Trdelnik in Nederland

Topic in 'Eten & Drinken' gestart door Ad Verschoor, 25-09-2019.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  [​IMG]

  Met Mr. Krinkel krijgen we de Tsjechische snack Trdelnik

  Al een tijdje kun je aan het Wilhelminaplein een klein pandje staan met Mr. Krinkel op de gevel. Vanaf eind oktober kun je er Trdelnik halen. Dat is een Tsjechisch gebakje, dat je kunt vullen met ijs, pudding of wat je maar wilt.


  [​IMG]

  Een Trdelnik is een lange reep banket dat aan een stok is gebakken. Je krijgt dan een holle deegrol die je kunt vullen met van alles en nog wat. fruit, chocolade, roomijs, bedenk het maar.

  In Praag wordt je ermee dood gegooid, vooral als toerist, maar in Leeuwarden zie je het nergens. Tot nu toe! Mr. Krinkel gaat deze units dagelijks vers bakken en dat is best wel hoera.

  Omdat de hoeveelheid medeklinkers van Trdelnik wat ongemakkelijk aanvoelen, heet het gebakje aan het Wilhelminaplein een Krinkel. ‘Even een krinkel halen.’ Bekt toch wat lekkerder dan die Tsjechische tongbreker.

  [​IMG]
  Een man checkt zijn Bitcoins naast de Mr. Krinkel.

  Meer dan krinkels
  Behalve deze krinkels, kun je er ook andere snacks krijgen, zoals pulled chicken en hotdogs. 's Winters komen daar nog apfelstrudel en warme kersen bij. Om je vingers bij af te likken, al is het doodzonde dat er geen sushi wordt verkocht. Gemiste kans.

  Het pandje ken je misschien nog wel van Mauk’s Coffee. Geen idee wat daarmee is gebeurd, maar het koffietentje is net zo plots vertrokken als dat het vorig jaar verscheen.

  Als alles volgens planning verloopt, gaat de allereerste krinkelhut van de stad open op 23 oktober. Duurt nog een maandje dus. Nu ja, zo lang kunnen we nog wel wachten. Krinkel hier naartoe om op de hoogte te blijven!

  Bron: suksawat.nl
   
  Saman vindt dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Straks verkrijgbaar in Nijmegen: Trdelnik.

  [​IMG]
  Stikke Hezelstraat 20 Nijmegen.

  De Stikke Hezelstraat krijgt er een nieuwe zaak bij! Op nummer 20 opent binnenkort Chimneylicious. Een zaak die je als zoetekauw straks zeker niet wil overslaan.

  Nijmegenaren die Praag weleens een bezoekje hebben gebracht, snappen waarschijnlijk meteen welke lekkernijen we straks bij Chimneylicious kunnen vinden. Precies: chimneys. Dat is een Tsjechische snack in de vorm van een deegrol met gecaramelliseerde suiker die nóg lekkerder wordt gemaakt met allerlei toppings zoals softijs, slagroom, chocola, coockies en nootjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan erin. Ook hartige dingen.

  Op dit moment ondergaat de zaak een flinke verbouwing. Derya verwacht rond Koningsdag (27 april) open te kunnen. Dit is een streefdatum.
  Bron indebuurt.nl.
   
  Saman vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina