Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Uitdaging voor de regering: Je hebt te veel gesloten. Laat mensen services selecteren.

De regering besloot vrijdagavond de winkels te sluiten, met uitzondering van supermarkten, apotheken, drogisterijen, benzinestations en enkele andere. Het verbod is van kracht vanaf zaterdag 06:00 uur en duurt tot dinsdag 24 maart 06:00 uur. Even effectief verbood het kabinet de aanwezigheid van het publiek in horecagelegenheden, met uitzondering van personeelscatering.

Maar de Kamer van Koophandel heeft zich al tegen de regeling uitgesproken en de regering opgeroepen de beperkingen te versoepelen. "Zelfs in een noodsituatie moeten mensen in staat zijn om de dringende reparatie van hun voertuig op te lossen, de benodigde reserveonderdelen of bouwmaterialen aan te schaffen, maar ook om dringende zaken bij een bank of verzekeringsmaatschappij op te lossen", zei president Vladimir Dlouhy.

In Tsjechië zijn volgens de laatste informatie 189 mensen besmet met coronavirus. Hun aantal is vanochtend met 39 toegenomen, de hoogste dagelijkse toename sinds 1 maart, toen de eerste aanvallen in Tsjechië voorkwamen. Twee ziekenhuizen melden besmette artsen.
Een patiënt die op de ICU in het Na Bulovce-ziekenhuis ligt, verkeert in ernstige toestand.
Bron seznamzpravy.cz.
 
Vanmorgen zijn we boodschappen wezen doen in Trutnov, het is bizar om te zien hoeveel winkels gesloten zijn. De Tesco was open maar de rest van de winkels daar zaten dicht, zelfs de OBI. Ook bij de Kaufland waren de winkels van het Familie Center dicht. Bij de apotheek zowel bij de Albert als bij de Kaufland stond een lange rij mensen buiten de apotheek te wachten, er mocht maar 1 klant per balie binnen zijn. Wat mij ook verbaasde was dat de drankwinkels gesloten waren maar dat de sigarettenwinkels wel geopend waren. De vakken van de pasta en meel waren zo goed als leeg. Vanmiddag nog in Polen wezen tanken en ook nog even bij de Biedronka geweest, daar was het niet druk, de vleeskoeling was daar helemaal leeg en pasta en meel was er bijna niet meer. De grensovergang bij Lubawka word vannacht ook gesloten.
 
In mei willen we graag weer na het winterseizoen terug kunnen keren naar ons huis in Tsjechië. Wij hebben het huis 10 jaar geleden gekocht. Toen was de plicht om eerst een (tijdelijke) verblijfsvergunning te moeten bezitten wilde je een huis daar kunnen kopen net afgeschaft. Wij hebben daarom geen reis of verblijfsdocumenten, inlegvellen o.i.d., hooguit het eigendomsbewijs van het huis zelf dat wij daar bezitten. Het lijkt me dat je toch een keer naar je huis moet kunnen afreizen om bijvoorbeeld bepaalde zaken te kunnen regelen. Misschien heb ik hier boven iets gemist in de tekst want het is me nu niet duidelijk. Niemand kan natuurlijk vooruit kijken hoe zich dit allemaal verder gaat ontwikkelen, maar hoe moet ik dit zien? Kunnen we er naar toe en zo ja komen we dan ook weer terug? Ik werk niet meer maar mijn partner nog wel. Op een gegeven moment moeten toch al die mensen met een 2e huis uiteindelijk een keer naar hun huis kunnen gaan lijkt mij. Misschien dat er enkel maar uitgebreide grenscontroles zijn? Wie heeft hier het antwoord op?
 
Laatst bewerkt:
Ik denk dat niemand je een antwoord kan geven wanneer jullie naar het 2e huis kunnen gaan. Niemand weet immers hoe de situatie gaat verlopen. Op dit moment zit Tsjechie op slot. Alleen mensen met verblijfsvergunning mogen het land in. Winkels, restaurants, bars, bioscopen zijn allemaal dicht, (sport)evenementen zijn afgelast. Kortom het sociale leven ligt plat.
 
Ik begrijp hieruit dat dit dus niet kan. Gelukkig hebben wij een prima huismeester, maar het is toch geen fijn idee dat je er zelf niet kunt zijn. We hebben ook nog meerdere ip-camera's rondom en in het huis hangen, dus ik kan het zelfs dagelijks bekijken op grote afstand. Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Ik denk ook nog even aan Olivier. Als iedereen ineens gaat facetimen op internet (wat nu dus overal veelvuldig gebeurt), dan is het slechts een kwestie van tijd wanneer het totale systeem plat gaat. Ik heb lang geleden ooit nog eens meegemaakt dat 3 van de 5 wereldservers (dat was toen nog zo) al plat waren gelegd door hackers. M.a.w. gaat server 1 plat dan zijn er gelukkig nog 4 andere wereldservers (datacentra) over etc. Waren ze alle 5 down gegaan, dan was er helemaal geen internet meer over de gehele wereld (www). Waarschijnlijk is het nu veel beter geregeld en het internet is ook vele malen sneller dan toen (bijv. 5G). Maar iedereen heeft altijd maar een rotsvast vertrouwen in het internet, maar daar hoort dus wel een flinke kanttekening bij. Daarom ook altijd optie 2 bij de hand houden lijkt mij. En neen, ik ben geen doemdenker hoor. Ik kan hooguit vertellen wat ik zelf ooit heb meegemaakt.
 
Laatst bewerkt:
De Tsjechische regering heeft haar maatregelen tegen de verspreiding van nieuw coronavirus aangescherpt. Ze sloot winkels met uitzondering van supermarkten, apotheken, drogisterijen, benzinestations en enkele anderen. Restaurants zijn ook gesloten en servicewinkels kregen ook een stopbord. Vanaf zondag middernacht mogen Tsjechen ook niet meer naar het buitenland reizen en omgekeerd - buitenlanders komen het land niet in. In de nacht van zondag keerden de eerste Tsjechen terug, waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken een evacuatiebus naar het vliegveld in Wenen stuurde. Er zijn 214 bevestigde gevallen in het land.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-...esko-obchody-nakazenych-je-214-i-doktori.html
 
Vanaf zondag middernacht mogen Tsjechen ook niet meer naar het buitenland reizen en omgekeerd - buitenlanders komen het land niet in.
Op dit moment mogen Tsjechen die net over de grens in Duitsland werken nog wel over de grens, mits ze een papier hebben gekregen waaruit blijkt dat ze daar werken.
Is er bekend of dit dan ook aangescherpt gaat worden?
 

kuurgast

Donateur
Aantal mensen met coronavirus 214, waarvan 19 kinderen

Statistieken van het ministerie van Volksgezondheid tonen aan dat er 19 kinderen onder de 14 jaar besmet zijn. Er zijn 32 patiënten ouder dan 65 jaar, statistisch gezien de meest kwetsbare groep, tweederde van hen mannen. Het grootste deel van de geïnfecteerden is 25 tot 54 jaar oud.
Tweederde van de geïnfecteerden bracht de ziekte uit het buitenland, de meesten in Italië en Oostenrijk. Het percentage mensen dat ziek is geworden in Tsjechië zelf, neemt echter toe. Volgens hygiënisten ligt het probleem vooral bij ongecontroleerde besmettingen in Praag, waar een taxichauffeur ziek werd, en in de regio Moravië-Silezië, waar een verpleegster besmet raakte.

Bron tn.nova.cz met info grafieken.

COVID-19: Aktuální počty onemocnění koronavirem v ČR.
COVID-19: Huidig aantal coronavirusziekten in Tsjechië
Zie onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

----------------------------------------------------------------------------

Zondagmiddag komt de regering weer bij elkaar om verdere maatregelen te overwegen.
Premier Andrej Babis wil de impact van de voorgaande stappen evalueren om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ze gaan vóór de regeringsvergadering met vertegenwoordigers van ondernemers vergaderen.

Vandaag moeten de ministers de details verfijnen van het besluit van de regering om de werking van sommige winkels en diensten te verbieden. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen beslissen of het verbod geldt voor vrachtwagens of kleinere bouwwinkels.

Minister van Financiën Alena Schillerová zal haar voorstel presenteren voor een pakket maatregelen van belastingbetalers die worden getroffen door de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus. Zo wordt voorgesteld de termijn voor het indienen van belastingaangiften uit te stellen.

Bron idnes.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Op dit moment mogen Tsjechen die net over de grens in Duitsland werken nog wel over de grens, mits ze een papier hebben gekregen waaruit blijkt dat ze daar werken.
Is er bekend of dit dan ook aangescherpt gaat worden?
Dat is een zone van 100 kilometer uitzondering voor Tsjechische werknemers van Duitse en Oostenrijkse bedrijven en vice versa.
De grens is verder gesloten tot woensdag en zal dan wel verlengd worden met 20 dagen. Daarna is het afwachten hoe het verloop is van het virus of er meer verlengingen van telkens 20 dagen komen.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
We gaan op weg naar de Tsjechische quarantaine, zei Babiš. Coronavirus is 231.

Volgens premier Andrej Babiš wordt de hele Tsjechische Republiek in quarantaine geplaatst. 'We zijn op weg naar de volgende maatregel, het maximum', zei Babis op tv. Vervolgens voegde hij eraan toe dat het de quarantaine van heel Tsjechië is. Hij zei dat in Tsjechië 231 mensen met coronavirus zijn besmet en dat er tegen de avond meer dan 300 zullen zijn.
'We zullen de voorzorgsmaatregel nemen dat we willen dat ziekenhuizen operaties uitstellen', zei Babis.
Volgens hem zou het gedrag van de Tsjechen na de quarantaine moeten lijken dat mensen alleen naar hun werk en direct naar huis mogen. Volgens de premier mag er maar één gezinslid gaan winkelen.
"Als we quarantaine verklaren, zijn er duidelijke regels en daar gaan we naartoe. We moeten het bewustzijn vergroten, mensen begrijpen het niet", zei Babiš.
We zullen voedsel, medicijnen en drogisterijen niet beperken, deze winkels blijven open, aldus Babiš.
Het openbaar vervoer blijft volgens de premier wel werken. 'We willen het ook verhogen, zodat er geen concentratie van mensen is', voegde hij eraan toe.
Vanmiddag om 16.00uur komt de regering opnieuw bijeen om verdere maatregelen te overwegen.

Volgens premier Babiš zou Tsjechië willen beginnen met het testen van remdesivir op geïnfecteerde patiënten, dat oorspronkelijk door American Gilead was ontwikkeld tegen ebola, maar het bleek ook te werken tegen SARS en MERS, dat sterk lijkt op coronavirus, dat nu COVID-19 veroorzaakt. Remdesivir wordt nu klinisch getest op patiënten in Wuchan, China. Het testresultaat zou in april bekend kunnen zijn.
Bron idnes.cz.

Minister van Binnenlandse Zaken Hamacek riep mensen op te wachten tot de regering een beslissing nam. "Het is noodzakelijk om de maatregelen duidelijk voor te bereiden en ze vervolgens aan te kondigen, niet om mensen met halve informatie bang te maken", aldus Babiš's woorden over de invoering van quarantaine in de hele Tsjechische Republiek.
Bron denikn.cz.

Volgens Babiš zou hij ook de oprichting van een crisishoofdkwartier moeten goedkeuren en zou de voorzitter de vice-minister van Volksgezondheid, epidemioloog Roman Prymula, moeten zijn.
Bron ceskenoviny.cz.
Ik denk dat Babiš de Tsjechische minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch aan de kant wil schuiven. Zaterdag was deze minister ook al niet aanwezig bij de persconferentie. Afgelopen week gebeurde het ook met chef-hygiëniste van Tsjechië, Eva Gottvaldová, die van haar werkzaamheden is ontslagen.
 
Laatst bewerkt:
Ben ook benieuwd hoe het met Miranda & Frans van de sprookjesmolen zal gaan, zij zijn nu op weg van Nederland naar Dolní Kalná.
 

kuurgast

Donateur
Hoe gedraagt u zich in quarantaine thuis?

Blijf thuis. Ontspan van werk of school.
Vermijd openbare plaatsen, openbaar vervoer en taxi's.
Vermijd contact met andere mensen, communiceer met hen telefonisch of schriftelijk.
Nodig geen familie of vrienden uit bij u thuis.
Vraag een geliefde om goederen te kopen of koeriersdiensten te gebruiken.
Vermeld in de bestelinstructies dat de aankoop buiten de deur (of een andere geschikte locatie) moet worden achtergelaten.

Bij terugkeer in Tsjechië melden bij je huisarts. Na dit feit te hebben gemeld, is de arts verplicht de persoon 14 dagen in de huisquarantaine te plaatsen. Deze persoon is verplicht om de volgende regels in de huisquarantaine in acht te nemen, ook al voelt hij / zij zich volkomen gezond en vertoont hij geen tekenen van ziekte.

Als uw huishouden meer dan één lid heeft, volgt u deze instructies:
Blijf bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte (met een raam dat open kan) en sluit de deur.
Isoleer jezelf van andere mensen zodat je niet bij hen in dezelfde kamer bent.
Betreed alleen gedeelde gebieden nadat u ervoor hebt gezorgd dat er niemand is.
Draag altijd een mondmasker als het nodig is om de isolatie te verlaten.
Als u geen masker kunt dragen, moet deze door andere leden van het huishouden worden gedragen wanneer zij bij u in dezelfde kamer zijn.
Blijf van huisdieren weg.
Als dit niet mogelijk is, was dan uw handen voor en na contact met hen.
Was je handen.
Week je geweekte handen minstens 20 seconden in zeep, spoel ze af en droog ze af met een schone handdoek.
Raak ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
Bedek je mond en neus terwijl je hoest en niest met een wegwerpzakdoek.
Gooi de zakdoek onmiddellijk weg - gebruik een aparte plastic vuilniszak om als gevaarlijk afval te dienen en was je handen.
Als je geen zakdoek bij de hand hebt, nies en hoest dan je onderarmen, niet je handen.
Gebruik een andere badkamer dan de andere. Als je geen aparte badkamer hebt:
Gebruik het als laatste.
Ruim die altijd op.
Maak het toilet en de badkamer regelmatig schoon.
Houd je eigen handdoek (voor zowel na het douchen als voor de hand).
Vermijd het delen van huishoudelijke artikelen en andere items.
Gebruik je eigen glazen, kopjes, borden, bestek en keukengerei.
Was gebruikte vaat in de vaatwasser of handmatig in heet water met een schoonmaakmiddel en droog het af met uw eigen doek.
Was alle andere voorwerpen die u gebruikt grondig met water en zeep.
Was kleding (bed, handdoeken) met wasmiddel op een temperatuur van minimaal 60 ° C.
Gebruik wegwerphandschoenen en een plastic schort om besmette materialen te hanteren, reinig vervolgens alle oppervlakken rond de machine en was uw handen.
Droog en strijk het wasgoed op de hoogst mogelijke temperatuur.
Thuis wassen, geen wasgoed meenemen in een openbare wasserette.
Bewaar al het afval (zakdoeken, mondmaskers) in een plastic vuilniszak en knoop het stevig vast na het vullen.
Doe het in een tweede zak, sluit die goed af en gooi dan het afval in de container.

Observeer de symptomen van de ziekte tijdens quarantaine:
Als u symptomen ervaart zoals hoesten, verhoogde temperatuur of koorts, neem dan op afstand contact op met uw huisarts of ziekenhuis en vermoed niet dat u naar kantoor gaat. (Zelfs als uw symptomen mild lijken, is het altijd het beste om een deskundige te raadplegen.)
Als u naar een arts moet, maak dan vooraf telefonisch een afspraak.
Neem in geval van nood (bijv. Ademhalingsproblemen) contact op met de hulpdiensten.
Informeer de alarmcentrale dat u in quarantaine bent met een vermoeden van een nieuw coronavirus.

Bron okoronaviru.cz + facebook.com/okoronaviru.

Ook al woon je in Tsjechië met vergunning etc je blijft een "buitenlander" voor veel mensen.
Daardoor let men extra op jullie en zal je de regels goed moeten naleven zoals bv die dubbele vuilniszakken en bezoekjes van vrienden.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Tenten voor de ziekenhuizen met testen.

Het Praagse Thomayer-ziekenhuis heeft voor de ingang van het pand een speciale tent gebouwd voor testen van mensen die verdacht worden van coronavirus. De tent is op maandag 16 maart vanaf 07:00 uur geopend.
Soortgelijke faciliteiten werken ook in andere ziekenhuizen, er zijn bijvoorbeeld wachtrijen ontstaan in het Na Bulovce Hospital waar mensen 2 meter afstand moeten bewaren onderling.
Er worden niet alleen monsters genomen van mensen die verwijzingen hebben van hun huisarts, maar ook van mensen die komen testen op preventie. Maar ze zullen voor de test moeten betalen. 2 900 Kč.
Bij ziekenhuis Liberec staan tenten waar mensen doorheen moeten en vragenlijsten moeten invullen.
-----------------------------------------------------------------
Fakultní nemocnice Brno.

Universitair Ziekenhuis Brno heeft drie tenten staan voor geïndiceerde patiënten die verdacht worden van coronavirus.
In samenwerking met studenten van de Faculteit Geneeskunde en de medische staf van het Faculteitsziekenhuis in Brno wordt het testen uitgevoerd.
Ze beginnen ook mensen te testen die niet alleen door het Regionaal Hygiënestation worden gestuurd, maar die ook alleen aankomen en koorts hebben van 38 graden Celsius en hoger. Kom met uw eigen auto om de besmetting van uw omgeving tot een minimum te beperken. Rijd direct naar de tenten en stap niet uit. Ga niet met het openbaar vervoer, niet eens lopen, loop niet op het terrein van het ziekenhuis. Alleen met de auto.
Tenten zijn voorlopig dagelijks geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur.
----------------------------------------------------------------------
Werkplicht van studenten.

8.30 uur: Masaryk University Brno staat klaar om te voldoen aan de werkverplichtingen, die de Tsjechische regering universitaire studenten heeft opgelegd om gezondheidsdiensten te verlenen
en ook het verlenen van zorg in sociale voorzieningen tijdens de noodperiode in verband met het optreden van de COVID-19-epidemie in Tsjechië.
De inhoud, omvang en plaats van deze werken worden bepaald door de regio's, in de Zuid-Moravische regio is de behoefte momenteel niet vastgesteld.
------------------------------------------------------------------
De situatie in winkels verergert door personeelstekort.

Tomáš Prouza, voorzitter van de SOCR CR, bevestigt ook de kritieke situatie wat betreft de bescherming van de gezondheid van verkopers. Het gaat volgens hem niet alleen om bescherming. Ook qua personeelscapaciteit is de situatie ernstig. Veel winkelmedewerkers en kassamedewerkers bleven thuis. Volgens hem missen de winkels tot 20 duizend arbeiders.
"We roepen de regering op om ons zo snel mogelijk toe te staan uitzendkrachten te accepteren die naar ons solliciteren en wier aanvang wordt belemmerd door bureaucratische vereisten voor toegangsdocumentatie", zei Tomáš Prouza.
In Praag kunnen senioren via de infoline 800 160 166 basisbenodigdheden en hygiëneproducten laten bezorgen.
Bron zdravezpravy.cz.
 

kuurgast

Donateur
89734853_1574700276016477_4276674587904704512_o.jpg


We zullen blij zijn met elke hand gegeven voor vrijwilligerswerk.

Er is helaas een tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. De regering van Tsjechië is niet in staat deze te leveren aan paramedici, paramedici, politie en brandweerlieden, laat staan winkelmedewerkers in open winkels, chauffeurs in personen-, tram- en treinvervoer en aan het publiek.

De Liberec Region Crisis Staff doet er alles aan om hun aankoop te verzekeren. We spreken nu ook mensen in onze regio aan die in staat en bereid zijn een masker te naaien.
Als je het thuis 100% katoen wilt maken, dan brengen we je de instructies en de uiteindelijke vorm van hoe het product eruit moet zien. Ter herinnering: dat het masker na elk gebruik moet worden uitgekookt.

Alstublieft, draag een mondkapje als je buiten bent eventueel sjaal, stoffen zakdoek, etc.
BESCHERM JEZELF EN ANDEREN !!!


Bron facebook.com/libereckraj.

-----------------------------------------------------------------
Huisartsen ontvangen op zondag en maandag een zending van het Ministerie van Volksgezondheid met diverse mondmaskers. Volgens artsen voldoen ze echter niet aan de vereiste beschermingscriteria.
Bij gebrek aan beschermingsmiddelen zijn dit echter twee tot drie stuks per praktijk.
Bron irozhlas.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
In Tsjechië zijn er 253 besmet met coronavirus.

Het Universitair Ziekenhuis Hradec Králové annuleert alle geplande niet-acute operaties vanwege COVID-19 en beperkt de werking van ambulances. Er wordt alleen acute zorg verleend.

De Medische Kamer adviseerde artsen om contact op te nemen met hun patiënten en de geplande controles uit te stellen. Ze moeten beschikbaar blijven voor acute patiënten.

Vanaf volgende week zullen monsters voor coronavirus worden geëvalueerd door ziekenhuislaboratoria in Litomyšl, Svitavy en Pardubice. Medische hulpverleners hoeven geen monsters meer naar Hradec Kralove te sturen, zei de woordvoerder van het bedrijf Hospital Pardubice Region Katerina Semradova.

De infectie van een patiënt uit het interne ziekenhuis in Šternberk heeft 31 medische hulpverleners in quarantaine geplaatst.

Apothekers dringen er bij mensen op aan om niet naar de apotheek te gaan met verkoudheidsverschijnselen, maar om iemand anders zelf te sturen. Mensen moeten alleen de benodigde medicijnen kopen.

Strakonice heeft een groot probleem, daar zijn na een positieve coronavirus-test van een arts van een plaatselijk gezondheidscentrum, 16 dokters, 20 verpleegkundigen en 14 andere gezondheidswerkers en apothekers in quarantaine geplaatst,
Het ziekenhuis stelt niet-spoedeisende operaties uit vanwege gebrek aan personeel. De burgemeester van Bretislav Hrdlicka roept zelfs op om de stad in quarantaine te plaatsen.
'Het is absoluut goed om thuis te blijven en niemand te ontmoeten. Ik roep de burgers op om maskers te gaan dragen, ook al zijn ze zelfgemaakt, ”vertelde hij aan MF DNES.

Het Tsjechische postkantoor sluit onmiddellijk alle loketten op postkantoren die niet zijn beschermd door glas. De beperking heeft gevolgen voor 150 vestigingen. Ongeveer tien postkantoren,
welke glazen bescherming niet hebben, sluit volledig.

Voor winkelpersoneel is loon aanzienlijk gestegen.
Grote ketens verhoogden de bonussen van mensen van 50 naar 100 procent.
Voedselvoorzieningsketens bevestigen dat ze hun werknemers de afgelopen week aanzienlijk hebben verbeterd. "In het distributiecentrum en in de winkels geven we mensen een speciale aanvulling, er is echt veel werk en de scholen zijn gesloten en veel medewerkers hebben kinderen", zegt winkelwoordvoerder Albert Jiri Marecek. 'Het is niet waar dat de kassiers weglopen van de winkels', waarschuwde hij tegen paniek.
Een administratieve addertje onder het gras dat in strijd is met de verklaring van de regering dat voedselvoorziening essentieel is:
Bedrijven proberen het tekort aan te vullen door uitzendkrachten in te huren, maar dit is momenteel niet mogelijk zonder doktersstempel, of zogenaamde voedsel ID-kaart.
Bron idnes.cz.
 

kuurgast

Donateur
Ik zag enkele dagen geleden een oproepje voorbij komen voor leerkrachten gezocht voor Tsjechische televisie ivm schoolsluitingen vanwege corona. In zeer korte tijd is dit het resultaat:

Nieuw school-tv!

Vanaf maandag 16 maart lanceert ČT2 een unieke programma genaamd UčíTelka.
Elke weekdag wacht een lesprogramma voor leerlingen van basisscholen via televisiescherm.
Op dinsdag en donderdag helpt het met voorbereiding op toelatingsexamens!

Zet thuis je tv aan en ontmoet een nieuwe leraar! De unieke educatieve omroep, die in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs tot stand is gekomen, wacht elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur op alle leerlingen van het eerste leerjaar.
Voor het eerst morgenochtend op ČT2 en live op facebook UčíTelka=tv leraar.
Ook oudere schoolkinderen vergeten we niet! "Odpoledka=Afternoon" begint elke werkdag vanaf 12.00 uur op ČT2, voor het eerst op maandag 16 maart. Als onderdeel van deze uitzending vind je programma's die het schoolkind helpen bij zelfstudie.

Educatieve uitzending van leraren op ČT2 is een hulpmiddel voor alle ouders in hun thuisonderwijs. Het doel van onderwijs op afstand is om te focussen op de belangrijkste onderwerpen, die kort en levendig zullen worden gepresenteerd door leraren die door het Ministerie van Onderwijs zijn geselecteerd.
Ouders kunnen een verantwoorde selectie van de belangrijkste onderwerpen uit het leerjaar verwachten, maar een uitzending is zeker geen vervanging voor lesgeven ”, zegt Jaroslav Faltýn, hoofd van diverse scholen.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan