Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Nog twee gevallen van coronavirus bevestigd in Tsjechië, in totaal nu vijf

Op maandagavond is het coronavirus bevestigd bij een vrouw in een ziekenhuis in Ústí nad Labem. Ze was met een van de geïnfecteerden op skivakantie in Veneto - Italië. De leden van de families die samen met de besmette personen in de regio Veneto aan het skiën waren, worden ook in de gaten gehouden.

Het laatste, vijfde, bevestigde geval is een Ecuadoriaanse student. Ze reisde samen met een eerder geteste Amerikaanse vrouw die in Milaan studeert en in het ziekenhuis werd opgenomen.

Op 24 februari kwamen beide studenten vanuit Milaan in Wenen aan. Daarna reisden ze naar Boedapest, Brno en Praag, waar ze in een Airbnb verbleven. De bestuurder en 18 passagiers uit de bus waarin de meisjes reden, twee taxichauffeurs en de ober van het restaurant waar ze lunchten, zijn in quarantaine.

Bij de Ecuadoriaanse was de eerste coronavirus-test negatief, hoewel ze ernstiger symptomen had dan haar vriendin. Corona werd bevestigd door een herhalingstest. Het vijfde geval toont aan dat tests moeten worden herhaald.

Alle zieken hebben milde of geen symptomen. Afgezien van de vrouw in Usti nad Labem, zijn ze allemaal in het ziekenhuis Na Bulovce van Praag.

Bron idnes.cz + news.expats.cz
 

kuurgast

Donateur
Praagse OV kondigt veiligheidsmaatregel tegen het coronavirus aan

De Praagse OV-autoriteit ROPID heeft aangekondigd dat tijdelijk alle metro- en tramdeuren automatisch bij alle haltes in de stad opengaan, zodat reizigers die potentieel besmette knop niet met de blote vinger hoeven aan te raken.

Helaas geldt dit niet voor Praagse bussen, wat betekent dat busreizigers nog steeds op een knop moeten drukken om de deur te openen.

Het openbaar vervoerbedrijf van Praag, DPP, had eerder aangekondigd dat ze alle trams dagelijks zullen ontsmetten als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het coronavirus.

Bron news.expats.cz
 

kuurgast

Donateur
Tsjechië heeft nog drie gevallen van coronavirus.

Nog drie mensen in Tsjechië testen positief voor coronavirus, waarmee het totaal op acht komt. Alle acht mensen werden besmet in Italië.
Volgens tests waren twee familieleden van een vrouw uit Děčín bij wie de ziekte eerder werd ontdekt, ook besmet. Beiden uit Noord-Bohemen waren geïsoleerd in de thuisquarantaine en zijn nu opgenomen in het Masaryk-ziekenhuis in Ústí nad Labem.
Het derde geval is een moeder van twee schoolkinderen uit Praag 6. Deze vrouw is in quarantaine geplaatst in het Na Bulovce-ziekenhuis en de rest van haar gezin bevindt zich in thuisquarantaine. Volgens de informatie van CTK was de vrouw niet in een van de Noord-Italiaanse regio's die Tsjechische autoriteiten hebben aangemerkt als risicogebieden (Emiglia-Romagna, Lombardije, Piemonte, Veneto), maar in het aangrenzende Trentino.

Bronnen news.expats.cz + novinky.cz.
 

kuurgast

Donateur
Nationale Veiligheidsraad kondigt "gecentraliseerde actie" voor coronavirus aan.

Sinds de Tsjechische gezondheidsautoriteiten zondag de eerste drie gevallen van coronavirusinfectie in Tsjechië hebben gemeld, is het onderwerp ontploft in de Tsjechische media en op sociale netwerken, waar het 24 uur per dag vanuit elke denkbare hoek wordt geanalyseerd. Het werd ook fel besproken in de Kamer van Afgevaardigden, waar parlementsleden van de oppositie de regering bekritiseerden omdat ze geen snelle en gecoördineerde actie ondernam om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Op woensdagochtend kondigde premier Andrej Babis, na een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad, nieuwe crisismaatregelen aan die onmiddellijk van kracht worden.
“De hoogste prioriteit op dit moment is het veiligstellen van een voldoende aantal maskers met filters en ontsmettingsmiddelen, voornamelijk voor degenen in de frontlinie. Daarom introduceren we een gecentraliseerd aankoop- en distributiesysteem waarbij FFP3-type maskers hoofdzakelijk naar gezondheids- en sociale voorzieningen, openbare gezondheidsinstanties, reddingsdiensten en andere overheidsinstanties gaan. Er is ook een verbod op de export van dergelijke maskers, net als op ontsmettingsmiddelen. We zullen bovendien hun prijs reguleren om onethische prijsmeting te stoppen. ”

De premier haalde uit naar gewetenloze profiteurs die grote hoeveelheden mondmaskers kochten, nu hard nodig bij medische zorg en ze verkopen voor de prijs van 5.000 kronen (200 euro) per stuk. Hij deed een beroep op het publiek om kalm te blijven, te stoppen met paniek te kopen en de autoriteiten te helpen door reizen te beperken en geen onnodige risico's te nemen.
De premier zei dat de raad richtlijnen zou uitvaardigen die in alle regio's moeten worden gerespecteerd en een beroep op het publiek zou doen om de inspanning te helpen door reizen, de Airbnb-activiteiten te beperken en geen onnodige risico's te nemen.
------------------------------------------------------------------------
Geen verbod op grote evenementen.
In tegenstelling tot de Biathlon World Cup kunnen voetbal- en ijshockeywedstrijden nog steeds plaatsvinden met toeschouwers.
De organisatoren van bijeenkomsten van 5.000 mensen of meer zullen echter moeten rapporteren aan regionale hygiënebureaus, zei de minister van volksgezondheid, Adam Vojtěch, na een vergadering van de Staatsveiligheidsraad op woensdagochtend.
---------------------------------------------------------------------------
Treinen komende vanuit risicovolle gebieden naar Tsjechië worden onderzocht op coronavirus.
De staat wil weten over alle treinen die uit risicovolle gebieden naar Tsjechië komen.
Een voldoende hoeveelheid ontsmettingsmiddelen zou in treinen en op stations moeten zijn, aldus minister van Transport Karel Havlíček.
-----------------------------------------------------------------------------
Coronavirussituatie draagt bij aan verzwakking van de Tsjechische valuta.
Het coronavirus heeft invloed gehad op de wereldwijde aandelen- en grondstoffenmarkten en heeft ook de Tsjechische kroon bereikt.
Voorafgaand aan de coronaviruscrisis had de kroon winst gemaakt ten opzichte van de euro en stond hij ongeveer drie weken geleden op 24,80 ten opzichte van de euro, het sterkste niveau sinds 2012.
Sindsdien is de kroon echter zelfs boven de 25,50 gestegen tot de gemeenschappelijke Europese munt.

Bronnen radio.cz/en + radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
Aantal geïnfecteerden met coronavirus gestegen tot 12

Van de vier nieuwe gevallen sinds woensdag zijn er twee mensen die in contact waren met eerder bevestigde patiënten en twee anderen, een man uit Praag en een man uit Italië.

Een man uit Praag wiens vrouw het ziektelaboratorium op woensdag bevestigde is ook positief getest. Een vrouw uit Ústí nad Labem is verwant aan het eerste geval in de Noord-Boheemse metropool. De andere zijn twee mannen die onlangs uit Italië zijn aangekomen.

Oorspronkelijk zei het ministerie dat er een kind in Praag was onder de geïnfecteerden, maar trok later de informatie in.

Tot nu toe 407 personen onderzocht
Alle tot nu toe gediagnosticeerde gevallen hadden een mild of asymptomatisch verloop van de ziekte.
Testen worden nu uitgevoerd op alle patiënten, dit wordt beslist door een arts of epidemioloog. Het zal daarom niet langer een voorwaarde voor hen zijn om in de getroffen regio van Noord-Italië te verblijven. In sommige regio's gaan zorgprofessionals al naar de patiënten thuis om te testen.

Bron oa news.expats.cz. + novinky.cz
 

kuurgast

Donateur
Špindlerův Mlýn SnowJam geannuleerd vanwege coronavirus

De laatste competitie van het FIS Snowboard Slopestyle Wereldbeker seizoen 2019/20, oorspronkelijk gepland als de Špindlerův Mlýn SnowJam van 20-21 maart, is geannuleerd vanwege beperkingen opgelegd door de Tsjechische regering over zorgen met betrekking tot het nieuwe Coronavirus.

Met de nadruk op de ervaring van fans en toeschouwers van de SnowJam-wedstrijd, besloten de lokale organisatoren dat het niet haalbaar zou zijn om de wedstrijd te houden in het licht van de beslissingen van de Tsjechische regering. De organisatoren zijn bang voor het "biatlon" -scenario zonder toeschouwers in Nové Město na Moravě.

Er zal echter op een later tijdstip een aankondiging worden gedaan, mocht er een oplossing komen.
Snowjam, zoals de races worden genoemd, zou na een pauze van drie jaar en voor de vijfde keer in de geschiedenis terugkeren naar het Reuzengebergte.

Bron oa fis-ski.com
 
Coronavirus COVID-19-bronnen
Waar vindt u actuele gegevens en officiële aanbevelingen

Het National Health Institute infoline voor iedereen die advies nodig heeft over het coronavirus is dagelijks beschikbaar op 724 810 106 en 725 191 367 .

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/veda/k...y-dezinformace-strach.A200303_135343_veda_pka
 

kuurgast

Donateur
Aantal corona-gevallen in Tsjechië neemt toe tot 18 - meldplicht voor vakantiegangers uit Italië.

Er zijn al 18 bevestigde gevallen van nieuwe coronavirusinfectie in de Tsjechië. De Tsjechische premier Andrej Babiš informeerde hierover tijdens een persconferentie op vrijdagmiddag.
Een huisarts uit Praag is positief getest op het coronavirus, hij onderzocht binnen twee dagen honderd patiënten op corona.
De regering besloot, na onderhandelingen met de regio's, dat degenen die uit Italië terugkeren, hun arts hiervan op de hoogte moeten stellen zonder persoonlijk contact, die hen een verplichte quarantaine van twee weken zal geven. Als het wordt geschonden, is er een boete van maximaal drie miljoen kronen(120.000 Euro).
De huisarts kan de quarantaine verlengen, de werknemer in quarantaine heeft recht op een uitkering bij ziekte.
Bronnen radio.cz/en + radio.cz/de + idnes.cz.
 
We zitten op 19. waaronder een gezin uit Praag 6. Alle scholen in dit district van Praag zijn volgende week gesloten en worden ontsmet. Gezien het aantal mensen wat op wintersport geweest is in Italie zal het nog wel een stuk oplopen.
De eerste schoolweek na de vakantie is al achter de rug dus met deze week vrij erachter aan zitten ze dan op 2 weken. De incubatie tijd.
 
16,500 Tsjechen worden dit weekend terug verwacht na een vakantie in Italië. Zij moeten de huisarts informeren en twee weken in quarantaine blijven. 3 miljoen kronen boete voor wie dit niet doet.

Bronnen: idnes.cz + radio.cz
 

kuurgast

Donateur
150.000 Tsjechen ontvingen sms-waarschuwingen in risicogebieden voor coronavirus.

Op verzoek van het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid zorgt de Association of Mobile Operators AMPS voor het verzenden van informatie-sms naar de klanten van operators. Alleen al deze week werden 16.500 berichten alleen naar Italië verzonden, met een totaal van 150.000 wereldwijd. Operators verzenden gratis berichten.

Elke klant van binnenlandse operatoren die inlogt op het mobiele netwerk in geselecteerde landen die zijn aangewezen door het ministerie van Volksgezondheid, ontvangt het bericht. Momenteel zijn het Italië, Frankrijk, Duitsland of Spanje in Europa, evenals landen in Azië zoals Hong Kong, China, Iran, Japan, Zuid-Korea en Singapore.

Alle klanten van binnenlandse operatoren die terugkeren naar Tsjechië ontvangen een tweede sms zodra ze inloggen op het thuisnetwerk. Dus of ze nu met de auto of de trein komen of aankomen. Passagiers uit andere landen, zoals Polen of Slowakije, ontvangen ook het bericht.

Het luidt als volgt: “MZCR-kennisgeving: Hallo, als u naar een land reist met een hoge incidentie van coronavirus (voor een actueel overzicht op www. mzcr. cz), volg dan de richtlijnen van uw land en onthoud de aanbevelingen op de MZCR-website. Bedankt Minister van Volksgezondheid van de Tsjechische Republiek. "
Bron idnes.cz.
 
21 besmet. Verplichte quarantaine na terugkeer uit Italië wordt uitgebreid tot buitenlanders

LIVE STREAMING op 7 maart 2020 12:19

Er zijn momenteel 21 mensen besmet met het coronavirus in Tsjechië. De regering heeft de quarantaineverplichting bij terugkeer uit Italië uitgebreid tot mensen die permanent of tijdelijk in Tsjechië verblijven. Volgens premier Babiš zal dit vooral gevolgen hebben voor buitenlanders, tot nu toe de maatregel die op Tsjechische burgers werd toegepast. De politie zal de temperatuur willekeurig meten aan de grens. Na de vergadering van de crisisstaf heeft premier Andrej Babiš het aangekondigd.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karantena-koronavirus-vyjimka.A200307_115240_domaci_zaz
 

kuurgast

Donateur
Een huisarts uit Praag is positief getest op het coronavirus, hij onderzocht binnen twee dagen honderd patiënten op corona.
Ministerie van Volksgezondheid Adam Vojtěch trok dit zaterdagochtend in. 'Mijn excuses aan de arts van Tilia. Helaas kreeg ik verkeerde informatie. Ik heb me vergist en ik betreur het dat ik de arts aan zulke negatieve publiciteit heb blootgesteld, 'zei de minister op Twitter. "Ik heb met de arts gesproken en mijn excuses aangeboden", voegde hij eraan toe.

Politici van de oppositie begonnen te reageren op de verklaring van de minister. “Minister Vojtěch zou een mediaquarantaine moeten opzetten. Het is niet zijn eerste mislukking. De minister moet geen persoon zijn die voortdurend in de media moet exposeren, wat het ook kost, maar iemand die de situatie vakkundig zal aanpakken, ”schreef ODS-voorzitter Petr Fiala op Twitter.
Bron idnes.cz.
 

kuurgast

Donateur
De regering besloot, na onderhandelingen met de regio's, dat degenen die uit Italië terugkeren, hun arts hiervan op de hoogte moeten stellen zonder persoonlijk contact, die hen een verplichte quarantaine van twee weken zal geven...........
De huisarts kan de quarantaine verlengen, de werknemer in quarantaine heeft recht op een uitkering bij ziekte.
Corona-quarantaine moet volledig worden betaald.

De top 09 factieleider Miroslav Kalousek bekritiseert dat zelfs gezonde werknemers met verplichte Corona-quarantaine alleen ziekengeld ontvangen. Kalousek vertelde Novinky dat hij ervan overtuigd was dat inzetbare werknemers met door de staat geordende quarantaine recht hadden op volledige lonen. De liberaal-conservatieve politicus kondigde aan dat hij misschien naar de rechter zou stappen om dit te bewijzen.
Kalousek reageerde op de woorden van premier Andrej Babiš. De laatste zei op vrijdag dat alle terugkeerders uit Italië vanaf zaterdag minstens 14 dagen in quarantaine zouden worden geplaatst. Gedurende deze tijd kregen ze ziekengeld, zei het hoofd van de regering. De ziektevergoeding in dit land is 60 procent van het brutoloon in de eerste 30 dagen.
Bron radio.cz/de.
 

kuurgast

Donateur
De politie zal de temperatuur willekeurig meten aan de grens.
Temperaturen doet de brandweer.
En daarnaast: vanaf maandagochtend zullen er bij tien van de grensovergangen, evenals internationale treinen naar Tsjechië, informatiebrochures verspreid worden. Deze flyers zullen ook verkrijgbaar zijn bij snelwegstops. Bestuurders krijgen ook informatie op elektronische snelwegpanelen.
-------------------------------------------------------------------------
Quarantaine is niet van toepassing op vrachtwagenchauffeurs na terugkeer uit Italië.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de verplichting tot coronavirusisolatie opgeheven bij terugkeer uit Italië voor vrachtwagenchauffeurs, medische diensten en piloten.
Volgens de maatregel zijn het juist deze drie groepen transportarbeiders die van de maatregel zijn uitgesloten om 'totale verlamming' te voorkomen. Tegelijkertijd moeten alle betrokkenen er echter nog steeds voor zorgen dat ze voldoende worden beschermd en voor preventie. Vrachtwagenchauffeurs moeten bijvoorbeeld FFP2- of FFP3-maskers dragen bij het laden en lossen van goederen.
Bron lidovky.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Aantal besmette personen toegenomen tot 26

Het Na Bulovce Hospital meldde zaterdagavond nog vijf coronavirus-positieve patiënten. Minister van volksgezondheid Adam Vojtěch (voor JA) zei dit op Twitter. "Iedereen is thuis in quarantaine," zei Vojtěch.

-------------------------------------------------------------------------------------------

De verplichting om zich na terugkeer uit Italië bij een arts te melden en in quarantaine van twee weken te blijven, was tot nu toe alleen van toepassing op Tsjechen. Op zaterdag breidde het zich ook uit naar buitenlanders die permanent of tijdelijk in Tsjechië wonen.

“Het is een de facto wijdverbreide maatregel die we hebben uitgevaardigd voor Tsjechische burgers. Nu vullen we dit in voor buitenlanders met een tijdelijk of permanent verblijf die zijn teruggekeerd uit Italië, ”zei Babiš.

Toeristen worden niet getroffen door de verordening, volgens Babis is het met een verblijf van meer dan 90 dagen.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken woonden eind januari 598.704 buitenlanders tijdelijk of permanent in Tsjechië. Ongeveer een procent van hen kwam uit Italië.

Iran wordt ook beschouwd als een gebied met een hoog risico, waar COVID-19 zich enorm heeft verspreid waaraan al twee parlementsleden zijn gestorven. Volgens de premier moeten passagiers die terugkeren uit Iran dezelfde verplichte 14-daagse quarantaine ondergaan als passagiers uit Italië. Visums voor reizigers worden niet tot nader order aan de bevolking van Teheran verleend.

Bron lidovky.cz.
 

kuurgast

Donateur
Coronavirus: 32 gevallen, grenscontroles en beperkingen in bejaardentehuizen.

Het aantal nieuwe coronavirussen is toegenomen tot 32. In totaal zijn er in de afgelopen 24 uur zes patiënten in Tsjechië toegenomen. De regering overweegt nieuwe, strengere maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Deze omvatten onder meer het verminderen van contacten met ouderen, het intensiveren van de communicatie tussen hygiënisten en artsen over infectiegevallen en meer grenscontroles.

Alle patiënten in Tsjechië zijn in goede staat, maar geen van de besmette mensen is volledig genezen.
Enkele patiënten worden behandeld in het Na Bulovce-ziekenhuis in Praag en het ziekenhuis in Ústí nad Labem, maar de overige zijn in thuisquarantaine.
Artsen gaven de voorkeur aan haar om de ziekenhuisbedden vrij te houden voor mensen met een potentieel ernstig verloop van de ziekte.
Volgens minister Vojtěch is de laatste een man die werd getest op de aanwezigheid van het coronavirus in Hradec Králové verbonden met andere mensen die besmet raakten tijdens een conferentie in Boston. De overige gevallen zijn gerelateerd aan Italië.

Premier Andrej Babiš riep Tsjechen in Italië op, inclusief degenen die daar werken, om onmiddelijk terug te keren. Tsjechische burgers kunnen ook terugkeren uit gesloten gebieden.
Minister Vojtech zei zondagavond dat hij zou voorstellen om maandag bezoeken aan seniorenhuizen en ziekenhuizen ivm coronavirus te verbieden.
Vojtěch zei ook dat ziekenhuizen tegen het einde van de week de eerste voorraad mondmaskers konden ontvangen.

Maatregelen bij grensdoorlaatposten.

Vanaf maandagochtend overhandigt de politie folders met informatie in het Tsjechisch, Engels en Duits aan de passagiers aan de grensovergangen Rozvadov, Folmava, Železná Ruda, Dolní Dvořiště, Strážný, Mikulov, Hatě, Břeclav, Cínovec en Pomezí.

Brandweerlieden zullen willekeurig de temperatuur meten bij grensovergangen voor mensen die terugkeren naar Tsjechië. Als iemand een temperatuur boven 38 graden meet, nemen ze contact op met lijn 112 en het juiste sanitaire station, afhankelijk van de woonplaats van de persoon. Deze worden dan na overleg in thuis-quarantaine of ziekenhuizen geplaatst.
Als ze buitenlanders zijn, wordt hen gevraagd om terug te keren naar hun land, of worden ze op dezelfde manier vervolgd als Tsjechische burgers.
Bronnen novinky.cz + radio.cz/de.
 
Gisteren zaten ze hier op 32 gevallen. Vandaag zitten ze in Nederland op 321 en dus 10x zoveel.
Nu is dat misschien appels met peren vergelijken, maar ik las ook dat ze in Tsjechië iedereen in quarantaine zetten als ze uit Italië komen. In Nederland lopen nu 900 studentjes rond die daar geweest zijn en die worden alleen maar in quarantaine gezet als ze positief getest worden en in mijn ogen ben je dan te laat.
Zou dus ook wel eens iets met aanpak te maken kunnen hebben.
 

kuurgast

Donateur
Klopt @feertje22 Van die 900 zijn er 4 getest en zijn negatief.
In Tsjechië blijkt dat mensen de eerste keer negatief zijn en bij een tweede test wel positief zijn op het coronavirus!
Met 4 testen op 900 nemen ze wel een groot risico....... ennuh hoe zit het met incubatietijd ?
Tijdens de incubatietijd van griep merk je nog niet dat je ziek bent, maar kun je andere mensen wel besmetten. Griep is besmettelijk vanaf 1 dag vóór het begin van de klachten tot 5-7 dagen ná het begin van de klachten. Lijkt me dat corona ook een vergelijkbaar patroon heeft.
 
In Tsjechië zijn de maatregelen 'iets' rigoureuzer dan in Nederland, waar je nu niemand een hand moet geven.

Tsjechië verbiedt bijeenkomsten van meer dan honderd mensen vanwege het coronavirus. Scholen blijven gesloten.

VANDAAG 07:06 VANDAAG BIJGEWERKT 10:21

Tsjechië heeft veertig bevestigde gevallen van coronavirusinfectie. Twee nieuw geïnfecteerden werden dinsdagochtend gemeld door minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch.

Premier Andrej Babis kondigde na de vergadering van de Staatsveiligheidsraad aan dat vanaf vandaag 18 uur in Tsjechië acties van meer dan 100 mensen worden geannuleerd. Tegelijkertijd zijn alle scholen en universiteiten vanaf woensdag gesloten. Kleuterscholen worden niet getroffen door de maatregel.

Noodmaatregel
Noodmaatregelen worden vandaag gepubliceerd door de minister van Volksgezondheid. Volgens hem is het noodzakelijk om actief te zijn aan het begin van de epidemie. Tests in Tsjechië hebben dinsdag het coronavirus aangetoond bij een mens die niet weet waar hij is besmet. "De epidemiologische situatie ontwikkelt zich niet goed. We zijn in dit opzicht niet helemaal uniek. De Slowaken en Israël volgden een vergelijkbaar pad. Het is goed om in het begin deze kant op te gaan en niet ex post zoals in Italië, 'zei Vojtěch.

Vanwege coronavirus zijn bezoeken aan ziekenhuisafdelingen en bejaardentehuizen sinds vandaag verboden in de Tsjechische Republiek, met uitzondering van de kinder- of kraamafdeling. Het verbod is ook niet van toepassing op hospices.

Er zijn controles gaande bij tien grensdoorlaatposten in het zuiden en westen van het land, waar brandweerlieden willekeurig de temperatuur meten bij chauffeurs en passagiers.

Op de geselecteerde 10 grensdoorlaatposten in het zuiden en westen van het land heeft de politie de afgelopen 24 uur 35.834 voertuigen gecontroleerd, waarbij 65 auto's waren afgesloten met verdenking op coronavirus.

Meer dan 9000 mensen hebben de temperatuur gemeten, zes mensen in quarantaine geplaatst, zei de politie vandaag op Twitter.

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/koronavirus-cesko-adam-vojtech-20200310.html
 
Bovenaan