Tsjechen winnen wedstrijd voor electrische vliegtuigen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechen winnen wedstrijd elektrische fly-in

De Smartflyer Challenge, de fly-in voor elektrische vliegtuigen die onlangs in Grenchen (CH) werd gehouden, is gewonnen door een team uit Tsjechië. Voor het eerst dit jaar waren er prijzen uitgeloofd voor toestellen die de langste elektrisch aangedreven afstand naar Grenchen aflegden.

1-1-780x405.jpg


Het team van Phoenix Air won met het vliegtuig U-15E. Het toestel legde een afstand af van 157,9 kilometer van Bad Ragaz naar Grenchen en werd daarmee de trotse winnaar van de eTrophy en een prijzengeld van 3.000 Zwitserse franken.

Televisie
Verrassend was dat de drie prijswinnaars vlogen met drie verschillende typen elektrische vliegtuigen. De tweede prijs ging naar AlpinAirPlanes die met twee Pipistrel Alpha Electro vliegtuigen uit Fribourg-Ecuvillens waren gekomen. Op de derde plaats eindigde het zweefvliegtuig Lange Antares 20E, dat vloog van Fricktal-Schupfart naar de Smartflyer Challenge.

De fly-in bestond verder uit een static show, demonstraties en een symposium. De Zwitserse nationale televisie wijdde een item aan de wereldwijd unieke fly-in voor elektrische vliegtuigen. De volgende editie van de Smartflyer Challenge vindt plaats in het weekend van 12/13 september 2020, opnieuw op de regionale luchthaven van Grenchen in Noordwest-Zwitserland.

2.jpg

Veel belangstelling voor elektrisch vliegen.

Bron: flyinthesky.nl
 
Bovenaan