Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Alleen Petra Kvitová in halve finale

In de kwartfinales van het WTA-toernooi in Praag zijn twee Tsjechische vrouwen uitgeschakeld.

Mihaela Buzarnescu (Roe) won van Kristýna Plísková (Tsj) met 6-2 en 6-3
Petra Kvitová (Tsj) won van Katerina Siniaková (Tsj) met 6-3 en 6-3

In de halve finale neemt Petra Kvitová het nu op tegen de Chinese Zhang Shuai
 

Ad Verschoor

Donateur

Petra Kvitova. © Getty Images
Kvitova bereikt finale in eigen land

Petra Kvitova staat in de finale van het WTA-tennistoernooi in Praag. De als tweede geplaatste Tsjechische speelster rekende in de halve eindstrijd af met de Chinese Zhang Shuai : 7-6 (6), 6-0.

Kvitova kan haar 23e titel op het hoogste niveau behalen. De 28-jarige nummer tien van de wereld won het toernooi in Praag nog niet eerder. In 2011 verloor ze de finale.

In de finale neemt Kvitova het op tegen de Italiaanse Camila Giorgi of de Roemeense Mihaela Buzarnescu.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische Kvitová pakt toernooizege in eigen land

Petra Kvitová heeft het WTA-toernooi van Praag gewonnen. De Tsjechische won voor eigen publiek in de eindstrijd met 4-6, 6-2, 6-3 van Mihaela Buzarnescu.

Tweevoudig Wimbledon-kampioene Kvitová stond voor de dertigste keer in een WTA-finale en greep haar 23ste titel. Ze kwam in de eerste set op 4-1, maar moest de set na een merkwaardige inzinking toch aan Buzarnescu laten.

Kvitová, de nummer tien van de wereldranglijst, hervond daarna haar ritme. De als 37 geplaatste Roemeense ergerde zich groen en geel aan het publiek, dat duidelijk op de hand van Kvitová was. Ze stapelde fout op fout, waardoor ze ook in haar tweede WTA-finale als verliezer van de baan ging.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková en Kvitová bereiken laatste acht in Madrid

Het WTA-toernooi in Madrid bereikt haar finalewedstrijden. In de achtste finale moest Kristýna Plísková het afleggen tegen de Roemeense nummer 1 van de wereldranglijst, Simona Halep. Zij verloor kansloos met 6-1 en 6-4. Twee Tsjechische vrouwen mogen uitkomen in de kwartfinalewedstrijden. Karolína Plísková won haar partij van de Amerikaanse Sloane Stephens met 6-2 en 6-3. Petra Kvitová won van Anett Kontaveit, uit Estland, met 6-7, 6-3 en 6-3.
Door deze beide overwinningen zijn er twee Tsjechische vrouwen, die de laatste acht bereikt hebben.
 

Ad Verschoor

Donateur

Pliskova schakelt Halep uit in Madrid

Karolina Pliskova heeft in de kwartfinales van het graveltoernooi van Madrid Simona Halep uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Tsjechische was in twee sets te sterk voor de Roemeense nummer één van de wereld: 6-4 6-3.

Pliskova brak haar tegenstandster twee keer in de eerste set, één keer vaker dan Halep. In de tweede set pakte de Tsjechische opnieuw een break op 1-1 en gaf ze die voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Op 5-3 in de set kreeg Pliskova drie matchpoints en benutte ze meteen de eerste.

De 26-jarige Tsjechische treft in de halve finales de winnares van de partij tussen de Russische Daria Kasatkina en haar landgenote Petra Kvitova.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Ook Petra Kvitová door naar halve finale.

In de halve finale van het WTA-toernooi in Madrid gaan twee Tsjechische vrouwen strijden om een finaleplaats.
Petra Kvitová wist haar partij in de kwartfinale te winnen van de Russische Daria Kasatkina met de overtuigende cijfers van 6-4 en 6-0. In de halve finale ontmoet Kvitová haar landgenote Karolína Plísková. In de andere halve finale wordt het een wedstrijd tussen de Nederlandse Kiki Bertens en de Franse Caroline Garcia.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova tegenstandster van Bertens in eindstrijd

Kiki Bertens staat zaterdag in de eindstrijd van het WTA-toernooi van Madrid tegenover Petra Kvitova. De Tsjechische was met 7-6 (4), 6-3 te sterk voor haar landgenote Karolina Pliskova.

Bertens trof Kvitova één keer eerder en dat werd een martelgang voor de Nederlandse. Op het centre court van Wimbledon werd ze in 2015 met 6-1, 6-0 weggeslagen.

De 28-jarige Kvitova, de nummer tien van de wereld, won het toernooi in Madrid al twee keer: 2011 en 2015. De tweevoudig Wimbledon-kampioene is de voormalig nummer twee van de wereld.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Na Praag nu overwinning in Madrid voor Petra Kvitová

Een week na de overwinning in eigen land (Praag) wint Petra Kvitová het WTA-toernooi van Madrid. Zijn deed dit in een meeslepende eindstrijd, die bijna drie uur duurde tegen de Nederlandse Kiki Bertens. De setstanden waren 7-6, 4-6 en 6-3

In de eerste set, die liefst vijf kwartier duurde, gaf Bertens (26) een 4-2 voorsprong uit handen. In de tiebreak die na ruim een uur volgde, kwam Bertens van 4-6 nog terug tot 6-6, maar met twee sterke punten trok de nummer 10 van de wereld de set naar zich toe.

Ook in de tweede set plaatste Bertens de eerste servicebreak. Op 5-4 mocht ze serveren voor setwinst en ze maakte het af met een ace.

In de derde set sloeg Bertens bij een 3-2 achterstand op breakpoint tegen een dubbele fout. Ze brak meteen terug, maar kon een nieuwe break niet meer repareren.

Bron: ANP
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova is heel boos en sloopt scheidsrechtersstoel

Na de verloren partij tegen Maria Sakkari tijdens het WTA-toernooi in Rome ging de Tsjechische Karolina Pliskova helemaal los.

Bij een 5-5 stand de beslissende set ging de scheids bij de derde deuce in de fout en dat leverde een break point op voor de Griekse. De scheids had een bal op het gravel wijd gegeven en na lang overleg en zoeken van de afdruk bleef de beslissing staan. Sakkari brak Pliskova gelijk. In de volgende game trok Sakkari de overwinning naar zich toe.

Geen hand maar gesloopte stoel
Na afloop van de wedstrijd zat de frustratie er nog goed in bij Pliskova. De Tsjechische deed een handreiking maar ging vervolgens tekeer met haar tennisracket op de stoel van de umpire.
 

Ad Verschoor

Donateur

Aanvaller Petra Kvitova aangehouden

De Tsjechische politie heeft een verdachte aangehouden die tennisster Petra Kvitova anderhalf jaar geleden met een mes zou hebben verwond.

De mogelijke dader is na een anonieme tip opgepakt. Kvitova zou hem volgens verschillende Tsjechische media inmiddels hebben herkend.

De 28-jarige Kvitova werd in december 2016 aangevallen toen ze een inbreker in haar huis betrapte. De tweevoudig winnares van Wimbledon liep daarbij verwondingen op aan haar linkerhand, maar werd dezelfde dag nog succesvol geopereerd. Ze was vijf maanden uit de roulatie.

Bron: ad.nl


 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova met moeite langs Royg op Roland Garros

Petra Kvitova staat in de tweede ronde van Roland Garros. De Tsjechische tennisster had meer dan twee uur nodig om zich te ontdoen van de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg: 3-6 6-1 7-5.

Kvitova is in Parijs als achtste geplaatst. Haar beste prestatie op het Franse grandslamtoernooi behaalde ze in 2012, toen ze strandde in de halve eindstrijd. In de volgende ronde neemt de tennisster het op tegen de Spaanse Lara Arruabarrena.

Victoria Azarenka redde het eerder vandaag niet in de eerste ronde. De Wit-Russische, halvefinaliste in 2013, moest haar meerdere erkennen in de Tsjechische Katerina Siniakova: 7-5 7-5.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Williams wint bij terugkeer van Pliskova

Serena Williams heeft haar rentree op Roland Garros opgeluisterd met een overwinning. De Amerikaanse won in de eerste ronde met 7-6 (4) 6-4 van de Tsjechische Kristyna Pliskova.

Williams speelt in Parijs haar eerst grandslamtoernooi sinds de geboorte van haar dochter. Ze is door haar afwezigheid op de baan afgezakt naar de 451e plek op de wereldranglijst. In de Franse hoofdstad had ze in het verleden veel succes. Ze won het toernooi in 2002, 2013 en 2015 en haalde in 2016 de finale.

Williams baarde in Parijs opzien met een bijzondere outfit. Ze speelde de partij in een zwarte 'catsuit' met een rode rand om haar middel.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische vrouwen bereiken 3e ronde in Parijs.

Nadat de Tsjechische mannen al vroeg zijn uitgeschakeld in het tennistoernooi Roland Garros in Parijs moeten de vrouwen de eer van hun land verdedigen. Het zijn Karolina Pliskova, Katerina Siniaková, Barbora Strýcová en Petra Kvitová die de 3e ronde hebben bereikt. Zij behoren tot de laatste 32 deelneemsters aan dit toernooi.
 

Ad Verschoor

Donateur
Indrukwekkende zegereeks Kvitova ten einde
ANP-57682793-756x422.jpg


Aan een serie van 13 overwinningen op rij is een einde gekomen voor tennisster Petra Kvitova. De als 8e geplaatste Tsjechische liet zich in de 3e ronde op Roland Garros verrassen door Anett Kontaveit. De speelster uit Estland won de partij in 2 sets, die allebei in een tiebreak werden beslist: 7-6 (6) 7-6 (4).


Kvitova won in aanloop naar het grandslamtoernooi in Parijs de graveltoernooien in Madrid en Praag. In Madrid versloeg ze in de finale Kiki Bertens.

De tweevoudig Wimbledon-kampioene opende vol vertrouwen tegen Kontaveit en nam in de 1e set een 3-1-voorsprong. Daarna nam Kontaveit steeds meer het initiatief over. Bij de stand van 5-4 en 6-5 in de 2e set kon de nummer 24 van de wereld de wedstrijd al uitspelen, maar toen stribbelde Kvitova nog tegen. In de tiebreak sloeg ze wel toe.


Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Genadeloze Sjarapova maakt korte metten met Pliskova
Maria Sjarapova heeft met een sterk optreden de vierde ronde bereikt van Roland Garros. De tweevoudig winnares van het grandslamtoernooi van Parijs was genadeloos voor Karolina Pliskova. Ze rekende in een uur tijd in twee sets af met de nummer zes van de plaatsingslijst uit Tsjechië: 6-2 6-1.

Alleen Barbora Strýcová naar laatste zestien
Barbora Strýcová moest vandaag uitkomen tegen haar landgenote Katerina Siniaková. Barbora wist deze partij te winnen in 2 sets met 6-2 en 6-3. Zij is de laatst overgebleven Tsjechische deelnemer en zal nu uitkomen in de achtste finale.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechen vroeg uitgeschakeld in Parijs
Barbora Strýcová was de enig overgebleven Tsjechische speelster die zich geplaatst had voor de achtste finale van het Roland Garros tennistoernooi in Parijs. Helaas moest zij het onderspit delven tegen Joelia Poetintseva uit Kazachstan. Barbora verloor in 2 sets met 6-4 en 6-3. Het wordt wachten op een volgend toernooi om de verrichtingen van Tsjechische tennissers te kunnen volgen.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechisch duo Krejcikova en Siniakova wint dubbelspel Roland Garros

imageName125254879_original-756x422.jpg


Het Tsjechische duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova heeft de finale van het vrouwendubbelspel op Roland Garros gewonnen. Ze waren in 2 sets te sterk voor het Japanse koppel Eri Hozumi en Makoto Ninomiya: 6-3 6-3.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Wat is dat toch ? Weer verliest Plisková op gras

Karolina Plísková is in Birmingham al in de eerste ronde uitgeschakeld. De nummer zeven van de wereld was op het
Britse gras kansloos tegen Magdalena Rybáriková (WTA-19): 2-6,3-6.

De lange Plísková lijkt over de juiste wapens voor grastennis te beschikken, maar het wil op die baansoort maar niet
vlotten. Op de Australian Open,Roland Garros en de US Open haalde ze minimaal de kwartfinales,op Wimbledon
strandde ze vijf jaar op rij in de tweede ronde.

Vorig jaar was het Rybáriková die haar een halt toeriep (en de halve finales haalde).En ook nu was de Slowaakse,
die in 2009 in Birmingham haar eerste WTA-titel veroverde,op alle fronten beter.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova zet superseizoen door met finaleplek Birmingham

Copyright-ProShots-2279912-756x422.jpg


Petra Kvitova staat opnieuw in de finale van het grastoernooi in Birmingham. De titelverdedigster plaatste zich voor de eindstrijd door Mihaela Buzarnescu uit Roemenië in 2 sets te verslaan: 6-3 6-2. De 28-jarige Tsjechische strijdt om de titel met de Slowaakse Magdalena Rybarikova, die met Barbora Strycova een landgenote van Kvitova klopte: 7-6 (1) 6-4.

Kvitova, 2-voudig winnares van Wimbledon, heeft deze week op het gras in Birmingham nog geen set verloren.

Supervorm in 2018
De Tsjechische heeft dit jaar nu al 36 partijen gewonnen, waarmee ze Simona Halep (35 zeges) aflost als meest succesvolle tennisster van het seizoen. ,,Dit had ik aan het begin van het seizoen niet verwacht. Ik startte het jaar niet zo goed in Australië, maar sindsdien gaat het ongelooflijk goed'', zegt Kvitova, die al op 4 toernooizeges staat in 2018 (behaald in Sint-Petersburg, Doha, Praag en Madrid).

Bron: sportnieuws.nl
 
Bovenaan