Tsjechië en het Coronavirus

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 02-02-2020.

 1. Ik denk dat Slowakije en Tsjechië het vooral goed gedaan hebben omdat ze in een vroeg stadium in lockdown zijn gegaan. Ook werd adequater gereageerd op mensen die terugkeerden van hun skivakantie in Italië en Oostenrijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland moesten die in quarantaine. Ik denk dat de mondkapjes niet echt veel effect hadden. Wel de algemene lockdown met afstand houden en contacten beperken. Ook in Nederland heeft dit goed gewerkt. Een paar weken na het begin van de lockdown in Nederland vertoonden ook hier de grafieken een mooie dalende lijn. Niet slechter als in Tsjechië. Maar in Nederland hebben ze in het begin te laat ingegrepen. Waardoor het virus zich snel verspreidde. Onder meer door carnaval en kerkdiensten. Want ook bij kerkdiensten waarbij gezamenlijk gezongen wordt komt veel virus vrij.
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Gezichtsmaskers in Tsjechische kantoren zijn niet langer verplicht.

  Kantoormedewerkers moeten op twee meter afstand van hun collega's blijven als ze maskervrij zijn, zei de minister van Volksgezondheid.

  De eis om gezichtsmaskers te dragen in kantoren en voor werknemers die in "hoge-temperatuur-operaties" werken, is opgeheven, vertelde de Tsjechische minister van Volksgezondheid Adam Vojtech aan journalisten na een persconferentie op maandag.

  Kantoormedewerkers moeten op twee meter afstand van de collega's blijven, zei Vojtech.

  'Waarschijnlijk zal niemand de bedrijven rondlopen om de hiaten te meten', zei hij. Volgens de minister van Volksgezondheid is het aan de medewerkers om deze regel te respecteren en te handhaven.

  Na het einde van de noodtoestand in Tsjechië gisteren heeft het ministerie van Volksgezondheid op haar website bijgewerkte maatregelen met betrekking tot het dragen van gezichtsmaskers en andere essentiële informatie gepubliceerd. Gezichtsmaskers in het openbaar blijven verplicht tot 25 mei.

  Uitzonderingen zullen worden verleend aan kinderen onder de twee jaar, kinderen in kleuterscholen en schoolkinderen, op voorwaarde dat ze 1,5 meter afstand houden.

  Gezichtsmaskers hoeven niet te worden gedragen door passagiers van auto's, bestuurders van openbaar vervoer en mensen met autisme en psychische stoornissen.
  Bron news.expats.cz.
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Maskerverplichting in Tsjechië zou eind juni volledig kunnen worden afgeschaft.

  De maskerverplichting zou eind juni in Tsjechië volledig kunnen worden afgeschaft. Zelfs binnen en in het openbaar vervoer is geen mond-neusbescherming meer nodig, zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch. De doorslaggevende factor hiervoor is echter de verdere epidemiologische ontwikkeling in dit land, vertelde hij vrijdag aan journalisten.

  Vanaf maandag is het niet meer nodig om buiten een masker te dragen, mits een afstand van twee meter met andere mensen mogelijk is. Volgens de senior epidemioloog van het ministerie van Volksgezondheid, Rastislav Maďar, zou het dragen van mond- en neusbescherming weer kunnen worden geïntensiveerd in toekomstige corona-hotspots.

  Half maart was Tsjechië een van de eerste landen in Europa die een uitgebreide maskervereiste introduceerde ter bestrijding van het coronavirus.
  Bron radio.cz/de.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechische pubs, restaurants en kastelen gaan weer open op 25 mei.

  Toeristische attracties en bedrijven in Tsjechië die nog niet zijn geopend, kunnen eindelijk weer in bedrijf worden genomen op 25 mei, maar er gelden nog enkele beperkingen.

  De mensen massa is beperkt tot een maximum van 300 personen en maskers moeten nog steeds binnenshuis worden gedragen, behalve thuis, op het openbaar vervoer of op plaatsen waar mensen minder dan twee meter van elkaar verwijderd zijn.

  Verdere veranderingen zullen plaatsvinden op 8 juni, wanneer de capaciteit van mensen bij evenementen weer zal toenemen, als de situatie dit toelaat.

  De meest opvallende verandering, althans voor de lokale bevolking, is dat binnenruimtes van restaurants, cafés, pubs, buffetten, wijnmakerijen en bierwinkels vanaf 25 mei weer open kunnen gaan, evenals horecagelegenheden in winkelcentra van meer dan 2500 meter. De binnenruimtes van deze vestigingen moet om 23.00 uur sluiten en kan pas om 06.00 uur weer open.

  Groepen verschillende mensen in restaurants moeten twee meter van elkaar verwijderd zijn en mensen moeten gezichtsbedekking dragen wanneer ze niet eten of drinken. Voor buitentuinen moeten tafels 1,5 meter uit elkaar staan.

  Bij de ingang moet ook ontsmettingsmiddel aanwezig zijn. Het restaurantpersoneel is ook verantwoordelijk voor het handhaven van veiligheidsregels, waaronder het voorkomen van overmatig drinken, omdat dit kan leiden tot risicovol gedrag.

  Contactloos betalen wordt ook aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid. Voor restaurant- en cafépersoneel gelden strengere regels. Servicepersoneel moet gezichtsbedekking dragen en tafels moeten bijvoorbeeld na elke groep worden gedesinfecteerd.

  Theaters, kastelen, kastelen en andere culturele activiteiten kunnen ook worden uitgevoerd en culturele, zakelijke of sportevenementen kunnen worden gehouden voor maximaal 300 personen.

  Online tickets met een specifieke tijd worden aangemoedigd. Mensen moeten contact opnemen met individuele locaties voordat ze gaan. Drukte in locaties zoals kastelen moet worden beperkt tot 10 vierkante meter per persoon. Afstanden van twee meter tussen groepen moeten door personeel worden afgedwongen en gezichtsmaskers zijn verplicht.

  De Praagse Burcht wordt heropend en zal ook tijdelijk de veiligheidscontroles stopzetten, aangezien de dreiging van terrorisme nu als zeer laag wordt beoordeeld. Er zullen nog steeds steekproeven plaatsvinden en mensen kunnen nog steeds geen wapens of andere verboden voorwerpen of grote bagage vervoeren. (Praagse Burcht is tussen 29 mei en 1 juni ook gratis geopend.)

  Binnenruimtes van dierentuinen en botanische tuinen kunnen ook worden geopend. De buitenruimtes zijn toegankelijk sinds 27 april, nadat verschillende dierentuinen een gezamenlijke verklaring hadden ondertekend waarin ze beweerden dat ze dezelfde regels moesten volgen als parken, die open waren gebleven.

  De dierentuin van Praag gebruikt momenteel elektronische tickets die vooraf online zijn gekocht om de omvang van het publiek te beheersen en het contact tussen personeel en bezoekers te beperken.

  De Fata Morgana-kas in de Botanische Tuinen in Troja heropent 26 mei, aangezien deze normaal gesproken op maandag gesloten is. Bezoekers kunnen zich verheugen op nieuwe soorten zeldzame planten en andere innovaties, aangezien de organisatoren de sluitingstijd gebruikten om enkele wijzigingen aan te brengen.

  Hotels, hostels, campings en andere aanbieders van accommodaties, en hun restaurants en cafés, kunnen ook weer aan de slag. Dit zal in ieder geval bijdragen aan het op gang brengen van binnenlands toerisme. Internationale reisbeperkingen zullen nog steeds het meeste internationale toerisme belemmeren.

  Net als bij restaurants gelden er strengere hygiëneregels. Contact met pennen die door andere mensen worden gebruikt om formulieren in te vullen, moet tot een minimum worden beperkt. Ontsmetten moet direct beschikbaar zijn voor gasten. De schoonmaakvereisten voor kamers zijn strenger. Sociale afstand tussen verschillende groepen moet worden afgedwongen.

  Er kunnen bruiloften plaatsvinden met maximaal 300 gasten. Het bruidspaar is niet verplicht om tijdens de ceremonie gezichtsmaskers te dragen en de belangrijkste deelnemers aan de ceremonie hoeven niet twee meter uit elkaar te staan. De dienst mag niet te lang duren. Er gelden andere beperkingen, zoals het niet besprenkelen van mensen met wijwater.

  Basisscholen kunnen ook activiteiten hervatten en schooluitjes organiseren.

  Taxidiensten die nog niet zijn toegestaan, kunnen opnieuw worden gestart. Zowel de bestuurder als de passagier moeten maskers dragen. Regelmatige desinfectie en een beschermende barrière worden aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid.

  Salons met tatoeages, piercings en permanente make-up kunnen weer open. Er moet een ontsmettingsmiddel beschikbaar zijn en er moeten gezichtsmaskers worden gedragen. De persoon die getatoeëerd of gepierced wordt, moet alleen zijn, behalve als hij minderjarig is en een voogd nodig heeft. Ruimtes zoals stoelen die door klanten worden gebruikt, moeten worden gedesinfecteerd en er gelden andere strikte hygiënevoorschriften.

  Natuurlijke en kunstmatige badzones, wellnesscentra en sauna's kunnen weer open. De regels voor badzones, zoals wanneer en waar je een gezichtsbedekking kunt verwijderen, zijn behoorlijk uitgebreid. Mensen met symptomen van een infectieziekte worden sterk afgeraden om te gaan.

  Mensen zullen vanaf 25 mei nog steeds gezichtsmaskers dragen in gebouwen buiten hun huizen, in voertuigen voor openbaar vervoer en alle andere plaatsen als ze niet op minstens twee meter afstand kunnen zijn van andere mensen die niet bij hen in hetzelfde huishouden wonen.

  Uitzonderingen op deze regel zijn dezelfde als voorheen: kinderen onder de 2 jaar; kinderen in kleuterscholen en leerlingen op school als ze een afstand van 1,5 meter van elkaar houden; mensen die bij warm weer buiten werken; en moderatoren, filmploegen, fotografen en mensen die in kantoren werken, als ze minstens twee meter van anderen verwijderd zijn.
  Bron news.expats.cz.
   
  Franky vindt dit leuk/interessant.
 5. tot ongeveer 1978 werden kinderen in Vlaamse scholen ingeënt tegen TBC. Deze cutti-test op de bovenarm werd herhaald tot wanneer er een positieve reactie was op de plaats van de cutti. Zolang men negatief was (niet immuun) moest men deze test als kind ondergaan. De meeste kinderen hadden daar een hekel aan :)
   
  curious vindt dit leuk/interessant.
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Babišovy kontajnery, Filipův boj za Koněva a hurá, opět "jsme nejlepší". Máme nejvyšší inflaci.
  Babiš's containers, Filip's strijd om Koněva en hoera, nogmaals "wij zijn de beste". We hebben de hoogste inflatie.
  Zie ctidoma.cz.

  Od „všichni umřeme“ až po „rouška je debil, já na to kašlu“ aneb Vývoj pandemie týden po týdnu.
  Van 'we sterven allemaal' tot 'de masker is een idioot, ik hoest het op' of de ontwikkeling van een pandemie, week na week.
  Zie reflex.cz.

  Het is te veel om even te vertalen, maar zo humoristisch geschreven over corona versus politiek in Tsjechië.
   
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De Darkov-mijn werd afgesloten van mijnbouw, testen lieten 239 geïnfecteerde mensen zien, voornamelijk onder mijnwerkers en hun familieleden. Het gaat niet alleen om Darkov, maar ook om andere OKD-mijnen. De infectie hoefde zich niet alleen in de kleedkamers te verspreiden.
  Gemiddeld vonden we bij één geïnfecteerde persoon vijf contacten, maar ook vijftig contacten bij één geïnfecteerde persoon.
  Er werden bijna 2500 mensen getest.
  De situatie werd gecompliceerd door het feit dat sommige mijnwerkers pendelaars waren, anderen namen de telefoon niet op.
  Het wordt steeds beter. We zijn nog op zoek naar drie medewerkers, dus ik denk dat we hierin zullen slagen.
  Bijna 52 procent van de mensen was volledig asymptomatisch, dus dat is positieve informatie. Bijna 43 procent had een lichte variant. En nu hebben we ontdekt dat één persoon in het ziekenhuis lag, maar al is vrijgelaten voor thuiszorg.
  Bron seznamzpravy.cz.
   
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Winkeltijden gereserveerd voor senioren worden geschrapt.

  De verordening die tijdsruimte heeft gereserveerd voor senioren alleen tussen 8.00 uur en 10.00 uur in winkels, apotheken en postkantoren, wordt op dinsdag 26 mei afgeschaft, vertelde vice-premier Karel Havlíček aan persbureau CTK.
  Bron radio.cz/en.
   
 9. Dit verklaart een boel, waarom er een stijgende lijn zat in het aantal nieuwe besmettingen en het reproductiegetal (Rnul). Zo'n besmettingshaard jaagt direct deze cijfers omhoog, terwijl het eigenlijk best goed gaat. Voor Nederland geldt hetzelfde, maar dan met besmettingshaarden in de vleesindustrie met arbeidsmigranten uit Oost Europa. Gelukkig wordt in Tsjechië adequaat opgetreden om deze haard meteen de kop in te drukken. En nu ook in Nederland bij de uitbraken in een AZC en de vleesindustrie. Massaal testen, quarantainemaatregelen en bedrijfssluitingen.
   
 10. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De overheid heeft een aantal beperkingen aan grenzen, scholen en werkplekken versoepeld. De ministers keurden ook de voortzetting van de ondersteuningsprogramma's goed.

  Kinderen op scholen.
  Leerlingen in de tweede graad van basisscholen, middelbare scholen, conservatoria en hbo-scholen kunnen op voorstel van minister van onderwijs Robert Plaga op 8 juni in beperkte mate terugkeren naar de schoolbanken.

  Slimme quarantaine 2.0.
  Het zogenaamde smart quarantine-project is verplaatst naar het ministerie van Volksgezondheid. De regering heeft daarvoor nog eens 148 miljoen kronen gereserveerd. De tot nu toe slimme quarantaine werd geleid door een centraal managementteam van 90 leden dat onder het leger was opgezet als adviesorgaan van de regering onder leiding van adjunct Roman Prymula.

  Kappers, strandwachten en anderen zonder maskers en schilden
  Het kabinet keurde ook het voorstel van premier Andrej Babiš goed dat kappers geen beschermkappen hoeven te dragen. Ook hoeven werknemers die twee of meer meter uit elkaar werken geen masker meer te dragen, evenals bestuurders van het openbaar vervoer, tenzij ze in direct contact staan met passagiers, en strandwachten of zwemleraren.

  Het programma omvatte ook een voorstel van het ministerie van Industrie om de afronding van de overgang naar de nieuwe DVB-T2-standaard voor digitale televisie-uitzendingen met vier maanden uit te stellen tot eind oktober. Voor de verhuizing is maximaal 50 miljoen CZK extra nodig. In maart werd de stopzetting van bestaande zenders opgeschort vanwege coronavirus.
  Bron seznamzpravy.cz.
   
 11. cor

  cor

  Bron: ad.nl 16.35 uur

  Tsjechië, Slowakije en Hongarije heropenen de onderlinge grenzen komende nacht. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt. De grenzen waren gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  De heropening is wel aan strenge voorwaarden gebonden. Inwoners van de landen hoeven niet in quarantaine als het verblijf in het andere land minder dan 48 uur duurt. Daarnaast mogen de reizigers niet tweemaal in korte tijd door een land trekken. Zo mag een Hongaar via Slowakije naar Tsjechië reizen, maar mag hij op de terugweg niet meer door Slowakije gaan.

  Hongarije opende vandaag al de grens met Servië onder strenge voorwaarden.

  -----

  Lijkt me lastig als je van Tsjechie naar Hongarije reist en weer terug wil.
   
  Bewerkt door een moderator: 26-05-2020
 12. welke gek verzint zoiets :stom:
   
 13. Inderdaad. Behoorlijk paranoia al die regeltjes. 48 uur verblijf, 72 uur verblijf. Quarantaine, melden bij GGD, getest zijn of laten testen, wel voor werk toegestaan, familiebezoek etc etc. Door een land heen, maar niet terug. Het ene land wel, het andere niet. Bijna wekelijks nieuwe regels. Best ingewikkeld allemaal voor de politie om dit allemaal te onthouden en te controleren. Gewoon straks de boel weer opengooien met hygiënemaatregelen om besmettingen te voorkomen. I.c.m. contactonderzoek, testen en quarantaine bij een nieuw geval, om een besmettingshaard te voorkomen. Dat moet toch voldoende zijn ipv al dit paranoia gedoe?
   
 14. Sinds maandag is het weer mogelijk naar de sauna bij wat ik aanduid als het Sportfondsenbad in Liberec te gaan. Ik koos voor de woensdag en ook om in de sauna tussen de middag te komen. Dan is de eerste groep verdwenen en moeten de mensen die vroeg uit hun werk komen nog arriveren. Als 65+ heb je dan nog korting. Koos er ook voor daar alleen maar naar toe te gaan.
  Eerst langs de printservice in Turnov (ik heb geen printer en besteed het printwerk uit) om een afdruk te maken van een tekst die ik aan de huisarts hier wil geven als informatie van wat ik medisch meemaakte. Ook een brief afgedrukt voor het Zilveren Kruis. Omdat het postkantoor daar dicht bij ligt had ik een enveloppe voorbereid. Grote hilariteit dat ik om die te sluiten wil likken op de rand terwijl ik vergeten was eerst mijn mondkapje te verwijderen. Buiten hoef je dat niet meer op. Binnen wel!
  In de sauna is het inderdaad rustig. Ik doe alleen een mondkapje op wanneer ik de zaak niet vertrouw. Het lijkt er op dat men de voorschriften toch wel aan de laars lapt. Op een moment dat iemand toch wel flink hoestte (wellicht een rokershoestje) me snel beschermd. Het lijkt er op dat de ouderen zich niet zo zeer het gevaar realiseren. Het is wel jammer dat ik geen handel heb in plexiglas. Overal zijn schermen gemaakt. De laatste keer was ik op 8 maart in een sauna. In de 11 weken daarna heb ik me niet kunnen douchen.
  Ik zie nu ook terrassen waar ze eerder niet waren. Zo pakt men blijkbaar weer wat klandizie mee.
  De bibliotheek is al wat langer open. Het is nu zo'n burcht geworden dat ik alleen boeken terug breng. Het meeste is afgesloten en ik word aangeschoten met de vraag wat ik kom doen.
  Had o.a. een boek geleend over de randgebieden van Tsjechië. Daar woonden voor de oorlog veel Duits sprekenden. Onder extreem slechte omstandigheden zijn die het land direct na de oorlog uitgezet. Onvoorstelbaar hoeveel ellende zo ook is geleden!
   
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Nederlands/Tsjechische ondernemers opgelet!

  Corona compensatie van (max.) 44.500,- CZK per aandeelhouder van kleine SRO's, en per eenmanszaak.

  Zie verdere info op hartmanova.eu.
   
  Josef vindt dit leuk/interessant.
 16. kuurgast

  kuurgast Donateur

  @rich? tot 30 juni zijn er geen internationale vluchten mogelijk, zie caat.or.th/en.
  Thai Airways staat op omvallen. Bron luchtvaartnieuws.nl.
   
  Laatst bewerkt: 01-06-2020
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Vanaf maandag is een ID-kaart of paspoort voldoende om receptgeneesmiddelen op te halen bij de apotheek.
  Volgens de president van de Tsjechische kamer van apothekers, Aleš Krebs, zal dit hun uitgifte vereenvoudigen en versnellen.
  Bron irozhlas.cz.
   
 18. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Meer mensen samen en geen maskers in zwembaden.

  Vanaf 8 juni kunnen er massa-evenementen voor maximaal 500 personen plaatsvinden. Dit geldt bijvoorbeeld voor theaters, bioscopen, concerten of sportlocaties. De regering heeft het maandag goedgekeurd.
  De regering heeft ook besloten om de limieten voor bezoekers van dierentuinen, botanische tuinen en arboretums vanaf dezelfde datum te verhogen tot 250 personen per hectare, tot 150.

  "De vooruitzichten zijn van dien aard dat we de limiet daarin vanaf 15 juni volledig zouden kunnen opheffen", voegde Vojtěch toe.
  Tot dusver konden er slechts 300 mensen op één plek zijn, zelfs onder bepaalde regels.
  Maar zelfs dat valt vanaf 8 juni uit elkaar. "We schrappen ook de regels voor enscenering in het auditorium", voegde Vojtěch toe. Dit geldt bijvoorbeeld voor concertzalen, theaters of bioscopen. Tot dusver moesten mensen achter elkaar zitten. Als ze niet uit hetzelfde huishouden kwamen, moesten ze ook minstens één stoel zitten.

  "We schaffen de verplichting om een masker in zwembaden te dragen af, deze is alleen nodig als een persoon minder dan 2 meter verwijderd is van een andere persoon", zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch tijdens een persconferentie na de regeringsvergadering. De ontspanning geldt volgens de minister voor zowel natuurlijke als buitenzwembaden.

  Bron novinky.cz.
   
 19. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Covid-programma's worden door de EU gesubsidieerd. De regering zwijgt.

  De Tsjechische regering bagatelliseert financiële steun van de EU aan ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de COVID-19-crisis, schrijft de nieuwssite Neovlivni.

  Neovlivni zegt dat een aanzienlijk deel van de hulppakketten die de regering aanbiedt als staatssteun binnen de COVID I- en II-programma's wordt gefinancierd door de Europese Unie. In COVID I komt bijna de helft van het totaal van een miljard kronen uit EU-fondsen; Volgens Magdalena Frouzová van de Tsjechische vertegenwoordiging van de Europese Commissie trekt COVID II, voor een bedrag van vijf miljard kronen, volledig op de EU-financiën.

  Premier Andrej Babiš schreef eerder op Twitter dat er niets is om de Europese Unie te "bedanken", aangezien het geld dat naar de COVID-programma's gaat al in de periode 2014-2020 aan Tsjechië was toegewezen en niet was opgebruikt.
  Bron radio.cz/en.

  Vorige week wees Neovlivni erop dat de regering zich schuilhield naar wie precies het geld van de programma's van Covid was gestuurd. De minister van Industrie Havlíček publiceerde vervolgens donderdag een lijst van ontvangers die onder druk stonden, maar deze bleek onmiddellijk onvolledig.

  Vergeleken met de oorspronkelijke aangekondigde steuncijfers ontbrak de helft van de bedrijven in Covid II. En ook slechts de helft van het uitgekeerde geld blijft op de gepubliceerde lijst. Toevallig kwam het precies overeen met het bedrag dat de Europese Unie in het programma had gestort. Het is nog niet duidelijk waar de rest naartoe ging en of de staat ‘zijn’ helft naar het Covid I-programma heeft gestuurd.
  Bron neovlivni.cz.
   
 20. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Bij de Darkov mijnen zijn al meer dan 350 positief geteste mensen.

  Vandaag heeft Greenpeace een strafrechtelijke klacht ingediend tegen OKD en haar management. Volgens Greenpeace heeft het bedrijf, dat steenkool in de Moravisch-Silezische regio ontgint, een fout gemaakt door te weigeren de activiteiten in de Darkov-mijn op te schorten na het uitbreken van de covid-19-ziekte onder mijnwerkers. Volgens de beschikbare informatie raakten 387 mensen (253 werknemers en 125 familieleden) besmet met het nieuwe type coronavirus als gevolg van de werking van de mijn. De Darkov-mijn is daarmee verreweg de grootste uitbraak van coronavirusinfectie in Tsjechië geworden. Bron a2larm.cz.

  Daarnaast groeit het aantal besmettingen in Praag en een ziekenhuis in Moravië waar personeel en patiënten besmet zijn.
  ---------------------------------------------------------------------------------
  Het aantal nieuw geregistreerde Covid-19-gevallen blijft toenemen.

  Het aantal nieuw geregistreerde Covid-19-gevallen in Tsjechië blijft stijgen. Volgens de statistieken van het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid zijn er woensdag 74 positieve gevallen gemeld, het hoogste aantal in de afgelopen 11 dagen.

  In totaal heeft het aantal gevallen in het land 9.941 bereikt. 324 mensen zijn overleden en 6.752 zijn hersteld van de ziekte. Op dit moment zijn er 124 in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19, waarvan 13 in ernstige toestand.
  Bron radio.cz/en.
   
  Laatst bewerkt: 04-06-2020

Deel deze pagina