Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova voor het eerst sinds 2012 naar laatste acht

Petra Kvitova heeft voor het eerst sinds 2012 weer de kwartfinales bereikt op Roland Garros. De als zevende geplaatste Tsjechische won met 6-2 6-4 van de Chinese Zhang Shuai.

ANP051020200-1.jpg


De 30-jarige Kvitova, die het duel al op 6-2 5-2 kon uitserveren, is na vier duels nog zonder setverlies in Parijs. Speelsters van naam heeft de mondiale nummer 11 op weg naar de laatste acht nog niet verslagen.

Om de halve finales te bereiken, moet Kvitova zien af te rekenen met de Duitse Laura Siegemund, die nooit eerder zo ver kwam op een grand slam. De nummer 66 van de wereld ontdeed zich in de vierde ronde met 7-5 6-2 van de Spaanse Paula Badosa, die in de vorige ronde oud-winnares Jelena Ostapenko verraste.

Acht jaar geleden wist Kvitova door te dringen tot de halve finales, waarin ze verloor van de uiteindelijke winnares Maria Sjarapova.

Kvitova won twee keer Wimbledon (in 2011 en 2014) en stond één keer in de finale van de Australian Open (2019).

Barbora Krejcíková uitgeschakeld
De met Kvitova overgebleven Tsjechische Barbora Krejcíková is in deze achtste finales uitgeschakeld. Tegen Nadia Podoroska uit Argentinie verloor ze in 3 sets met 2-6, 6-2 en 6-3.

Bron: ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova naar halve finales na zege op Siegemund

Petra Kvitova heeft zich verzekerd van een plek in de halve finales van Roland Garros. De als zevende geplaatste Tsjechische was met 6-3 6-3 te sterk voor de Duitse Laura Siegemund.



In de eerste set was één servicebreak beslissend voor Kvitova, maar in de tweede set vielen er liefst zes breaks te noteren. Siegemund, de nummer 66 van de wereld, eindigde het duel na een uur en twintig minuten met een dubbele fout.

De 30-jarige Kvitova, die ook in 2012 wist door te dringen tot de halve finales, neemt het bij de laatste vier op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse speelsters Danielle Collins en de als vierde geplaatste Sofia Kenin. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Poolse Iga Swiatek en Nadia Podoroska uit Argentinië.

Kvitova jaagt in Parijs op haar derde grandslamtitel; de mondiale nummer 11 was twee keer de beste op Wimbledon, in 2011 en 2014.

Bron: ad.nl
 
Kenin verslaat Kvitová en treft Swiatek in piepjonge finale Roland Garros

Bron nu.nl - 08 oktober 2020

De finale van Roland Garros bij de vrouwen gaat zaterdag tussen de 21-jarige Sofia Kenin en de 19-jarige Iga Swiatek. De als vierde geplaatste Amerikaanse versloeg Petra Kvitová met 6-4 en 7-5.

Voor zowel Kenin als Kvitová was het opvallend genoeg pas het eerste duel met een geplaatste speelster in Parijs. De Tsjechische had tot de halve finale nog geen set af hoeven staan, maar liep tegen de Amerikaanse voortdurend achter de feiten aan. Dankzij een dubbele break liep Kenin in de openingsset snel uit naar een 4-1-voorsprong. Kvitová wist één break nog te repareren, maar kon niet voorkomen dat de Amerikaanse de set pakte.

In de tweede set leek Kenin met een vroege break makkelijk door te stomen naar de finale. Toen ze voor de wedstrijd mocht serveren, had ze haar zenuwen echter niet in bedwang en zag ze Kvitová terugbreken naar 5-5. Het bleek echter uitstel van executie voor Kvitová, die meteen haar service weer inleverde en Kenin vervolgens ondanks een breekpunt tegen niet opnieuw zag falen bij het uitserveren van de partij. De Amerikaanse sloeg op haar eerste matchpoint direct toe.
 

Ad Verschoor

Donateur
Strafpunt voor Plísková na vernielen rackets bij uitschakeling in Melbourne

BB1dDVS4.img


Karolína Plísková heeft zich zaterdag van haar slechtste kant laten zien in de derde ronde van de Australian Open. De nummer zes van de wereld verloor een punt wegens haar wangedrag en ging met tweemaal 7-5 onderuit tegen Karolína Muchová.

Nadat Plísková de eerste set verloor, sloeg ze uit frustratie haar racket stuk in Melbourne. Umpire Alison Hughes gaf de Tsjechische een officiële waarschuwing, waarop Plísková de spelerstunnel inliep en een tweede racket vernielde.

Dat werd door een official gerapporteerd aan de umpire, die Muchová een extra punt toekende. Plísková ontstak in woede en riep onder meer naar de umpire: "Het gebeurde naast de baan. Ik mag daar doen wat ik zelf wil." Volgens de regels van tennisbond ITF is het spelers echter niet toegestaan om "zich gewelddadig of agressief te gedragen, bijvoorbeeld door het schoppen of gooien van rackets en andere materialen op het terrein van het toernooi".

Na haar woedeuitbarsting begon Plísková zeer sterk aan de tweede set. Ze kwam op een 5-0-voorsprong, maar verloor vervolgens liefst zeven games op rij en verloor daardoor de wedstrijd tegen haar landgenote.

De 28-jarige Plísková heeft als voormalig nummer één van de wereld nog nooit een Grand Slam weten te winnen. De afgelopen twee jaar kwam ze zelfs bij geen enkele Grand Slam verder dan de vierde ronde.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Australian Open: Muchova verrast Barty en treft Brady in halve finale

Karolina Muchova heeft voor een daverende verrassing gezorgd op de Australian Open. De 24-jarige Tsjechische, als 25e geplaatst in Melbourne, schakelde in de kwartfinale topfavoriet en publiekslieveling Ashleigh Barty uit.


De Australische begon prima aan de wedstrijd, maar een medische time-out van Muchova in de tweede set deed 't duel kantelen. Het leek even niet goed te gaan met de Tsjechische, maar Barty leek er meer last van te hebben dan Muchova. De Tsjechische herstelde en denderde door naar de verdiende zege: 1-6, 6-3, 6-2.

In de halve finale stuit Muchova op de Amerikaanse Jennifer Brady. De nummer 22 van de plaatsingslijst was in haar kwartfinale te sterk voor haar landgenote Jessica Pegula.

Bron: sportdome.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennisster Kvitova pakt met overmacht titel in Doha

De Tsjechische tennisster Petra Kvitova heeft met groot vertoon van macht het WTA-toernooi van Doha gewonnen. De als vierde geplaatste Kvitova liet in de finale in 66 minuten Garbiñe Muguruza uit Spanje met 6-2 6-1 kansloos. Het betekende een herhaling van de finale van 2018, toen Kvitova in drie sets won.

428092641.jpg


Kvitova troefde de Spaanse, die vrijdag nog een walk-over had gekregen van Victoria Azarenka, op alle fronten af. De nummer 10 van de wereld benutte vijf van haar negen breakpoints en won bijna twee derde van de punten op haar eerste opslag. Muguruza verzilverde slechts één breakkans en won nog niet eens de helft van de punten op haar eerste service.

Vorig jaar verloor de 30-jarige Kvitova, die voor de 28e keer de beste was op een WTA-toernooi, in Doha nog in de eindstrijd van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Bron: anp.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Zwangere dubbelspecialiste Strycova stopt met tennis

De Tsjechische tennisster Barbora Strycova (35) is zwanger en heeft besloten haar carrière te beëindigen. Dat meldde ze op een persbijeenkomst in Praag. Ze blonk uit in het dubbelspel. Met de Taiwanese Hsieh Su-wei won ze in 2019 Wimbledon. In 2016 pakte ze met Lucie Safarova het brons op de Olympische Spelen van Rio.

img-040521-162.jpg

Zwangere dubbelspecialiste Strycova stopt met tennis

"Ik verwacht niet dat ik terugkeer na mijn bevalling, maar ik zou dan nog wel een keer voor publiek willen spelen. Afscheid nemen op Wimbledon zou een droom zijn, maar lukt dat niet dan ga ik wel iets in Tsjechië organiseren", zei de winnares van 31 dubbeltitels.

In het enkelspel was Strycova minder succesvol, hoewel ze toch twee WTA-toernooien op haar naam schreef en in 2019 ook de halve finales haalde op Wimbledon.

Bron: lc.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková in Rome voor 3e keer in finale

Karolína Plísková heeft zich voor het derde jaar op rij voor de finale van het graveltoernooi van Rome geplaatst. De Tsjechische (WTA-9) worstelde zich in de halve finales langs de Kroatische Petra Martic (WTA-25): 6-1,3-6,6-2.

Plísková won het toernooi in 2019 en verloor in 2020 in de finale van Simona Halep. Vrijdag overleefde ze een drietal matchpoints tegen Jelena Ostapenko.

Martic had vier van de vorige zes duels met Plísková gewonnen, maar kwam er in de eerste set niet aan te pas. Vanaf 2-2 in set twee begon Plísková te knoeien, terwijl Martic haar niveau opkrikte. In set drie repareerde Martic een vroege break, maar daarna was Plísková de baas.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Swiatek vernedert Plisková in Rome

Iga Swiatek heeft op indrukwekkende wijze het graveltoernooi van Rome op haar naam geschreven. De Poolse tiener gaf in de finale Karolína Plísková een
onvervalst pak slaag: 6-0,6-0.


Swiatek (WTA-14) had hun enige eerdere ontmoeting in drie sets gewonnen, maar dat was op hardcourt. Ze kan beter uit de voeten op gravel; zo won de Poolse
vorig jaar verrassend Roland Garros.

In de finale in Rome zette de 19-jarige Swiatek de onmachtige Plísková te kijk. De lijdensweg van de Tsjechische duurde op de baan slechts 46 minuten, maar zal
nog weken, zo niet maanden in haar hoofd zitten. De Poolse gunde de nummer negen van de wereld welgeteld dertien punten.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennisster Krejcikova pakt eerste WTA-titel

Tennisster Barbora Krejcikova heeft haar eerste titel in het WTA-circuit veroverd. De Tsjechische nummer 38 van de wereldranglijst was in de finale van het graveltoernooi in Straatsburg in twee sets te sterk voor de Roemeense Sorana Cirstea: 6-3 6-3.


430852261.jpg


De 25-jarige Krejcikova won eerder al veertien titels in het ITF-circuit. Ze speelt komende week in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Parijs tegen haar landgenote Kristyna Pliskova, die op de 89e plaats staat in het mondiale klassement. Krejcikova haalde vorig jaar op Roland Garros de vierde ronde.

Bron: anp.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennisster Krejcikova voor het eerst in kwartfinales grand slam

PARIJS - De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova heeft voor het eerst in haar carrière de kwartfinales bereikt van een grand slam. De nummer 33 van de wereld rekende op Roland Garros in de vierde ronde overtuigend af met de Amerikaanse Sloane Stephens: 6-2 6-0.


De 25-jarige Krejcikova verkeert in de vorm van haar leven. Ze won in aanloop naar het graveltoernooi in Parijs het toernooi van Straatsburg. Dat was haar eerste toernooizege in het enkelspel. In het dubbelspel heeft ze een veel grotere reputatie. Met haar landgenote Katerina Siniakova won ze in 2018 Roland Garros en Wimbledon.

Stephens had weinig in te brengen. De Amerikaanse stond in 2018 nog in de finale van Roland Garros en won het jaar daarvoor de US Open. De voormalige nummer 3 van de wereld wist tegen Krejcikova slechts twee games te winnen en droop na ruim een uur af.

Bron: anp.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Barbora Krejcikova na thriller finaliste op Roland Garros

De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova heeft op sensationele wijze de eindstrijd bereikt op Roland Garros. De 25-jarige Krejcikova, die een wedstrijdpunt overleefde, versloeg de Griekse Maria Sakkari in een partij van 3 uur en 18 minuten met 7-5 4-6 9-7.


Zaterdag neemt Krejcikova het in de finale op tegen de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova. Sakkari wist haar knappe zege van een dag eerder op titelhoudster Iga Swiatek geen passend vervolg te geven. Ze kreeg op 5-3 in de derde set een matchpoint, maar dat werd door haar opponente weggewerkt met een gedurfde backhand, die ze na een sterke service in één keer uit de lucht nam.

1623384934096.png
Barbora Krejcikova heeft het geflikt, ze werkt een wedstrijdpunt weg en is finaliste in Parijs

Na een slijtageslag van ruim drie uur kreeg Krejcikova bij 7-6 in de derde set haar eerste drie wedstrijdpunten. Die werden allemaal met gedurfd tennis weggewerkt door Sakkari, die op een van de matchpoints ook een ace sloeg.

Beslissing met de backhand
Het werd 7-7 en na een overtuigende game van Krejcikova kreeg ze op 8-7 opnieuw een wedstrijdpunt. Een diepe bal van Sakkari werd door de lijnrechter uit gegeven, maar de scheidsrechter kwam van zijn stoel om de afdruk te bekijken en hij overrulede de beslissing. De verontwaardigde Krejcikova, die de overwinning al vierde, verloor het punt. Niet veel later maakte ze het alsnog af met een backhand langs de lijn, een slag die haar veel punten opleverde.
Krejcikova is de nummer 33 van de wereld. Vorig jaar haalde ze in Parijs de vierde ronde, maar verder is ze op de grandslamtoernooien nog nooit voorbij de tweede ronde gekomen.

Bron: telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Dubbelspecialiste Krejcíková stunt met enkelspeltitel op Roland Garros

De ongeplaatste Barbora Krejcíková heeft de titel op Roland Garros veroverd. De Tsjechische dubbelspecialiste versloeg in haar eerste grandslamfinale in het enkelspel de als 31ste ingeschaalde Russin Anastasia Pavljoetsjenkova in drie sets: 6-1, 2-6, 6-4.


De 25-jarige Krejcíková was in Parijs aan pas haar vijfde grandslamtoernooi in het enkelspel begonnen. Op Wimbledon en de US Open stond ze zelfs nog nooit solo op de baan. Er prijken daarentegen wel al vijf dubbelspeltitels op grandslamniveau op de palmares van de Tsjechische: twee in het vrouwendubbel en drie in het gemengd. Morgen kan ze daar aan de zijde van Katerina Siniakova een zesde aan toevoegen.

Enkelspel prioriteit
Dit jaar kreeg, geïnspireerd door haar in 2017 overleden oud-coach en voormalig Wimbledon-kampioene Jana Novotná, het enkelspel wat meer aandacht en dat betaalde zich uit met finaleplaatsen in Dubai en Straatsburg. Dat laatste toernooi, kort voor Roland Garros afgewerkt op gravel, leverde Krejcíková ook nog eens haar eerste WTA-titel op. Die goede vorm had ze meegenomen naar de Franse hoofdstad, getuige de reeks overwinningen die haar in de eindstrijd had gebracht.

Dubbele fouten
De start van Krejcíková, de nummer 33 van de wereld die in oktober voor het eerst de top-100 binnenkwam, in de finale was niettemin stroef dan wel nerveus. Mede door twee dubbele fouten keek ze al meteen tegen een achterstand aan. Maar het tij keerde snel: zes games later was de eerste set binnen.
De 29-jarige Pavljoetsjenkova, die twee weken geleden aan al haar 52ste grandslamtoernooi was begonnen maar ook voor het eerst in de finale stond, rechtte haar rug. Ze ruilde haar passieve houding in voor agressiever spel en bracht daarmee haar opponente herhaaldelijk in verlegenheid. Na twee breaks mocht ze op 5-1 voor de set serveren. Een setpoint ging echter verloren en kort daarop ook de game.

Pavljoetsjenkova, die door Krejcíková meer en meer op haar backhand geattaqueerd werd, liet vervolgens medische hulp aanrukken om pijn aan het linkerbovenbeen te verhelpen. Kennelijk met succes, want nadat de partij weer hervat was, leverde een servicebreak haar de tweede set op.

In beslissende derde set wist Pavljoetsjenkova serviceverlies direct te repareren, maar een tweede break op 3-3 werd de winnares van twaalf WTA-titels fataal. Krejcíková hield het hoofd koel in haar eigen opslagbeurt, waarna ze op de service van Pavljoetsjenkova tot tweemaal toe slechts één punt van de zege verwijderd was.

Tennisicoon
Die matchpoints liet ze nog onbenut, maar goed spreidend creëerde de verrassing van het toernooi er op eigen service opnieuw twee. De eerste verprutste ze met een dubbele fout, maar daarna kwam Pavljoetsjenkova ongewild te hulp met een te lang geslagen bal.
Krejcíková, opvolgster van de in de kwartfinales door Maria Sakkari uitgeschakelde Poolse Iga Swiatek, ontving de verdiende trofee tot haar eigen ongeloof uit handen van tennisicoon Martina Navratilova, de voormalige Tsjechische die Roland Garros in 1982 en 1984 won.

Bron: nos.nl
 
Krejcikova flikt het: na enkelspel wint ze ook dubbelspel Roland Garros

Bron: PZC.nl 13-06-21

Een dag na het veroveren van de titel in het enkelspel heeft de Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova ook het dubbelspeltoernooi gewonnen op Roland Garros. Samen met haar landgenote Katerina Siniakova was ze in de finale met 6-4 6-2 te sterk voor de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en Iga Swiatek uit Polen.

Krejcikova en Siniakova waren voor de derde keer de beste op een grandslamtoernooi. In 2018 wonnen ze zowel Roland Garros als Wimbledon.

21 jaar geleden was de Française Mary Pierce de laatste tennisster die erin slaagde zowel het enkelspel als het dubbelspel te winnen. In 2000 won ze het dubbelspel met Martina Hingis.
 

Ad Verschoor

Donateur
10e keer, goede keer: Pliskova staat eindelijk in halve finale op Wimbledon

Karolina Pliskova (WTA 13) heeft zich voor het eerst kunnen plaatsen voor de halve finales op Wimbledon. De Tsjechische rekende af met de Zwitserse verrassing Viktorija Golubic (WTA 66).


Voor het eerst in bijna 5 jaar was ze uit de top 10 van de WTA-ranking gesukkeld. Nog nooit haalde ze de kwartfinales op Wimbledon. De voortekenen zagen er niet al te best uit voor Karolina Pliskova in Londen, maar ze heeft alle voorspellingen weg gemept.

Ze plaatste zich bij haar 10e poging voor het eerst voor de kwartfinales en rekende daarin overtuigend af met Viktorija Golubic: twee keer 6-2. In de halve finale botst Pliskova op Aryna Sabalenka, die Ons Jabeur uitschakelde in twee sets (6-4, 6-3).

De 29-jarige Pliskova, goed voor 16 WTA-titels, jaagt nog steeds op haar eerste grandslamzege. In 2016 haalde ze wel de finale van de US Open, maar daarin verloor ze van Angelique Kerber.

Bron: sporza.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennisster Pliskova in finale op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova heeft zich geplaatst voor de finale op Wimbledon. De nummer acht van de plaatsingslijst schakelde de als tweede gerangschikte Arina Sabalenka uit Belarus uit. Ze won de partij met 5-7 6-4 6-4.


1625805495374.png
Tennisster Pliskova in finale op Wimbledon


De 29-jarige Pliskova kwam tot donderdag bij het grandslamtoernooi in Londen nooit verder dan de vierde ronde. In 2016 haalde ze de finale van de US Open, die ze toen verloor van de Duitse Angelique Kerber. Pliskova had het lastig in de eerste set tegen Sabalenka, die sterk serveerde. Maar na het verlies van de eerste set vocht de Tsjechische zich terug. Ze trok de stand in sets gelijk en had in de beslissende set aan een break genoeg om de winst naar zich toe te trekken. Ze maakte de wedstrijd tegen Sabalenka af met een ace.

"Het is ongelooflijk dat ik in de finale sta. Ik denk dat we allebei fantastisch speelden. Ik raakte gefrustreerd van haar goede service. Ze stond ook niets voor niets in de halve finales. Ik wist dat ik mijn beste tennis moest laten zien." Pliskova had het wel lastig na de moeizame beginfase. "Het is moeilijk om positief te blijven als het niet zo lekker loopt. Maar mijn team is super positief. Ik wil hen bedanken dat het mij toch lukte om rustig te blijven en op mijn spel te vertrouwen. Ik ben in het verleden ook succesvol geweest, dus ik weet hoe ik het moet doen."

Op Wimbledon treft ze in de eindstrijd de Australische Ashleigh Barty, die in de andere halve eindstrijd Kerber met 6-3 7-6 (3) versloeg. Pliskova en Barty staan allebei voor het eerst in de finale in Londen.

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Barty wint Wimbledon na winst op Pliskova

Tennnisster Ashleigh Barty heeft als eerste Australische in ruim vier decennia de Wimbledontitel op haar naam geschreven. De Australische wereldranglijstaanvoerder rekende in de finale op het heilige gras af met de Tsjechische Karolina Pliskova (8).


Barty schoot uit de startblokken en won de eerste veertien punten, pas op 3-0 wist Pliskova überhaupt een punt te pakken. Ondanks twee rebreaks kon de Tsjechische de set niet meer pakken, maar in set twee liet ze zien toch gewoon van de partij te zijn: op 5-5 leverde ze haar service in, waarna ze Barty terug kon breken en vervolgens de tiebreak won.

In de beslissende derde set plaatste Barty op 1-0 al gelijk een break en die bleek beslissend: de Australische kwam op eigen service nauwelijks nog in de problemen en maakte het op haar eerste matchpoint af met 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Bron: fok.nl
 

Ad Verschoor

Donateur

Krejcikova pakt titel bij tennistoernooi in Praag

1626675333106.png
Krejcikova pakt titel bij tennistoernooi in Praag
© ANP

PRAAG (ANP) - De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova heeft voor eigen publiek het toernooi van Praag op haar naam gebracht. In de finale had de nummer dertien van de wereld weinig moeite met Tereza Martincova. Ze gunde haar landgenote slechts twee games en won de partij in een uur en vijf minuten met 6-2 6-0.

De 25-jarige Krejcikova won in mei en juni op gravel achter elkaar het toernooi van Straatsburg en Roland Garros. De Tsjechische schoot op de wereldranglijst omhoog naar de dertiende plaats. Op Wimbledon kwam in de vierde ronde een einde aan haar zegereeks, maar in Praag pakte ze de draad weer op en won op hardcourt.

"Ik ben heel blij dat de wedstrijd voor mij positief is geëindigd", zei Krejcikova na afloop. "Tereza speelt momenteel uitstekend tennis en het was niet zo eenvoudig als het lijkt".
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova mist coach op US Open wegens problemen met visum

De Tsjechische tennisster Karolina Pliskova moet het tijdens de US Open stellen zonder haar coach Sascha Bajin. De Duitse trainer, die in het verleden ook samenwerkte met onder anderen Naomi Osaka, heeft geen visum gekregen voor de Verenigde Staten.


img-300821-228.jpg


"Tijdens de coronapauze vorig jaar verbleef Sascha langer dan hij had gemogen in de Verenigde Staten. Hij heeft een huis in Florida en wilde niet te veel reizen. Maar om die reden heeft hij nu geen visum gekregen", meldt Michal Hrdlicka, de manager en partner van Pliskova.
De 29-jarige Pliskova, de nummer 4 van de wereld, heeft haar landgenoot Leos Friedl ingehuurd als stand-in. Friedl is een voormalig dubbelspecialist.

Vijf jaar geleden reikte Pliskova tot de finale op de US Open. Ze verloor toen in de finale in drie sets van de Duitse Angelique Kerber.

Bron: dvhn.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Krejcíková verslaat Muguruza

Barbora Krejcíková staat bij haar debuut in New York in de kwartfinales. De Tsjechische Roland Garros-winnares liet na een vreemde slotfase tweevoudig
majorwinnares Garbine Muguruza (Spa, 9) gefrustreerd achter: 6-3,7-6 (4).
Krejcíková ergerde Muguruza door veel tijd tussen de punten te nemen en vroeg op 6-5 in de tweede set om een medische time-out vanwege een buikspierblessure.
Toen het spel hervat was, pakte ze zeven punten op rij en was de winst binnen. De 25-jarige Krejcíková stuit nu op de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka.

Ook Karolína Plísková (Tsj, 4) door in de achtste finale te winnen van de als 14e geplaatste Anastasia Pavljoetsjenkova.
 
Bovenaan