Tsjechië 2018: heetste en droogste zomer in de geschiedenis

Topic in 'Flora & Fauna' gestart door Ad Verschoor, 30-10-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië 2018: een van de ergste droogtes in de recente geschiedenis
  Het was een van de heetste en droogste zomers in de geschiedenis van Centraal-Europa, wat dit een moeilijk jaar voor telers maakte. De aanhoudende droogte had effect op de landbouw, biodiversiteit, bosbouw, energielevering, toerisme en de beschikbaarheid van water.

  De grond in Tsjechië kan maar in beperkte mate neerslag vasthouden door de intensieve tuinbouw die het landschap heeft aangetast. Martin Rulík, hydroloog: "Als we het waterprobleem van onze bodem willen aanpakken, dan moeten we kijken naar het geheel: naar de bodem en bossen, de rivieren en meren."

  Brnodaily.cz meldt dat een vertegenwoordiger van het ministerie van landbouw gezegd heeft dat de droogte schade aan gewassen heeft gebracht ter waarde van € 465 mln. De graanoogst is zwaar getroffen. Ook de aardappel-, suikerbiet- en bonenoogst is verslechterd.

  Bron: agf.nl
   
  A.Smit en bruinh vinden dit leuk.
 2. Het gras herstelde zich redelijk vlot. De 'buren' hebben dit jaar twee keer kunnen maaien. De tweede keer was de opbrengst meer dan de helft minder. Achter in mijn 'tuin' staat een houtwal. Alle onderbegroeiing is verdwenen. De notenoogst is prima. Veel appelbomen dragen goed vrucht. Wel veelal kleinere appels. De straat ligt bezaaid met appels want de mensen hebben geen zin ze voor een habbekrats te verkopen om daar sap van te laten persen.
   
  A.Smit en bruinh vinden dit leuk.

Deel deze pagina