Technische of industriële monumenten

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

MartinaK

Moderator
Mensen bezoeken Praag om de monumenten te zien, die wereldberoemd zijn. Maar dat niet betekent, dat Praag alleen gotische en renaissancistische kastelen, barokke paleizen, kerken en andere opmerkelijke historische gebouwen heeft, die door honderdduizenden toeristen bewonderd zijn. Maar wat minder bekend is, zijn de technische of industriële monumenten.

Fabrieken gebouwen, bruggen, brouwerijen en andere pareltjes van industriële architectuur ook, vaak praten wij over fantastische architectuur. De Praag deel van Holešovice en Karlín zijn de thuisbasis van een aantal bijzondere overvloedig van industriële monumenten. Hiertoe behoren de voormalige Holešovice Brewery, de publieke magazijnen en sluisez in Holešovice, Hlávkův brug, de Machine Huis stookruimte, die werd omgebouwd tot een administratief gebouw of de Voormalige Rossemann & Kühnemann machinefabriek, die is verbouwd tot de galerij DOX huis.

Het waterzuiveringsstation in Podolí, die momenteel huizen de Praagse Watervoorziening Museum is een belangrijk vertegenwoordiger van de industriële architectuur.

De Tsjechische Republiek maakt deel uit van de European Industrial Route, die werd opgericht met de steun van de internationale Europese Route van het Industrieel Erfgoed vereniging en voert door 29 landen.

Bijvoorbeeld de industriële monumenten van het Midden-Bohemen zijn de Škoda Auto Museum in Mladá Boleslav, de suikerfabriek in Mělník of het slot en hydro-elektriciteit generatie fabriek in Nymburk.

U kunt meer informatie vinden over unieke gebouwen in het register wordt beheerd door het Centrum voor Industrieel Erfgoed aan de Tsjechische Technische Universiteit in Praag (ČVUT).

Podolí.jpg
 
Hier in Nederland wordt praktisch ieder pand na 30 jaar weer afgebroken hahahaha. Effenaar eindhoven, KMBO hortsedijk helmond (een school gebouwd in 1978, afgebroken in 2003) hetzelfde geld voor fabrieken, die worden hier ook allemaal afgebroken.

In Tsjechie zie je inderdaad op de meest onwaarschijnlijke plekken de meest onwaarschijnlijk fantastische gebouwen
 
Bovenaan