Muziek The Beatles Revival

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door kuurgast, 27-02-2014.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  'Supergaaf' optreden Beatles Revival Band in Emst

  Wat een geweldig optreden was het zaterdag in de Blue Sky in Emst. Alle bekende hits, zoals Help, I Want to Hold Your Hand, Come Together, Yesterday, Let It Be, Hey Jude en vele andere werden ten gehore gebracht. The Beatles Revival Band was zaterdag dan ook in topvorm.


  Zoals de bandleden uit Praag na afloop zeiden dat dit één van hun beste optreden was van de afgelopen periode. En dat kon Minie de Weerd uit Terwolde volmondig beamen. ,,Als je je ogen dicht doet, hoor je werkelijk geen verschil tussen The Beatles van destijds en deze band. Met name die gitaren. Supergaaf. Wat heb ik genoten’’, zegt Minie.

  [​IMG]

  Na het optreden in Emst vertrokken ze richting Praag om volgende week weer elders op te treden ergens in Europa. Want ze treden op in heel Europa. Maar ze komen ook weer terug naar Nederland. Zo zijn ze op 5 mei 2020 van de partij tijdens het grote Bevrijdingsfestival in Oosterbeek. Daarvoor zijn ze al eerder in Nederland te bewonderen in Heiloo, Noordwijk, Oosterwolde en Doorwerth.

  Een stukje geschiedenis van The Beatles Revival door Minie de Weerd:
  Ludek Maulis (leider van de band) en zijn broer Zbinek Maulis zaten op het gymnasium in Praag toen zij een coverbandje startten. De jongens speelden de eerste jaren op campings en bij hen in de buurt, zoals Kladno. Drummer was (en is) Jirka Tryskas. Solo-gitarist werd Petr Lux. De band speelde opvallend vaak nummers van The Beatles en de jongens besloten om als Beatles Revival Band verder te gaan.
  Ze gingen alles van de originele Beatles uit Liverpool kopiëren. De originele instrumenten en toneel-apparatuur werden aangeschaft. Ook lieten de jongens zich Beatles-kostuums aanmeten. Het allerbelangrijkste was de muziek en die werd steeds beter.
  De band werd bekend en het buitenland ontdekte haar. Eerst trad de band op in Tsjechië en in de landen rondom Tsjechië, maar daar kwamen steeds meer landen bij en tegenwoordig wordt veel opgetreden in Denemarken, Slovenië, Nederland en er werd een week lang opgetreden in Liverpool, de stad waar de originele Beatles vandaan kwamen. Overal heeft de band veel succes en is ze erg bekend geworden. Er wordt overal opgetreden, op besloten feesten, maar ook in de openlucht, in theaters, zalen, festivals etc. etc.
  In diverse landen, onder meer in ons land, heeft de band een manager. TBR toert met een bus en doet alles zelf. De band heeft geen crew.
  Veel andere Beatles-bandjes gingen in het verleden ter ziele, maar The Beatles Revival Band bestaat inmiddels 27 jaar en heeft nog steeds veel optredens. Tot nu toe ongeveer 4000.

  Bron: epernet.nl
   
  kuurgast, henniekootstradekiel, bruinh en 1 andere persoon vinden dit leuk/interessant.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Aanvulling voor The Beatles Revival de rest van het jaar:

  22 maart 2020 Tessenderloo (BE) – Zwarte Markt
  4 april 2020 Zuid Beijerland – zaal Eendrachtshoeve
  2 mei 2020 Krimpen aan de Lek – Cultuurhuis
  22 mei 2020 Weert – theater De Bosuil
  24 juli 2020 Valkenburg– Openluchttheater
  23 augustus 2020 Gouda – Houtmanplantsoen, 14.00 tot 16.30 uur gratis
  28 augustus 2020 Soestdijk – Paleis Soestdijk
  30 augustus 2020 Gorinchem – Zomerfeesten
  4 september 2020 Apeldoorn – Fletcher hotel
  5 september 2020 Paterswolde – Fletcher hotel
  23 oktober 2020 Hoogwoud
  24 oktober 2020 Zaandam – CC Bullekerk
  18 december 2020 De Lutte – Fletcher hotel
  19 december 2020 Steenwijk – Fletcher hotel
   
  Maarten en Pelhřimov vinden dit leuk/interessant.
 3. Voor wie binnenkort één van deze concerten had willen bezoeken: ga er maar van uit dat een heleboel optredens geschrapt worden vanwege de Coronacrisis.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

Deel deze pagina