Tabor en omgeving

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo allemaal,

Wij gaan in Augustus (12-19 aug 2012) naar Sezimovo Ústí. Hier houden we ons zomerkamp voor kinderen in de leeftijd 11-15 jaar. Doordat we met het vliegtuig naar Praag gaan hebben we geen auto's bij ons en moeten we alles met het openbaar vervoer doen.
Zijn er in de buurt van Sezimovo Ústí / Tabor leuke activiteiten die we kunnen doen met 13 kinderen in de genoemde leeftijdsgroep. Liefst een dagvullend programma, waarbij er een bus of trein voor de deur stopt.

Denk hierbij aan klimmen, varen, boogschieten, bowlen

Alvast bedankt
 
Wij hebben heel veel scouting groepen benaderd en de groep uit deze plaats heeft gereageerd. Nu hebben we dit weekend al een tocht uitgezet zodat de kinderen een stuk kunnen lopen. Of er iets te doen is in dit gebied proberen we nu achter te komen. We hebben al gezien dat je kunt kanoen tussen Tabor en Sezimovo Ústí. Misschien zijn er nog wel meer leuke dingen te doen waar wij niet aan denken, maar mensen die er al jaren komen wel.
 
In deze omgeving is heel veel te doen voor de scouting zeker richting Sedlcany via Sedlec Prcice, de plaatselijke scouting weten dit ongetwijfeld, omgeving Sedlcany (ca 40 km binnendoor ) zijn veel compleet ingerichte scoutingcamps voorzien van eet-drinkgelegenheden tegen heel betaalbare prijzen, we hebben daar gewoond en onze kids kennen deze scoutings
 

kuurgast

Donateur
Dan gaan jullie hier heen in Sezimovo Ústí. :toppie:
Op de website van het skautkamp Sezimově Ústí staan enkele uitstapjes tips: Kozí hrádek, Choustník, Chýnovské jeskyně.
Edvard Beneš had in Sezimovo Ústí zijn zomer verblijf.(filmpje op de Tsjechische versie)
De website van Tabor heeft allerlei tips wat je kan doen etc in de stad en omgeving. In Tabor is ook een zwembad en in Sezimově Ústí kan je bowlen.
Er loopt een spoorlijn langs de kampplaats (weet nog niet waar het station is maar dat zal niet ver weg zijn) zodat jullie bv naar Český Krumlov en České Budějovice kunnen gaan. Op het forum is een topic over Geocaching in Tsjechië. Info over rivier Lužnice hier (website van bootverhuur is alleen in Tsjechisch). Ken je mapy.cz al? zoom eens in dan zie je diverse icoontjes die je kan aanklikken en aan de linkerkant kan je de kaart veranderen in "Turistická" waar je de verschillende gekleurde routes ziet om te wandelen.
Heel veel plezier in Tsjechië en laat nog eens horen hoe het kamp verlopen is. ;)
 

kuurgast

Donateur
Lego museum in Tábor

images


In Tábor is vorig jaar een Lego-museum geopend. Naast expositie zijn er bijzondere items te koop.
Kinderen kunnen in de speelhoek met Lego spelen en er is een koffiehoek.
Openingstijden:
Juni, juli, augustus alle dagen open 10:00 - 18:00uur.
April, mei, september alleen vrijdag t/m zondag 10:00 - 18:00uur.
Oktober t/m maart zaterdag + zondag 10:00 - 17:00uur.
Website: muzeumlegatabor.cz.
 

kuurgast

Donateur
Boya jaartal is niet belangrijk maar wel tags van Tabor museum Lego Tsjechië.
Al valt het tegen als je zoekt want met deze tags kom je in het archief terecht over Tabor en Lego. :(
 
Bovenaan