Midden-Bohemen.

  Martin Puta, gouverneur van de Liberec-regio, zei dat de regio meer coronavirus-testpunten zal openen, aangezien er de afgelopen weken maar één is geweest in het Liberec-ziekenhuis. "Een nieuw testpunt wordt geopend in het Jablonec nad Nisou-ziekenhuis, waarschijnlijk vanaf vrijdag, en een ander wordt voorbereid door het Ceska Lipa-ziekenhuis in geval van nood," vertelde Puta aan CTK.
  Afgezien van het huidige testpunt, zijn er door paramedici thuis monsters genomen van mensen, en enkele lokale bedrijven organiseerden het testen van hun personeel op de werkplek.
  Bron news.expats.cz.
   
 9. Vandaag 226 nieuwe gevallen. Het viel me gisteren al op dat in de supermarkt weer mensen met mondkapjes liepen in Semily. Als ze de boel niet onder controle krijgen, ben ik bang dat Tsjechië Kroatië achterna gaat dat sinds gisteren oranje is geworden. Dan is het voorlopig weer gedaan met reizen naar Tsjechië.
   
 10. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Jak si vedeme v „boji“ proti šíření nákazy v porovnání se sousedy.
  Hoe doen we het in de "strijd" tegen de verspreiding van de ziekte in vergelijking met onze buren?

  Aantallen nieuw bevestigde gevallen van SARS-CoV-2-virusinfectie in geselecteerde landen sinds 1 juni 2020
  corona 22 juli grafiek 1.PNG

  Dagelijkse aantallen nieuw bevestigde gevallen van SARS-CoV-2-infectie in geselecteerde landen per miljoen inwoners vanaf 1 juni 2020.
  corona 22 juli grafiek 2.PNG

  Česká republika = Tsjechië rood
  Slovensko = Slowakije donker blauw
  Polsko = Polen groen
  Německo = Duitsland bruin
  Rakousko = Oostenrijk licht blauw

  Tsjechië test minder dan de omringende landen.
  Bron idnes.cz.
  -------------------------------------------------
  We zullen de invoering van landelijke maatregelen overwegen, zei Vojtěch na een ontmoeting met Babiš.

  Tijdens de avond besprak premier Andrej Babiš met de minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch de huidige ontwikkelingen rond de coronavirusepidemie. Na de bijeenkomst kondigde Vojtěch aan dat hij zou overwegen om op vrijdag landelijke preventieve maatregelen te nemen tegen de verspreiding van de ziekte. Hij wilde de maatregelen niet specificeren, maar volgens hem zou het geen dramatische kwestie zijn, zoals de sluiting van hele economische sectoren en bedrijven.
  "Het mag niet dramatisch zijn, we gaan zeker geen sectoren sluiten", aldus Vojtech. Hij sluit niet uit dat de maatregelen de vorm kunnen aannemen van het dragen van maskers binnenshuis of het verminderen van de capaciteit van massa-evenementen.
  De test-capaciteit moet ook omhoog.
  Bron idnes.cz.
   
  Laatst bewerkt: 22-07-2020
 11. Brrr, spannend weer :sterretjes:
   
 12. Inderdaad, hoorde straks dat je in de regio Liberec weer mondkapjes op moet.
  Hier bij Vrchlabi merken we er eigenlijks (nog) niets van, hopen dat het zo blijft.
   
 13. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië introduceert nieuwe anticoronavirusmaatregelen.

  De Tsjechische regering voert opnieuw een aantal maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus in het hele land tegen te gaan.

  Vanaf zaterdag om middernacht zullen Tsjechische inwoners in het hele land maskers moeten dragen bij evenementen binnenshuis met meer dan 100 mensen, zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch donderdag op een persconferentie.

  Bovendien zal de regering vanaf maandag het aantal mensen dat zich mag verzamelen beperken tot maximaal 500 personen, zei Vojtěch. Bij grote evenementen moeten organisatoren de bezoekers verdelen in vijf groepen van 100 personen, elk met hun eigen ingang zodat individuele groepen zich niet met elkaar kunnen vermengen, zei hij.

  Ambtenaren zijn echter niet van plan een noodtoestand zoals voorheen uit te roepen, zei Vojtěch.

  Op dit moment is het onduidelijk welke soorten inrichtingen precies zullen worden getroffen door het verbod op grotere bijeenkomsten.
  "Als het zo is dat mensen naar de bar gaan, waar ze zitten en drinken, dan is het geen massa-evenement", aldus Vojtech.

  Vojtěch verduidelijkte ook dat bewoners geen maskers hoeven te dragen in plaatsen zoals winkelcentra of treinen, die vaak meer dan 100 mensen binnenshuis hebben.
  Premier Andrej Babis heeft in het verleden gezegd dat hij van mening is dat inwoners een masker moeten dragen tijdens het openbaar vervoer. Op dit moment hoeven bewoners echter alleen maskers te dragen in de metro.

  Het nieuws komt in het licht van lokale uitbraken van coronavirus in het hele land en een groeiend aantal nieuwe dagelijkse gevallen. Het aantal nieuwe gevallen per dag overschreed voor het eerst in enkele weken de woensdag en donderdag met 200. Bovendien heeft het land nu voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie meer dan 5.000 actieve gevallen van coronavirus.

  Vojtěch zei dat functionarissen een stoplichtkaart voor binnen het land plannen die locaties in het hele land zal beoordelen op basis van het risiconiveau en de ernst van de getroffen maatregelen. De kaart heeft vier niveaus: wit, geel, oranje en rood.
  --------------------------------------------------------
  Zesenveertig Tsjechen kwamen de afgelopen week met coronavirus uit het buitenland terug.
  --------------------------------------------------
  De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek noemde de recente ontwikkeling van de epidemiologische situatie in Tsjechië vandaag alarmerend en deed een beroep op de Tsjechen om binnen en in het openbaar vervoer gezichtsmaskers te dragen, ongeacht de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

  Bron news.expats.cz.

  Je kan ook iedere dag kijken hoe het staat met aantal gevallen in je omgeving op kaartje onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
  Kumulativní přehled za posledních 7 dní po okresech ČR.
  Cumulatief overzicht van de afgelopen 7 dagen in de districten van Tsjechië, berekend per 100.000 inwoners.
   
  petra, henniekootstradekiel, Olivier en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 14. Die link is erg interessant!
   
 15. Wij zijn nu heerlijk op vakantie in Strakonice.
  We merken hier (helaas) weinig van het Corona gebeuren.
  Het eerste dat we kregen bij aankomst was een knuffel van de buren, en later van vrienden toen we daar op de koffie gingen.
  Je moet in de supermarkten e.d. zelf afstand houden en de mensen erop wijzen.
  Ze houden hier echt geen afstand, al staan er strepen op de vloer.
  Dus het verbaast me niets dat het aantal besmettingen toeneemt.
  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  Groet Luigi.
   
 16. Zelfde hier, handen schudden, geen afstand. Ik kom zo weinig mogelijk op openbare plaatsen, maar ik moet uiteraard wel naar de supermarkt. Ik ga nu naar Kaufland om 21:00, minder mensen en dan is zelfs afstand houden niet makkelijk. Mensen staan je raar aan te kijken als je even wacht tot ze weg zijn van het vak waar je iets uit wilt pakken. Bij de kassa hetzelfde. Het lijkt erop dat iedereen denkt dat alles weer normaal is en kan. Ik hoop dat er geen 2de golf komt, maar ik hoop wel dat er weer strengere maatregelen komen.
   
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Totaal aantal geïnfecteerde meer dan 15.000 sinds begin van Corona.

  Vrijdag zijn er in Tsjechië 281 nieuwe gevallen van coronavirus ontdekt. Dit is de hoogste groei op één dag sinds eind juni. Het totale aantal mensen dat sinds 1 maart in Duitsland met het nieuwe coronavirus is besmet, heeft daarmee de 15.000 overschreden. Meer dan drie vijfde van hen is inmiddels hersteld. In 369 gevallen was de infectie dodelijk. Momenteel worden 142 mensen met de ziekte van Covid-19 behandeld in ziekenhuizen in Tsjechië, en de gezondheid van 20 patiënten is ernstig.

  In de afgelopen week was het aantal nieuwe infecties met het coronavirus in Tsjechië in vier dagen meer dan 200. Vanwege de toenemende aantallen zal Tsjechië vanaf zaterdag een maskervereiste invoeren voor indoorevenementen met 100 of meer deelnemers. Daarnaast wordt het maximale aantal deelnemers aan evenementen vanaf maandag verlaagd naar 500.
  Bron deutsch.radio.cz.
  --------------------------------------------------------
  Vanaf vandaag zijn maskers weer verplicht in overdekte ruimtes met meer dan 100 personen.
  In de metro was het aldoor verplicht.
  In andere vervoer zoals bus/tram/trein is het niet verplicht.
  Ook in supermarkten is het nog niet verplicht.

  Het R getal in Tsjechië is gestegen tot 1,4.

  15 juni gingen de grenzen open, 1 juli werden maatregelen afgeschaald........een week later begon aantal op te lopen......

  corona 25 juli.PNG
  Grafiek op onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
  Denní přehled počtu osob s nově prokázaným onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří. Dagelijks overzicht van het aantal mensen met nieuw bewezen COVID-ziekte - 19 volgens rapporten van regionale hygiënestations en laboratoria.
  Kompletní přehled za celé období. Compleet overzicht voor de hele periode.
   
  Laatst bewerkt: 25-07-2020
 18. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het hele bejaardentehuis staat in quarantaine. Hij moet wachten tot maandag om te testen.

  Het bejaardentehuis in Černožice in de regio Hradec Králové is gesloten wegens mogelijke coronavirusinfectie. Bij een van de verpleegsters werd covid-19 vastgesteld. Maandag worden de 102 bewoners en 60 medewerkers getest.

  Bij de verpleegster werd per ongeluk de diagnose gesteld. Ze voelde geen symptomen, ze werd getest omdat de infectie bij haar man verscheen.
  Het bejaardentehuis probeerde de tests eerder gedaan te krijgen, maar niemand in de regio's Hradec Králové of Pardubice kon ze in het weekend regelen.

  Volgens het Regionale Hygiënestation zijn sinds het begin van de epidemie 254 mensen met bewezen covid-19 geïdentificeerd in de regio Hradec Králové. Hiervan werden er 219 genezen en stierven vier mensen aan het coronavirus. Er zijn momenteel 31 patiënten in de regio.
  Bron echo24.cz.
  -------------------------------------------------------------
  Aantal geïnfecteerde mensen in het Alzheimercentrum van Jihlava steeg, we zijn op zoek naar parttime werknemers.

  Het aantal patiënten met coronavirus in het Alzheimer's Centre in Jihlava steeg tot 56. Er zijn 39 bewonersvan de faciliteit en 17 werknemers positief getest. Gezien de huidige situatie is Alzheimercentrum op zoek naar uitzendkrachten om te helpen met cliëntenzorg. Dit werd aangekondigd door de mediavertegenwoordiger van het Alzheimercentrum.
  Het Alzheimercentrum verklaarde dat het ongeveer 100 bewoners en zestig werknemers heeft. Ze hebben al noodhygiënemaatregelen ingevoerd.
  Door het grote aantal patiënten onder de medewerkers heeft het Alzheimercentrum een personeelstekort.
  Bron echo24.cz.
  --------------------------------------------------------------
  Prachatice meldt tientallen geïnfecteerden. De meeste zijn arbeiders uit Hongarije.

  Hygiënisten in de Zuid-Boheemse regio hebben de afgelopen dagen in Prachatice 20 gevallen van coronavirus geregistreerd. Covidem-19 was meestal ziek met werknemers van één bedrijf, van wie sommigen uit het buitenland kwamen en in een hostel woonden. Dit zei de directeur van de Zuid-Boheemse hygiëne. Als gevolg hiervan moest het bedrijf sluiten en kwamen alle medewerkers in quarantaine.
  De meeste geïnfecteerden in het hostel komen uit Hongarije. Iedereen met een positieve coronavirus-test is geïsoleerd. Hygiënisten zullen tijdens de week ook de 270 medewerkers van het autotechnologisch bedrijf onderzoeken.
  Bron echo24.cz.
   
  Laatst bewerkt: 26-07-2020
 19. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Coronavirus in Tsjechië.

  Zondagochtend registreerden de Tsjechische autoriteiten in totaal 15.212 gevallen van de ziekte. Hiervan herstelden 9.590 patiënten, terwijl 368 mensen bezweken aan Covid-19. Zaterdag waren nog eens 131 mensen besmet.
  Tot dusver kennen artsen de resultaten van 656.888 tests.

  De eerste drie gevallen van de ziekte verschenen begin maart in Tsjechië. Sindsdien groeit het aantal besmette mensen elke dag. Zondagmorgen registreerden hygiënisten 15.212 gevallen, waarvan 5.254 nog steeds de ziekte hebben en 151 patiënten in het ziekenhuis liggen.

  Begin juli is de toename van nieuwe gevallen volgens het ministerie van Volksgezondheid gevaarlijk versneld door uitgebreide tests in de regio Karviná. Na een korte terugval groeit het weer, er zijn meer gevallen dan tijdens de lentepiek van de epidemie.

  De meeste slachtoffers zijn tussen de 75 en 84 jaar oud, maar ook jongeren sterven. Tsjechië registreert één slachtoffer van 25 tot 34 jaar en minstens vier anderen onder de 44 jaar.
  Mensen met Covid-19 sterven voornamelijk in Praag en de regio Moravië-Silezië, waar de infectie het meest voorkomt.
  Wat districten betreft, is de situatie volgens de laatste gegevens het slechtst in de regio Karviná met 2005 besmet, gevolgd door Ostrava met 752 geïnfecteerden en Olomouc met 708. Integendeel, de beste omstandigheden zijn in Pelhřimov, waar ze zes geïnfecteerden registreren, acht in Rokycany en 19 in Písek .

  De huidige hotspots zijn nog steeds de districten Karviná en Frýdek-Místek in de regio Moravië-Silezië, Jihlava in het district Vysočina, Jablonec nad Nisou in het noorden van Bohemen en Praag.

  Volgens de statistieken van het ministerie behoren 985 kinderen onder de 14 tot de bevestigde geïnfecteerden. De grootste groep besmette mensen zijn mensen van 45 tot 54 jaar.

  93% van de mensen is in Tsjechië besmet geraakt. Toen de epidemie uitbrak, was het tegendeel, maar toen begon het coronavirus zich te verspreiden in de gemeenschap in Tsjechië.
  Van degenen die de ziekte in het buitenland "hebben opgelopen", kwamen de meesten uit Oostenrijk, gevolgd door Oekraïne, Italië, Duitsland en Verenigd Koningkrijk.
  Bron tn.nova.cz.
  -----------------------------------------------
  Mensen zijn bang voor de tweede golf en kopen beschermingsmiddelen. Prijzen stijgen.

  Het aantal nieuwe coronavirusinfecties neemt de laatste tijd toe. Er wordt onder de mensen gesproken over de komende tweede golf en mogelijk over andere gebiedsmaatregelen. Na de ervaringen van maart voorzien de Tsjechen zichzelf van hygiënische producten, en de laatste dagen zien verkopers een toenemende interesse in ademhalingstoestellen, maskers, maar ook in desinfecterende middelen en zeep.

  De prijs van een wegwerpmasker was ongeveer 50 cent. Maar hun prijs steeg snel. Tegenwoordig kan het worden gekocht voor 20 kronen. Op internet zijn de prijzen gunstiger, maar er moet rekening worden gehouden met verzendkosten.
  Bron tn.nova.cz.
   
  Laatst bewerkt: 26-07-2020

Deel deze pagina