Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Tennistoernooi op gras in Berlijn

In Berlijn wordt deze week weer een tennistoernooi georganiseerd voor mannen en vrouwen.
In de kwartfinale wist Petra Kvitova te winnen van de Duitse Andrea Petkovic met 6-4 en 6-1.
In de halve finale ontmoet zij de Nederlandse Kiki Bertens.
 

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitová wint van Bertens bij rentree

Tennisster Kiki Bertens heeft voor het eerst sinds 26 februari weer een serieuze partij gespeeld. Petra Kvitová bleek tijdens een demonstratietoernooi in Berlijn met 6-3,6-2 te sterk.

Waar Bertens zich door de coronacrisis vooral had beziggehouden met partijtjes virtueel tennis, had Kvitová al een paar echte potjes in de benen.

Bertens had tegen de specialiste op gras, tweevoudig winnares van Wimbledon, weinig in te brengen. In het begin van de tweede set wist ze de sterke service van Kvitová te breken, maar de volgende zes games waren voor de Tsjechische.

Petra Kvitová (Tsj) neemt het in de finale op tegen de Oekraiense Jelina Svitolina.
 

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitová verliest finale Berlijn

Vandaag is in Berlijn de finale gespeeld van het grastoernooi voor dames. De Oekraiense Jelina Svitolina won van de Tsjechische top-tien speelster Petra Kvitová met 3-6, 6-1 en 10-5.

De uitgestelde finale werd gespeeld op een hardcourtbaan in de hangar van het voormalig vliegveld Tempelhof.
 

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitová opnieuw in finale

De afgelopen dagen werd een toernooi afgewerkt op gras, al moest de finale uiteindelijk op hardcourt gespeeld worden.

Nu wordt een toernooi gehouden op hardcourt in de hangar van Tempelhof in Berlijn. In de halve finale speelde Petra Kvitová tegen de Duitse Andrea Petkovic. Zij won in 3 sets met 3-6, 6-4 en 10-5.
Nog niet bekend is wie haar tegenstandster zal zijn in de finale.
 

Ad Verschoor

Donateur
Sevastova klopt Kvitová in finale

De Letse Anastasija Sevastova heeft het demonstratietoernooi in Berlijn gewonnen. In een hangar op het voormalig
vliegveld Tempelhof versloeg ze Petra Kvitová uit Tsjechië met 3-6,6-3,10-5.


Sevastova deelde de eerste tik uit met een break in de openingsgame. In het vervolg haperde haar opslag echter te
vaak, waardoor Kvitová de overhand kreeg in de opslaggames van de Letse.

Serveren ging in de tweede set een stuk beter en Sevastova sleepte er een derde set uit, in dit geval een supertiebreak.
Daarin ging het, mede door twee dubbele fouten, al snel mis voor Kvitová. In een mum van tijd leidde Sevastová met 9-3, waarna ze het derde matchpoint benutte.
 

Ad Verschoor

Donateur
Schuurs pakt dubbeltitel met Peschke op WTA-toernooi in New York

Demi Schuurs heeft met haar Tsjechische dubbelpartner Kveta Peschke het WTA-toernooi van Cincinnati gewonnen. Het als derde geplaatste tweetal versloeg in New York, waar het evenement wordt afgewerkt vanwege de coronacrisis, in de finale de Amerikaanse Nicole Melichar en de Chinese Xu Yifan in drie sets: 6-1 4-6 10-4.

Schuurs en Peschke hadden vrijdag in de halve eindstrijd opmerkelijk vlot de titelverdedigers Lucie Hradecka (Tsjechië) en de Sloveense Andreja Klepac uitgeschakeld: 6-2 6-1.

Schuurs en Peschke stonden in vijf partijen in New York slechts twee sets af. De 27-jarige Limburgse vormt sinds begin dit jaar een dubbelkoppel met de 45-jarige Tsjechische. Tot aan de maandenlange coronastop hadden ze weinig succes.

Schuurs veroverde haar elfde dubbeltitel op de WTA Tour. Peschke haalde haar 35ste titel in het dubbelspel binnen.

Komende week begint op hetzelfde complex de US Open. Schuurs en Peschke zijn in New York als vierde geplaatst en spelen in de eerste ronde tegen de Canadese Sharon Fichman en de Kroatische Darija Jurak.

Bron: pzc.nl
 
Als eerste geplaatste Plísková begint US Open met probleemloze zege

Nu.nl - 31 augustus 2020


Karolína Plísková is de US Open maandagavond begonnen met een degelijke overwinning. De nummer één van de plaatsingslijst was een maatje te groot voor Anhelina Kalinina uit Oekraïne.

Na een partij van iets meer dan een uur stond er 6-4 en 6-0 op het scorebord in New York. In de volgende ronde staat Plísková, die nog op haar eerste Grand Slam-titel wacht, tegenover Caroline Garcia uit Frankrijk.

Plísková zou normaal gesproken niet de hoogstgeplaatste speelster zijn, maar vanwege de coronapandemie is een flink aantal toppers - onder anderen Kiki Bertens bleef thuis - afwezig op Flushing Meadows.

Ook de als zesde ingeschaalde Petra Kvitová haalde de tweede ronde. Ze won met 6-3 en 6-2 van de Roemeense Irina Bega.

Bij de US Open gelden zeer strenge coronamaatregelen. Er is geen publiek aanwezig bij de partijen en de deelnemers moeten in hun 'bubbel' blijven.
 

Ad Verschoor

Donateur
kvitova-ondanks-lastige-openingsset-naar-derde-ronde-us-open.jpg


Kvitová ondanks lastige openingsset naar derde ronde US Open

Petra Kvitová is woensdag doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open. De als zesde geplaatste Tsjechische had in de tweede ronde één set moeite met Kateryna Kozlova uit Oekraïne: 7-6 (3) en 6-2.

Kvitová kwam in de eerste set vrij snel een break achter. In de tiende game werkte de nummer tien van de wereld een setpunt weg en brak vervolgens terug, waarna ze in de tiebreak zelf wel toesloeg.

Daarmee was het verzet van Kozlova gebroken. De mondiale nummer 99 kwam in een mum van tijd met 5-1 achter en moest zich na één uur en drie kwartier gewonnen geven op haar eerste matchpoint tegen.

In de derde ronde neemt Kvitová het op tegen de winnares van de partij tussen de Belgische Kirsten Flipkens en de Amerikaanse Jessica Pegula.

Door: NU.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Favoriete Pliskova strandt in tweede ronde US Open

BB18Ed2X.img
© Favoriete Pliskova strandt in tweede ronde US Open

NEW YORK (ANP) - De als eerste geplaatste Karolina Pliskova is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Tsjechische tennisster werd met 6-1 7-6 (2) verrast door de Française Caroline Garcia, de nummer 50 van de wereld.

Pliskova kwam in de tweede set nog terug na een 4-2-achterstand, maar in de tiebreak verloor ze vanaf 2-2 vijf punten op een rij. Gedesillusioneerd verliet ze het lege Louis Armstrong Stadium, de tweede baan van de US Open. Pliskova liet in de tweede set bij een 5-4-voorsprong twee setpunten onbenut.

Door de afwezigheid van Ashleigh Barty en Simona Halep gold de mondiale nummer 3 Pliskova plots op basis van haar ranking als titelfavoriete. De 28-jarige Tsjechische heeft nog nooit de titel gepakt op een grand slam. In 2016 stond ze in de finale van de US Open.

In aanloop naar de US Open werd Pliskova op het WTA-toernooi van Cincinnati, dat in verband met het coronavirus eenmalig in New York werd gespeeld, ook al vroegtijdig uitgeschakeld. Toen verloor ze van de Russin Veronika Kudermetova.

Bron: ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová verrassend uitgeschakeld op US Open

Terwijl bij de mannen het toernooi met de diskwalificatie van Novak Djokovic een onverwachte wending heeft gekregen, is er bij de vrouwen ook een verrassende uitschakeling.


De als zesde geplaatste Petra Kvitová moest in de vierde ronde namelijk het hoofd buigen voor Shelby Rogers. De Tsjechische miste maar liefst vier matchpoints en verloor de wedstrijd met 6-7 (5), 6-3, 6-7 (6).

Kvitová, die het enige eerdere duel met de Amerikaanse in 2016 op Roland Garros ook al had verloren, kwam in de eerste set terug van een break achterstand, knokte zich in de tiebreak van 2-5 naar 5-5, maar kon de set niet binnenhalen.

Ze repareerde de schade door de tweede set met 6-3 te winnen, waarna het in de derde set nog lang spannend bleef. Op 5-4 miste Kvitová drie matchpoints op de service van Rogers en in de tiebreak sloeg ze op 6-5 een dubbele fout. Rogers (WTA-93) sloeg daarna koelbloedig toe.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Vondrousová naar halve finale WTA - Rome

Markéta Vondrousová is op het gravel van Rome doorgedrongen tot de laatste vier. De 21-jarige Tsjechische (12) had het één set lastig tegen de Oekraïense Jelina Svitolina (4),die na een uur en 22 minuten met 3-6,0-6 afdroop.

Vondrousová,in de tweede ronde te sterk voor Arantxa Rus, speelde voor de vierde keer tegen Svitolina en stapte voor het eerst als winnares van de baan.

Vondrousová werkte in haar eerste twee servicegames zes breakpoints weg, brak Svitolina bij 2-1 en wist ook bij 4-2 nog twee breakpoints weg te poetsen. In de tweede set heerste Vondrousová, die in totaal 25 winners sloeg, tegenover maar negen voor de mondiale nummer zes.

In de halve finale speelt Vondrousova tegen haar landgenote Karolina Pliskova, die haar partij wist te winnen van de Belgische Louise Mertens.
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková probleemloos naar finale

Titelverdedigster Karolína Plísková was vrij snel klaar met haar partij. Zij versloeg in een Tsjechisch onderonsje Markéta Vondrousová met 6-2,6-4.


Vondrousová won in de tweede ronde van Arantxa Rus en schakelde zaterdag in de kwartfinales Jelina Svitolina (4) uit, de toernooiwinnares van 2017 en 2018.

Zondag liep het een stuk stroever bij de 21-jarige. De 7 jaar oudere Plisková denderde naar 5-2 en had daarna drie setpoints nodig om de tweede break te plaatsen en zo de set te pakken. In de tweede set wist Vondrousová zich van 2-4 nog wel terug te knokken naar 4-4, maar ze moest daarna toch buigen voor de harde klappen van Plísková.

Pliskova speelt in de finale van het toernooi tegen de Roemeense Simona Halep.
 

Ad Verschoor

Donateur
Halep wint toernooi van Rome door opgave Plísková

Simona Halep heeft maandag het WTA-toernooi van Rome gewonnen. In de finale gaf haar tegenstander Karolína Plísková na 32 minuten en bij een stand van 6-0 en 2-1 met een rugblessure op.

Halep won de eerste set in twintig minuten. Ze stevende af op een gemakkelijke zege op het graveltoernooi toen Plísková met een blessure de strijd staakte.

In Rome boekte Halep haar derde toernooizege van dit jaar. Eerder was ze al de beste in Praag en Dubai. De Roemeense verloor pas twee partijen in 2020: de halve finale van de Australian Open en de tweede ronde in Adelaide.

Net als veel andere speelsters bereidde de nummer twee van de wereldranglijst zich in Rome voor op Roland Garros, dat zondag begint. Halep won de Franse Grand Slam in 2018.

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tennisster Kvitova naar tweede ronde Roland Garros

Petra Kvitova heeft zich op Roland Garros verzekerd van een plek in de tweede ronde. De als zevende geplaatste Tsjechische was met 6-3 7-5 te sterk voor de Française Océane Dodin, de mondiale nummer 118.

kvi.jpg

In de tweede set bood Dodin goed partij; ze maakte een break achterstand ongedaan en kwam met 4-3 voor. Na een break op 5-5 maakte Kvitova het na 79 minuten overtuigend af.

De partij werd gespeeld onder het dichte dak van het Court Philippe Chatrier, het vernieuwde centercourt op Roland Garros. Het regende de hele ochtend in Parijs, waardoor de andere partijen voor onbepaalde tijd werden uitgesteld.

Vorig jaar kwam Kvitova niet in actie in Parijs. Vlak voor haar eerste partij meldde ze zich af met een armblessure. In 2012 haalde ze de laatste vier, maar de laatste jaren vielen haar resultaten wat tegen.

Bron: anp.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Vondrousova na finale in 2019 nu in eerste ronde exit

Marketa Vondrousova heeft haar stunt van vorig jaar in Parijs niet kunnen herhalen. De 21-jarige Tsjechische, die vorig jaar de finale van Roland Garros verloor van de Australische Ashleigh Barty, sneuvelde in de eerste ronde. Vondrousova, als vijftiende geplaatst, verloor in twee sets van de Poolse Iga Swiatek: 6-1 6-2.

Vondrousova bereikte vorig jaar de finale van het Franse grandslamtoernooi zonder een set te verliezen. Alleen in de finale kon ze haar hoge niveau niet doortrekken en verloor ze kansloos van Barty: 6-1 6-3.

Ruim een jaar later was de Tsjechische geen schim van de verrassing van 2019. Tegen de Poolse nummer 52 van de wereld had ze geen schijn van kans en werd ze vijf keer gebroken. In iets meer dan een uur zat Roland Garros 2020 er voor haar alweer op.

Bron: ziggosport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková komt terug van achterstand in eerste ronde Roland Garros

Karolína Plísková heeft zich dinsdag met de nodige moeite geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De nummer twee van de plaatsingslijst kwam tegen Mayar Sherif terug van een 0-1-achterstand in sets: 6-7 (9), 6-2 en 6-4.

Plísková slaagde er in de eerste set maar niet in om afstand te nemen van de nummer 172 van de wereld en verloor zelfs de eerste set na een tiebreak. Ze liet zich echter niet van de wijs brengen en trok vervolgens alsnog aan het langste eind.

De 28-jarige Plísková wacht nog op haar eerste Grand Slam-zege. Ze stond al wel een keer in de finale van de US Open (2016) en in de halve finales van Roland Garros (2017) en de Australian Open (2019).

Bron: nu.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Pliskova uitgeschakeld in 2e ronde

Jelena Ostapenko heeft op Roland Garros de als tweede geplaatste Karolina Pliskova uitgeschakeld. De Letse kampioene van 2017 had de zege op de Tsjechische nummer 4 van de wereld in 69 minuten binnen: 6-4 6-2.

De 23-jarige Ostapenko, de nummer 43 van de wereld, won het toernooi drie jaar geleden maar haalde opvallend genoeg tijdens geen een andere editie de tweede ronde. Ze doet voor de vijfde keer mee in Parijs.

Pliskova was het toernooi al moeizaam begonnen. Ze had drie sets nodig om zich te ontdoen van de Egyptische qualifier Mayar Sherif, de nummer 172 van de wereld. Pliskova heeft geen geweldige staat van dienst op Roland Garros. In 2017 haalde ze de halve finales, maar verder kwam ze nooit verder dan de derde ronde.

Speelsters die wel de 3e ronde hebben bereikt

Drie Tsjechische dames hebben, in tegenstelling tot Karolina Pliskova, de 3e ronde bereikt.
Katerina Siniaková won van de Russische Pavljoetsjenkova met 6-3 en 6-4. In haar volgende ronde mag zij het opnemen tegen de Nederlandse Kiki Bertens.
Barbora Krejciková speelde tegen landgenote Barbora Strýcová en won in 3 sets 6-4, 3-6 en 6-3.
Petra Kvitová won haar partij tegen de Italiaanse Paolini met 6-3 en 6-3.

Alleen Kristýna Plisková moet het in deze 2e ronde nog opnemen tegen de Spaanse Muguruza.
 

Ad Verschoor

Donateur
Ook Kristýna Plisková uitgeschakeld

Een paar uur na de uitschakeling van Karolína Pliskova (2) viel ook het doek voor haar tweelingzus Kristýna. Garbine Muguruza (11) was verantwoordelijk voor de eliminatie van de Tsjechische, die ze met 6-3,6-2 naar de uitgang stuurde.

Plísková (WTA-69),die anders dan haar zus linkshandig is, haalde bij haar vijf eerdere deelnames in Parijs nooit de tweede ronde. Echt partij was ze dan ook niet voor de toernooiwinnares van 2016.

Toch was haar start nog hoopvol, want ze brak de Spaanse in de derde game. De vreugde daarover was van korte duur. Muguruza sloeg direct terug en gunde de 28-jarige Tsjechische in het vervolg geen enkele kans op een break meer.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bertens walst over Siniaková heen

Kiki Bertens heeft op Roland Garros overtuigend de achtste finales bereikt. De nummer acht van de wereld had maar
58 minuten nodig om Katerina Siniaková (WTA-61) te verslaan: 6-2,6-2.


Bertens, in 2016 halve finaliste, had deze week moeizaam gewonnen van Katarina Zavatska en Sara Errani, maar tegen de Tsjechische, die dit toernooi nog geen set had verloren, was ze oppermachtig.

Beide speelsters leverden hun eerste opslaggame in, maar na Bertens' tweede break op 3-2 had Siniaková, die vorig
jaar de achtste finales haalde, niets meer in te brengen. Bertens serveerde uitstekend, hield Siniaková onder druk
en gaf geen enkel breakpoint meer weg.

Barbora Krejcíková naar volgende ronde

Barbora Krejcíková (Tsj) heeft, in tegenstelling tot Siniakova, haar partij tegen Tsvetana Pironkova uit Bulgarije gewonnen. Barbora had er 3 sets voor nodig om de Bulgaarse op de knieën te krijgen. De setstanden waren 5 - 7, 6 - 4 en 6 - 3.

Vandaag zal Petra Kvitova proberen de volgende ronde te bereiken.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová wurmt zich langs talent Fernandez

Petra Kvitová (7) vocht zich langs het Canadese talent Leylah Fernandez. De net 18 jaar oud geworden nummer 100 van de wereld ging voortvarend van start, maar de Tsjechische won, met 7-5, 6-3.

Het scoreverloop was merkwaardig in de eerste set: Fernandez serveerde bij 5-1 voor de set, miste een setpunt, liet een tweede kans onbenut bij 5-3 en zag de Tsjechische toch de buit nog pakken. Dat bleek een forse tik voor de tiener, die in de tweede set direct op achterstand kwam en daar niet meer van herstelde.

Fernandez, net als Kvitová linkshandig, haalde vorig jaar als junior de finale van de Australian Open en Roland Garros en in Parijs greep ze toen de titel.

Bron: nos.nl
 
Bovenaan