Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Wat ik wel zeer kwalijk vind is dat facebook.com/AmbassadePraag niets meldt over de nieuwe regels!
Embassy of the Netherlands in the Czech Republic
12 juni ·

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER REIZEN NAAR TSJECHIË
Tsjechië heeft Nederland op de ‘groene’ lijst van veilige landen gezet. Dit betekent dat reizigers uit Nederland zonder beperkingen naar Tsjechië kunnen reizen vanaf 15 juni 2020.
Bron facebook.com/AmbassadePraag.
Ondertussen is er nog steeds niets veranderd op facebook.com/AmbassadePraag.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Duitsland heeft het district Midden-Bohemen aangemerkt als een coronarisicogebied.
Denemarken en Zwitserland hebben Tsjechië opgenomen in de lijst van risicolanden.
Cyprus zal waarschijnlijk vanaf 19 september Tsjechië code rood geven.
 

kuurgast

Donateur
Nieuwe regels met ingang van vrijdag 18 september vanaf 18.00 uur.

Maskers worden nu ook verplicht in de horeca. Het masker mag af als je aan een tafel zit om te eten en drinken.
Het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid maakte woensdagavond bekend dat indoorevenementen waar mensen staan en met meer dan tien deelnemers vanaf vrijdag 18.00 uur zijn verboden.
De nieuwe regel omvat restaurants, bars en clubs. Exposities, markten en soortgelijke evenementen zijn echter vrijgesteld van de regel. Bij evenementen waar mensen kunnen zitten, moeten tickets worden verkocht waarop de specifieke stoel is gemarkeerd.
------------------------------------------------------
Pragenaars moeten hun terugkeer uit een land met een hoog risico per e-mail melden. Vojtech beloofde een elektronisch formulier te lanceren.
-----------------------------------------
Een medewerker van president Zeman in de Praagse Burcht is positief getest.
----------------------------------------------
De dagelijkse toename van het aantal coronavirusgevallen in Tsjechië is na drie dagen weer een record. Dinsdag kwamen daar 1677 bij. Een record is ook woensdagavond, dat voor het eerst boven de duizend uitkwam. Tot nu toe zijn er op woensdag 1.293 positieve tests.
Het R getal is R1,56.
Er zijn nu 16.809 geïnfecteerden in het land, de meesten met een mild verloop van de ziekte. Het aantal ziekenhuisopnames groeit echter ook, volgens gegevens waren er dinsdag 388 mensen in ziekenhuizen, 55 meer dan de dag ervoor. Er zijn 81 patiënten in ernstige toestand, drie meer dan op maandag.
Tot dusver zijn er 481 aan COVID-19 gerelateerde sterfgevallen
Vrijdag werd een recordaantal tests uitgevoerd, meer dan 18.000.
Er zijn 123 testpunten in Tsjechië, waar nu tot 20.700 tests per dag kunnen worden uitgevoerd en dat deze dagelijkse capaciteit moet worden verhoogd tot 25.000 tests.
Het nieuwe slimme quarantaineproject is voorbereid.
------------------------------------------
Tsjechië is momenteel een land met epidemiologisch risico. Dit moet worden toegegeven, schreef minister van Buitenlandse Zaken Tomáš Petříček op Facebook. Volgens het departementshoofd moet hiermee ook rekening worden gehouden in het buitenlands beleid en de buitenlandse handelsbetrekkingen.
Zoals Petříček opmerkte, ligt de dagelijkse toename van coronabesmettingen momenteel op hetzelfde niveau als Duitsland, dat acht keer meer inwoners heeft. Ter vergelijking: ze zijn drie keer zo hoog als in Slowakije, Slovenië of Hongarije, zei de minister van Buitenlandse Zaken.
Bronnen oa news.expats.cz + seznamzpravy.cz.
Alle cijfers en grafieken op onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.

De winkels verkopen weer volop stof voor het maken van maskers.
Als je de dagelijkse positieve testen ziet, zal dit deze week wel oplopen naar 2000 en met een beetje pech volgende week 3000. Het zal enkele weken duren voordat deze cijfers gaan afvlakken door de genomen maatregelen.
Ik verwacht niet dat de grens gesloten zal worden, maar als alle landen code rood en oranje afgeven krijg je hetzelfde effect.
 
Laatst bewerkt:
Gisteren had ik mijn eerste opera na de zomerpauze. Weer geweldig! Vier fantastische solisten en een koor, dat veel had te zingen, van 28 personen. Je wordt bijna weggeblazen van het geluid. De zaal goed gevuld. Vrijwel iedereen had in de zaal een mondkapje op. Op het podium en in de orkestbak werd geen kapje gedragen. Op het gebied van muziek gaat men ervan uit dat we een 'normale' situatie krijgen.

Feertje moet maar niet zo ervan uitgaan dat er geen controle zal zijn. Enkele weken geleden reed ik met de auto met een Tsjechisch nummerbord naar Nederland. Toen ik een stop op een parkeerterrein langs de snelweg maakte parkeerde een politiewagen zo dat ik niet zo maar weg kon rijden. Ze hebben vermoedelijk goed opgelet wie er in de auto zat en wat ik deed. Hebben me niet aangesproken, maar reden eerder weg dan ik.
 
Ik heb pas een probleem als Nederland heel Tsjechië op oranje/rood gaat gooien. Andersom maakt niet uit, ik kan hier prima 14 dagen in quarantaine, zeker nu de tuin langzaam aan weer winterklaar gemaakt moet worden. ;)
 

kuurgast

Donateur
Op het podium en in de orkestbak werd geen kapje gedragen
Dan wens ik ze alvast beterschap.
De overdracht van het virus is tijdens zingen bijna gelijk aan niezen en hoesten. Het risico voor koren is ook bekend in Tsjechië, zie idnes.cz.

Het volledige 62-koppige koor van de Opera van het Nationaal Theater is in quarantaine geplaatst wegens coronavirusinfectie onder de koorleden. 15 mensen bleken een positieve test te hebben.
Ze hebben tijdens repetities ongeveer 100 leden in één afgesloten ruimte gerepeteerd zonder beschermende maatregelen. Ondertussen was er een verbouwing aan de gang en liepen er diverse Russisch sprekende bouwvakkers rond.
Het operaprogramma in het historische gebouw van het Nationale Theater is aangepast naar het voorbeeld van wereldoperahuizen, zonder kooruitvoering.
Bron oa parlamentnilisty.cz.

In Nederland is het advies: Tussen elk koorlid moet in ieder geval minimaal 1,5 meter afstand zijn, eventueel niet achter elkaar maar in een zigzagformatie.
In Tsjechië zijn afgelopen weken zeker twee bronnen van corona in instellingen terug te voeren naar zingen onder leiding van muziektherapeuten.
niet zo ervan uitgaan dat er geen controle zal zijn.
Ik melde al eerder dat in Duitsland steekproefsgewijs controles worden gehouden.
Heeft alleen weinig nut, want als je uit risicogebied komt en zegt van niet dan moeten ze je geloven op je woord. Ze zullen, mogen en kunnen wettelijk nooit je telefoongegevens controleren.
 

kuurgast

Donateur
Als je de dagelijkse positieve testen ziet, zal dit deze week wel oplopen naar 2000
Dit kwam zelfs al direct.....woensdag totaal van 2139 positief geteste personen.
Bron onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

Ondertussen zei premier Babiš dinsdag: "Ik zou iedereen willen vragen om eindelijk niet langer bang te zijn." Hij voegde eraan toe dat hij het publiek zou willen geruststellen. 'Niemand test zoveel als wij', zei hij.
Tsjechië staat op de 21e plaats in het aantal tests per 100.000 inwoners in vergelijking met andere landen van de EU.
Luxemburg en Malta testen het meeste per 100.000 personen in de EU.
Bron echo24.cz.

Interessante link naar cijfertjes is nakit.cz/en/coronadata.

Komend weekend komt er een nieuwe "semafor" coronakaart van Tsjechië die meer oranje zal zijn.
Op scholen moeten maskers ook tijdens de lessen gedragen worden.

Wat betreft het sterfte cijfer, er blijkt een vertaging van 17 tot 21 dagen in te zitten.
Dus over twee tot drie weken zal er een grotere dagelijkse stijging komen van sterfgevallen door covid.
Bron seznamzpravy.cz.
 
Laatst bewerkt:
Duitsland (en België ook) heeft Noord- en Zuid-Holland bestempeld als 'rode zone'. Reizigers uit deze provincies moeten in Duitsland in quarantaine en een coronatest ondergaan.
Reizen via Duitsland naar andere landen mag nog wel, maar zonder tussenstops/overnachtingen.
 
Belangrijke update voor Nederlandse reizigers van/naar Praag, die met het vliegtuig gaan, over het "oranje" reisadvies voor Praag op de website van BuZa:

"... Dit geldt niet voor reizigers die van buiten de hoofdstad Praag komen en rechtstreeks naar het vliegveld van Praag zijn gereisd. "
 
Ondertussen alweer een week in Tsjechië. Ben met het vliegtuig gekomen, maar niks geen problemen.
De Tsjechen lijken ook vrij nuchter wat betreft het coronavirus.
Daardoor (en natuurlijk het prachtige weer afgelopen dagen) bevalt het me tot nu toe nog prima.

Yep, en daardoor dus nu een ware explosie aan COVID19 geinfecteerden. Omdat de Tsjechen er erg relaxed mee omgaan. En de toeristen ook.
 

kuurgast

Donateur
met een beetje pech volgende week 3000.
Volgende week is eerder geworden.........3130 positief geteste personen op een donderdag.
Het wordt drukker in het ziekenhuis met totaal van 413 zieken.
Bron onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.

Verwachting: Covid kan tegen het einde van het jaar een op de drie mensen in Tsjechië besmetten.

Er zijn berekeningen gemaakt hoe het verloop kan zijn van corona in Tsjechië aan de hand van een model van de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Volgens prognoses van de verdere verspreiding van covid-19, die donderdag door het ministerie van Volksgezondheid zijn gepresenteerd, zullen de komende weken tienduizenden meer besmet raken.

Volgens het hoofd van het Instituut voor Gezondheidsinformatie en Statistiek (ÚZIS) Ladislav Dušek heeft R nu een waarde van 1,6. Met andere woorden: tien mensen infecteren zestien anderen.

De tweede belangrijke variabele is het aantal mensen bij wie covid-19 per dag wordt vastgesteld. Als er nog steeds ongeveer 2.000 meer positieve testen per dag zouden zijn, zoals woensdag, zou volgens Dušek het totale aantal geïnfecteerde mensen meer dan verdubbelen - van de huidige ongeveer 42.000 zou het met nog eens 44.000 toenemen.
"Het reproductieaantal zal zo'n vermenigvuldiging veroorzaken dat als we dit model volgen, we kunnen verwachten dat er tegen eind september tot 70.000 nieuw gediagnosticeerde mensen zullen zijn", aldus Dušek.

In andere scenario's relateerden statistici de waarde van R aan de hele maand. Als R in september slechts 1,2 was, zou aan het einde van de maand het dagelijkse aantal positief geteste personen 2100 zijn en voor heel september zou het aantal geïnfecteerden met 39 duizend toenemen.

Omgekeerd, bij het berekenen van R = 2 aan het einde van september er waren dagelijks 16 duizend geïnfecteerden, hun aantal zou in een hele maand met 130 duizend toenemen.

In werkelijkheid verandert R echter in de loop van de tijd (pas vanaf begin september is het volgens statistieken gegroeid van 1,2 naar 1,6).

Nieuwe beschermingsmaatregelen zullen een belangrijke variabele zijn voor verdere ontwikkeling. Belangrijk is, wat ze zullen zijn en wanneer ze worden geïntroduceerd.

Als er geen maatregelen worden opgevolgd zal meer dan een derde van de bevolking tegen het einde van het jaar positief getest zijn. Het aantal positieve getesten zou in de eerste helft van december een piek bereiken van meer dan 75 duizend per dag.

Een ander model, dat voorziet in een zeer strikte naleving van alle beschermings- en hygiënemaatregelen en een vermindering van de frequentie van contacten met een kwart vanaf begin oktober, zou de infectie kort na de introductie culmineren in minder dan 12.000 nieuwe gevallen per dag.

Als dezelfde beperkingen al van toepassing zijn vanaf 24 september zou de piek voor het einde van deze maand liggen op 5.500 besmette personen per dag.

Tussen besmetting en diagnose zit zeven tot 10 dagen.
Het is nog steeds van toepassing dat het aandeel mensen dat enige vorm van ziekenhuisopname nodig heeft maximaal 4 procent is. Dušek omschreef dit als positief. Maar nogmaals, volgens hem is het tot 4 procent van het totale aantal geïnfecteerde mensen dat toeneemt. Het aantal patiënten in ernstige toestand is dan minder dan één procent, dus een kwart van alle ziekenhuisopnames. Het absolute aantal ziekenhuisopnames neemt echter toe.
De meeste mensen met een risico op complicaties komen 10 dagen na de diagnose in het ziekenhuis, het duurt nog eens 5 tot 10 dagen voordat een ernstige aandoening zich ontwikkelt.

Eind september beslist naar welke starttoestand we gaan in oktober.

De regio Karviná werd in de zomer zwaar getroffen. Nu is het een district dat het goed doet in vergelijking met de rest van het land.
Bron seznamzpravy.cz. + idnes.cz.
 
Laatst bewerkt:
Feeststemming in Tsjechië omgeslagen nu tweede coronagolf harder aankomt dan eerste

De Standaard - door Wim Lecluyse | Bron: Reuters

Met meer dan 2.000 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in één dag vestigt Tsjechië een triest record. Terwijl de Europese golf van april grotendeels aan het land voorbijging, wordt het ditmaal zwaarder getroffen. De feeststemming van begin deze zomer lijkt weg, nu de epidemie er meer dan in andere landen fors aan kracht wint.

a.jpg
De Karelsbrug in juli: het afzwakken van de coronamaatregelen lokte een massa volk naar hartje Praag Foto: epa

Donderdag zijn 2.139 nieuwe besmettingen meegedeeld. Een dag eerder waren dat er nog maar 1.675, en ook dat was al een Tsjechisch record, blijkt uit de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. De zwaarst getroffen regio is de hoofdstad Praag, met 154 besmettingen per 100.000 inwoners in de voorbije week.

Ook het aantal ziekenhuisopnames liegt er niet om: het aantal covid 19-patiënten dat in het ziekenhuis verblijft, is in twee weken ruim verdubbeld, tot 388 op 15 september. Daarmee is de eerste piek al bijna geëvenaard: in april lagen er nooit meer dan 422 met corona besmette mensen in het ziekenhuis. Het lijkt een kwestie van dagen voordat ook dat record sneuvelt. De minister van Volksgezondheid vreest alvast dat de stijgingen zich de komende dagen zullen doorzetten.

Vlot door eerste golf
Terwijl het virus heel Europa in maart in zijn greep hield, leek Tsjechië met zijn 10,7 miljoen inwoners wel goed stand te houden. Het openbaar leven ging ook hier op slot, er kwam een mondmaskerplicht en de grenzen gingen dicht. Volgens de experts met succes: in maart werden nooit meer dan 400 gevallen op één dag officieel vastgesteld, eind april waren dat er amper nog een vijftigtal. De dodentol stond toen nog maar op zo’n 250, veel beter dan de meeste andere EU-landen.

Dat bleek ook uit de economische cijfers. Volgens cijfers van Eurostat was Tsjechië tot de zomer bij de landen waar de economische krimp het minst was: ‘slechts’ -8,4 procent, alleen de Baltische staten Letland en Litouwen deden beter. Zelfs aan de verkeersdrukte was nauwelijks iets te merken: in juli was die in Tsjechië als eerste Europees land weer op het niveau van voor de crisis.

Feesttafel
Vanaf juni werden de maatregelen dan ook steeds verder teruggeschroefd. Zo kon de horeca weer helemaal normaal openen, werd de mondmaskerplicht grotendeels afgevoerd en werden weer grotere evenementen toegestaan. Dat was begin juli ook de aanleiding voor een fotogeniek feest: de inwoners van Praag palmden trots de befaamde Karelsbrug in. De toeristen bleven afwezig, maar dat maakte de vreugde er niet minder op: zo’n 1.500 mensen gingen er aan een lange tafel samen eten, drinken en vieren.

Terwijl er op dat moment eigenlijk wel al reden was om wat voorzichtiger te worden: het aantal besmettingen zat weer in stijgende lijn, al werd dat toegeschreven aan een uitbraak in het oosten van het land. In Praag ging het leven gewoon door.

De alarmbellen gingen pas weer echt af na een feestje in een nachtclub, midden juli. Daar werden in één klap zeker 109 mensen besmet. De uitleg: jongeren hadden drank uit dezelfde bekers gedronken, en zo kon het virus zich snel verspreiden. Sindsdien zijn de maatregelen aangescherpt, al bleven ze naar onze normen eerder los. Zo werd een mondmasker enkel opnieuw verplicht op evenementen die binnen plaatsvinden en waar minstens honderd aanwezigen zijn. In winkels of op restaurant werden ze niet meteen verplicht.

Met de stijging van het aantal besmettingen is de sfeer de voorbije weken wel omgeslagen. Sinds vorige week geldt er op bijeenkomsten binnen opnieuw een mondmaskerplicht. De cafés in Praag moeten om middernacht weer sluiten.

Striktere regels
Nu gaat het land opnieuw een stapje verder. Zo werd na de recordcijfers van gisteren al aangekondigd dat indoorevents waarop het publiek rechtstaat vanaf vrijdag verboden zijn. Cafés mogen ook niet meer klanten binnenlaten dan er zitplaatsen zijn. De angst dat de tweede golf de eerste overtreft, is dus voelbaar in Tsjechië, maar de schroom om voluit even harde maatregelen te treffen als in maart is er evenzeer.

-----

EeQzKPhXoAU5ot-

Bron webcritech.jrc.ec.europa.eu.
Knipsel.PNG https://webcritech.jrc.ec.europa.eu/modellingoutput/cv/eu_cv_region/eu_cv_region_comb.htm
De situatie verandert snel en niet ten goede. Tsjechië is inmiddels helemaal donkerbruin gekleurd op de kaart. :(
 
Het komt mede door de populistische regering, die alle corona-maatregelen per 1 juli heeft afgeschaft. Zelfs afstand houden werd niet meer benadrukt. Waar men in maart nog de strengste was in Europa, is dit nu 180 graden gedraaid.
Er zijn op 2-3 oktober a.s. verkiezingen, zou dit een rol spelen ?????
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Mijn vraag is nu vooral: wil je als Nederlander op dit moment nog wel naar Tsjechië ? En dan bedoel ik niet de mensen die in Tsjechië een huis hebben. En ook ligt het wel een beetje aan het gebied en je doel.
Als vakantie voorlopig even niet is mijn mening...
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Wat doen ze in Duitsland zo goed, wat bijna heel Europa niet doet ?
Wat kunnen we van dat land leren ?

De eerste golf had Duitsland redelijk onder controle (voor zover dat kon) en tot nu toe (volgens bovenstaande kaart) loopt het daar ook nog niet hard op.
Wel zag ik dat er af en toe wat hogere aantallen gerapporteerd worden, maar het is de afgelopen maanden stabieler dan elders in Europa.
 
Klopt, zou ik ook niet doen. Niet in Tsjechië, maar ook niet ergens anders.
Omdat wij al zo lang in Vrchlabi komen zijn we goede vrienden geworden van het pension waar we altijd verblijven. We reserveren elk jaar de week waarin we willen komen en als er iets wijzigt qua aantallen mensen of iets dergelijks dan geven we dat tijdig door. Een echte boeking hoeven we dus niet te doen.

Het blijft wel afwachten wat tegen die tijd de status is. We weten ondertussen dat het snel kan veranderen en februari 2021 is wat dat betreft nog ver weg.
Is er tegen die tijd een medicijn? Een vaccin? Betere/snellere tests? Minder besmettingen? Meer immuniteit? Heel erg veel vragen, de tijd zal het leren.

Over het algemeen is een wintersportvakantie niet heel gevaarlijk, als je maar niet de kroeg in gaat. Restaurant is ook een twijfelgeval maar je zou ook thuis kunnen eten. Al is dat naar mijn mening toch minder leuk, zeker omdat je in Tsjechië zo goed kan eten voor relatief weinig geld.
Je reist met je gezin, je verblijft met je gezin en je bent aan het sporten in de buitenlucht.
Gevaarlijkste is misschien nog wel de rij bij liften en liften met (deels) gesloten cabines.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kuurgast

Donateur
Die hebben een beter voorbereid gezondheidszorgsysteem zoals meer ziekenhuisbedden, meer laboratoria capaciteit en de maskers bleven aanwezig op beperkte schaal, wat wel een signaal werking had dat ze moesten oppassen.
In Tsjechië werden de muilkorven weggegooid en gingen velen gewoon verder of er niets aan de hand was.
In Nederland bleven beperkingen in horeca en cultuur aanwezig.
 

kuurgast

Donateur
De nieuwe slimme quarantaine versie van eRouška is uit.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een nieuwe versie van de mobiele applicatie eRouška 2.0 uitgebracht om het coronavirus te helpen bestrijden. Het zal de gebruiker op de hoogte stellen als ze in contact zijn geweest met een geïnfecteerde persoon die ook de applicatie heeft geïnstalleerd. Het programma kan gratis worden gedownload voor smartphones met Android- en iOS-besturingssystemen.

Het ministerie van Volksgezondheid voltooide de ontwikkeling en het testen van eRouška 2.0 al begin september, maar wachtte vervolgens tot Apple en Google de aanvraag voor hun winkels hadden goedgekeurd. De Android-versie is een paar dagen geleden uitgebracht om te downloaden, nu is ook de variant voor het iOS-platform geüpdatet.

De tweede generatie eRouška werkt totaal anders dan de eerste. Het is in de eerste plaats gemaakt als hulpmiddel voor hygiënisten bij het vinden van contacten, maar het nieuwe is een anoniem waarschuwingssysteem voor burgers.

"De nieuwe versie van eRouška dient als informatief hulpmiddel voor ons allemaal. In tegenstelling tot de eerste versie is het gebaseerd op het verantwoordelijke gedrag van burgers. Als de applicatie ons waarschuwt voor een mogelijk riskant contact met een besmette persoon, kunnen we extra voorzichtig zijn en onze familie beschermen", beschreef de minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch.
Hij voegde eraan toe dat de applicatie ook communicatie met buitenlandse programma's mogelijk maakt en gebruikers ook een informatiedienst biedt over de huidige epidemiologische situatie.

In de praktijk werkt dit vrij eenvoudig. Als iemand besmet raakt met het coronavirus en eRouška 2.0 gebruikt, stuurt hygiëne hem een unieke code. Hij voert het in de applicatie in en stuurt een waarschuwing naar alle mensen, die met hem in contact kwamen. Het is daarom duidelijk dat de applicatie door zoveel mogelijk gebruikers moet worden gebruikt om het systeem zo betrouwbaar mogelijk te laten werken.

Tegelijkertijd hoeven mensen zich geen zorgen te maken over misbruik van hun persoonlijke gegevens. De applicatie slaat geen gevoelige gegevens of telefoonnummer op. Het registreert alleen tijd, nabijheid en anonieme identificatie. Het kent de locatie van de gebruiker niet en bepaalt de informatie alleen op basis van Bluetooth LE en het Apple / Google proximity-protocol.

“Er zijn een aantal contacten die tijdens het epidemiologisch onderzoek niet meer te onthouden zijn. Een voorbeeld is reizen met het openbaar vervoer. Er reizen onbekende groepen mensen naartoe die de epidemioloog niet kan vinden. In deze situaties heeft onze eRouška een onvervangbare rol, die gebruikers attent maakt op een onbekend risicovol contact,“ benadrukte de Tsjechische hoofdhygiëniste, Jarmila Rážová de voordelen van de applicatie.

De nieuwe versie elimineerde ook geboorteproblemen van de eerste versie - hij kan constant op de achtergrond worden uitgevoerd en de batterij van de telefoon raakt minder snel leeg. "Het is een automatisch hulpmiddel dat ons zelfs bij een extreem sterke epidemie kan helpen. eRouška 2.0 is een zeer goede aanvulling op het hele Smart Quarantine-systeem”, voegt kolonel Petr Šnajdárek, de architect van de Smart Quarantine, toe.
Bron novinky.cz.

U kunt de eRouška 2.0-applicatie downloaden via de volgende links:
eRouška 2.0 pro Google Android
eRouška 2.0 pro Apple iOS
 
Bovenaan