Tramrails-smeermachine maakt veel vrienden in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
11224463_1605534393038000_5705739200137649802_n.png


Tramrails-smeer-machine maakt veel vrienden in Praag.


De stad Praag heeft een nieuwe, nogal ongebruikelijke attractie: een speciale operationele tram die de rails smeert om trams stiller te laten rijden. De Facebook-pagina gewijd aan deze bijzondere tram heeft bijna achtduizend volgelingen tot nu toe.

11521-mazacka-02.jpg


De speciale tram -Mazací Tramvaj in Tsjechisch- is in bedrijf sinds het begin van dit jaar, na een toename van het aantal passagiers die klaagden over de onaangename piepende geluid dat trams, vooral de moderne 14T en 15T Porsche-modellen, maakten bij het draaien van hoeken.
De mazací Tramvaj T3 is in gebruik sinds 22 januari als proef voor een jaar. Het doel is om de geluidshinder langs bepaalde delen van de tramlijnen te verlagen. Volgens resultaten is dat vrij succesvol geweest.

De tram rijdt dagelijks vanaf vier uur in de ochtend tot de late avond uren en beslaat ongeveer 200 kilometer per dag. Het heeft een speciale inrichting die een smerende film op de sporen creëert om de ruis te verminderen en om de slijtage te beperken.

BUR58c2ce_Z_20150113_105122.jpg


Tot nu toe is er slechts één mazací Tramvaj in geheel Tsjechië, daarom des te aantrekkelijker onder haar fans, die deze achtervolgen door de stad om een selfie te nemen. Voor degenen die ervoor willen zorgen dat ze hem niet missen, er is zelfs een schema beschikbaar om de exacte locatie te bepalen. Hij is ook te volgen op google maps.
Tram T3M no.5572 werd gebouwd in 1965. In 1991 werd de achterste helft verwijderd waardoor een open laadruimte van 13 m2 ontstond. Er zijn veel mensen die graag mee willen reizen op deze open laadruimte maar daar wordt nog over nagedacht ivm veiligheid.
Bronnen oa radio.cz/en + dpp.cz + praha.idnes.cz.

Zie facebook Přátelé Mazací tramvaje/Vrienden Smeren trams.
Een van de meest enthousiaste bestuurders is Aleš Chemik Fořt.
Verder is er een liedje gemaakt over de tram door de band 2MS uit Pelhřimov.

 

kuurgast

Donateur
Sinds de speciale tram een livestream-verbinding via slowtv.playtvak.cz heeft is de groep fans nog groter.

12314-triko-maz.jpg

De DPP (Prague Public Transit) verkoopt nu zwart T-shirt met Mazácký voor 200 Kč.
Te koop bij Info-centrum Anděl, Hlavní nádraží/centraal station, Hradčanská, Můstek A, Nádraží/station Veleslavín, Magistrát/gemeentehuis (Jungmanova ulice) en Letiště/vliegveld Terminal 1+2.
Verkooppunten op de kaart googel-maps te zien.
 
Bovenaan