THE KITE RUNNER aka DE VLIEGERAAR aka LOVEC DRAKů

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vendula

Actief Lid
Pokud máte zájem o dobrý divácký zážitek, určitě si udělejte čas a zajděte si do kina na výše zmíněný film. Osobně se chystám ještě na knížku, ale to až bude čas.

Zde ve stručnosti o čem to je...

Film na motivy slavného bestselleru Khaleda Hosseiniho o dvou afghánských chlapcích, Amirovi a Hassanovi. Amir je syn bohatého obchodníka, Hassan syn jejich sluhy. Spojuje je pevné pouto přátelství, přestože Amir občas využívá svého postavení a chová se k Hassanovi nadřazeně. Jejich největší radostí je každoroční závod v lovení draků, který má v Afghánistánu velkou tradici. Jednoho dne ale Amir Hassana ošklivým způsobem zradí. Celý život pak cítí vinu a snaží se ji odčinit. Šanci ale dostane až po dvaceti letech, kdy už dávno žije v Americe. Přesto se vydává zpátky do Kábulu ovládaného Talibanem napravit své dávné hříchy.

Mě osobně se velmi líbilo zpracování, herecké výkony, celý příběh.

Ráda uslyším i vaše názory.
 
Zrovna vcera jsem na nem byla v kine! Byl to jeden z nejlepsich filmu, co jsem v posledni dobe videla. Perfektne udelane - hlavne me zaujal ten krasny Afganistan v roce 1978 a potom ta zmena v roce 2000..... V televizi byl jeste nedavno film "Osama", taky afganska tematika - o male Afgance, kterou matka ostrihala a vydavala za chlapce, aby mohla pracovat, ale pri razii mestem odvedl Taliban do vycvikoveho tabora pro budouci vojaky....
Musela jsem se taky podivovat, jak byli kluci sikovni s temi draky, ja teda poustim taky, mam k nemu navod, jak delat salta a otocky, ale vzdycky to skonci padem...a pak desetiminutove rozmotavani provazu...:bloos2:
 
Ahoj,
nevite jestli se ta knizka da sehnat i v cestine? Mam tu holandsky vydani, ale radsi bych to cetla v materstine. Nemusela bych se na to tak soustredit a vic bych si to cteni uzila.
Uz jsem shanela nekolik knizek, ale bud to v CR vubec neznaji nebo to na webovkach neuvadeji...:confused:
 
Bovenaan