Tennis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Berdych na zege op Mischa Zverev in tweede ronde ABN Amro-toernooi Rotterdam

BBJ2pw8.img


Tomas Berdych heeft zich maandag bij de laatste zestien geschaard op het ABN Amro World Tennis Tournament. De als zesde geplaatste Tsjech was in de openingsronde te sterk voor de Duitser Mischa Zverev.

De 32-jarige Berdych, in 2014 de winnaar van het toernooi in Ahoy, had ruim een uur nodig om af te rekenen met Zverev, de mondiale nummer 53: 7-5 en 6-3.

De nummer zeventien van de wereld treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Duitser Jan-Lennard Struff en de Serviër Viktor Troicki.

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Tomas Berdych naar kwartfinales Rotterdam
Tomas Berdych heeft vandaag een makkelijke overwinning behaald. Hij won zijn partij in de achtste finales van de Servier Viktor Troiki met 6-1 en 6-2.
In de kwartfinale moet hij het opnemen tegen de als 4e geplaatste Belg David Goffin, die vorig jaar nog de finale van dit toernooi wist te bereiken.
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitová wint weer van Svitolina

Bij het sterk bezette WTA-toernooi in Doha is Jelina Svitolina (3) al in de achtste finales gestrand. De Tsjechische
Petra Kvitova (16) wees de Oekraïense, in 2017 nog goed voor vijf WTA-zeges, met 6-4,7-5 terug en bereikte de kwartfinale in Doha.

Svitolina was Kvitová één keer de baas, in 2014,maar in de zes wedstrijden daarna won ze maar één set. In Doha verloor ze in beide sets de laatste drie games.

De als 5e geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova kon haar plaatsing niet waarmaken en verloor in de achtste finale van de Amerikaanse Catherine Bellis met 7-6 en 6-3.
 

Ad Verschoor

Donateur
Einde ABN Amro-toernooi voor Berdych door ziekte
imageName118702763_original-756x422.jpg


Tomas Berdych heeft zichzelf deze vrijdag terug moeten trekken uit het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam door ziekte. De Tsjech stond om 12.30 uur eigenlijk in de kwartfinale tegen David Goffin, maar deze heeft hij dus moeten laten schieten.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Petra Kvitová bereikt halve finale in Doha
Petra Kvitová, die als 16e geplaatst was voor dit WTA toernooi in Doha, heeft de halve finale bereikt. Nadat Kvitová de eerste set met 6-4 won van de Duitse Julia Görges, moest de tegenstandster in de 2e set opgeven.
Petra Kvitová speelt in de halve finale tegen de nummer 1 van de wereld Caroline Wozniacki.
https://nos.nl/teletekst#100
 

Ad Verschoor

Donateur
Kvitova in marathonpartij naar finale.

Petra Kvitova heeft Caroline Wozniacki uit de finale gehouden van het WTA-toernooi in Doha. De nummer 21 van de wereldranglijst versloeg in een marathonpartij de mondiale nummer één. De Tsjechische kon na twee uur en 35 minuten de winst vieren: 3-6 7-6 (3) 7-5.

Beide speelsters hadden kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een break op 4-4 in de tweede set mocht Wozniacki gaan serveren voor de winst, maar de Deense liet die kans liggen. Haar Tsjechische opponent brak terug. Na verscheidene breaks over en weer moest een tiebreak de beslissing in de tweede set brengen. Kvitova trok daarbij aan het langste eind.

De derde set vertoonde eenzelfde beeld. Over en weer werden servicebeurten gebroken. Op 5-4 in de derde set kreeg Kvitova meerdere wedstrijdpunten, maar ze faalde in de afwerking. Het duurde uiteindelijk nog drie games voordat de beslissing viel. Beide speelsters braken elkaars service zes keer.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Reuzendoder Kvitova bekroont ijzersterk toernooi in Doha met eindzege

imageName119100960_original-756x422.jpg


De Tsjechische tennisster Petra Kvitova heeft zondag het zeer sterk bezette Qatar Total Open op haar naam geschreven. De nummer 21 van de wereld was in de finale na 2 uur en 16 minuten de Spaanse Garbiñe Muguruza de baas: 3-6 6-3 6-4.

De als 16e geplaatste Tsjechische versloeg in Doha liefst 3 tennissters uit de top 5 van de wereld. Ze versloeg zaterdag de nummer 1 Caroline Wozniacki in de halve eindstrijd. Eerder al moest de nummer 3 van de wereld, Elina Svitolina, eraan geloven. Muguruza is de nummer 4 van de mondiale ranglijst. De nummer 10 Julia Görges moest in de kwartfinale geblesseerd opgeven tegen Kvitova.

De 27-jarige Tsjechische pakte in Qatar haar 2e WTA-titel op rij. Ze won pas ook al in het Russische Sint-Petersburg.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Veel Tsjechische deelneemsters aan WTA-toernooi in Indian Wells

Aan het WTA-toernooi van Indian Wells (VS) nemen veel Tsjechische vrouwen deel. Vier van hen hebben inmiddels de tweede ronde bereikt, waarin Kristýna Plisková en Barbora Strýcová verloren. Door naar de volgende ronde zijn: Petra Kvitová die won van Joelia Poetintseva (Kaz) met 6-7, 7-6 en 6-4 en Markéta Vondrousová die won van de Engelse Johanna Konta met 7-6 en 6-4.
 

Ad Verschoor

Donateur
Twee Tsjechische vrouwen naar laatste zestien.

In het WTA-toernooi van Indian Wells hebben twee Tsjechische vrouwen de 3e ronde overleefd.

In deze ronde verloor Petra Kvitová van de pas 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova met 6-2 en 6-4.
Markéta Vondrousova deed het aanzienlijk beter en versloeg met 6-2 en 6-2 de Wit-Russische Aryna Sabalenka.
Ook Karolina Plisková bereikte de laatste 16 door te winnen van de Chinese Zhang Shuai met 7-5, 5-7 en 6-3.
 

Ad Verschoor

Donateur
Pliskova beëindigt sprookje van 16-jarige Amerikaanse wildcard in Indian Wells

Amanda Anisimova (WTA 149) heeft niet opnieuw kunnen stunten op het toptoernooi van Indian Wells (hard/8.648.508 dollar). De 16-jarige Amerikaanse verloor dinsdag in de vierde ronde van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 5). Die haalde het met 6-1 en 7-6 (7/2).

Anisimova had op weg naar de laatste zestien achtereenvolgens Pauline Parmentier (WTA 94), Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 23) en Petra Kvitova (WTA 9) uitgeschakeld, telkens zonder setverlies. Maar tegen vijfde reekshoofd Pliskova bleek ze niet opgewassen.

In de kwartfinales stond Pliskova tegenover de Japanse Naomi Osaka (WTA 44) een wedstrijd die zij verloor met 6-2 en 6-3.
De voorbije twee jaar haalde de Tsjechische telkens de laatste vier op het BNP Paribas Open.

Vondrousova werd reeds uitgeschakeld in de achtste finales. Met bovenstaande resultaten zijn er geen Tsjechische deelnemers meer in het toernooi van Indian Wells

Bron: gva.be
 

Ad Verschoor

Donateur
WTA-toernooi van Miami bereikt achtste finales

In Miami hebben de tennissers de laatste zestien bereikt van het WTA-toernooi. Twee Tsjechische vrouwen zijn hierin terug te vinden. Karolína Plísková deed dit door te winnen van Hsieh Su-Wei uit Taiwan met 6-4, 1-6 en7-6. Petra Kvitová won haar partij van de Amerikaanse Sofia Kenin met 3-6, 6-2 en 6-4.
In hetzelfde toernooi heeft bij de mannen Tomás Berdych de derde ronde bereikt, waarin hij nu moet uitkomen tegen de Amerikaan Frances Tiafoe
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková door naar kwartfinale in Miami

Karolína Plísková is doorgedrongen tot de kwartfinale van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Miami. Zij won haar partij van Zarina Dijas, die na de eerste set verloren te hebben met 6-2 in de 2e set, bij een tussenstand van 2-1, moest opgeven.

Petra Kvitová nam het in de achtste finale op tegen Jelena Ostapenko uit Letland en verloor met 7-6 en 6-3.
 

Ad Verschoor

Donateur
Geen Tsjechen in halve finales
Alle Tsjechische deelnemers aan het WTA-toernooi in Miami zijn uitgeschakeld. Tomás Berdych verloor al eerder van de Amerikaan Frances Tiafoe. Karolína Plísková moest haar meerdere erkennen in Viktoria Azarenka uit Wit-Rusland. Karolina verloor haar partij met 7-5 en 6-3.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechisch dubbelspel duo in finale.
In het WTA-toernooi van Miami is het Tsjechische dubbelspel duo Krejcikova/Siniakova doorgedrongen tot de finale. Zij deden dit door in de halve eindstrijd te winnen van het Nederlands Belgische koppel Demi Schuurs en Mertens met 4-6, 6-3 en 11-9. Uit de uitslag blijkt dat een spannende en lange tiebreak nodig was om de finaleplaats binnen te slepen.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië hard op weg naar finale Fed Cup
ANP210418059-1.jpeg

De Tsjechische tennissters hebben een grote stap gezet richting de finale van het toernooi om de Fed Cup. Petra Kvitova en Karolina Pliskova wonnen zaterdag de eerste twee enkelspelen van de halve finale tegen Duitsland. Kvitova was op het gravel in Stuttgart na precies een uur klaar met Julia Görges (6-3 6-2), Pliskova klopte de Duitse kopvrouw Angelique Kerber met 7-5 6-3.

Tsjechië won de Fed Cup de afgelopen zeven jaar liefst vijf keer (2011, 2012, 2014, 2015 en 2016). Vorig jaar werden de Tsjechische tennissters in de halve finales verslagen door de Verenigde Staten, dat vervolgens ook de titel pakte.

De Amerikaanse tennissters nemen het in de andere halve finale op tegen Frankrijk. Die confrontatie vindt ook op gravel plaats, in Aix-en-Provence.

Bron: rtlnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië en titelhouder VS naar finale Fed Cup

De tennissters van Tsjechië hebben voor de twaalfde keer de finale bereikt van het toernooi om de Fed Cup. Petra Kvitová bezorgde haar land in het duel met Duitsland het winnende punt door Angelique Kerber te kloppen: 6-2, 6-2.

Julia Görges had Duitsland zondag nog in de race gehouden met een knappe zege op Karolina Plisková. Die inspanning bleek niet veel later niets waard, want Kerber (WTA-12) ging er in 58 minuten kansloos af tegen de nummer tien van de wereld.

Tsjechië, dat de beker maar liefst tien keer veroverde, treft in de finale de Verenigde Staten.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková halve finalist in sterk bezet toernooi

Karolína Plísková heeft in het sterk bezette WTA toernooi van Stuttgart de halve finales bereikt. Zij deed dit door een overwinning op de Letse Jelena Ostapenko. Ook de huidige 's werelds nummer 1, Simona Halep, moest er in de kwartfinale aan geloven en verloor van de Amerikaanse Coco Vandeweghe.
In de halve finale moet de Tsjechische Karolína Plísková het opnemen tegen de Estse Anett Kontaveit
 

Ad Verschoor

Donateur
Karolina Plísková in finale Stuttgart

xxl.jpg

Karolina Plísková in haar partij tegen Anett Kontaveit AFP


Karolína Plísková en Coco Vandeweghe hebben de finale van het WTA-toernooi van Stuttgart bereikt. Vorig jaar won de Tsjechische in Duitsland in de achtste finales van de Amerikaanse.

Plísková, de nummer zes van de wereld, was de Estse Anett Kontaveit (WTA-31) met 6-4, 6-2 de baas. Vandeweghe (WTA-16) won (ook met 6-4,6-2) van de Française Carolina Garcia (WTA-7).

Het was haar derde zege op een toptienspeelster deze week. Eerder moesten Sloane Stephens (9) en Simona Halep (1) eraan geloven. De duels kenden naast dezelfde uitslag ook een identiek scoreverloop. In beide partijen ging de eerste set tot 4-4 gelijk op en de tweede tot 2-2.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Plísková verovert tiende WTA-titel.

Karolína Plísková heeft haar tiende WTA-titel veroverd. De Tsjechische, die één keer eerder een graveltoernooi won, was in de finale in Stuttgart met 7-6 (2), 6-4 te sterk voor Coco Vandeweghe.

Vandeweghe had drie van de vijf eerdere duels met Plísková gewonnen (onder meer op de US Open en op Wimbledon), maar het enige onderlinge duel op gravel, vorig jaar ook in Stuttgart, leverde een zege voor de Tsjechische op.

Plísková leverde direct haar opslag in, maar had de schade snel gerepareerd en won overtuigend de tiebreak. Vandeweghe kwam in de tweede set terug van 2-5 tot 4-5, maar Plísková maakte het daarna wel af.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
WTA-toernooi Praag - De kwartfinales
Deze week wordt in Praag een WTA-tennistoernooi gehouden. In de achtste finales hebben zich drie Tsjechische speelsters geplaatst voor de kwartfinalewedstrijden.

Kristýna Plísková won van de Chinese Wang Qiang met 6-2 en 7-6
Katerina Siniaková won van de Russische J.Aleksandrova met 6-4, 3-6 en 6-3
Petra Kvitová won van de Russische Natalia Vichljantseva met 6-3 en 6-1
 
Bovenaan