Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Inderdaad, hoorde straks dat je in de regio Liberec weer mondkapjes op moet.
Hier bij Vrchlabi merken we er eigenlijks (nog) niets van, hopen dat het zo blijft.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechië introduceert nieuwe anticoronavirusmaatregelen.

De Tsjechische regering voert opnieuw een aantal maatregelen in om de verspreiding van het coronavirus in het hele land tegen te gaan.

Vanaf zaterdag om middernacht zullen Tsjechische inwoners in het hele land maskers moeten dragen bij evenementen binnenshuis met meer dan 100 mensen, zei minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch donderdag op een persconferentie.

Bovendien zal de regering vanaf maandag het aantal mensen dat zich mag verzamelen beperken tot maximaal 500 personen, zei Vojtěch. Bij grote evenementen moeten organisatoren de bezoekers verdelen in vijf groepen van 100 personen, elk met hun eigen ingang zodat individuele groepen zich niet met elkaar kunnen vermengen, zei hij.

Ambtenaren zijn echter niet van plan een noodtoestand zoals voorheen uit te roepen, zei Vojtěch.

Op dit moment is het onduidelijk welke soorten inrichtingen precies zullen worden getroffen door het verbod op grotere bijeenkomsten.
"Als het zo is dat mensen naar de bar gaan, waar ze zitten en drinken, dan is het geen massa-evenement", aldus Vojtech.

Vojtěch verduidelijkte ook dat bewoners geen maskers hoeven te dragen in plaatsen zoals winkelcentra of treinen, die vaak meer dan 100 mensen binnenshuis hebben.
Premier Andrej Babis heeft in het verleden gezegd dat hij van mening is dat inwoners een masker moeten dragen tijdens het openbaar vervoer. Op dit moment hoeven bewoners echter alleen maskers te dragen in de metro.

Het nieuws komt in het licht van lokale uitbraken van coronavirus in het hele land en een groeiend aantal nieuwe dagelijkse gevallen. Het aantal nieuwe gevallen per dag overschreed voor het eerst in enkele weken de woensdag en donderdag met 200. Bovendien heeft het land nu voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie meer dan 5.000 actieve gevallen van coronavirus.

Vojtěch zei dat functionarissen een stoplichtkaart voor binnen het land plannen die locaties in het hele land zal beoordelen op basis van het risiconiveau en de ernst van de getroffen maatregelen. De kaart heeft vier niveaus: wit, geel, oranje en rood.
--------------------------------------------------------
Zesenveertig Tsjechen kwamen de afgelopen week met coronavirus uit het buitenland terug.
--------------------------------------------------
De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek noemde de recente ontwikkeling van de epidemiologische situatie in Tsjechië vandaag alarmerend en deed een beroep op de Tsjechen om binnen en in het openbaar vervoer gezichtsmaskers te dragen, ongeacht de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

Bron news.expats.cz.

Je kan ook iedere dag kijken hoe het staat met aantal gevallen in je omgeving op kaartje onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
Kumulativní přehled za posledních 7 dní po okresech ČR.
Cumulatief overzicht van de afgelopen 7 dagen in de districten van Tsjechië, berekend per 100.000 inwoners.
 
Wij zijn nu heerlijk op vakantie in Strakonice.
We merken hier (helaas) weinig van het Corona gebeuren.
Het eerste dat we kregen bij aankomst was een knuffel van de buren, en later van vrienden toen we daar op de koffie gingen.
Je moet in de supermarkten e.d. zelf afstand houden en de mensen erop wijzen.
Ze houden hier echt geen afstand, al staan er strepen op de vloer.
Dus het verbaast me niets dat het aantal besmettingen toeneemt.
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Groet Luigi.
 
Zelfde hier, handen schudden, geen afstand. Ik kom zo weinig mogelijk op openbare plaatsen, maar ik moet uiteraard wel naar de supermarkt. Ik ga nu naar Kaufland om 21:00, minder mensen en dan is zelfs afstand houden niet makkelijk. Mensen staan je raar aan te kijken als je even wacht tot ze weg zijn van het vak waar je iets uit wilt pakken. Bij de kassa hetzelfde. Het lijkt erop dat iedereen denkt dat alles weer normaal is en kan. Ik hoop dat er geen 2de golf komt, maar ik hoop wel dat er weer strengere maatregelen komen.
 
Ondertussen zijn zoon, schoondochter en vriend aangekomen bij het Lipno :ja:
Weer ziet er aardig uit dus het genieten zal best lukken. (Moeders heeft natuurlijk wel voor alle zekerheid een doos mondkapjes en een paar flesjes handgel in de auto gemikt ;))
 

kuurgast

Donateur
Totaal aantal geïnfecteerde meer dan 15.000 sinds begin van Corona.

Vrijdag zijn er in Tsjechië 281 nieuwe gevallen van coronavirus ontdekt. Dit is de hoogste groei op één dag sinds eind juni. Het totale aantal mensen dat sinds 1 maart in Duitsland met het nieuwe coronavirus is besmet, heeft daarmee de 15.000 overschreden. Meer dan drie vijfde van hen is inmiddels hersteld. In 369 gevallen was de infectie dodelijk. Momenteel worden 142 mensen met de ziekte van Covid-19 behandeld in ziekenhuizen in Tsjechië, en de gezondheid van 20 patiënten is ernstig.

In de afgelopen week was het aantal nieuwe infecties met het coronavirus in Tsjechië in vier dagen meer dan 200. Vanwege de toenemende aantallen zal Tsjechië vanaf zaterdag een maskervereiste invoeren voor indoorevenementen met 100 of meer deelnemers. Daarnaast wordt het maximale aantal deelnemers aan evenementen vanaf maandag verlaagd naar 500.
Bron deutsch.radio.cz.
--------------------------------------------------------
Vanaf vandaag zijn maskers weer verplicht in overdekte ruimtes met meer dan 100 personen.
In de metro was het aldoor verplicht.
In andere vervoer zoals bus/tram/trein is het niet verplicht.
Ook in supermarkten is het nog niet verplicht.

Het R getal in Tsjechië is gestegen tot 1,4.

15 juni gingen de grenzen open, 1 juli werden maatregelen afgeschaald........een week later begon aantal op te lopen......

corona 25 juli.PNG
Grafiek op onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
Denní přehled počtu osob s nově prokázaným onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří. Dagelijks overzicht van het aantal mensen met nieuw bewezen COVID-ziekte - 19 volgens rapporten van regionale hygiënestations en laboratoria.
Kompletní přehled za celé období. Compleet overzicht voor de hele periode.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Het hele bejaardentehuis staat in quarantaine. Hij moet wachten tot maandag om te testen.

Het bejaardentehuis in Černožice in de regio Hradec Králové is gesloten wegens mogelijke coronavirusinfectie. Bij een van de verpleegsters werd covid-19 vastgesteld. Maandag worden de 102 bewoners en 60 medewerkers getest.

Bij de verpleegster werd per ongeluk de diagnose gesteld. Ze voelde geen symptomen, ze werd getest omdat de infectie bij haar man verscheen.
Het bejaardentehuis probeerde de tests eerder gedaan te krijgen, maar niemand in de regio's Hradec Králové of Pardubice kon ze in het weekend regelen.

Volgens het Regionale Hygiënestation zijn sinds het begin van de epidemie 254 mensen met bewezen covid-19 geïdentificeerd in de regio Hradec Králové. Hiervan werden er 219 genezen en stierven vier mensen aan het coronavirus. Er zijn momenteel 31 patiënten in de regio.
Bron echo24.cz.
-------------------------------------------------------------
Aantal geïnfecteerde mensen in het Alzheimercentrum van Jihlava steeg, we zijn op zoek naar parttime werknemers.

Het aantal patiënten met coronavirus in het Alzheimer's Centre in Jihlava steeg tot 56. Er zijn 39 bewonersvan de faciliteit en 17 werknemers positief getest. Gezien de huidige situatie is Alzheimercentrum op zoek naar uitzendkrachten om te helpen met cliëntenzorg. Dit werd aangekondigd door de mediavertegenwoordiger van het Alzheimercentrum.
Het Alzheimercentrum verklaarde dat het ongeveer 100 bewoners en zestig werknemers heeft. Ze hebben al noodhygiënemaatregelen ingevoerd.
Door het grote aantal patiënten onder de medewerkers heeft het Alzheimercentrum een personeelstekort.
Bron echo24.cz.
--------------------------------------------------------------
Prachatice meldt tientallen geïnfecteerden. De meeste zijn arbeiders uit Hongarije.

Hygiënisten in de Zuid-Boheemse regio hebben de afgelopen dagen in Prachatice 20 gevallen van coronavirus geregistreerd. Covidem-19 was meestal ziek met werknemers van één bedrijf, van wie sommigen uit het buitenland kwamen en in een hostel woonden. Dit zei de directeur van de Zuid-Boheemse hygiëne. Als gevolg hiervan moest het bedrijf sluiten en kwamen alle medewerkers in quarantaine.
De meeste geïnfecteerden in het hostel komen uit Hongarije. Iedereen met een positieve coronavirus-test is geïsoleerd. Hygiënisten zullen tijdens de week ook de 270 medewerkers van het autotechnologisch bedrijf onderzoeken.
Bron echo24.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Coronavirus in Tsjechië.

Zondagochtend registreerden de Tsjechische autoriteiten in totaal 15.212 gevallen van de ziekte. Hiervan herstelden 9.590 patiënten, terwijl 368 mensen bezweken aan Covid-19. Zaterdag waren nog eens 131 mensen besmet.
Tot dusver kennen artsen de resultaten van 656.888 tests.

De eerste drie gevallen van de ziekte verschenen begin maart in Tsjechië. Sindsdien groeit het aantal besmette mensen elke dag. Zondagmorgen registreerden hygiënisten 15.212 gevallen, waarvan 5.254 nog steeds de ziekte hebben en 151 patiënten in het ziekenhuis liggen.

Begin juli is de toename van nieuwe gevallen volgens het ministerie van Volksgezondheid gevaarlijk versneld door uitgebreide tests in de regio Karviná. Na een korte terugval groeit het weer, er zijn meer gevallen dan tijdens de lentepiek van de epidemie.

De meeste slachtoffers zijn tussen de 75 en 84 jaar oud, maar ook jongeren sterven. Tsjechië registreert één slachtoffer van 25 tot 34 jaar en minstens vier anderen onder de 44 jaar.
Mensen met Covid-19 sterven voornamelijk in Praag en de regio Moravië-Silezië, waar de infectie het meest voorkomt.
Wat districten betreft, is de situatie volgens de laatste gegevens het slechtst in de regio Karviná met 2005 besmet, gevolgd door Ostrava met 752 geïnfecteerden en Olomouc met 708. Integendeel, de beste omstandigheden zijn in Pelhřimov, waar ze zes geïnfecteerden registreren, acht in Rokycany en 19 in Písek .

De huidige hotspots zijn nog steeds de districten Karviná en Frýdek-Místek in de regio Moravië-Silezië, Jihlava in het district Vysočina, Jablonec nad Nisou in het noorden van Bohemen en Praag.

Volgens de statistieken van het ministerie behoren 985 kinderen onder de 14 tot de bevestigde geïnfecteerden. De grootste groep besmette mensen zijn mensen van 45 tot 54 jaar.

93% van de mensen is in Tsjechië besmet geraakt. Toen de epidemie uitbrak, was het tegendeel, maar toen begon het coronavirus zich te verspreiden in de gemeenschap in Tsjechië.
Van degenen die de ziekte in het buitenland "hebben opgelopen", kwamen de meesten uit Oostenrijk, gevolgd door Oekraïne, Italië, Duitsland en Verenigd Koningkrijk.
Bron tn.nova.cz.
-----------------------------------------------
Mensen zijn bang voor de tweede golf en kopen beschermingsmiddelen. Prijzen stijgen.

Het aantal nieuwe coronavirusinfecties neemt de laatste tijd toe. Er wordt onder de mensen gesproken over de komende tweede golf en mogelijk over andere gebiedsmaatregelen. Na de ervaringen van maart voorzien de Tsjechen zichzelf van hygiënische producten, en de laatste dagen zien verkopers een toenemende interesse in ademhalingstoestellen, maskers, maar ook in desinfecterende middelen en zeep.

De prijs van een wegwerpmasker was ongeveer 50 cent. Maar hun prijs steeg snel. Tegenwoordig kan het worden gekocht voor 20 kronen. Op internet zijn de prijzen gunstiger, maar er moet rekening worden gehouden met verzendkosten.
Bron tn.nova.cz.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Nationaal slim quarantainesysteem werkt niet in Tsjechië.

De minister van Binnenlandse Zaken, Jan Hamáček, zegt dat het nationale slimme quarantainesysteem, bedoeld om de tracering van Covid-19-positieve mensen te verbeteren, niet functioneert. De heer Hamáček zei zondag op tv-zender Prima dat de slimme quarantaine weliswaar werkte toen die onder het ministerie van Defensie viel, maar dat niet meer deed nadat het ministerie van Volksgezondheid het overnam. De minister van Binnenlandse Zaken zei dat de verantwoordelijkheid voor de tracking-app kan worden teruggegeven aan het ministerie van Defensie, als de chef ermee instemt en de minister van Volksgezondheid de mislukking toegeeft.

'Slimme quarantaine' is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die mogelijk contact hebben gehad met mensen die al besmet zijn, zo snel mogelijk worden getest. Daartoe moeten de deskundigen ook toegang hebben tot gegevens van mobiele telefoons en bankkaarten.

De heer Hamáček zei ook dat vrij testen voor Covid-19, zoals wordt uitgevoerd in het naburige Duitsland, een mogelijkheid was en door de regering zou moeten worden overwogen.
Bron english.radio.cz.
 

kuurgast

Donateur
De regering bereidt een epidemisch "semafor" verkeerslicht voor en de maatregelen zullen daarop volgen.

Maandag presenteert de minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch een stoplichtsysteem van drie niveaus voor maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Er zou nog geen regio rood zijn. Het Moravisch-Silezië wordt oranje, Praag nadert de oranje kleur.
'We willen het een duidelijk plan geven, een duidelijke richting. We zullen het op het niveau van afzonderlijke regio's oplossen, omdat de situatie niet overal hetzelfde is ", voegde Vojtěch toe.
Het ministerie werkte samen met epidemiologen en het Institute of Health Information and Statistics (ÚZIS) aan het systeem. Specifieke maatregelen zullen volgens de minister worden gekoppeld aan de individuele niveaus, of het nu gaat om het dragen van maskers of het organiseren van speciale afdelingen in ziekenhuizen.
Bron oa seznamzpravy.cz.
----------------------------------------------------
Vojtěch liet het aantal geïnfecteerden herzien, het aantal daalde met 1775 gevallen.

De minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch gaf het ministerie de opdracht om de met het coronavirusvirus besmette nummers te herzien.
Het aantal daalde van 5.254 op zaterdag naar 3.479 gevallen op zondagmiddag, wat 1.775 minder besmet is. Momenteel zijn er 3422 patiënten in Tsjechië.
Zondagmiddag waren in Tsjechië 15.212 mensen besmet met coronavirus, waren er 11.419 hersteld en waren helaas 371 Covid-19 bezweken.
Bron tn.nova.cz.
 

kuurgast

Donateur
Op twitter zijn mensen die van alles bespreken zonder gedegen onderzoek....zal ze een handje helpen:

Hydroxychlorochin (HCQ)
Een studie in Tsjechië (44) werd op 25 juni 2020 door de sponsor voortijdig beëindigd vanwege de moeilijkheid om patiënten te rekruteren en de haalbaarheid van de studie, en ook omdat informatie uit andere studies een gebrek aan voordeel van behandeling met COVID-19-hydroxychloroquine suggereert........................Volgens de resultaten van een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie was HCQ niet beter dan placebo bij profylactische toediening binnen 4 dagen na blootstelling aan coronavirus (180).
Bron sukl.cz. = State Institute for Drug Control.
 

kuurgast

Donateur
Tsjechische coronavirusupdates, 27 juli: 246 nieuwe gevallen in het weekend, nieuw nationaal verkeerslichtsysteem komt eraan.

Er waren in het weekend 246 nieuwe positieve gevallen van coronavirus, hoewel ambtenaren veel minder tests hebben uitgevoerd, volgens de laatste gegevens die vanmorgen door het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid zijn vrijgegeven.

Gezondheidsfunctionarissen voerden zondag 2262 tests uit. In het weekend steeg het dodental van 365 naar 371. Bij de meeste patiënten is het virus mild. Er zijn nu echter 149 mensen in het ziekenhuis opgenomen met het virus.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de statistieken van het coronavirus sinds vorige week aanzienlijk herzien. De meest opvallende verandering is de daling bij actieve patiënten van meer dan 5.000 naar iets meer dan 3.500. De audit, vorige week besteld door minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch (ANO), heeft ook geleid tot een groter aantal herstelde mensen: meer dan 11.000.

Vojtěch zei dat veel regio's bezig zijn met het bestrijden van het virus en geen tijd hebben gehad om hun statistieken bij te werken.

Veel van de nieuwe gevallen zijn afkomstig uit twee regio's met uitbraken van het coronavirus: de regio Karvina in Moravië-Silezië en de regio Jihlava.

In de regio Jihlava is het aantal besmette mensen snel gestegen tot 55 positieve gevallen per 100.000 mensen, een van de hoogste aantallen in de 76 districten van het land. Veel van de nieuwe gevallen in de regio Jihlava waren afkomstig uit het Jihlava Alzheimercentrum.

Bijna 46 mensen per 100.000 mensen zijn besmet met het virus in de regio Karvina, een daling ten opzichte van de afgelopen weken. In de naburige regio Frýdek-Místek zijn er ongeveer 35 gevallen per 100.000 inwoners.

Er zijn verschillende andere regio's met groeiende groepen coronavirusgevallen, waaronder de regio Mělník ten noorden van Praag, Vlčnov in de regio Uherské Hradiště en de regio Prachatice. Bovendien zijn er in de regio van Praag ook steeds meer gevallen van coronavirus. De hoofdstad telt meer dan 25 zaken per 100.000 inwoners.

Vanaf vandaag beperkt de regering het aantal mensen dat zich mag verzamelen tot een maximum van 500 mensen, zei Vojtěch. Bij deze indoorevenementen moeten tot vijf structureel gescheiden sectoren voor 500 bezoekers worden gecreëerd, elk met een eigen ingang zodat individuele groepen zich niet met elkaar kunnen vermengen, zei hij.

Als reactie op de verspreiding van het virus door het hele land, is Vojtěch (ANO) van plan om een verkeerslichtsysteem voor de Tsjechische Republiek te onthullen, waarin het niveau van maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus wordt aangegeven.

Er zal een "stoplicht" -systeem worden geïmplementeerd voor regio's, waarbij elk niveau / elke kleur specifieke maatregelen aangeeft die moeten worden genomen voor de bescherming van de volksgezondheid en instructies aan ziekenhuizen voor de voorbereiding van de verwachte instroom van geïnfecteerde patiënten, zoals het verplichte dragen gezichtsmaskers of de aanwijzing van speciale ziekenhuisafdelingen.

Het nieuwe systeem is bedoeld als een pandemisch plan. De regering en het ministerie van Volksgezondheid hebben kritiek gekregen omdat ze zo'n strategie niet hebben ontwikkeld.

In reisnieuws hebben Letland en Estland de Tsjechische Republiek van hun lijst met veilige landen geschrapt vanwege het groeiende aantal coronavirusgevallen in het land, zei het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen weekend. Als gevolg hiervan moeten Tsjechen in een quarantaine van twee weken komen wanneer ze naar deze landen reizen.

Tsjechië heeft Zweden daarentegen vanaf maandag als land met een laag risico aangemerkt. De regering is nu echter begonnen met een lijst op te stellen waar Tsjechische inwoners binnen bepaalde landen een verhoogd risico op COVID-19 zullen vinden. In Oostenrijk wordt Wenen bijvoorbeeld beschouwd als een locatie met een hoger risico om te bezoeken.
Bron news.expats.cz.
-----------------------------------
België schrapt Praag van de lijst met veilige reisbestemmingen.

Volgens de Tsjechische ambassade in Brussel heeft België Praag van de lijst met veilige reisbestemmingen gehaald. Praag valt samen met de regio Moravië-Silezië nu in de categorie oranje met middelhoog risico, wat betekent dat bezoekers van deze gebieden verplicht zullen zijn om een negatieve Covid-19-test te maken of bij terugkeer in een quarantaine van twee weken te gaan.

De rest van Tsjechië staat nog steeds op de groene lijst van veilig geachte reisbestemmingen. Het land heeft de afgelopen dagen een toename gezien van gevallen van Covid-19 in verband met lokale uitbraken van het coronavirus.
Bron english.radio.cz.
--------------------------------------------------------------
Minister van Volksgezondheid wil de testcapaciteit in staatsklinieken verviervoudigen.

De staatsziekenhuizen in Tsjechië kunnen straks tot wel 15.000 corona-tests per dag uitvoeren. Dat maakte minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch maandag bekend. Tot nu toe is de capaciteit 4.000 testen per dag, maar dat vindt hij niet voldoende, aldus de minister.
Vojtěch wil daarom dinsdag onderhandelen met de hoofden van de staatsziekenhuizen om de capaciteit uit te breiden. Twee dagen later is de minister van Volksgezondheid van plan een algemene strategie voor de coronatests te presenteren.
--------------
Minister van Cultuur: bezoekersbeperkingen tot het einde van het jaar.

De bezoekersbeperkingen voor concerten, festivals en andere evenementen blijven waarschijnlijk tot het einde van het jaar van kracht. Minister van Cultuur Lubomír Zaorálek zei dit maandag voorafgaand aan een aangekondigde demonstratie van muzikanten en werknemers in de muziekbusiness in Praag. Zaorálek zei dat hij een dialoog wilde aangaan met de demonstranten.

Tegelijkertijd zei de minister van Cultuur dat hij sommige eisen van de musici onrealistisch vond. Zaorálek noemde vooral de vraag naar maximaal 5000 bezoekers op evenementen. Momenteel zijn er in Tsjechië maximaal 500 bezoekers toegestaan. Bij een mogelijke opdeling van het evenemententerrein in afzonderlijke sectoren kan het echter oplopen tot 2500. Het initiatief “Nechte živou hudbu hrát!” (Let Live Music Play) riep op tot de rally in Praag.
Bron deutsch.radio.cz.
---------------------------------------------------------------
De overheid heeft een nieuwe instantie opgericht om toezicht te houden op slimme quarantaine.

De Tsjechische regering richt een nieuwe centrale dienst op om toezicht te houden op haar slimme quarantaineprogramma, bedoeld om de opsporing van mensen die Covid-19-positief zijn, de regeringscommissaris voor wetenschap en onderzoek op het gebied van gezondheid, te verbeteren.

De heer Prymula zei dat zowel het Tsjechische leger als het ministerie van Volksgezondheid bij het programma zouden worden betrokken. De speciale instantie die toezicht houdt op het programma voor slimme quarantaine zal uit acht leden bestaan, onder leiding van premier Andrej Babiš.

Het ministerie van Volksgezondheid ligt onder vuur omdat het de slimme quarantaine naar verluidt niet naar behoren heeft geïmplementeerd en vice-premier Jan Hamáček heeft opgeroepen om het leger er opnieuw bij te betrekken.
---------------
De minister van Volksgezondheid presenteert een "verkeerslichten" -systeem dat het Covid-19-risico in verschillende districten weerspiegelt.

Minister van Volksgezondheid Adam Vojtěch presenteerde maandag een "verkeerslichten" -systeem op basis van drie niveaus van maatregelen die de verspreiding van Covid-19 moesten beperken. De heer Vojtěch zei dat het nieuwe systeem, ontworpen als een pandemisch plan, het coronavirusrisico in verschillende districten zou identificeren en specifieke volksgezondheidsmaatregelen zou specificeren, evenals instructies voor ziekenhuizen met betrekking tot de gereedheid voor instroom van patiënten.

De districten worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder gemeentelijke uitzendnummers. Coronavirusvrije gebieden worden wit gemarkeerd.

Minister Vojtěch zei dat deze differentiatie essentieel was omdat de situatie nu radicaal varieerde van district tot district.

Een verkeerslichtsysteem dat het coronavirusrisico in individuele landen beoordeelt, bestaat al geruime tijd om te helpen verduidelijken onder welke voorwaarden Tsjechen kunnen reizen en waaronder buitenlandse bezoekers dit land kunnen binnenkomen.
Bron english.radio.cz.
 
Laatst bewerkt:
Door de verslechterde situatie behoort België tot de "oranje" bestemmingen, waar de regio's Moravië-Silezië, Midden-Bohemen, Zuid-Moravië en Vysočina zich al bevinden. Reizen naar deze regio's is onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Dit betekent dat nadat de reiziger vanuit deze bestemming naar België is teruggekeerd, een arts moet worden geraadpleegd die een test zal uitvoeren en passende aanbevelingen zal doen met betrekking tot quarantaine.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...ocesky-kraj-rouska.A200729_064835_domaci_kane
 
Bovenaan