Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Geweldig nieuws uit Rome is op zijn sociale netwerken gepubliceerd door de Tsjechische geneticus Pavel Calda, die al sinds zijn ontstaan rond de coronaviruspandemie bestaat. Hoewel de wereld tot nu toe vol slecht nieuws was, kwam deze geweldig. Het artritis-medicijn dat al een paar decennia bekend is, werkt op coronavirus!

Net als bij de pest vijfhonderd jaar geleden, verspreidde de pandemie van het coronavirus zich voor het eerst naar Italië na de uitbraak in China. De geneticus Pavel Calda gaf onlangs commentaar op deze kwestie en gaf indirect de redenen aan waarom dit land het Europese epicentrum van de pandemie van de Chinese besmetting is geworden.

Calda wijdde zich zes jaar geleden aan deze kwestie toen hij een artikel publiceerde over de langetermijnkwestie van Chinees-Italiaanse migratie. In het artikel schrijft hij dat er meer dan 40.000 Chinezen in Rome wonen, van wie bijna een kwart illegaal is. Ze creëerden hun eigen "Chinese" fabrieken, waarvan de producten de aanduiding "made in Italy" dragen, maar ze worden de facto geproduceerd onder Chinese omstandigheden, die bovendien de Europese veiligheidsnormen fundamenteel negeren. Italiaanse wetenschappers zijn nu echter meer geneigd tot het feit dat eind januari van dit jaar door een patiënt uit Duitsland een coronavirus op het grondgebied is geïntroduceerd.

https://prosvet.cz/z-italie-prichaz...aign= sdileni_1&utm_content=novinkynapady3.eu

Deze info omdat de genoemde Pavel Calda een Tsjech is, en omdat ik nu eindelijk snap hoe ze in de Vietnamese winkeltjes, in Tsjechie, hun kleding zo goedkoop kunnen verkopen, made in Italy
 
Volgens iDnes zijn 833 mensen besmet. Ik kan echter nergens vinden hoeveel Corona doden Tsjechië heeft. Weet het iemand?

rainbow
Geen enkele Vasek, maar er zijn wel enkele mensen kritiek begrijp ik

Werkelijke aantallen geïnfecteerd en dood / genezen
Staat
↓ Besmet Dood Sterfelijkheid
1. China 81250 3253 4,00%
2. Italië 47 021 4032 8,57%
3. Spanje 20410 1043 5,11%
4. Duitsland 19711 53 0,27%
5. Iran 19644 1433 7,29%
6. Verenigde Staten 16018 210 1,31%
7. Frankrijk 10891 371 3,41%
8. Zuid-Korea 8 652 94 1,09%
9. Zwitserland 5294 54 1,02%
10. Verenigd Koninkrijk 3297 168 5,10%
11. Nederland 3002 107 3,56%
12. Oostenrijk 2388 6 0,25%
13. België 2257 37 1,64%
14. Noorwegen 1914 7 0,37%
15 Zweden 1639 16 0,98%
16. Denemarken 1337 9 0,67%
17. Maleisië 1030 3 0,29%
18. Portugal 1020 6 0,59%
19. Japan 963 33 3,43%
20. Canada 923 12 1,30%
21. Tsjechië 833 - 0,00%

https://www.idnes.cz/koronavirus/clanky
 
Hoe gaat het nu met kleine zelfstandigen in Tsjechie, zoals stucadoors, elektriciens en zo. Moeten die ook thuis blijven, of gaan ze gewoon hun klus doen?
 

kuurgast

Donateur
Een medicijn tegen coronavirus ontwikkeld onder leiding van Tsjech.

Het Amerikaanse bedrijf Gilead Sciences leverde een medicijn dat oorspronkelijk was bedoeld om ebola te behandelen voor de behandeling van coronavirus. En het lijkt te werken. Remdesivir is ontwikkeld door een team van wetenschappers onder leiding van de Tsjechische Tomáš Cihlář.
Bron novinky.cz.
Het ministerie heeft het experimentele medicijn goedgekeurd.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vandaag toestemming gegeven voor het gebruik van de experimentele remdesivir.
Inmiddels doet Nederland ook mee aan het onderzoek. Zie lci.rivm.nl/remdesivir.
Het artritis-medicijn dat al een paar decennia bekend is, werkt op coronavirus!
Dit is nav 2 patiënten waarop het is toegepast in Napels. Bron oa napoli.repubblica.
Tocilizumab wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende auto-immuunziekten, zoals bij patiënten met reumatoïde artritis en bij Juveniele Idiopathische Artritis (jeugdreuma).
Het zou wel kunnen. In Tsjechie wordt voor 100% getest, in Nederland bijv. mondjesmaat
Er is een site, maar zo te zien niet helemaal actueel: ourworldindata.org/grapher/tests-vs-confirmed-cases-covid-19-per-million?country=CZE+NLD
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Financiële injectie door overheid. Zorgverlof ouders en betaling van lonen voor bedrijven.

Na de persconferentie van de regering zijn we eraan gewend geraakt de ene veiligheidsmaatregel na de andere te anticiperen.
Deze keer is er eindelijk ook gesproken over stappen om te helpen in moeilijke tijden, waarin veel burgers en bedrijven geen inkomen en winst genereren. Welke maatregelen neemt de overheid en gaat het echt helpen?

Voor ondernemers en werknemers is de huidige situatie niet vleiend. Gesloten winkels, restaurants, pubs, scholen en kleuterscholen betekenen elke dag een paar miljard minder voor de Tsjechische economie. We hebben in de moderne geschiedenis geen vergelijkbare financiële verlamming ervaren. Naties en zelfs de hele wereld staan voor de uitdaging om als winnaar uit deze coronavirusstrijd te geraken.

Gezondheid staat voorop, maar de wielen van de economie mogen niet stoppen. De huidige stappen van de regering zijn dus volledig begrijpelijk en ongetwijfeld absoluut noodzakelijk.
Bron ctidoma.cz.
---------------------------------------------------------------
Quarantaine van Praag? De kans op lockdown van de stad neemt toe, de politie heeft al plan.

"We zullen Praag nooit sluiten!" Andrej Babiš was boos op persconferenties toen journalisten hem een vraag stelden over de quarantaine van de hoofdstad. Voor zover wij weten, dat is wat er gebeurt als gevolg van de pandemie van het coronavirus. Of gewoon plannen aan tafel, dat in de finale nooit gerealiseerd worden?

De politie en het leger moeten ervoor zorgen
“Binnen drie dagen komt er een quarantaine in Praag. De politie heeft al een script op hun bureau ”, zei een bron dichtbij de Tsjechische politie, die om logische redenen niet genoemd wilde worden. Volgens hem wordt het leger gemobiliseerd en worden alle ingangen gesloten.

Maar zoiets kan niemand zich voorstellen. Sluit de hoofdstad? Hoe? Hoe zit het met de mensen die daar wonen? Hoe zit het met hun families, familieleden en kennissen die zich buiten de metropool bevinden? Hoe zit het bijvoorbeeld met degenen die hun ouders aan de andere kant van het land bezoeken, maar die anders in Praag wonen maar daar geen vaste verblijfplaats hebben? Veel vragen, heel weinig antwoorden.

Andrej Babiš herhaalde verschillende keren dat Praag zelf nooit in quarantaine zal gaan. Maar hij zei het over het sluiten van winkels en kijk om je heen vandaag, het kwam enkele uren nadat hij het ontkende.
En nogmaals, het is goed om te onthouden dat de premier vaak heeft gezegd: dat bij quarantaine, het hele land en niet alleen individuele plaatsen.
Bron ctidoma.cz.
--------------------------------------------------------------------
De politie van Děčín legde de eerste boetes op wegens het niet dragen van een masker.
Twee jonge mannen kregen elk een boete van maximaal 10.000 kronen.
--------------
Prymula zal de regering voorstellen om kortingen in winkels te annuleren. Volgens Babiš is het noodzakelijk om de acties te behouden.

Voorzitter van de Central Crisis Staff Roman Prymula zal de regering voorstellen om kortingsacties in winkels te annuleren. Volgens hem veroorzaakt het complicaties door het verzamelen van mensen. Bovendien is de verspreiding van folders een mogelijke bron van verspreiding van het coronavirus. Prymula vertelde het vrijdag aan journalisten na de crisisstaf.

Volgens Prymula deed zich het probleem met kortingsaanbiedingen voor in verband met de definitie van openingstijden in winkels, waar alleen personen ouder dan 65 jaar of gehandicapten tussen 7.00 en 9.00 uur kunnen kopen. Volgens hem zijn er klachten dat senioren alle afgeprijsde goederen kopen.

Ik zal de regering voorstellen dat we de kortingsacties annuleren. Op dit moment denk ik dat het niet nodig is, hier is geen probleem, dat we wat goedkoper zouden moeten eten. Dus die kortingsacties zijn zinloos, integendeel, ze zijn potentieel gevaarlijk, 'zei Prymula.

Babis reageerde 's avonds dat het verbieden van kortingen in winkels geen goed idee is. 'Kortingen moeten worden behouden', zei de premier op TV Nova.
Bron irozhlas.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Dat geloof ik niet. Ik denk dat ze de bevolking niet nog meer ongerust willen maken.
Ze kunnen dat niet verzwijgen want er zijn veel te veel mensen bij betrokken.
Er zijn 5 ernstig zieke mensen waarvan 1 in kritieke toestand ligt.
---------------------------------------------------------------------
COVID-19: Huidig aantal coronaviruszieken in Tsjechië.
Positief geteste gevallen worden tweemaal daags rond 9.00 en 18.00 uur aangevuld.
Zie onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
 
Als ik het zo lees is Tsjechie ineens veranderd in een militaire dictatuur?

Of lees ik het verkeerd?

Hopelijk is het van zeer tijdelijke aard. Dit is echt griezelig. Zo ken ik het land en de mensen niet.
 
In Tsjechië zijn er 904 besmet, positieve testen zijn minder dan op donderdagBIJGEWERKT 21 maart 2020, 9:34
Het aantal bevestigde gevallen van coronavirusinfectie in Tsjechië is gestegen tot 904. Op vrijdag werden 124 infecties gemeld en van middernacht tot vanmorgen registreerden hygiënisten 15 gevallen. Genezing blijft vier mensen, 13 704 tests werden uitgevoerd.
De meest geïnfecteerden zijn in Praag en Midden-Bohemen, onder de geïnfecteerden bevinden zich meer mannen dan vrouwen. De drie mensen die nog genezen zijn, komen uit Děčín, vrijdag is een vrouw uit Frýdek-Místek hersteld. In Tsjechië is niemand omgekomen door een infectie.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-904-nemocnych.A200321_090815_domaci_kuce
 
Er wordt nu ook bekendgemaakt in welke regio's de besmettingen hebben plaatsgevonden;

Regionale volksgezondheidsfunctionarissen publiceerden op vrijdagmiddag ook de steden en dorpen waar de persoon besmet is. De meesten waren, na zeven personen, in Rožnov pod Radhoštěm in de regio Vsetín en in Boršice in de regio Uherské Hradiště.

Het eerste geval van infectie werd vorige week maandag bevestigd voor een 42-jarige vrouw uit Rožnov pod Radhoštěm, die in Italië woonde. Regionale ziekenhuizen informeerden donderdag over de besmette arts in het Vsetín-ziekenhuis en de apotheek in het Kroměříž-ziekenhuis, en ook de arts van de polikliniek in Rožnov pod Radhoštěm in de regio Vsetín was besmet.

Moravskoslezský kraj
In de regio Moravië-Silezië zijn 89 mensen besmet met COVID-19. Het aantal bevestigde gevallen is met 15 toegenomen ten opzichte van vrijdagavond.

De meeste gevallen hielden verband met het optreden van infectie in Opava, een pingpongtoernooi in Bruntál en een school in Frýdek-Místek.

Uit hygiënestatistieken blijkt dat in de regio de prevalentie van op de gemeenschap gebaseerde ziekten in de verhouding van 69 tot 20 gevallen de overhand heeft boven reizen. De meest geïnfecteerde in de regio is in Frýdek-Místek, waar er 36 bevestigde gevallen zijn, in Ostrava zijn er 22. Opavsko heeft er 12 besmet, Bruntál negen en Novojičínsko drie. De minst bevestigde gevallen in de regio zijn in Karviná, waar drie besmette mensen zijn.

Olomoucký kraj
In de regio Olomouc nam het aantal mensen dat met het nieuwe type coronavirus was geïnfecteerd tegen vrijdagavond met twee tot 62 toe. Beide nieuwe gevallen komen uit de districten Litovel en Uničov in de regio Olomouc, die sinds maandag preventief zijn gesloten vanwege het grotere aantal infecties. In totaal zijn op vrijdagavond 54 zaken geregistreerd in deze afgesloten ruimte.

In het Litovel-district registreerden hygiënisten vrijdagavond 33 bevestigde gevallen van coronavirusinfecties en waren er 21 gevallen in de regio Uničov, waarvan twee in de districten Olomouc en Šternberk. De districten Hranice, Šumperk, Zábřeh en Prostějov rapporteren na één geval.

Unicov, Litovel en andere 19 dorpen in het gebied zijn sinds maandag gesloten vanwege de verspreiding van de ziekte. Naast twee medische bemanningen in de regio, begonnen medische staf van het Zesde Veldhospitaal en het Militair Hospitaal Olomouc met het nemen van monsters van mensen op een nieuw gebouwde bemonsteringslocatie nabij Nové Zámky, aan de rand van het getroffen gebied. De capaciteit is maximaal 100 trekkingen per dag.

Vysočina regio
Op de Highlands werden aangesloten op vrijdag twee nieuwe coronavirus infectie. Ze komen uit Havlíčkův Brod. Er zijn bevestigde gevallen van COVID-19 veroorzaakt door coronavirus in County 14, de meeste in de regio Havlíčkův Brod.

Drie patiënten bevinden zich in de regio Zdar, de andere in het district Havlickuv Brod, waar de gemeente Kynice vanaf maandag gesloten is. Op 7 maart nam een persoon uit Praag deel aan de viering van MDŽ, die vervolgens positief werd getest op de ziekte. De eerste zieken die in Kynice besmet raakten, werden maandag door hygiënisten aangekondigd.

Volgens de website van het dorp Kynice op vrijdag waren er 84 mensen in het dorp, 49 van hen bestelden quarantaine omdat ze in contact kwamen met geïnfecteerden of met hen in een gewoon huishouden woonden. In het dorp zijn twee zieken bevestigd.

Středočeský kraj
Er zijn 101 mensen met bevestigde coronavirusinfectie in Midden-Bohemen , met 26 meer sinds vrijdag, de grootste dagelijkse toename in gevallen in de regio.

Regio Hradec Králové
Het aantal bevestigde gevallen van nieuwe coronavirusinfectie in de regio Hradec Králové nam met één per 15 patiënten toe. Een nieuwe zaak is een man uit Hradec Králové, geboren in 1967, die op zakenreis was naar Frankrijk. De man zit in huiselijk isolement, het verloop van zijn ziekte is mild.

Het aantal patiënten in de regio is sinds woensdag, toen het toenam van 12 naar 14, niet veranderd. Volgens de huidige informatie was het verloop van hun ziekte mild en werd niemand in het ziekenhuis opgenomen. De oorsprong van de ziekte is nog steeds te achterhalen bij patiënten in de regio Hradec Králové.

De eerste besmette persoon in de regio Hradec Králové was een Amerikaan die permanent in Praag woonde. Het bevindt zich echter in de thuisquarantaine in de regio Hradec Králové. Zijn zaak werd op maandag 9 maart bevestigd.




Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-904-nemocnych.A200321_090815_domaci_kuce
 

kuurgast

Donateur
De school begint misschien pas in september, we zullen de epidemie maandenlang aanpakken, zegt Vojtěch.

Mogelijk zullen we de maatregelen verder aanscherpen. Maar een volledig uitgaansverbod staat nu niet op de agenda, zegt minister van Volksgezondheid Adam Vojtech. De door de overheid opgelegde beperkingen eindigen niet eerder dan na Pasen. En ze verdedigen het verbod op vaders bij de geboorte. Dit alles maakt ons niet gelukkig, het is draconisch, maar het is logisch. We hebben ons teruggetrokken in kraamklinieken die bezorgd zijn over de introductie van coronavirus, gaf de minister toe.
Bron video.aktualne.cz.

Hoeveel positieve test zijn bevestigd in regio's?
Počet nakažených v krajích / Aantal geïnfecteerd in regio's
Počet e Neschopenek vystavených z důvodu karantény /Aantal personen in quarantaine
Actuele gegevens op de kaart van Tsjechië op zpravy.aktualne.cz.

Praagers verhuizen naar huisjes, dorpelingen zijn bang dat ze het coronavirus mee nemen.
Inwoners van kleinere dorpen klagen over de toestroom van vakantiegangers en vragen de premier in een brief deze te verbieden.
Bron zpravy.aktualne.cz.
 
Kijk net op de webcam van Vrchlabi, echt helemaal een leeg plein!
Ongelooflijk dan te bedenken dat we de laatste week van februari nog volop aan het skiën waren.
 
Geweldig nieuws uit Rome is op zijn sociale netwerken gepubliceerd door de Tsjechische geneticus Pavel Calda, die al sinds zijn ontstaan rond de coronaviruspandemie bestaat. Hoewel de wereld tot nu toe vol slecht nieuws was, kwam deze geweldig. Het artritis-medicijn dat al een paar decennia bekend is, werkt op coronavirus!

Net als bij de pest vijfhonderd jaar geleden, verspreidde de pandemie van het coronavirus zich voor het eerst naar Italië na de uitbraak in China. De geneticus Pavel Calda gaf onlangs commentaar op deze kwestie en gaf indirect de redenen aan waarom dit land het Europese epicentrum van de pandemie van de Chinese besmetting is geworden.

Calda wijdde zich zes jaar geleden aan deze kwestie toen hij een artikel publiceerde over de langetermijnkwestie van Chinees-Italiaanse migratie. In het artikel schrijft hij dat er meer dan 40.000 Chinezen in Rome wonen, van wie bijna een kwart illegaal is. Ze creëerden hun eigen "Chinese" fabrieken, waarvan de producten de aanduiding "made in Italy" dragen, maar ze worden de facto geproduceerd onder Chinese omstandigheden, die bovendien de Europese veiligheidsnormen fundamenteel negeren. Italiaanse wetenschappers zijn nu echter meer geneigd tot het feit dat eind januari van dit jaar door een patiënt uit Duitsland een coronavirus op het grondgebied is geïntroduceerd.

https://prosvet.cz/z-italie-prichazi-konecne-dobre-zpravy-lek-na-covid-19-na-kterem-pracuji-vedecke-tymy-byl-objeven-protoze-davno-existuje/?utm_source=sdileni_1&utm_medium= sdileni_1&utm_campaign= sdileni_1&utm_content=novinkynapady3.eu

Deze info omdat de genoemde Pavel Calda een Tsjech is, en omdat ik nu eindelijk snap hoe ze in de Vietnamese winkeltjes, in Tsjechie, hun kleding zo goedkoop kunnen verkopen, made in Italy

Men doelt op reumatoide-artritis en hiervan is de werking geenszins bewezen. Men heeft een vermoeden dat er wellicht een relatie is tussen het werkzame molecuul en dit virus, maar bewezen is het allerminst.
Het enige wat men met dit soort berichten bereikt, is dat er een run op medicatie ontstaat, die niet wordt voorgeschreven door artsen, want niet bewezen. Men gaat dit dan langs illegale weg zoeken, neemt deze medicatie en wordt ziek van de bijwerkingen. Medicatie tegen reuma legt namelijk voor een deel het afweersysteem plat (het afweersysteem en reuma zijn causaal gerelateerd namelijk) maar dit maakt je enorm vatbaar voor andere infecties.

Gevolg? Mensen ziek door andere infecties omdat een of andere geneticus (absoluut niet zijnde een viroloog of micro-bioloog) wat roept. Idiotie ten top!
 
Misschien is militaire dictatuur wat te dik aangezet. Maar zijn er ook Nederlanders hier die nare ervaringen hebben door deze Corona crisis? Ik las op Facebook een oproep om buitenlanders en buitenlandse kentekens aan te geven die illegaal in hun huisje verbleven. Toen ik net mijn huis had in Tsjechië en het licht per ongeluk had laten branden op zolder werd in het dorp geroddeld dat we een hennepkwekerij hadden. Ook had ik een keer 3 auto' s van de politie inclusief vreemdelingen politie en arrestatie team voor mijn. Ze hadden een tip gekregen dat er illegale buitenlanders aanwezig waren. Toen mijn Tsjechische vriendin antwoordde alleen zij en ik, gingen ze weer weg. Maar gelukkig hebben we nu goede contacten met de meeste buren. Maar geroddeld wordt er natuurlijk altijd in een dorp, maar daar lach ik om. Helaas kan ik nu een tijdje er niet naar toe. Maar mijn buren houden een oogje in het zeil en mijn vriendin gaat er ook af en toe even kijken. Maar kan er niet steeds zijn omdat ze ook mantelzorger is voor haar ouders.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kuurgast

Donateur
Lab van Peková kan eindelijk testen.

Het Tilia-laboratorium, de eerste particuliere instelling in Tsjechië die bij twee patiënten coronavirusinfectie ontdekte, heeft toestemming gekregen om bewoners te testen. Minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch ontkende dat de staat in het laboratorium wilde 'knielen', zoals Soňa Peková zei op facebook.

Volgens premier Babis zou Tilia's privélaboratorium toestemming moeten krijgen om patiënten met vermoedelijk coronavirus te testen. 'Ik heb de minister opgeroepen dit aan te pakken. Elk laboratorium, elke knowhow is waardevol ', zei hij.
'Vandaag zou het documenten moeten afleveren en het zal in het systeem zitten', zegt de premier.

Het hoofd van de Centrale Crisisstaf Prymula benadrukte gisteren dat het laboratorium de goedkeuring van zijn tests door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid moet doorlopen. Hun effectiviteit moet worden geverifieerd.

'We moeten testen, dus hebben we haar opnieuw benaderd. Ze vertelde ons dat ze wilde testen, wat ze in het verleden niet wilde. Het wordt dus in het systeem opgenomen ”, aldus Vojtěch. De goedkeuring voor het laboratorium werd woensdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt door premier Andrej Babiš van de ANO-beweging.

De teststatus van het coronavirus heeft de ISO 15189-accreditatie gemaakt die vereist is door laboratoria die contracten met zorgverzekeraars willen. Tilia Laboratories heeft dat niet, bovendien zou het verkrijgen van accreditatie enkele maanden in beslag nemen.

Het laboratorium heeft daarom ter attentie van Roman Prymula, Deputy for Health, op 12 maart een verzoek om commentaar ingediend over het verbod op SARS-CoV-2-diagnostiek voor laboratoria die niet voldoen aan de eisen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid.

Tilia was het eerste privélaboratorium dat bij twee patiënten coronavirusinfectie ontdekte. Patiënten hadden problemen, maar de staat weigerde ze te testen.
Bronnen idnes.cz + denikn.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan