Tehotenstvi a materstvi v Holandsku

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

tak jsem sla na prvni ultrazvuk natesena jak uvidim poprve co se tam deje.o to horsi to bylo,kdyz mi doktorka rekla ze tam nejsou srdecni akci.poslala me domu a rekla ze mi porodni asistenka zitra zavola co dal.cely den nevolala tak jsem nakonec zavolala ja a objednala me do nemocnice az za tyden.to me docela prekvapilo.myslela jsem ze se to ude resit hned,cely ten tyden jsem doufala ze to treba tak nebude protoze jsem mela porad b=citlive prsa a rano jsem zvracela.jako bych byla stale tehotna.posledni nadeje zhasla po tydnu v nemocnici kde to potrvdili.ptali se me jestli chci na vycisteni nebo jestli chci pockat ,ze proste dostanu silnejsi menstruaci.no predstava ze mam v sobe mrtve mimi me dost bolelala tak jsem sla rovnou na operaci druhy den.tam se o me postarali vyborne.ani nevim kdy jsem dostala narkozu vzbudila jsem se az na pokoji prikryta az po bradu.bolesti jsem nemela zadne.za dve hodiny me pustili domu.ale nejzajimavejsi ze mam krevni skupinu A negativni tak jsem dostala jeste injekci abych si pri pristim tehotestvi nevypestovala protilatky na dalsi mimi,coz jsem az dodnes nevedela.mesic musime pockat a pak se uvidi,jinak moje asistenka byla jinak moc prijemna a chtela mi delat vsechny testy jako v cesku,kdyz jsem projevila neduveru vuci holandske peci a=o matky,nic pro ni nebyl problem.tak snad se nam brzo zase zadari.preji vsem tehulkam hodne zdravi.papapa
 
.ale nejzajimavejsi ze mam krevni skupinu A negativni tak jsem dostala jeste injekci abych si pri pristim tehotestvi nevypestovala protilatky na dalsi mimi,coz jsem az dodnes nevedela.
To je celkem běžná věc, ale protože Rh negativní krev má jen 15 procent lidí, většina matek se s tím vůbec nesetká.
Tak ti přeju sílu a ať se brzo zadaří.
 
Tehulkam moc blahopreju.
Ja mam sama ted 7 mesicni holcicku.Cely tehotenstvi jsem resila,hledala informace,desila se a nakonec to dopadlo vyborne.Mela jsem fajn verloskundigen.Gynekologicky vysetreni normalne nedelaji,ale ja mela driv konizaci cipku,tak me poslali a ja sama jsem si pak jeste jedno vydupala kvuli vytoku,ikdyz to normalne dela huisarts. Ultrazvuky jsme meli ctyri,naposledy asi v 32 tydnu,kdy jsme si nebyla jista jestli se miminko neotocilo.Vsechny moje otazky s usmevem zodpovidali.Zadne narazky na to ze chci rodit v nemocnici. Cetla jsem na webu jak to je v Cech a stvalo me nejdriv,ze to tu resi tak malo,ale nakonec jsem byla rada,ze jsem to mela takhle.Stacilo mi to,mimco zdravi a nemusela jsem se nervovat neustalima prohlidkama.Jak si pak uzit tehotenstvi,kdyz clovek pulku stravi v cekarne,nebo v ordinaci s nohama nahoru a desi se jak dopadnou vysledky??? Tam bych trosku ubrala a tady pridalala.Pak by to asi bylo idealni. Porod jsem mela taky idealni.Praskal mi voda,ale musela jsem do nemocnice na infuzi,protoze jsem nemela stahy(diky tomu jsme to pak nemusela platit)mala byla za 5 hodin venku. Mela jsem neustale u sebe sestru,verloskundige a studentku,vsechny mi uzasne pomohli. Nestale se ptali,jestli muzou udelat tohle nebo tamhleto.Malou jsem mela hned u prsu a pak jednoluzkovy pokoj,kde jsme byli pres noc,kvuli riziku infekce,kdyz odtekla voda pred vic nez 24 hodinama. Vyborny servis,jak v hotelu,rano vysetril malou pediatr,pak domu,za hodinku tam byla kraamverzorgster(strasne fajn zenska) druhy den pak prisla huisarts malou zkontrolovat. Po tehle zkusenosti uz nemam vubec vycitky ze jsem nemohla rodit v Cechach a s chuti opet priste tady.

Ty statisky o umrtnosti jsem taky resila :( ale je fakt ze tady rodi mnohem vice starsich zenskych poprve,coz mnohem vice zvysuje riziko pro mimco i mamu a taky to velike mnozstvi cizincu.Jina nabozenstvi,zvyky a to se da asi taky tezko uhlidat.

Pres co jsem se jeste neprenesla,je ta kratka materska!! Od cervence zase delam,protoze to pritel bohuzel jeste sam nezvladne a trapi me to kazdy den,ze od ni musim pryc.
S tema pridavkama z Cech bych moc nepocitala,podle me pokud mate prijem v cizine,tak je to pak neopravneny,ale zkusit se to muze,kdyz daji,tim lip!!!! :)
Porodny to urcite!!!
 
Tam bych trosku ubrala a tady pridalala.Pak by to asi bylo idealni. !!!
To je nepochybně pravda.
Ty statisky o umrtnosti jsem taky resila :( ale je fakt ze tady rodi mnohem vice starsich zenskych poprve,coz mnohem vice zvysuje riziko pro mimco i mamu a taky to velike mnozstvi cizincu.Jina nabozenstvi,zvyky a to se da asi taky tezko uhlidat.
Kéž by to byla pravda. Bohužel se vady a komplikace vyskytují také u zcela zdravých a mladých rodiček.
 
Tak jsem zpet z CR. Byla jsem na urade dovyridit si ty papiry na rodic. prispevek a ptala se jak to bude jestli budou rusit tyhle davky pro cesky zijici v cizine. A pry ze se o tom mluvi ale kdy bude a jaky to bude presne zakon jeste taky nevedela, takze zatim pohoda.
Mnozte se, tehotnete a rodte vsichni v poradku, hodne stesti pri vsem...:-)
 
bevalling

Ik ben een Nederlander getrouwd met een Tsjechiese, 4 zwangerschappen, de bevalling is voor een vrouw een enorm belangrijke fase in haar leven je uit je op zo'n moment in je moederstaal, dat was voor mij een reden om naar Praag te gaan voor de bevallingen, succes,

jipico
 
Představ si, Lesněnko, že v NL jsou již tak daleko, že si v lékarně můžeš vybrat náhradní pilulku podle svého uvážení v případě, že tvou původní piluli přestala tato lékárna nakupovat (dokážou velmi přesvědčivě tvrdit, že už se prostě nevyrábí a že si musíš vybrat něco jiného)... je to fakt maso.
 
Bovenaan