Tsjech gooit miljoen dollar uit helikopter

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjech dropt miljoen dollar boven menigte vanuit helikopter.
Bron ad.nl/videos.

Tv-ster laat één miljoen dollar uit helikopter boven menigte vallen: “Eerste echte geldregen ter wereld”
Bron nieuwsblad.be.

Kazma gooide een miljoen dollar uit een helikopter.

Kamil Bartošek (38) bekend als Kazma Kazmitch, gooide vanuit een helikopter een miljoen dollar over een veld in Lysá nad Labem, dat oorspronkelijk door één winnaar zou worden gewonnen. Geen van de kijkers slaagde erin de code uit de film ONEMANSHOW: The Movie te ontcijferen, dus kwam er dit weekend een alternatief plan.

Eind september kondigde Kazma aan dat zelfs als er onder het publiek geen winnaar was die de kluis in het Praagse Expositiecentrum zou kunnen openen nadat hij de aanwijzingen uit zijn film had ontcijferd en vervolgens een speciale code had ingevoerd, hij de prijs zeker niet zou houden voor zichzelf.

‘Ze waren er vanaf het begin voor jou. Ik weet eerlijk gezegd niet wat er met deze stapel geld zal gebeuren. Nu kunnen we allemaal samen het verhaal van deze film afmaken. Laat ons weten wat jij denkt dat ik ermee moet doen. Geef ons een paar dagen en we komen met een plan B", schreef hij destijds op Instagram.

Later kondigde hij aan dat hij besloot een miljoen dollar in biljetten van één dollar te geven aan honderdduizend mensen die zich op zijn website hadden geregistreerd. Hij stuurde hen zondagochtend om zes uur een e-mail met gecodeerde informatie over waar het geld die dag zou worden gedropt vanuit een helikopter met een zeecontainer met de winst.

Degene die de code correct ontcijferde en op tijd op de plaats in Lysá nad Labem, vlakbij Praag, aankwam, kon alleen maar kijken naar de bankbiljetten die uit de lucht neerdaalden en er zoveel verzamelen als hij kon in het winderige weer tussen andere plukkers met scherpe ellebogen . In video's van het evenement die op sociale media circuleren, zijn tientallen feestvierders over het veld te zien rennen, strijdend om meer biljetten van $ 1 in voorbereide plastic zakken en rugzakken te proppen.

Voor degenen onder hen die anderen willen helpen: op elk bankbiljet is een QR-code geplakt met een link naar het Donio-platform, waar ze kunnen doneren aan een goed doel. Volgens Bartošek kwamen zondag ongeveer vierduizend mensen naar de "bankbiljetteninzameling".

Kazma bracht zijn film ONEMANSHOW: The Movie uit in de tweede helft van augustus 2023. Alleen al tijdens het eerste weekend trok de film een verrassende 290.000 kijkers in de bioscopen en stond hij tweemaal bovenaan de lijst van weekendbezoekers in Tsjechische bioscopen. Het werd daarmee de meest succesvolle Tsjechische film aller tijden in deze categorie en overtrof de vorige leider Angel of the Lord 2.

Bronnen oa idnes.cz + lidovky.cz.
 
Bovenaan