Top 4: Dit moet je zien in Praag!

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Reiskrant » Toplijstjes

Top 4: dit moet je zien in Praag!

Praag wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. Met de vele historiche gebouwen is dit ook niet zo gek. Deze 4 bezienswaardigheden mag je niet overslaan bij een bezoek aan de Tsjechische hoofdstad.


Praag.jpg

Foto: Reiskrantreporter.nl

1. Het Nationaal Museum
Alleen al het gebouw is prachtig om te zien. Het is gebouwd in een typische Tsjechische stijl. Het Nationaal Museum is het belangrijkste museum van Tsjechië. De vaste collectie bestaat uit mineralen en zoölogische en paleontologische vondsten. Een heerlijke plek om rond te dwalen tussen zo’n 14 miljoen objecten die zijn verdeeld over tientallen gebouwen.

NationaalMuseum_TLG.JPG

Foto: TLG

2. Wenceslausplein
Op het Wenceslausplein vond in 1989 de Fluwelen Revolutie plaats, wat een einde maakte aan het communistische tijdperk. Grote kans dat je op deze plek komt tijdens een wandeling door de straten van Praag. Sta even stil op dit enorme plein in het centrum van de stad en snuif de cultuur op.

Wenceslausplein.JPG

Foto: Wikipedia

3. Het stadhuis
Een van de mooiste stadhuizen ter wereld staat in Praag. Dit prachtige gebouw is gebouwd in Art Nouveau-stijl. Er worden regelmatig concerten gegeven in dit stadhuis.

Prague_from_Klementinum.jpg

Foto: Wikimedia Commons

4. De Karelsbrug
De Karelsbrug is niet alleen mooi om te zien, maar ook de moeite waard om overheen te wandelen. Op het bouwwerk staan 30 standbeelden in barokstijl. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en zowel overdag als ’s avonds een bezienswaardigheid.

Brug_AP.jpg

Foto: AP

En verder
Uiteraard heeft De Gouden Stad, zoals Praag ook wel genoemd wordt, nog meer bijzondere bezienswaardigheden. Zo zijn de twee Sint-Nicolaaskerken, de Sint-Jorisbasiliek en de Sint-Vituskathedraal zeker een bezoekje waard. Ook de Zizkov televisietoren en de Petrin uitkijktoren mag je niet overslaan bij een bezoek aan deze prachtige stad.

Kerk_tlg.JPG


Bron: telegraaf.nl/reiskrant
 
Denk dat er niemand ooit als toerist Praag heeft verlaten zonder deze 4 plekken te zien... Alle andere genoemde plekken heb ik zelf ook al gezien.
Jammer dat er geen plekken op het lijstje staan die ik nog niet gezien heb, dan had ik een goede reden gehad om nog weer een keer terug te gaan...
 
Bovenaan